.gissa vad vi fått!


.sweden rock magazine och close-up

 

 

 

Reklam för Nox Aurea i Sweden Rock magazine och Close-up!

 

 

 

 


.slarvmaja

Jag har slarvat lite med att uppdatera. Men jag skyller på att först var jag och barnen bortresta, och så har jag jobbat dessutom.

Midsommar firade vi hos mamma/mormor. Det var med både kransar i håret och midsommarstång i trädgården. Bad i både barnpool och sjö. Underbart väder!

Se här för lite bilder. Ja, jag är lite för lat för att lägga in egna, som dessutom ändå bara skulle vara samma.


.inte riktigt ett slakthus men

Idag när vi åt middag stack jag mig på tån. Jag visste inte vad det var, någon hård smula eller flinga som blivit bortglömd efter någon måltid. Antog jag. Fortsatte äta tills jag tyckte det kändes lite konstigt på tån, så jag kollade ner. Massa blod! Hela foten, massa stora fläckar på golvet som såg ut som ketchup. P fick hämta papper och jag linkade ut på toan för att skölja av foten, och se vad som hänt. Ett litet jack i stortån, inte så farligt men tydligen tog det på ett sätt som gjorde att det kom så mycket blod. Så nu har jag ett fint Hello Kitty-plåster på.

.mysteriet

Ett litet mysterium att knäcka.
På fredag:
108 avresor
65 stanna

Det finns 170 rum. Hur går det ihop?

.lite hemligt

En sak vi ville ha blev alldeles för dyr.
Väldigt synd.
Men med ögonen öppna kanske tillfället kommer igen?

.för sommarens bad

Blir det någon sommar i år? Jag hoppas. Och då vill jag åka och bada! Vägrar visa mig i bikini och baddräkt känns faktiskt inte alls kul. Så visst är det roligt att det finns tankinis!Den här har jag köpt nu precis, fast i svart. Den på bilden är fin men har en månads leveranstid, så jag tog den svarta som tyvärr inte finns på bild. Och den minsta stl som finns är 38 men jag hoppas den kommer passa ändå. Hade kollat in en annan på en annan sida som också är hur fin som helst, men klantigt av mig att inte ha beställt än, då den är helt slutsåld nu!


.naturpromenad

Vägen till dagis idag blev full av händelser, trots att den bara tar tio minuter, om vi går långsamt.

Först såg vi ett litet skal av ett fågelägg. Brunt med bruna fläckar på. Jag berättade för barnen att någonstans har en liten fågelunge kläckts, och mamman och pappan städar ur boet genom att flyga och släppa äggskalen någon annanstans, så ingen ska veta var boet är.

Sedan kom vi till dagis, lite för tidiga. Avdelningen hade inte öppnat än och medan vi väntade på att dörren skulle låsas upp såg vi plötsligt en liten fjäril. Barnen bara: "Åh, titta en fjäril!" Så helt plötsligt kommer en fågel och jagar den, fångar den med näbben och flyger iväg.
De tyckte att det var lite hemskt, K tyckte att fåglar bara ska äta mask, och A tyckte att den kunde nöja sig med vatten. Men jag förklarade att fåglar måste ju också ha mat, det kanske var fågelmamman som fångade mat till sin unge?

Det sista vi såg var en hare på lekplatsen precis utanför dagis. Den låg och rullade sig i sanden, och båda barnen hann se den innan den skuttade iväg.

Plus att vi såg ett antal sniglar på vägen, men det är ju inget ovanligt. A älskar ju sniglar. Förra året stod en kruka utanför vårt hus, och där la hon de sniglar hon hittade, max 2-3 åt gången.  I år har hon istället ett snigelträd. Och hon nöjer sig inte med ett par stycken, hon plockar alla hon hittar på vägen hem när vi är ute. Hon kan ha handen full och de kryper i handen på henne åt alla håll. Sedan lägger hon dem fint vid trädet när vi ska gå in.

.hösten innebär problem

Det visade sig att K inte har rätt till någon fritidsplats för tillfället! Helt sjukt enligt min mening. Dessutom kommer han bara gå i förskoleklass 3 h om dagen. Så frågan är ju om A bara ska gå på dagis 3 h om dagen också, fastän hon har rätt till mellan 5 h och heltid beroende på om jag jobbar eller ej. 3 h kommer inte räcka för henne, hon älskar ju dagis och kompisarna. Men det blir ju ett himla springande fram och tillbaka annars.
Om nu situationen inte förändras innan det blir dags, vilket vi hoppas.  Men även om det gör det, hur gör vi om vi måste ha fritidsplats snabbt, men måste stå i kö först? Hon kunde inte ens svara på om det kan ta ett halvår eller en vecka, bara att de givetvis försöker lösa det isåfall.

Och så verkar sommaren bara regna bort igen.
Suck.

.storstäd och ommöblering

Puh. Vi har städat en hel massa idag. Sovrummet var ett enda kaos, med massa prylar som skulle bäras ned till förrådet, leksaker och gosedjur gömda lite här och var, och, lite pinsamt, en massa tvätt. Så nu har jag ett berg i badrummet.
Sedan flyttade vi om, nu står sekretären i sovrummet och är min egen lilla scraphörna. Några dagar tidigare flyttade vi de två mindre expedithyllorna som då var tv-bänk, och nu datorbänk åt P, och vår gamla tv-bänk flyttades upp från förrådet.
Jag har också rensat sekretären från massa grejer. Men det är inte riktigt klart än. Stora expediten ska städas imorgon, likaså skåpet i hallen vars låda snart svämmar över av papper som måste rensas och sorteras.

.det är helg

Iallafall för mig. Eftersom jag jobbar lördag-söndag från morgon till kväll, så får jag ha helg idag, när jag troligtvis inte kommer jobba de närmsta tre dagarna. Vi får se. Fast jag får ju inga sovmorgnar ändå.

Imorgon ska K på utflykt och ha med matsäck. Tänkte skicka med plättar, två ostsmörgåsar, en banan, lite mariekex och en flaska saft. Hade tänkt göra plättarna själv, men sen köpte vi faktiskt... jobbade 8 h idag och kom hem vid 18, så då är det inte så kul att ställa sig vid spisen.

.slottsskogen

Igår hade vi alltså picknick i slottsskogen. En helt perfekt dag. Först åt vi, sedan sprang barnen omkring i labyrinten, därefter blev det lek i den stora lekparken och sist tittade vi på sälarna och åt glass. Tog en tur förbi barnens Zoo också, men de bygger om och öppnar först nästa helg visade det sig..en söt liten ramsa,rättelse

Idag hade vi picknick i slottsskogen. Tänkte skriva lite mer om det imorgon när jag inte är lika trött. Istället ska jag dela med mig av en söt liten ramsa A ramsade på spårvagnen på väg hem.

Fem små apor klättrade i trädet
Reta krokodilen: "Ta mig, ta mig!"
Klapp!
Fyra små apor klättrade i trädet
Reta krokodilen: "Ta mig, ta mig"
Klapp!
Tre små apor klättrade i trädet
Reta krokodilen: "Ta mig, ta mig!"
Klapp!
Två små apor klättrade i trädet
Reta krokodilen: "Ta mig, ta mig"
Klapp!
En liten apa klättrade i trädet
Reta krokodilen: "Ta mig, ta mig!"
Klapp!

.otäck lapp

Det finns löss på dagis.
Usch.
Jag hoppas verkligen inte barnen smittas av krypen. Tur vi har luskammar, får väl ta en genomgång i håren varje kväll.

RSS 2.0