.natten som var

Natten var super! A vaknade runt 24 och jag gick och la mig, hon skrek en stund, kanske 5 minuter innan hon somnade. Sen sov hon. Hela natten.
Vaknade frampå morgonen, gav mig ett gallt leende och lite prat, kröp ner till fotändan och satte sig en stund innan hon plötsligt stöp framåt och sov en timme till.

Och K somnade själv!

.dumma dumma

Jag skulle såklart köpt biljetterna för två veckor sedan, när jag kollade upp dem. Då kostade de under hundra kronor styck. Nu fick jag betala nästan 300 för båda.
Nåja, skit samma.

En födelsedagspresent till Tiny inhandlades också, fast  jag vet inte vad hon kommer tycka om den...

En grej till P hittade jag också som han ska få när han kommer hem. En bok om olösta mordgåtor. Hoppas han gillar den. Jag har gjort det till min mission att hitta böcker han kan gilla. Han läser aldrig, och jag älskar att läsa, men med lite gott inflytande och intressanta böcker så...

Först fick han "Iskallt och stenhårt" i julklapp och han älskade den.
Sedan lånade jag "El chocko" av mamma och den gillade han också.
Båda är verklighetsberättelser om någon som hamnat i fängelse, första i texas och andra i Bolivia.

.min blogg

Har insett att det står att min blogg handlar om mitt liv, och sedan skriver jag nästan bara om barnen. Fast de är ju mitt liv. Men inte bara.
Jag väntar fortfarande på P.
Om en timme- Prison Break.
Jag är sugen på te. Köpte te på ÖB för 5 kronor, 20 påsar. Tror det hette Queen Gold. Inte alls lika gott som lipton. Fast billigt var det ju.

Imorgon när jag lämnat K på dagis måste jag dra ner till stan och köpa tågbiljetterna. Egentligen skor till A också. Om jag hinner. Vi har ett par gamla gympadojor hon kan ha annars, så får jag köpa skor när vi kommer hem. Hon behöver gummistövlar också, och om jag ska köpa på skopunkten tror jag inte jag hinner prova ut 3 par. Dessutom borde ena paret vara till K, sandaler eller något, och han kommer ju inte vara med.

Nä nu kom jag in på barnen igen.

Måste skaffa barnvakt någon dag snart och utnyttja biobiljetterna P har fått från jobbet, fyra stycken har vi. Restaurang med  2 eller 3-rätters och bio låter väl mysigt?

Och jag vet precis hur och var vi ska förlova oss nu. Datum får vänta, tills vi köpt ringarna. Datumn spelar noll roll, så det får bli en varm sommardag när vi kan få barnvakt.

.nitton grader

Ja faktiskt! Nitton grader var det här idag. Men blåsigt! A kunde knappt gå i vinden, den slog omkull henne tillochmed! Dessutom virvlade sanden upp i ögonen på oss hela tiden, så tyvärr blev vi inte långvariga i lekparken idag. Men vindarna var ljumna och det hade varit som sommar om det bara inte blåst så.

.nattning

P har fortfarande inte kommit hem och jag fick natta barnen. Gick helt över förväntan bra.  A frågade inte ens efter tutte! Gjorde ingenting alls i den vägen. Fast hon gallskrek och ville inte sova alls, men det var nog mest trötthet eftersom hon inte sovit middag idag. Tillslut la hon sig på fel håll i sängen och somnade efter att jag strukit henne lite över ryggen.
K är nog fortfarande vaken. Han somnade inte och jag sa att han kunde testa somna själv. Dörren står ganska mycket öppen men det är helt tyst därinne, så än så länge går det bra. Får se om han ropar på mig snart eller ej. Ska nog kolla till honom om tio minuter eller något så får jag se om han sover.

Ikväll är det Prison Break!

.skvallerbytta

A är en sån liten skvallerbytta!
K brukar ta saker i från henne. Då gnäller hon genast till:
 "Maaammmaaaa" eller
"Paaaappaaaaa"
eller tillochmed både ock ibland.
Imorse tog K en bil ifrån henne. Genast kom en ledsen/arg/gnällig dotter fram till mig:
"Maaammma, mummel mummel biii mummel" (översatt, ungefär: Mamma, K tog min bil!)

