.viljestyrka

P gick och köpte en geisha (chokladen alltså) men jag ville inget ha, sa jag. Jag nöjde mig med en kopp te, och faktiskt så är jag inte speciellt godissugen. Hade jag haft hade jag säkert ätit, men jag saknar det inte. Duktiga jag!!!

.söta som socker

Jag läste ABCD-boken för K. På bokstaven Ä är ordet "älsklingar."
Jag: Har du någon älskling, K?
K: Du är en älskling.
Jag
: Är jag din älskling?
K: Ja, du är min älskling mamma.

K leker ofta tomte. Tomteluva på huvudet och sedan slår han in leksaker i en handduk och kommer med dem till mig.
K: God jul mamma önskar tomten.
Jag: Tack!
K: Tack tomten ska du säga!

A skulle byta blöja och jag tog av henne den gamla. Hämtade en ny, och A fick syn på den.
A: Neeej! Neeej! Neeeeej!!!

Så nu sitter hon nakenfis i soffan haha.

När vi var hos min mormor och morfar tog vi en promenad och hamnade i en blomaffär.
K: Jag älskar blommelaffärer!

.gummi-lisa

Nu är det bokrea, men jag vet inte om det blir något bokköp i år. Jag vet några jag jättegärna skulle vilja ha och några jag kanske vill ha. Får väl försöka ta mig in till stan någon dag och gå runt lite och titta vad som finns. Inga kataloger har vi ju fått heller. Suck. Bara från Åhléns men det är ju ingen riktig bokaffär.

Men lite böcker till ungarna blir det iallafall. Den om Gummi-Lisa verkar ju underbar! Ska kolla om det inte finns några av Anna-Clara Tidholm också, A älskar ju "Ule gå" och tycker säkert om resten också.

Får se hur mycket jag/vi kan lägga på böcker. Har ju en jävla tandläkarräkning på 1600 spänn. Surt!!!

.irriterande

Det är irriterande när vissa sidor på internet inte funkar. Just nu hotmail och msn. Inte för att jag vet om jag fått något spännande mail, och jag vet inte heller om det hade suttit någon rolig person på msn online, men det är väl det som är grejen. Jag vet inte och jag ville ju kolla.
Har inte så mycket annat för mig i väntan på House. Får väl blogga lite till dess.

By the way, håll tummarna! För vad säger jag om det går bra. Hoppas på svar imorgon.

.blängen och tofsen

K får vara hemma hela veckan. Vi har ju möjligheten, så varför inte när han inte är riktigt i form? Han är inte sjuk, men någonting som inte är bra är det. Nyss till middag åt han ingenting! Sparade hans mat iallafall, får se om han kommer sedan och är hungrig.

A har en ny min. Hon rynkar på ögonbrynen och blänger på oss "under lugg" liksom. Hon är så söt!



Och en bild på K måste jag ju förstås också lägga in.


.nasses taxi

Lite bakrundsinfo om "lurvig." Nasse tror att lurvighet gör en tyngre, eftersom han körde kaniner och en dam i päls uppför backen, men äpplen och en lärare nerför.

Tanten pratar med gammal, kraxig och irriterad röst. Mer går inte att förklara, men den här scenen är bara så rolig!


Tant: Så du kör skottkärretaxi du? Kan du genast köra hem mig till Syltboda!

Nasse:Hmm , den här är lite lurvig, den måste kanske tas av.

Nasse pratar om tantens lurviga mössa.

Tant: Men vad håller han på med? Blir det nåt åka av, eller?

Nasse kör uppför backen och de blir omkörda av några sniglar.

Tant: Fortare! Fortare unge man, ännu fortare, jag måste hem och göra äppelmos!

Nasse tar av tantens mössa, men hon tar tillbaka den.


Tant: Men vafalls!!! Stjäla hattar av gamla damer, vad ska det bli av världen?

((Nasse är böcker/filmer skrivna av Sven Nordqvist.))

.är det fusk?

Är det fusk om man under en inte-köpa/äta-godis-period bakar chokladbollar eller kanske kladdkaka som man äter tillsammans med glass? Det sistnämnda med glass alltså. Chokladbollar har man te till.

.gnäll gnäll

Säg åt mig att gå och lägga mig!!!

Klockan är tolv om två minuter och här sitter jag. Jag vill inte sova just nu. Men jag borde. För barnen kommer vakna strax innan sju som vanligt och då måste jag orka med blöjor, påklädning, frukost, lek/läsa/surfa, städning, lunch, disk, ut, städning, lek/läsa/surfa, städning, middag, disk, lek... osv osv osv osv... ja.

Jag tror att jag är lite trött men jag ignorerar det. Törstig är jag. Vatten, iskallt vatten. Men då kommer jag vakna kissnödig inatt fast det struntar jag i. Natten är snart över ändå och jag kommer få max 6 timmars sömn om jag lägger mig nu. Men jag kan inte lägga mig nu för det kommer ta minst en halvtimme att avsluta här och borsta tänder och gå på toa och göra allt annat jag vill göra, dricka vatten, och fråga mig inte varför det kommer ta en halvtimme.
Vatten = 1 minut
Kissa = 1 minut
Tandborstning = 2 minuter
Krypa ner i sängen = 10 sekunder

Cirka 5 minuter alltså. Det betyder att datorn kommer sluka 25 minuter till. Och jag vet att jag svamlar en massa just nu, för jag är trööööööött men jag vill inte sova. Känner mig som en gnällig unge.

00:06

.scones

Nu hAr jag scones inne i ugnen. Bara till mig, P ville inte ha. Han köpte gräddglass med chokladkross istället, fast det vill inte jag ha.

K får vara hemma imorgon har jag bestämt. Han har varit otroligt gnällig idag, och lite trött. Medan A sov kom han och sa att han också ville sova, och så kröp han ihop i min famn. Han somnade inte, men ändå. Han är inte helt kry. Ingen feber, verkar inte ha ont, inte snorig, men väldigt hängig.

