.tur man är gammal

Tiden går fort. I måndags såg jag fram emot en arbetsvecka på sex dagar och en jättejobbig jobbhelg, och nu är det över.
November kom och är snart slut. November som alltid är så tråkig och kall och långsam. Den värsta månaden. Fast nu ljuger jag lite, för januari-februari är nog snäppet värre. I november kan man åtminstone se fram emot december som fylls med mysiga julförberedelser. I januari-februari kommer snön. Då blir det minusgrader och jag fryser. Tur man är gammal så tiden bara skiter till.

Fast det är otur på sommaren förstås, de varma dagarna försvinner så fort. Hade jag varit rik hade jag bott i ett helt annat land under vinterhalvåret. Kommit hem till sverige i december och åkt igen i början av januari, för det ska ju vara riktig vinter på julen.

Men nu är det snart, snart december! Julklappshandling, pepparkaksbakning, julgodiskokning, pyssel och tomtar och ljus och glitter i långa rader. Jag gillar julen. Särskilt nu när jag har barn och kan uppleva julen på ett helt annat sätt genom dem. Tänk att vi snart firar K´s sjätte jul, och A´s fjärde. Fjärde julen hemma hos oss dessutom.
Jag säger ju det, tiden går fort...

.stulet

Trött, trött, trött.
Jobbig dag idag på jobbet. Imorgon kommer det vara ännu värre, fast jag ska vara 3 timmar i frukosten så det blir inte bara städ, så det är ju skönt.

På hemvägen köpte jag lite godis och julmust, det är ju ändå lördag. Precis som om jag bryr mig om vilken veckodag det är när jag blir sugen...
Nåja, kom hem och duschade. Barnen sover hos sin farmor inatt så det var lugnt och skönt. Satte mig här vid datorn och skulle öppna min pringleschips. Bort med plastlocket och... VA!? Redan öppnad och någon hade ätit av dem! Fy vad elakt och äckligt. Som tur var skulle P ner till affären och handla lite, så han tog med rullen och kvittot och fick hämta en ny som tur var.  Tydligen har de problem med att vissa människor äter av godiset i affären...
Och jag som alltid alltid tar längst in vad gäller det mesta när jag handlar, men denna gång gjorde jag inte det och jag tänkte tillochmed på att jag tog längst fram. Ska aldrig göra det mer.

.nu är det gjort

Nu är det gjort, barnen fick sina vaccinationer idag. Först var vi ju sjuka, jag och P, så ingen av oss kunde åka dit med dem. Och sedan har jag jobbat långa dagar både måndag och tisdag. Idag är enda dagen denna vecka jag har varit ledig, så då passade jag på trots regnet.
Först åkte vi till biblioteket och lånade lite nya böcker, jag de två sista delarna i Den mörka materian. Sedan gick vi till bvc, eller snarare vårdcentralen eftersom de var några våningar under bvc och vaccinerade. Vi hade tur. Och otur. Tur, för att igår hade det varit så mycket folk att de köat långt ut i korridoren med en väntetid på två timmar. Idag var det knappt någon där, några kom samtidigt som jag, men eftersom jag var först med att fylla i lapparna kom vi in direkt. Otur att vaccinationerna nästan var slut, så de vaccinerade bara barn så jag fick ingen spruta.

Barnen fick pepparkaka samtidigt som sticket. K blev ledsen och grät, men det blev bra igen när han fick sitt klistermärke efteråt. A sa "Aj" och vred på sig lite. Sedan fick de leka i tio minuter innan vi fick gå därifrån. Hoppas nu de slipper biverkningar bara.
Stackars K har två sprutor till att ta inom en snar framtid, nummer två för svininfluensan i januari och sedan 5½-årssprutan någon gång i februari-mars. Givetvis ska A också ha sin nummer två, men hon slipper iaf polio/difteri/vaddetnuär.

Nu ska jag surfa en stund innan jag läser Den skarpa eggen.

.trött och rastlös

Har varit så trött idag. Gick ändå och la mig någorlunda normal tid igår, sov bra hela natten, och ändå så trött. Nu sitter jag och funderar på att gå och lägga mig, och klockan är bara strax över tio.
Imorgon ska jag jobba och jag tror det kommer bli skönt faktiskt. Har i stort sett bara suttit innanför hemmets väggar sedan förra lördagen, och det blir ju över en vecka. Så går det när man varit sjuk. Inte ens kvällarna är roliga eller avslappnande, jag känner mig bara så rastlös när barnen somnat och ingenting är kul. Jag känner mig inte ledig. Man märker hur mycket det faktiskt betyder att komma iväg och jobba.