Fast jag förstår henne. Inte roligt att alltid bli bestulen på sina saker. K vill alltid ha just den sak som A har. Ibland accepterar hon första stölden och hittar något annat, men då vill K ha det istället också.
Men vi tar självklart tillbaka saken till A.


.senil och skrämd

Ibland är jag senil. Iallafall när det gäller nycklarna. Jag vet inte hur många gånger jag glömt dem i ytterdörren!
Jag får väl skylla på att jag ofta har både två barn och matkassar med mig att hålla reda på också.
En gång knackade den fd grannen på dörren flera gånger men vi låg och vilade och orkade inte öppna- förrän han frågade i brevinkastet om vi var hemma för våra nycklar satt i dörren.
Ofta har jag sett i nyckelskåpet att de saknas och letat.
En gång hittade jag inte nycklarna när jag precis skulle gå.
I veckan blev jag livrädd!

Det knackade på dörren och jag gick dit och kikade ut i titthålet vem det var, kände inte igen snubben men precis när jag skulle öppna rasslade det liksom i låset och jag trodde att personen var på väg in i lägenheten! Gah! Ingen annan än vi har ju nycklar hit.
Men jag öppnade iallafall och där stod grannen med min nyckelknippa i handen. Jag var ganska så lättad och lyckades bara få ur mig ett "Åh, tack så mycket!"
Sen bestämde jag mig för att aldrig aldrig aldrig mer glömma nycklarna i dörren.

Jovisst, gissa vad som hände idag!?
Skyller på: A på armen, en matkasse i ena handen, en matkasse och en ryggsäck i den andra och K på golvet.

idag upptäckte jag det när jag gick förbi nyckelskåpet, förresten.

.utmanad

Ja, jag blev ju utmanad av floria. Så...

Tre namn du går under:
1) D
2) Älskling och en massa gulliga nonsensnamn som sockertopp
3) Mamma

Tre saker som skrämmer dig:
1) Döden och hemska olyckor
2) Bränder
3) Spindlar

Tre saker du har på dig just nu:
1) Grå jeans
2) Svart sammetströja
3) Underkläder

Tre av dina favoritlåtar just nu: (Just nu? Mina favoriter är alltid favoriter. Ett litet urval:)
1) Sirenia - Meridian
2) Therion - Raven of Dispersion
3) The gathering - In power we entrust the love advocated

Tre sanningar om dig:
1) Jag slösurfar när jag borde göra andra viktiga saker
2) Jag älskar att läsa fantasy
3) Jag vill ha fler tatueringar

Tre av dina intressen:
1) Läsa/skriva
2) Scrappa
3) Surfa och spela RPG på datorn

Tre saker du verkligen vill ha just nu:
1) Syrafritt lim och färg till skrivaren
2) En ny soffa
3) Ett hus! Med trädgård.tredje natten

Inatt var en bra natt!
Först på kvällen vaknade A tre gånger. Eftersom P var på promenad fick jag söva om de två första gångerna, och det gick på cirka 5 minuter. Sista gången sövde P. Sen var det en fjärde gång, men då gick jag och la mig.
På natten vaknade hon kanske fyra eller fem gånger? Var ledsen och grät, men somnade om på några minuter alla gånger.

Sen vaknade hon vid halv sju och var jätteglad.
A: Mamma, tutte?
Jag: Nej, tutte är slut!
A: Mamma, den tutten?
Sen petade hon mig i naveln haha. A kallar naveln för tutte också.

A klev upp, men eftersom sovrumsdörren var stängd låg jag kvar en stund, trött. K sov ju också. Sen efter en stund ville A upp i sängen igen så jag lyfte upp henne. Då hade hon tagit av sig sin blöja haha.

.förvirrad

Inatt blev jag förvirrad. 00:20 gick jag plötsligt upp och började dra på mig byxorna. P kollade mycket förvånat på mig och undrade om jag skulle gå upp!
Hm.
Jag tror jag fick för mig att klockan var 20:20, att jag nattat barnen och råkat somna själv...