A har nästan sagt sitt namn idag. Nea och Thea. När hon sa Nea vet jag inte om hon menade sig själv, men Thea sa hon när P bokstaverade hennes namn och pekade på bokstäverna i tur och ordning i en bok.

Nu är mina scones klara!

.förhoppningsvis frisk

K har varit frisk idag, så kräkningen på natten var nog något tillfälligt. Iofs har han inte ätit någonting knappt. En flaska välling på morgonen och en på kvällen. Ingen lunch, bara lite ris till middag. Han smakade iallafall på kycklingen men ville inte ha. Flingor till mellanmål, men åt knappt det heller. Fast det är ju inte ovanligt med honom, att han äter dåligt. Det har han ju alltid gjort, så det går liksom inte se på maten om han inte mår bra eller ej. För övrigt har han varit busig som vanligt tycker jag. Tröttare än vanligt när de skulle sova kanske, och somnade redan 19.10.


.andra godisfria kvällen

Nu är det kväll nummer två. En vecka kvar. Fast det är inte särskilt svårt. Kanske för att P köpte bullar och jag åt dem varma tillsammans med varm choklad. Hoppsan. Fast det är inte godis iallafall.

.kräks

K sov oroligt igår kväll. Vaknade 3-4 gånger och var ledsen. En gång var han glad och låg och pratade. När jag hade lagt mig så drömde han något, och sa "hjälp mamma" i sömnen. Runt klockan ett kräktes han plötsligt.

Inte så mycket som tur var, men P började genast nojja om magsjuka. Fast jag trodde inte att det var det. Bytte lakan och la plastad frotté under, så byta tröja och blöja på K.
A sov sig genom alltihop, det var ju skönt iallafall.
Nu mår K bra igen, fast han har bara ätit välling. Lunchen ratade han helt, fast det är ju inget ovanligt. Får se om han äter lite bättre till middag, vi ska ha kyckling och ris, och han älskar ris.

.en paus

Har städat hela dagen. Nästan. Tvättar och hänger upp, dammsuger, plockar och så har jag storstädat köket. Barnens rum och badrummet är kvar. Torka golven måste jag också göra sen, men det kanske får vänta tills imorgon.

Fick en härligt välbehövlig sovmorgon idag. Överraskningssovmorgon. Ungarna vaknade 6.45 ungefär, och två minuter senare kom P in och sa åt mig att ligga kvar, och så tog han upp dem. Älskar honom!!! (Fast inte bara för det).

Ikväll ska jag göra scones. Ska se om inte P känner för att kolla på någon film med mig också. Kanske skulle hyra en, det var längsen. Eller kolla i affären vad de har. Vi köper så mycket filmer jämt...
Första kvällen på min 9 dagar långa inte-köpa-godis-period! Om det går bra ska jag förlänga den.

.klockan kan inte snurra

Var nyss inne och sövde om A. Då vaknade K lite yrvaket.

K: Mamma, vad är det med klockan, den har bara bokstavar. Inga visare, bara bokstavar, den kan inte snurra. Den är jättejättevit, den kan inte snurra mummel mummel mummel...

.rekord i besökare

Idag är en historisk dag (kväll). Jag har slagit rekord i antal besökare.

Och hur många har idag läst min o-er-hört spännande och trevliga blogg? (ja, bindestrecken är ditskrivna med flit).

11, det vill säga elva stycken.

11!

.ett inlägg om godis

Ok. Jag är en periodare. Alltså vad gäller sorter. Jag snöar in mig på en sort och äter den tills jag tröttnar, då byter jag. Så det är liksom inga perioder utan godis. Förrän nu. Men tiny  ville ha lite att locka mig med, och jag är snäll och hon är elak så här kommer det. Utan någon speciell ordning.

Gröna med salt i. Fast detta är mina favoriter JÄMT men köper inte så ofta.
Marabou digestive
Marabou mjölkchoklad
Marabou helnöt
Röd pringles
Grön pringles
Tutti frutti passion
Tutti frutti sour
Lakritsal (gravid med K)
Riesen
Lösgodis (orkar inte skriva sorter men salt och surt)
Dubbelnougat (gravid med A)
Punchpraliner, hallonbåtar, geléhallon (gravid med A)
Marianne (jag och P när han bodde i Hva, åt alltid marianne *s*)
Lättsaltade chips (med dipp)
Polly
Gott och blandat
Fruktkola

Nä nu orkar jag inte lista mer. En del av sorterna har inte varit mina favoriter med stort F, alltså sådana jag verkligen köpt och köpt och köpt, utan bara köpt ibland. För tillfället, fram tills nu, har det varit väldigt mycket Marabou digestive iallafall.

Så... locka mig nu. Jag kommer ändå att klara det. För jag är i n t e beroende. Nepp.






.en vit vecka

Ok nu blir det en vit vecka. Jag har bestämt mig. Borde kanske ta två veckor, men jag vet inte om jag klarar det. Och nej, jag pratar inte om alkohol utan om den hemska drog som kallas godis.
Jag äter alldeles för mycket godis. Men nu ska jag verkligen verkligen försöka att inte köpa något godis alls tills... hmm.. datum datum datum... måndagen den 4 mars blir väl bra. Lite mer än en vecka. Två helger... fast helg eller vardag är samma sak för mig.

Ok hur ska jag klara detta nu då? Måste komma på en massa gottit jag kan äta istället.

Semlor (ja det måste jag få äta nu i semletider)
Äppelpaj (lite nyttigt iallafall)
Scones med marmelad och te (mmmm gott!)
Baguette med ost, sallad, tomat och gurka (Nyttigt!)
Äggmacka och varm choklad (mums. Och så lite kaviar till)
Makrillmacka, kalla eller in i ugnen med lite ost på (varma helst)
Toast (var längsen nu)
Digestivekex med vindruvor och päronklyftor (supergott)


Mer tips!?