.det gick inte

Fick vara hemma idag med. Vaknade med jätteont i luftrören plus att jag hostat slemhosta hela dagen. Känns som en stor klump i bröstet på mig hela tiden. Skitjobbigt, jag trodde jag skulle vara frisk nu. Pinsamt också att ringa till jobbet imorse, eftersom vi sa att jag skulle ringa igår om jag inte skulle komma idag. Men å andra sidan trodde jag ju att jag skulle kunna jobba, och hade jag ringt hade jag säkert sagt det och då hade det ju blivit ännu värre. Hoppas de inte blev sura, det verkade inte så men man vet ju aldrig. Fast jag kan ju inte hjälpa att jag inte mår bra.
Om det inte verkar bli bättre imorgon ska jag kolla upp om jag kanske behöver hostmedicin, för det här är jobbigt.

.julklappsfunderingar

Har bestämt några julklapparna till barnen nu.

Till K:

Lucky Luke-box (filmer alltså)
Någon transformersfigur liknande den på bilden
Pärlset med massa pärlor

Till A

Små einsteins-film
Hello Kitty lekset, någon av dem på bilderna nedan, antagligen djuraffären
Ponny man målar och dekorerar själv enligt bild
Pärlset med massa pärlor

Vad mer kan man hitta på? Någon bok var säkert, men vilka? Och vad till strumporna på morgonen?Och nu fick jag snabbt beställa från ginza då Lucky Luke-boxarna alla hade fåtal i lager och risk för slutförsäljning! Så de två första julklapparna är inhandlade!.imorgon

Imorgon ska jag jobba.
I morses kändes det sådär, sedan mådde jag ganska bra, efter det städade jag i ett par timmar och sedan mådde jag inte så bra igen och kände mig helt matt och trött. Nu känns det okej. Lite synd att det inte är en femtimmarsdag, då hade jag inte tvekat. Nu ska jag jobba åtta. Men jag tror det kommer gå bra, jag är ju egentligen frisk igen, hosta är kvar och lite snuvig och som sagt trött, men det kanske jag får dras med ett tag. I värsta fall får jag väl åka hem tidigare om jag känner att det inte går.

.tvärsäkra ord

Tvärsäkert säger jag till alla så fort man pratar sjukdomar: Jag har aaaaldrig feber. Gissa vem som just nu tempade 38,2? Inte konstigt att jag mår skit. Ska gå och sova nu tror jag.

.bolibompanamnsdag

K lekte bolibompanamnsdag innan.

K: Här är ett brev från Johanna! Hennes lillasyster Sofia vill ha namnsdag. Mamma, Sofia fick namnsdag idag!
Tur för Johanna och Sofia, för nästa syskonpar hade inte lika vanliga namn. Det första hörde jag inte ens ordentligt.
K: Här är ett brev från "mummel" hennes lillasyster Rumpis vill ha namnsdag!

.stackars mig

Fan så dåligt jag mår.
Skulle jobbar idag men det gick ju inte. Tycker jag är värre nu, det onda i luftrören har krupit upp så jag har ont i halsen också, och ont i huden och kroppen, trött, trött, trött och frusen. Har tagit två jättelånga, varma bad och mått som bäst i karet, men så fort jag gått upp har det blivit värre, eftersom baden var så varma har jag frusit och blivit yr.
P fick inte komma och göra prover idag, typsikt. Fast hon på vc tror inte vi har svininfluensan. Däremot får vi inte ta sprutan förrän vi är friska, och tyvärr har barnen också börjat hosta så smått.

och P är också dålig fortfarande och det är synd om barnen. Inte så kul med två föräldrar som ligger jättetrötta i säng/soffa. Egentligen hade vi kunnat lämna på dagis, men orka gå dit, och dessutom vill man ju inte smitta ner. Imorgon hade de kunnat gå men de måste tvätta håret först. Skulle gjorts i igår egentligen.

.lite lugnande

"Av alla prover som skickas in till laboratoriet för närvarande är endast 5-10 % positiva för svininfluensan. Detta innebär att de flesta som haft feber och luftvägssymptom i Västra Götaland än så länge förefaller ha insjuknat av andra luftvägsvirusvirus.

Om man inte säkert vet genom virusprov att man haft den nya influensan bör man alltså vaccinera sig även om man just gått igenom en period med feber och luftvägsbesvär."

 

Det låter ju lite lugnande faktiskt. Jag ska ta sprutan tillsammans med barnen nästa vecka. På måndag efter jobbet. Tror inte jag har svinis, men P har det kanske.


.är svinisen här?

P har säkert svininfluensan. Nu är han inne på typ femte dagen av dåligt-mående, och de symtom han har stämmer. Visst, det kan vara förkylning och det kan vara vanlig influensa, men enligt sjukvårdsupplysningen är det ganska troligt att det är svinisen.
Och idag börjar jag må kasst. Ingen feber, så det är ju ett gott tecken, men jag får ju aldrig feber så jag vet inte om det betyder något. Men jag har lite dålig i luftvägarna, hostar (lite), huvudvärk som går ner mot nacken, trött och kass i magen. Fast jag känner mig bara vanligt förkyld. Äter bra och så. Får se hur det är imorgon.