.andra natten

Inatt var det mycket skrik och mycket vakentid. Men jag fick sova ändå, så tog P hand om henne. När hon vaknade första gången, vid 23-24-tiden, skulle jag gå och göra iordning mig. Hela tiden skrek hon efter mig. När jag lagt mig och P stängde dörren gallskrek hon istället efter P. Haha.
Hon sov ett tag i sängen i barnens rum, och sedan frampå morgonen i sovrummet. Men även då vägrade hon mig och ville mest sova intill P. Jaja...

Jag kommer antagligen få söva dem imorgon och framåt resten av veckan också. Hoppas det går bra. Någon gång måste hon ju inse att det inte är någon idé, att det är slut nu.
Och jag säger "aj". Känns som värsta siliconet haha.

.om natten

Det gick bra. Om man bortser från att jag sov kanske max 2 timmar och under den tiden drömde en konstig dröm med inslag av mardröm.
Men det handlar inte om mig, utan om A.

P la barnen och de somnade vid 20.20 ungefär. Lite senare än vanligt men det var ju en annorlunda kväll. A var lite ledsen i perioder men inte riktigt hysterisk.

De sov bra fram till de sista minutrarna av Notting Hill, som jag och P tittade på på tv. Då vaknade A. Så jag gjorde det man väl egentligen inte ska, hämtade upp henne en stund. Hon var lite yrvaken och glad och fick lite mjölk. Sedan gick jag och la mig, och A också såklart. Hon ville ha tutte, men jag sa att tutte är slut. Hon gnällde några sekunder men somnade om.
Tyvärr vaknade hon upp med jämna mellanrum och varierade mellan att gnälla och gallskrika. Tillslut fick P ta upp henne en stund, gav henne lite mjölk och lite ost, och sedan la han henne i sängen i ungarnas rum, tillsammans med honom. Där somnade hon ganska snabbt och sov i kanske 2 timmar. När hon vakande hämtade jag henne, hon blev jätteledsen när hon inte fick tutte, la sig på fel håll i sängen och somnade.
Sedan vaknade vi allihop runt 7, hon var ledsen men jag läste bok (svårt när jag var såååå trött!) och sedan gick vi upp och de (barnen) fick välling.
A var glad och sprallig och verkade inte ha upplevt ett större trauma iallafall, haha.

Men jag tror det beror lite på ordet slut.

A har två favoritord just nu. Sönne och Sutt.

Sönne = sönder.
Hon river sönder reklamen och kommer till mig. Oj, ile sönne!
Leksaker som går att ta isär plockar hon isär och kommer med. Sönne!

Sutt= slut
När hon ätit färdigt. Ile sutt! Sutt!
När filmen är slut. Sutt!
När man läser en bok hon tröttnat på att höra stänger hon den. Sutt!

Så när jag sa att tutte är slut så forstod hon vad som menades. Hon drog bara i tröjan en gång, sedan accepterade hon, fast med skrik då.
Detta var första natten. Återkommer med natt nummer två.

.slutgiltigt beslut

Det har gått på övertid länge. Iallafall en månad, men funderingar på det ännu längre tillbaka. Har bara inte orkat ta tag i det. Hon blir ju så ledsen.
Men nu är det beslutat. P ska lägga ungarna nu och det ska vara stopp. Stackars liten. Hon var ledsen nyss men nu verkar hon någorlunda glad.
Jag hör K ligga och prata därinne. Han ville "välja mamma" men det går ju inte nu.
För min egen skull kanske A ska få lite, på natten, i ett par tre dagar. Så de inte blir någon stockning eller så. Men det beror på hur det går. Det bästa vore kanske att inte göra det. Ta skriken i ett par nätter. K vande sig på en dag, men A har mer vilja. Lillgumsan. Vad hon kommer bli ledsen inatt...

.snark

Ååååh vad jag är trött. Har gått och lagt mig alldeles för sent (runt 24) och vaknat för tidigt (runt 6) de senaste dagarna. Borde kanske lägga mig lite tidigare ikväll?
Får se hur jag känner efter medium.