.blir så nojig

Usch, jag hatar att jag alltid blir så orolig. P är på rep, och jag har alldeles för mig att han sa att de skulle sluta vid 18.45 då en av killarna skulle dra. Då borde han varit hemma själv vid 19.30 om han också dragit då, men han är inte hemma än. Och det blåser storm ute så då får jag för mig att han fått en tegelpanna i huvudet eller något...
Först fick jag inte tag på honom heller, men nu svarade han! Skööönt, då slipper jag få massa dumma tankar i skallen.

.inga badkrukor här inte

Barnen badade.
Jag: Ska ni komma upp nu, vi ska snart laga middag.
K: Nej, vi är inte klara än.

.bästa och värsta

Bästa/värsta:

  • Minnet?

Bästa: Graviditeterna, förlossningarna (ja, faktiskt!) och all tid med barnen. Finns inget som kan slå det.
Värsta: Högstadietiden

  • Resan?

Bästa: Nya Zeeland, även om det varit roligare om jag haft med mig en jämnårig. London var också underbart.
Värsta: Får väl säga första gången i grekland, då jag fick ligga på sjukhus nästan hela tiden.

  • Maträtten?

Bästa: Svårt... lax tror jag
Värsta: Svamp och inälvsmat

  • Köpet?

Bästa: Luskammen (haha). Näää... det finns så mycket. Mina böcker, datorn, dataspel, vissa kläder, tvättmaskinen. Kan ju inte välja.
Värsta: Hmmm... en begagnad bärbar dator vi aldrg använde. Eller ett klädesplagg från Blue Fox för typ 700 spänn som jag använde kanske en gång. Jättesnygg men passade aldrig mig.

  • Egenskapen hos en vän?
Bästa: När de "tillåter" mig att vara mig själv och tycker om mig som jag är
Värsta: Finns ingen värsta. Har de en egenskap som passar under "värsta" skulle personen inte vara min vän längre. Orkar inte omge mig med folk som får mig att må dåligt.

.tjejsnack

Nu gick jag också med i tjejsnack. Tror inte det gör något om jag snor frågorna jag ännu inte fått själv...

.lycklig av pengar

Jag vet inte riktigt varför jag loggade in mig på bloggen idag, har inget speciellt att skriva ändå.
Hm.
Det regnar.
Jag är trött.
Jag är hungrig.
P vilar nu, om en timme ska han gå upp och gå till affären. Måste köpa potatis, kaviar (inte sådan på tub), mjölk och fredagsgodis till barnen. Kanske lite till oss också haha. Jag som skulle sluta med godis...

Idag blir det lax till middag. Tänkte ha gjort det igår men så hade vi inte alla grejer hemma så jag la den i kylskåpet. Står på att det går att förvara den i ett dygn i kylskåp +5 grader, så jag hoppas den inte blivit dålig. La den högst upp, där är det kallt med en massa is. Måste nog försöka fixa det någon dag...

A sover. K matar bilen och skohuset. Han får passa på när lillasyster inte kan sno pengarna. Hon älskar pengar och vill gärna hålla i dem. Hon fick leka med en femma en dag, under strikt uppsikt från mig. Vilken lycka.
K vill bära sparbössorna, men jag sa åt honom att han måste sitta på golvet. Häromdagen tappade han skohuset från bordet rakt ner på sin lilla tå. Aj aj aj...

.barn tar en på orden

Idag var K lite ledsen på dagis. Han ville ha sin mamma. Hans fröken trodde det var för att hans kompis R inte varit där idag.
På väg hem frågade jag K varför han varit ledsen.
"Jag saknar min kompis!" svarade han.

Sedan ville han gå genvägen uppför stigen. Själv fick jag ta gångvägen med vagnen. Det är liksom en brant backe och sedan får man gå åt höger när man kommit upp, men istället för att ta backen finns en stig, men den är väldigt brant, lerig och stenig. Iallafall, K ville gå den vägen och det fick han ju förstås. Men precis i början låg en sten, 20*20*20 cm kanske. Han började prata om att om han snubblade på stenen skulle han trilla på marken.
Jag sa att han får gå runt stenen istället så kommer han inte att snubbla.
Och vad gör gullegosungen?
Han går förstås ett helt varv runt stenen innan han börjar knalla uppför stigen. Hahaha.

.ett sätt att få henne lugn

Gäsp. Trött idag. Gick och la mig alldeles försent igår, strax efter midnatt, och sen sov jag jättedåligt. Men jag får väl skylla mig själv.

K är på dagis och jag saknar honom. Han sprang glatt in idag och ville leka med R, men jag tror inte att R är där idag. Men han har ju fler kompisar.
Igår lekte han, R och A utanför på lekplatsen. De slutar samtidigt. Först blev K ledsen för att "A tog min kompis" och så grät han... lilla gubben. Jag sa att alla kan ju leka samtidigt, och då blev det bra igen. De klättrade och åkte rutchkana och sprang i skogen. K tycker verkligen om R och det är så roligt att se dem tillsammans.

A tittarpå Totoro igen och äter äpple. Står vid bordet med små äppelbitar i en plastskål.
Hon verkligen älskar när vi kammar henneshår. Blir alldeles salig, sitter så stilla i knäet och bara njuter. Slutar vi skriker hon "neeej" så då är det bara att fortsätta. Lilla tösen.

Nytt ord:
Pe = Per, det vill säga filmen Postis Per.

.mössa är bra

Idag kom jag på att det faktiskt fnns en fördel med vintern - mössan!
Mitt hår är sånt att jag måste tvätta det varannan dag, och då nästan på sekunden varannan dag. Tex, om jag tvättar det måndag morgon, då måste det tvättas onsdag morgon igen. Onsdag kväll går inte, för då ser det hemskt ut hela dagen.
MEN! Om jag tvättar det måndag morgon och måste tvätta det onsdag morgon så blir det ofta skitstressigt med att duscha eftersom två små trollungar alltid också ska i då, och dessutom kläs, ges mat och kläs i ytterkläder och så gå till dagis. Orka.
Så tack, tack, tack vintern! Bara dra på mössan över hemskt hår och ingen ser hemskheten alls, och så duscha i lugn och ro på kvällen istället. Bra va!