Och så får vi förstås värsta ångesten över att barnen inte är vaccinerade än! Å andra sidan så började de vaccinera först i måndags, och eftersom P då redan var smittad (om det är det) så hade de kanske hunnit smittas i alla fall.
Och sedan tänker vi att om de nu blir sjuka och de bara blir som P, så är det inte så himla farligt och kan lätt genomlevas och bli immun för alltid. Men tänk om de skulle bli riktigt allvarligt sjuka???
Jag hoppas det inte är svinis vi har och så kan vi ta sprutan på måndag. Men vi kommer ju aldrig få veta, för de testar en inte om det inte är allvarligt.


.imorgon kanske

Nej, det blev ingen vaccination idag iallafall. Hade tänkt åka, men det började snöa blötsnö och P mår inte alls bra. Hoppas det inte är kattbettet. Han tror att det är svininfluensa. Men så är han lite hypokondrisk. Och jag kände ärligt talat inte för att åka själv med två barn. En måste ju hålla den som får sprutan, och en måste kolla den som ska vänta på sin tur.

Igår var A hos tandläkaren. Hon hade inga hål, fast jag vet inte ens om de kollade om det fanns några. Det gick väldigt snabbt att bara räkna och kolla bettet. Jag är ganska säker på att K kollades lite mer, kanske inte under första besöket, men andra. Han var ju bara 2 första gången, men sedan har de ändrat till 3.
A längtade till presenten, och när hon fick välja blev det en liten blå groda med glitter på. K fick stora tefatsögon där han satt i ena hörnet och väntade, och som tur var fick han också välja. Han valde rallybilsklistermärken, som visade sig vara inte klistermärken utan små bitar av kartong man skulle sätta ihop. Jag lyckades trots att det inte fanns någon bild på hur man skulle göra.

.idag blir det spruta

Vi har inte varit på bvc än för vaccination av barnen. Istället ska vi ner till vårdcentralen idag och ge sprutor till hela familjen. Iallafall jag och barnen. P vet jag inte än om han bör ta, då han går på stark penicillinkur just nu. Blev biten av ena katten i förra veckan, och har nu ett inflammerat ben.

Jag har inga stora problem att ta sprutor, fast det känns lite nervöst. Hoppas det inte ger alltför jobbiga biverkningar bara.

.tur i oturen

Igår skulle jag tvätta. När jag hämtade barnen från dagis tog jag vägen genom källaren för att kolla så lappen satt kvar, vilket den gjorde. Klockan fyra släpar jag ner två stora ikea-kassar med kläder för att slänga in i maskinerna. Tror ni inte att någon idiot snott tvättiden?
Först blev jag sur och tänkte lägga massa arga lappar under tvättstugedörren, eller gå och ringa på den lägenhet jag tror tagit tiden.
Fast jag kunde inte med, eftersom jag inte vet om tvättcylindrar går före papperslappar...? Men iallafall, taskigt, för den som gjorde det måste ju fattat att den snodde en tid för någon annan ändå.
Fast när jag lugnat ner mig kändes det ganska okej ändå. Även om vi nu har ett berg av tvätt, så kände jag faktiskt inte alls för att tvätta igår. P skulle bort, jag var trött, och släpa tvätt + A upp och nerför trapporna var inte så lockande. Och vi har ju faktiskt en tvättmaskin. Ska köra lite i helgen så kommer vi någorlunda ikapp.

.krångel hem

Äntligen lite jobb igen. Idag och imorgon iallafall, sedan får vi se hur det blir. Det är många poliser som bor just nu. Fotbollen. Tråkigt. Men jag fick ju jobba iallafall. Sen höll jag knappt på att kunna ta mig hem. Det var förseningar av spårvagnarna, så när jag kom till stationen var det 20 min till nästa. Så jag gick till bussen istället, vars chaufför mumlade något om några gator som jag inte har någon aning om var de ligger. Bussen skulle gått förbi centralen/brunnsparken, men istället hamnade jag på avenyn... vilket var tur eftersom det går en vagn därifrån jag kunde ta. Fick springa för att hinna.
Handlade i affären och kom hem precis i tid för att spela in top model på videon. Försökte få P att fixa det men han är lite teknisk idi... hm. Iallafall när det gäller videon.

På tisdag tror jag ungarna ska få sin svininfluensavaccination. Vill göra det så fort som möjligt eftersom K ska få sin sista polioetc. spruta den 27:e och det ska vara minst 3 veckor mellan sprutorna. Idag frågade jag barnen om de skulle få spruta och de sa glatt Ja! De vet nog inte riktigt vad det handlar om...
Fast sen pratade jag med K och sa att sprutan är ett litet stick i armen och man kanske blir lite ledsen men det är inte farligt och det är för att man inte ska få en sjukdom. Och att efteråt ska vi gå och köpa godis eller glass. Jag tror vi kommer köpa glass och strössel och kanske några kex till.

RSS 2.0