.hägä

A tittar på sin favorit "hägä" medan jag stjäl mig lite tid här. Snart, snart ska jag sätta igång. Plocka, dammsuga, diska, hänga tvätt.
Sedan ska jag hämta K på dagis och få problem. K är en gosig unge men just nu väldigt bestämd. Han vill gå hem till sin kompis, vilket han inte kan just nu. Men jag och kompisens pappa har iallafall bestämt att vi ska försöka ordna det någon dag. Vill ju gärna uppmuntra att de är kompisar, för de är så söta tillsammans.
Fast igår blev det nog bara skrik i kanske 15 minuter. Tack till bamse-tidningen som kommit i brevlådan och som kunde locka fram lite glada toner.


.blöörk

Jag måste städa, som vanligt.
Orkar inte, som vanligt.

.hej-ga

A blir så glad av andra barn. Tror dagis kommer bli jättebra för henne. Tycker fortfarande det är lite synd det där med avdelningen, för hon skulle bli så omhändertagen på K´s. En del flickor där ska alltid komma fram och klappa och prata med henne. När on och jag skulle gå efter att ha lämnat K vinkade A som en galning och sa "hej-ga" hur många gånger som helst.
Sen på vägen hem mötte vi fler barn som blev hejade på av A.

Men, jag tror det blir bra... jag ska inte älta det mer. Dessutom hoppas jag ju på en flytt, även om jag tror att vi inte kommer få någon lägenhet där jag vill :(
Får se om han hör av sig som han sa, och vad han säger då, men det känns ju hopplöst när andra har förtur, jag menar, varför skulle någon säga nej till ett så mysigt alternativ?

.tv-kväll

Ikväll blir det tv-kväll! Ugly Betty, DHW och självklart House!
Tur att videon funkar igen så jag kan spela in när det går dubbelt. Sedan är det bara att hoppas att ungarna somnar innan klockan 20. Annars får jag spela in UB också.

Igår var de hopplösa, men söta såklart. Bara prat, tjat, bus och lek. Tillslut fick jag ringa P, som var inne hos grannen, så han fick ta över. Då somnade de på en kvart. Men ikväll ska P repa, så då finns ingen hjälp.

.inget ledigt

Det fanns inte en enda ledig lägenhet på det eventuella drömstället. Synd. Eller nu ljög jag. Det fanns hos en, två stycken tillochmed, en trea och en fyra tydligen. (Åh vad jag vill ha fyran!) Men det fanns visst någon kö. De skulle iaf ringa om det blir något till oss. Ett annat ställe svarade inte alls, så de vet man ju inte om de har.
Jag vill jag vill jag vill... jag hoppas!!!

För i så fall får vi en trädgård!!!

.det som göms i snö

Ibland händer det helt konstiga saker. Eller jag vet inte vad andra tycker, men det här tycker jag är konstigt.

För flera månader sedan köpte P en stav till sin läpp. Alltså piercing. Det måste ha varit ett halvår sen. Långt innan jul. Han satte i den och på kvällen satt han vid den bärbara datorn, som vi då hade på/i sekretären. Plötsligt trillar den där lilla kulan bort.

Vi letade. På hans kläder. På/i sekretären och under sekretären. På hela golvet. Vi kröp omkring och letade i alla skrymslen och vrår. Vi hittade såklart inte den lilla rackaren.

Tillslut drog vi fram dammsugaren. Om vi nu inte kunde hitta den lilla ploppen så ville vi inte att barnen skulle göra det och äta upp den (iofs var den så liten så den skulle nog hitta vägen ut om så skett), dessutom kunde vi ju inte låta bli att städa bara för att kulan var borta.

Om vi nu tänker att vi dammsuger hela lägenheten iallafall 4 gånger i veckan. Vardagsrummet nästan varje dag. Att vi även möblerat om två gånger. Kulan har kanske en diameter på 2-3 mm. Det var minst 6 månader sedan den försvann. (Tror jag).

Nyss, i barnens rum, satt A med något i handen.
Mamma, titta!
Hon gav mig den. Ja, ni vet nog redan vad det var. Lite kul, eller hur!

.fota istället för scanna

Det funkar faktiskt att fota sina teckningar istället för scanna. Nu måste jag bara fixa photoshop så jag kan fixa till dem lite.

Ett smakprov, men de är gamla, gamla. Säkert 5-6 år.

OBS OBS att de ska fixas till i ps, och dessutom var jag liiiiten, runt 20 när jag ritade dem. fast nuförtiden har jag aldrig tid att rita så jag är säkert sämre nu...