Iofs kan jag ju vara så smart att jag alltid tvättar det å kvällen...istället.

Idag när jag och A var ute på vanliga promenaden när hon skulle sova innan vi hämtade K, så var det jättehärligt i solen. Så snart blir det inte mössa mer...

Fast det är riktigt skönt det också!

.onyttig

Det blev inga semlor igår, det blev istället semlor alldeles nyss. Ingenting till Lost och sedan en halv digestivechokladkaka till top model 9. Mmmm onyttig!


.blommor och fågelkvitter

Gick ut med lillan trekvart innan det var dags att hämta K på dagis. Såg vårblommor och knoppar på buskarna, och hörde en massa fågelkvitter. Lite kallt och blåsigt, men nästan som vår.
Vintern är nog över nu. Vi har haft snö två gånger. Första gången i november, det snöade lite i en dag, men stannade bara kvar på små plättar i två-tre dagar. Inget som gick att göra något av iallafall. En dag i januari då vi åkte pulka och byggde snögubbe, men allt försvann på några timmar.
Jag gillar ju inte vintern särskilt mycket, så på sättochvis har det ju varit skönt. Men väldigt tråkigt för barnen.

De sover nu, och K sjöng egna påhittade visor om bajskorvar när jag la dem.
Jag äter en bajskorv, jag är en fluga, men jag har inga vingar, jag har inga vingar, så jag är ingen fluga...


.semlor

Idag är det tisdag, dagisdag och fettisdag. Längesen vi åt semlor nu! Borde kanske köpa på oss ett par eller göra egna. Jag tycker det är godast med egna, medan P helst vill köpa.

Egen mandelmassa: mixa mandlar, innanmätet i brödet som man tar bort för att lägga i mandelmassan, lite grädde och lite florsocker.

Supermums ju!

Tänk semlor och en stor kopp te...

Skulle passa när jag ska titta på house ikväll.

.varför skiter man

Jag stod i badrummet när P kom in och satte sig på toa.
Jag: Ska du skita?
P: Ja
Jag: Varför då?
P: Ehh... det där var en av de dummaste frågor jag någonsin fått.

Hahaha, ibland är man ju bara för korkad...

.trollnytt

Småtrollen fortsätter att få mig att skratta och bli alldeles galen ibland.

Som igår när jag skulle diska och göra iordning köket efter maten. A bara skulle upp på stolen och sedan vidare upp på bordet. Tror jag slängde (lyfte) ner henne femton, tjugo gånger. Tillslut gav jag upp och la ner alla stolar. Fanns ju inga alternativ, kunde ju knappast slänga ut henne och stänga dörren, och uppe på bordet får hon bara inte vara.

I morse var hon söt. K vaknade först och gick till toan, väl där hör jag att det hänt lite saker så jag måste springa dit. A fick ligga kvar, men när jag står i badrummet kommer hon gåendes - i pyjamas med blåbärsmössan på huvudet. Hahaha.

Igår var hon även leden och gnällig efter middagsluren, så jag går runt med henne i famnen. K som vill leka säger:
"Ställ ne A på majken. Ställ ne min systej på majken. Mamma, ställ ne min systej på majken."

Nya ord från minitroll:
pata =bada (innan sa hon ba)
ule gå = ut och gå (boktitel)
elle bo = ellens boll (boktitel)
lumpa = rumpa
lä = mjölk
kssa = kissa (säger hon när hon kissar på golvet)
näääeee = nej eller ja

K har en ny favoritlek: att bajsa lego. Det går till så att man ska stoppa massa legobitar innanför hans tröja på ryggen, och sedan hoppar han tills alla legobiter trillar ut= han bajsar lego.
Ja jag erkänner, jag är väldigt skyldg till att ha hjälpt till att komma på leken, men han har iallafall jättekul.

.battle royale

Igår var det lördag och vi gjorde inte så mycket. Idag är det söndag och det blir nog likadant. Jag har städat, som vanligt, lekt med barnen och nu sitter jag här en stund när A sover och K matar bilen. Det vill säga stoppar pengar i sin bil-sparbössa.
Ikväll måste jag kolla på reprisen av Top Model 9, men det är precis då barnen ska lägga sig, så jag får nog ställa videon. P ska vara borta på rep, och förresten så kan han inte lägga dem ändå.
Sen måste vi kolla klart på battle royale, började kolla på den igår men fick avbryta vid 23.30 för jag ville gå och lägga mig. Har redan sett den en gång, så jag vet redan slutet.

Japan är trött på struliga ungdomar och har startat spelet "battle royale". Vilket innebär att en skolklass väljs ut och skickas till en ö. Där får de ett halsband på sig och släpps ut i skogen med varsin ryggsäck. I ryggsäcken finns mat, vatten och ett vapen. Alla får olika vapen, k-pist, pistol, kniv, gift, kikare, grytlock, armborst osv. Sedan gäller det att döda varann tills det bara finns en kvar, den personen vinner och får åka hem.
De har tre dagar på sig och om de inte lyckats så sprängs allas halsband och alla (kvarvarande) dör. Halsbanden sprängs också om de råkar befinna sig i en farozon som byts typ varje timme.

Hahaha... ! Kategori action, fast jag tycker mer det är svart komedi.

.utomjordiska äpplen

Idag har det varit varm sol men kall luft. Härligt väder i början. Jag och barnen gick ut vid 13.20 och A somnade fem över halv. K åkte i brandbilen och klättrade i nätet upp till rutchkanan och åkte säkert tio gånger, om inte mer. Sedan gick vi till en annan rutchkana och avslutade med båten. Första halvtimmen var det jätteskönt.  Sen började jag frysa. Blev bara kallare och kallare, trots att solen var jättehärlig.

När jag duschade ikväll upptäckte jag att vårt schampo var slut. Typiskt också, hade inte en tanke på att det behövdes när P skulle handla. Det är ju han som varit hemma och gjort slut på det.
Tur vi hade barnschampo. Natusan kids alien apple. Var svindåligt men det luktade gott iallafall. Det gjorde iallafall håret rent så jag kan gå och köpa riktigt schampo imorgon.

Jag kom precis på att jag tvättat tre maskiner idag men bara hängt upp två. Det betyder att den tredje fortfarande ligger kvar i tvättmaskinen. Klockan är 22.30.... orka... den får ligga tills imorgon.

.pocket, nej tack

Typiskt. Beställde en massa böcker på bokrean på adlibris. Tre böcker för att komplettera en av mina serier, en för att komplettera en annan. Tre andra böcker till mig, tre var till barnen. Allt klart och inskickat. Då ser jag att de fyra som ska komplettera mina serier är i pocket. Neeeeej. Jag vill inte ha pocket! Jag vill ha kartonnage. Eller inbundet. Pocket, nej nej nej.
Eller jo, pocket är ockå bra. Billigt och så. Smidigt att ta med sig. Fina om man hanterar dem bra och det gör jag alltid med alla böcker. Jag gillar pocket . Men inte när resten av böckerna i serierna är kartonnage.
Så jag avbeställde alltihop, och skulle sedan göra om betällningen. Då var en av böckerna jag tänkt mig till K borta!? Så jag sket i alltihop.
Tror jag ska åka till stan och handla IRL istället. På rean alltså.

.hemma igen

Jag och barnen kom hem igår, efter en vecka hos mormor. Vi har gått långa promenader, hälsat på mina far-och morföräldrar, badat på rosenlund och lekt i lekparker. Badhuset var en succé, var där i tre timmar men ungarna hade nog kunnat bada i tre timmar till. K åkte båt och A ville minsann gå själv i vattnet, jag fick inte hålla. Båda trillade under vattnet ockå, A en gång och sa inte ett knyst. Jag fiskade åklart upp henne efter en halv sekund. K trillade två gånger och kommenterade bara "jag blev blöt." Inte rädda för vatten, inte!

A har en massa nya och gamla ord.
ile betyder lite allt möjligt. Ibland betyder det "en" och ibland "det är".
titta, ile pippi =  titta en fågel
ile goo = det är gott (om mat)
ile pa-da = en sköldpadda
iiil = maskin

Hon kallar alla människor för pappa, pekade på konduktören på tåget och sa "pappa". Haha. Lite kul.

Idag är det soligt, och när tvättmaskinen är klar och tvätten upphängd, ska vi äta lite och sedan går vi ut.

.och rockstjärnan



Sötnosen med sin älskade gitarr!

.dancing queen



Mössan tog hon på själv.

.idag blir det biblioteket

Om en timme är det dags att gå. Jag år alltid trekvart innan jag ska hämta K så att A kan somna i vagnen. När jag hämtat honom ska vi till biblioteket. Sista inlämningsdagen idag, och jag tänkte lämna böckerna i tid för en gångs skull. ag lyckas alltid bli runt en vecka sen, och det känns alltid så dumt, eftersom jag oftast bara lånar barnböcker och då blir det inga böter. Fast det är ju bra att jag slipper betala.

.olycka

En liten olycka som kunde blivit värre än det var. A sprang i hallen, snubblade och körde pannan rakt in i hörnet på cd-hyllan.
Blev en stooor bula med ett illrött jack i mitten. Stackars plutta. Hon var så ledsen, och jag kylde med kall tvättlapp. Fast hon lugnade ner sig ganska snart. Kom några små bloddroppar efter kanske tio minuter, och jag satte på ett av K´s döskalleplåster. Det fick bara sitta i några minuter, sedan slet A bort det.
Nu när vi precis kommit hem från dagis så ser det iallafall bättre ut, inte lika blått och svullet.

Hon älskar verkligen att åka framåt, så jag ska nog inte vända tillbaka vagnen. Hon är ju stor nu, 16 månader. Idag såg hon fler hundar("Mamma, lovven! Mamma...lovven!") och fåglar ("Lovve!" "Ja, titta pippi!" "Pi pi").
Vi såg en mås, och jag sa till K att en del fåglar heter mås, och en del kråka och en del sparv.
K: Och en del fåglar heter bajs.

Hahaha.

När han var lämnad på dagis och vi gick ut genom grinden tjatade A om hundar igen. Såg ingen, men hörde en som skällde. Vovovovovov sa A. Hon kommer nog älska att vara hos mormor och hunden Boy!

Nu ska jag göra mig lite frukost. Makrill-mackor och oboy. Mums!

.en stark vilja

A har en sådan vilja! Hon vill aldrig klä på sig utan springer iväg. Nåja, jag är van att klä på barn i farten. Hon vrider sig som en mask när ytterkläderna ska på. Idag gallskrek hon när vi skulle hämta K, för hon ville inte ha skor på sig.

Hon byggde med klossarna, hon hade de fyrkantiga kvadratiga... kuber? Jaja, det finns iallafall åtta stycken. Hon byggde ett torn av dem och ville ha fler. Jag gav henne en trekantig, den la hon på golvet. Jag gav henne en rektangulär, neeej skrek hon. Ingen annan kloss dög, det skulle vara de små kuberna.

Hon säger to-to-to och går fram till hyllan där barnens dvd-filmer står. Hon kommer med böcker och säger: "Vill-a boo!" Och då är det bara att läsa. Tills hon är nöjd och går igen.