.förlovning

Jag har blivit alldeles galen i att leta ringar. Fast det är svårt. Jag skulle tro att det är skillnad på att se dem i verkligheten än att bara se dem på internet?

Just nu gillar jag iallafall den här i titan. Visst är den fin!
Eller bara en vanlig slät i vitguld kanske?
En i stål?

Eller kanske någon helt annan?
Vet inte ens vad man ska tänka på, vilket material som är bäst. Och om vi kör på tex titanring på förlovning, vad passar att vigselringen kommer vara i sen då? Vill ju att de ska passa ihop!
.drömhem

Jag har hittat ett ställe jag så gärna skulle vilja bo på! Tror jag. Det verkar mysigt iallafall. Fast jag har bara tre rader på internet som info så det kanske inte alls är som jag tror att det är på riktigt, men av det jag kan föreställa mig så vill jag bo där.
P ska ringa imorgon, han är bättre än jag på sådana samtal, och kolla upp lite möjligheter.
Och även om det inte skulle gå just nu, så vet vi ju vad vi kan sträva efter.

.två premiärer

För vårjackan.
För K på cykel.

.ringar

Sitter och tittar lite på ringar. Det finns så många fina. Hur ska vi kunna bestämma oss?
Tror vi får åka in till stan någon dag och titta på dem live, och prova.
Vitguld, silver, stål eller titan?

Dessutom måste jag ju tänka på hur jag vill att vigselringen ska se ut, så att de passar ihop. Gissar att det blir förlovning i sommar och kanske gifter vi oss nästa. Egentligen skulle jag vilja gifta mig nu, i sommar, men jag vill nog vara förlovad ett tag först. Bara för att, liksom.

.en dag på stan

Vi åkte in till stan idag. Det blev inga tågbiljetter även om jag egentligen tänkt köpa dem nu. Vi hade tänkt åka till stationen först och sedan gått över bron till Backaplan.

K: Vi ska åka spårvagn till luciatågen och sen gå över bron till backaplan. Jag ska vara pilot och köra planet.

Ja vadå, backaplan är väl ett flygplan? Gullunge, han säger de sötaste saker.

Fast det blev inte så. Vi tog en annan sväng först och sedan gick vi till ÖB, som precis skulle stänga. Vi var lite onda och smet in ändå, köpte lite schampo, balsam, svartpeppar, fryspåsar och så en grävskopa och en cementbil i plast till ungarna.
Sedan var det coop och en cykelhjälm med stora maskiner, och så råkade vi handla några filmer...

.knepat och knåpat

Hm, finns det ett ord som heter "knepat"? Jag är tveksam, men det passar i rubriken så det får stå kvar.

Japp, det har jag gjort. (knepat och kåpat alltså). Ett fint litet brev och ett CV. Får se när jag får användning för det. Jag hoppas det blev bra.

Börjar bli trött nu. Imorgon blir det nog stan, tänkte storhandla lite mat, köpa cykelhjälmen till K och eventuellt tågbiljetter. Om jag får tag i mamma innan vi åker, så hon kan okej:a tiderna.

.otursgumma

Hon är en riktig liten otursgumma, A. Jag hittade blåmärket när hon vaknat för dagen. Det var inte bakhuvudet hon slog i, utan sidan på pannan. Stackars! Måste ha gjort jätteont.
Sedan på dagen hade jag lagt ner pinnstolen vi har vid ena datorbordet, ungarna flyttar den fram över golvet och klättrar upp på borden, så jag tänkte göra det enkelt för mig. Det gör jag inte om, A gick mellan spjälorna och fastnade hårt med foten. Fick knappt loss henne. Nästa gång ställer jag in stolen i ett annat rum istället.

Bussa är mössa.
Bläpp! Blääääppp! betyder såklart SLÄPP. Hon vet vad hon vill, lilla damen.

.en fin komplimang

K: Mamma, jag säger att du är så vacker!

Underbara unge!!!