Ute i vagnen, hon verkar glad åt att åka framåt. Först såg hon en hund.
"Lovven, lovven!"
Sedan gick några barn i en vattenpöl.
"Vill-e ba! Vill-e baaa!" Vilket betyder att hon vill bada. Bada i en vattenpöl. Hon fick inte, hon skulle ju sova.
Därefter såg hon en bil på långt håll.
"Oj! Oj! Oj! En biii! En biii!"

.mat

Nu sitter jag här igen. K är på dagis, A leker. Snart ska hon få lite lunch och ny blöja. Jag vet inte om jag har så mycket att skriva, är nog mest bara uttråkad just nu. Ikväll blir en ensamkväll igen, P ska repa och är säkert inte hemma förrän 21. Trist. Vet inte alls vad det ska bli till middag heller.

På sista tiden har jag försökt komma på lite nya rätter, det är så tråkigt att bara äta samma hela tiden. Jag är inte då duktig i köket precis, men jag har testat lite nya recept på kyckling och fisk iallafall. Igår ville jag göra antingen räkrätt som man äter till pasta, renskav eller biffgryta. Har bara testat det första och det är ju supergott och enkelt. Men det blev inget av det, istället blev det att vi beställde hem. Oups.
Fisksoppa och pannkakor efteråt har jag funderat på i flera dagar, för P äter inte direkt fisksoppa och jag äter inte direkt pannkakor. Så då kan vi båda äta lite av varje.
Jo jag äter pannkakor men jag tröttnar! Dessutom är det svinjobbigt att stå och steka pannkakor på 1 liter mjölk, det tar TID. Och vi behöver så många för att bli mätta allihop. Så då är det ju bättre att äta dem som efterrätt och bara göra typ 2 var. A äter inte pannkakor heller, bara grädde. Jag måste ha grädde till nuförtiden.
Något snabbt, smidigt, enkelt, gott?
Tror det får bli räkrätt idag!


Har förresten vänt på A´s vagn. Gjorde det i förrgår, fick ett infall när vi var ute. Så nu åker hon framåtvänd. Verkar tycka om det, eller snarare inte bry sig. Fast första dagen satt hon och sa "hej" nästan hela tiden. Så...
Fast jag får nog vända tillbaka den ett tag nu i veckan, ska ju iväg på fredag och jag vill ha bakåtvänd på tåget iallafall, eftersom jag vill ställa vagnen på ett speciellt sätt.
Synd att vi inte har vändbart handtag, skulle varit smidigt!
Nu ska jag ge A lunch.

.hur kunde jag missa House

Säsongsstart på House och jag missade! Fasen också. Inte går det i repris heller.
Tittade iallafall sista halvtimmen ungefär, medan jag njöt av min knäckbanan och glass. Kunde inte motstå att slänga ihop det. Nu ska jag dricka en kopp te innan det är dags att sova.

Idag ville inte K gå hem från dagis. Han satt med R och lekte med play-doh. De är så söta tillsammans. Det är så kul med nu när K kan berätta vad de gör på dagarna (leker med R och med tåget och bilarna, samma svar varje dag *s*). Frågade vad de ätit för mat, potatismos och köttfärspinne, svarade han. Jag kollade på lappen innan och det var potatismos och kebabspett.

Jag måste göra egen play-doh snart. Den han har fått  är dålig nu, den går inte att göra mjuk igen hur mycket vatten jag än har i. Det går att göra den till en mjuk boll ett tag, men så fort man försöker kavla den eller göra en ångvält/lyftkran/bil av den så smulas den sönder och spricker. Den har hållt länge iallafall, 4 månader!

A kan fler ord jag glömt skriva upp. Älliii som betyder välling (såklart) och äpple. Dessutom dansar hon något helt otroligt gulligt. Böjer på knäna, vickar på rumpan och vrider på överkroppen med böjda armar. Och så ler hon stort.
En ny grej hon har börjat med är att titta på oss och blinka en massa med ögonen. När K var liten lärde jag honom att flirta, men A har lärt sig alldeles själv.

.knäckbanan

Jag sitter här och funderar om jag ska gå och hacka lite mandel och göra knäckbanan. Det är ju bara så gott. Men jag åt en tallrik knäckbanan och glass igår... kan man verkligen äta sånt två dagar på rad?
Men vad dum jag är, klart att jag kan. Det är ju frukt! Typ....ja... lite nyttigare än godis iallafall.
Tänk att innan idag när A inte ville ha halva sin banan så åt jag upp den. Istället för att slänga den. Tänkte att jag testar och det gick!
Låter kanske lustigt, men ända sedan jag var gravid med K har jag inte kunnat äta bara banan utan att må illa. Banan i mat eller banan till glass har gått, men bara skala en banan och äta rakt av... nej, det har tagit emot. Men nu kan jag tydligen det igen.

Receptet på knäckbanan:
60 g margarin (japp, fett och gott)
3/4 dl socker
1 dl hackad mandel
1 msk vetemjöl
2 msk mjölk

Släng i allt i en kastrull och koka upp. Skiva bananer längs med längden och lägg i en form. Häll över smeten. Servera med glass. Eller utan glass. Det gör man som man vill - såklart - men det är godast med glass.
Jag brukar göra halvt recept när jag gör bara till mig själv.

.duktig och lat

Jag har: plockat upp i vardagsrummet och städat ungarnas rum, bäddat sängen, vikt två maskiner tvätt och slängt in en annan i tvättmaskinen. Gett A mat och städat upp efter det och diskat den lilla disk som var.
Hmmm... låter inte som så mycket. Jag har dammsugning, toastädning och kattlådetömning kvar. Ska hämta K på dagis om en timme.

Måsten denna vecka:
Organisera lite i expediten nu när lack-hyllorna trillade ner
Städa och sortera i korgarna, det ligger hur mycket prylar och papper som helst i dem, säkert hälften ska slängas.
Städa min och P´s garderober! Det är kaos i dem. Rensa, rensa, rensa. (Och köpa nytt!)

Undrar om jag orkar allt innan fredag...
Vad lat jag är!

.k och hans kompis

K var som vanligt lite avig till dagis idag,men när jag klätt på mig och A så kom han och ville följa med. Traskade på bra, och när vi kom in så kom hans kompis R samtidigt. Vilka lyckliga ungar! K klappade honom på jackan och vände sig till mig och ville ta av sig overallen direkt. Han som brukar busa vid avklädningen! Sedan när alla ytterkläder var väck rusade de in på dagis och vände ig knappt om för att säga hejdå.

A sitter i soffan med sin vällingflaska som är kvar sedan 8 och tittar på Totoro.
Nej, vällingen är inte äcklig, hon vill inte ha den värmd så det är ingen risk för bakterier på denna korta stund.

Idag ska jag väl städa en stund... sen. Alltid denna städning. Måste till stan och köpa biljetter också, men det blir nog imorgon, och så måste vi till biblioteket innan torsdag.

Och så måste jag bestämma vad vi ska ha till middag. Suck. Svårt!!

.så fånigt

Idag letade jag efter schnitzlar i affären, skulle ha det till middag. Gick längsmed alla frysdiskar. Stötte på en tjej som gick i vår föräldragrupp och hejade, sa att jag letade schnitzlar men inte hittade några och skulle leta vidare. Tillslut hittade jag dem. Precis där jag stått och sagt att jag inte kunde hitta dem. Fånigt!

Jag tror att stackars K har växtvärk på nätterna. Fjärde kvällen i rad han vaknat och varit ledsen. Borde köpa hem lite mer flytande panodil, jag tror att vår är slut och det är så dumt att inte ha hemma.

A kan förresten några nya ord. Bompa och rumpa, fast hon säger förstås inte riktigt så som de skrivs. Hon säger "kissat" också, efter att hon kissat på golvet. Ikväll skulle de bada och hon stod vid badkaret och sa "kissa" och sedan kissade hon. Synd att vi inte hann sätta henne på pottan!
Lovven betyder vovven och Ka betyder katt.

Och när vi var ute innan blev hon helt fascinerad av en fågel och utbrast: "Titta!"


.om vatten och miljö

Skruttagumman sover och busungen står i badrummet och tvättar sina händer. Jag tror att han har stått där i tio minuter eller något. Ah, jag har sådan dubbelmoral. Igår gnällde jag på P att han lät vattenkranen stå och rinna mellan sköljningarna när han diskade, jag stänger alltid av den för det känns som om man slösar så mycket på vatten annars. Fast nu låter jag K stå och leka med rinnande vatten, och jag älskar att ta långa, varma duschar. Dessutom fördiskar jag supernoga och sköljer långsammare än P så jag slösar nog mer vatten än han ändå.

Och ja, jag vet att vi har alldeles obegränsat rent vatten. Det är ju inte så att det kan ta slut. Det är snarare lite miljötänk.
Ännu en dubbelmoral, jag är svindålig på att källsortera och jag tänker på alla klimatförändringar men har jag ändrat något alls i mitt liv sedan de började smälla upp stora rubriker? Nej. Inte ett skit.
Fast vi åker ju i stort sett aldrig bil. Jo, P samåker till jobbet. Och vi ska köpa en bil. Och datorna står på från morgon till sena kväll, och är det inte tv:n så är det ungarnas cd-spelare. Och vi bär hem maten i plastkassar som vi sen använder för att slänga sopor i. Och vi slänger mycket sopor.
Och vi har inte ens en ingen reklam tack-skylt på dörren, för jag vill ju ha en del av reklamen!

I´m evil.

.den föll med ett brak

Trött imorse. Satt med K i soffan och blundade lite när det plötsligt härdes ett högt brak. Jag flög upp och första tanken som kom var "Var är A???"
Fick se prylar rasa över hela datorbordet och golvet, och trodde först att A låg under dem, men sedan såg jag henne komma ut från deras rum.

Det som brakade och föll var våra två lack-hyllor från ikea som satt över datorbordet. Mina scrapsaker; en kartong med dekorationer, två kartonger med papper, två album, en skärmaskin, en låda stämplar, en bokstavsstans. Ett yatzy, uno-spel, kortspel, två små högtalare, lite skivor och papper, ett glasögonfodral och en skål med K´s pärlplattor och pärlor.
Rakt ner på den bärbara datorn!
Som klarade sig utan en skråma. Och nästan allt la sig så fint. Uno-spelet som bara låg i en hög på en av hyllorna låg i två små högar på datorbordet, och av pärlorna trillade bara litegrann ut.

Frågan är bara om vi vågar sätta upp hyllorna igen, eller vad vi vågar lägga på dem. Meningen var ju att jag skulle ha mina scrapsaker där, men jag får nog ha dem i expediten istället och så får vi ha småsaker på lackhyllorna bara.

.jag vill ha totoro som granne

Åh vad jag älskar filmen "Min granne Totoro". Den är helt underbar. Helt underbar!
Barnen älskar den också. A säger tillochmed "to-to-to" om den.

När Mei jagar den lilla och sedan en lite större innan hon kommer till Totoro och när familjen hittar henne: En liten, och en lite större... och en JÄTTESTOR!

Och när Totoro kommer till bussstationen med ett pyttelitet blad på huvudet som enda skydd mot regnet, och när Satsuki lånar honom ett paraply och han hoppar för att få höra ljudet av tunga regndroppar på det.

Kattbussen, jag vill också åka kattbuss! Tänk så härliga, mjuka säten.

Och när Totoro, den mindre och den jättelilla skuttar runt fröna och får dem att växa tillsammans med barnen.

Den sorgliga scenen där de tror att Mei drunknat...

Och svartkrypen! Och kattbussen (igen)! Och alla fina härliga scener och detaljer, och lugnet. Jag har sett filmen eller delar av den hur många gånger som helst, och jag kommer nog aldrig tröttna.