.inte så högt som det låter

Lillan trillade ner från skötbordet och slog huvudet i golvet. Stackars liten!!
Men det är inte så illa som det låter. Vi har stenhård koll på henne när hon ligger på skötbordet för blöjbyte. Men det var för att P duschade, och då stod skötbordet på golvet, och A kröp upp och satte sig och sedan vet jag inte vad som hände, pang så låg hon på golvet. Fallhöjd ca 40 centimeter, så det var ju mindre illa än om hon trillat ner från toaletten, där hon också kryper upp ibland.
Nu sover hon, hon var så trött redan innan, men visst blir man lite orolig eftersom hon slog i huvudet innan, men det var nog ingen fara. Får väl väcka henne om en stund.

.en ny dag

Idag ska det bli en bra dag. Jag har bestämt mig för att ringa om A´s dagisplats, kanske inte för att byta men för att höra om möjligheterna om hon kan få stå i kö till "rätt" avdelning. Dessutom om hur det blir när hon blir för stor för sin avdelning, vilken hon hamnar på då. När jag gjort mitt bästa för att få som jag vill, så ska jag acceptera hur det blir. Det blir säkert bra ändå. Kollade på hemsidan och avdelningens lokaler ser lika mysiga ut som hos K. Nu när det går mot varmare tider kommer säkert många vara ute när jag hämtar, och då kanske jag kan prata lite med personalen redan innan det blir dags för inskolning.
Fast jag hoppas fortfarande på att det går att ordna med byte, men men...

Änni och Ba och Byssa. Klänning, strumpor och byxor såklart. A skulle välja kläder igår och hon ville ha allt och inget. Hon älskar att rota i garderoben haha. Fast helst vill hon inte ha kläder alls, eller väldigt konstiga kläder. Igår sprang hon omkring med dubbla strumpor på ena  foten och ingen strumpa på den andra.

K är i en extrem period just nu... mycket "trots". Jag skriver trots inom citationstecken för jag tycker inte riktigt det passar att heta trots. Han har ett knep när jag säger nej: "Du får inte säga nej, du ska säga ja! "
Hahaha.

.vissa dagar bara suger

En del dagar skulle man inte ens klivit upp ur sängen. Blä.
Vissa dagar suger - stenhårt.
Skitskitskitskitskit.

Nej det är inte så illa som det låter, men jag känner bara - suck. Som om inte en viss grej var nog, och så det där med A´s dagisplats som blev fel, och ikväll har ungarna vaknat HELA kvällen, så att jag missade lite på medium och knappt kunnat sätta mig ner.
Men droppen var nog att mitt lilla tidsfördrivsspel som jag kommit ända till level 127 på helt plötsligt deletat min användare så nu måste jag börja om från början. Ååååååååh, orka! Det var inte så viktigt alls, många skulle säkert inte ens tycka det var kul, men det känns bara skit ändå. Vi har inte ens rensat datorn på cookies, så jag fattar inte hur det kunde hända.

Ska gå och lägga mig snart så den här dagen tar slut...


Varför är jag så deppad över A´s dagisplats???

.prestationsångest

Jag ska så smått börja söka nu. Helg? Kväll? Sommar? Får se vad som dyker upp.
Jag borde inte skriva det här för jag kommer bara få prestationsångest, om folk vet hur länge jag försökt och tänk om jag inte hittar något på länge kommer jag känna mig totalt misslyckad.
Så jag säger att jag ska försöka smått som sagt. Utan krav. För att jag vill, bara. Inget annat.


Dessutom funderar jag fortfarande på A´s placering. Det känns mer okej nu än innan, men suck vad jag önskar att det varit på K´s avdelning... för hans skull, för hennes skull! Jag tror faktiskt att inskolningen skulle gå mycket bättre på hans, just för att hon varit där så mycket.
Men frågan är... då vi skrev i alla papper och allt, och hon ändå fick på en annan... Tror ni det är någon idé att ringa och höra sig för? Ringa chefen och kolla om, om det inte finns minsta, lilla möjlighet till den andra avdelningen? Eller är det bara dumt, för hade det funnits så hade hon fått?
Kommer jag ångra mig om jag inte ens försöker?
Kommer jag känna mig skitdum om jag ringer och möjligheten är noll?

.nedstämd

Åh jag är så ledsen nu. Känner mig helt nedstämd, nästan gråtfärdig.
Fick dagisbesked idag.
Och A ska börja på en annan avdelning än den K går på.