.hjälpredan

Idag när jag plockade upp legot på golvet kom A och hjälpte till. När allt var upplockat och hinken stod i hyllan välte hon ut den igen. Sedan plockade hon upp hälften innan hon vände upponer på hinken igen.

.allmänbildad eller...?

Var ju tvungen att göra testet på florias blogg. Allmänbildningstestet.

Full pott på datorer, mat och litteratur. 78 poäng allt som allt. Får jag väl vara nöjd med. Citat: "Om Du har mellan 72 - 80 rätt: Bra. Du ligger bland övre tredjedelen av befolkningen."

3,9 i genomsnitt på varje fråga. Dessutom hade jag inte under 2 poäng på någon. Även om det var mycket gissningar, men det räknas det också.

.tvättmissöden

Ups. Har tvättat tre maskiner idag. I den första råkade jag få med två trettiograderströjor, i fyrtiograderstvätten. Onej! Mina fina fina tröjor... men de verkar ha klarat av det. Jag hoppas det.
I nästa blev det inga missöden. I sista slamrade det och lät, så jag fick tömma ut och titta vad det var. En liten bil.

Så roligt liv man verkar ha, när man bloggar om tvätt!

Och varför omtalar man alltid sig själv som "man" och inte "jag"?

Så roligt liv jag verkar ha, när jag bloggar om tvätt!

.ensam hemma

Ikväll är jag ensam. Eller... jag har ju två sovande barn och två sovande katter varav en i knät, så helt ensam är jag ju inte.
Dessutom har jag min chokladkaka. Förbannat också! Jag som hela tiden tänker att jag ska sluta med godis.

P har äntligen målat ytterligare en vägg i hallen, så nu är det bara en vägg kvar. Och alla dörrar, som ska bli vita. Dessutom ska vi få en ny spis! Wohoo! Äntligen. Vi måste bara bestämma oss om vi vill ha en vanlig spis, eller en med keramikhäll och varmluftsugn. Väljer vi det sista lägger de till 60 kronor på hyran. Standardhöjande. Det är på tiden att vi får lite bättre standard, och 60 kronor svider ju inte direkt i plånboken, men frågan är om det är värt det ändå.
Vi ska iallafall försöka få med barnlås. En gång när vi tog K till affären och han fick gå tog det ungefär en timme. När vi kom tillbaka upptäckte vi hur varm lägenheten kändes. Visade sig att ena plattan stod på högsta värmen och var glödande röd. Läskigt! Vi som alltid kollar spisen, trodde vi.

.nattpladder

Igår när jag gick och la mig vaknade K. Och pladdrade. Munnen gick i ett, knappt tyst en sekund. Prickarna är där jag inte riktigt minns vad han sa.

K: ...en liten kusin, mormor kan inte bära min lilla kusin. Mormor är lång... mormor har en vit bil, jag har köpt en vit bil till mormor. Mormor vill inte ha en vit bil, den är gammal, mormor vill ha en röd bil. Jag ska slänga mormors bil i papperskorgen.
Jag nämnde att han kan tvätta mormors bil i sommar.
K: Jag ska bära mormors bil till badkaret.
Jag: Bilen är för stor och tung, den får man tvätta ute med en slang.
K: Jag ska tvätta mormors bil med en grön slang, den är gammal.

K: Mormor har ett gult flagghus.

K: Jaa vi ska åka luciatåg, först ska vi åka spårvagn sen ska vi åka luciatåg. Luciatåget är tjock!

K: ...det kommer ett brev, jag ska öppna det...Jaaa, nu kan A börja på dagis, står det.

K: Jag slog mig där, på spets-knäet. Hos mormor slog jag mig på knäet.
Jag: Det är ju lagat nu.
K: Ja jag tog bort plåstret. Mamma, vart slog jag mig nånstans?
Jag: På knäet.

Tyvärr var jag alldeles för trött för att minnas allt. Han pladdrade på i säkert en halvtimme, och varje gång jag bad honom att vara tyst och sova nu, hördes ett Men, maaaammmaaa, och sedan pladdrade han på igen.
Tillslut fick jag säga åt honom att han fick välja mellan att gå upp och prata med pappa istället, eller sova med mig. Då blev han knäpptyst. I två minuter, sedan vaknade A till, sövde om henne, och K började pladdra igen...

.fredag

Idag har vi städat nästan hela dagen känns det som. Storstäda behövs ibland. Skönt att få det fint innan helgen. Om det nu håller så länge, vi har ju två stöka-ner-experter i lägenheten.
Deras rum höll i två sekunder ungefär, sedan låg det pusselbitar över hela golvet.

K lekte A, han slängde sig på golvet och skrek "lamma", vilket betyder "ramla" på A-språk. Han är så söt. Fast de var inte lättsövda idag! Fredagkväll, de fick lite marabou mjölkchoklad i varsin skål, och sedan var de sockerhöga. Aldrig mer godis känns det som. Eller kanske lite tidigare på dagen.
A ropade på "lilla pappa" och ville krypa iväg en miljon gånger. Tilllslut,  när hon äntligen sov, stack K upp och tände lampan, för "det är mojjon nu."
NEJ det är inte morgon, det är mittinatten (ja, 19.33 då...) släck lampan igen!

Fem minuter senare sov han också.

Så vad ska jag göra nu då? P har en polare här och de fixar med trummorna till Nox Aurea, och jag tog den bärbara till soffan. Så det blir väl surfa en stund, läsa kanske, tv kanske (troligen inte, fredagar är det aldrig något bra) och så har jag, förstås, lite godis i skåpet.

.ny blogg, ny design

Ny blogg, nytt namn, ny design.
Det är roligt att fixa och trixa, men nu är jag nog färdig. Tror jag. Iallafall för stunden.

Så nu är det hej då till den gamla bloggen!

RSS 2.0