Känner mig nästan löjlig som blir ledsen för det, men... jag hade nog verkligen hoppats, och trott! att det skulle bli på samma. Vi skrev ju det... både satte kryss på syskon bör placeras på samma och skrev det på raderna under. Snyft.
K´s avdelning är ju så underbar... och jag tror det hade varit lättare för K med A på samma. Dessutom är A´s en småbarnsavdelning, vilket betyder att hon måste byta ändå om ett år. Då kan man ju hoppas... fast då har K bara ett år kvar.

Det blr säkert bra, denna avdelning är säkert lika bra som hans. Men A är ju så van vid kapprummet, personalen, barnen... hon sitter ju alltid där och väntar när jag hämtar och lämnar K.

Har till augusti att vänja mig vid tanken, men just nu känns det tungt. Blir säkert bättre om ett tag. Barnen kan ju se varann på gården.
Sen blir ju allt så mycket krångligare... med hämtning, lämning, schemainlämning, om de blir sjuka...
Nåja, nu har jag fått ur mig det. Nu ska jag tänka att det blir bra. Det blir det!

.ryck upp dig

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt, saker händer och allt blir annorlunda. Men det behöver inte betyda att det blir dåligt heller. Tillslut ordnar sig alltid allt. Kanske har man lite tuffa perioder, men de går över. Det värsta är väl när folk inte fattar hur det kan vara, hur man kan må, att det inte alltid bara är så lätt att köra på. Att det inte handlar om lathet, att det inte alltid funkar att rycka upp sig, att det kanske äntligen finns en diagnos som gör att man själv förstår varför. Man kanske kan tycka att det gick bra innan, då borde det gå bra nu, men om det inte gör det? Det är väl då, om något, man ska ta det lugnt, stanna upp, fundera, få hjälp, och få det att funka på ett annat sätt. Istället för att srpinga och springa tills man krockar med betongväggen och faller ner i ett djupt hål, gå försiktigt fram och bygg en bro.
Wish him luck!

.bloggkommentarer

Jag har inga problem med att folk skriver kommentarer på inlägg för att locka folk till sin blogg. Hur skulle annars de som vill ha många läsare många läsare?

Det jag tycker är lite störande är när kommentaren inte tillför inlägget någonting. Som om de som kommenterar inte ens läst det - de bara klickar in sig på inlägget, skriver en kommentar som "kika på min blogg" eller "ha en bra dag" eller vad som helst. Varför? Jag kan säga att sannolikheten för att jag ska kika tillbaka på en blogg när de skriver så är typ lika med noll.
Får jag däremot en liten kommentar eller synpunkt på det jag skrivit, vad som helst, det behöver inte vara mycket men iallafall något som visar att inlägget är läst - då höjer jag statistiken för den personens blogg.

Missförstå mig inte. Det är inte viktigt för mig att bli läst. Jag skriver för min egen skull och ibland för de jag känners skull. Jag har liksom inget behov av att främlingar läst vad mina barn sagt eller jag gjort, även om det förstås är kul det med, annars hade jag ju haft lösenord på bloggen.

Jag tror att det mest störande är att det är kul att få kommentarer och sen när man läser dem är de bara... ingenting!... ändå. Ingen kommentar. Bara reklam, liksom. Iofs är det väl okej det med, så om någon som brukar skriva så eller har skrivit så här i min blogg, inget illa mot er alltså. Det är inte störande på det sättet att jag är sur och irriterad. Inte alls.
Men jag kommer aldrig kika tillbaka när ni skriver så, av ren protest mot en tråkig kommentar.


Sådetså!


.cykelhjälm

Måste köpa en cykelhjälm till K. Det börjar bli vår och fint, här är det kanonväder ungefär varannan dag, och jag vill att han ska få cykla! han fick sin cykel förra sommaren, men han ville inte riktigt försöka då, men nu så!
Tänkte ta med ungarna och P till fotboll(hahaha jag skrev fotfobb först)splanerna och ta med cykel och bollar, så kan K få cykla och A sparka boll. Hon älskar bollar.

Hon älskar att heja på barn också. Så fort vi möter ett barn hör man ett glatt "Hej" från A. Ibland vinkar hon också.

Hon sover fortfarande och har sovit en hel timme! Fast klockan är ju inte så mycket än, så jag behöver nog inte väcka henne så att hon ska kunna somna ikväll.


.stor kille

Igår somnade K själv!
Jag var ensam hemma för P var och repade med bandet. A var supertrött eftersom hon inte sovit middag, så jag la dem vid 18.45 ungefär. A somnade medan jag läste böcker, men K, som sovit på dagis, kunde inte somna. Vid 20 ville jag titta på DHW, och K verkade fortfarande ganska pigg, så han fick komma upp i tio minuter medan jag ringde P för att kolla vart han var. Han skulle dröja en halvtimme till.
Men DHW var ju bara en tråkig repris, så jag sa till K att han fick välja mellan att jag sövde honom nu eller uppe till pappa kom, och han valde att sova nu.
Gick in med honom, men han låg mest och vände och vred sig. Klockan började närma sig halv nio, och jag ville fixa äggmackor och varm choklad innan House, så jag sa till K att han skulle försöka somna själv och att jag skulle vara där ute, att han kunde höra mig och ropa om det var något. Det var okej. Tittade till honom tre gånger, fjärde gången var det P som kollade och då hade K somnat. Så duktig!

Han säger miljoner söta saker, tyvärr lyckas jag glömma bort det mesta innan jag skriver upp dem, och de gånger jag faktiskt kommer ihåg, så blir det inte lika sött nerskrivet som när han säger det. Jag kan ju inte skriva ner tonfall och röst.
Igår pratade vi lite mellan andra och tredje boken, innan K plötsligt säger: "Nu kan du läsa Nicke." Jag menar, det var rent otroligt gulligt igår, när han sa det, och i mitt minne. Men nerskrivet här svart på vitt (vitt på svart i bloggen) syns ju inte det söta alls. Eller?

.trött gumma

Nu slocknade min lilla gummsa. Hon var så trött så trött, ändå gallskrek hon när jag la henne i sängen. Försökte krypa därifrån men kom bara två kryptag innan hon la sig på mage och skrek istället. Hon vill inte sova!
Hon sov ingenting alls på dagen igår, det är nog därför hon blev trött tidigare idag.

Ile kät = sitta i knät
Mu = mun
Näsa
Kå = ko
Mo = mu (det kon säger)
Hägä = Tiger
Ätta = ärta

Igår sa hon dessutom K´s namn!

.en bomb om dagen

Här slår det ner en bomb dagligen.
Det måste vara så.
Eller finns det någon annan förklaring?

Problemet:

Jag städar, plockar, dammsuger, diskar, torkar, hemmet blir kanske inte skinande rent varje dag men ändå okej, det går att öppna dörren när det knackar utan att jag måste skämmas.
Så, hemmet är alltså helt okej. Saker bortplockade. Golvet dammsuget. Disken ren i skåp eller diskställ. Sedan är det kväll och alla sover.
Går upp på morgonen och är vaken ett par timmar. Och där någongång, slår bomben ner.
Plötsligt är det disk på hela diskbänken. Smulor under bordet. Leksaker i alla rum. Alla rum. Även inne på toan. Ibland ligger det leksaker i skorna. Barnens rum ska vi inte tala om. Dessutom står det just nu en käpphäst i torkställningen. Det står bilar på fönsterbrädet. Det ligger en strumpa framför tvn. Det är kaos överallt.

Snart ska jag röja, städa bort allt kaos och få allt okej igen, tills imorgon när nästa bomb slår ner. Jag fattar inte hur andra orkar få hemmet skinande rent.  Fast de kanske lägger all sin tid på städning? Jag vill ju även hinna leka med barnen, läsa, surfa och glo på tv. Jag prioriterar okej framför skinande, men jag hade gärna sluppit bomben.

.att gå hem med en 3-åring

Kommer till dagis. 3-åringen är nyvaken och lite trött. Klär på, han vill åka vagn, helt ok. Får sitta på fotstödet som vanligt.
Går ut genom grinden och går 3 meter, och där börjar det.
Skriiiik, grååååååt, grinden ska vara öööööppppeeeeeen!
Men snälla gubben, grinden måste ju vara stängd!
Föröker trösta så gott det går, det vill säga inte alls, så bara att fortsätta. Här delar sig vägen, långa vägen hem eller korta vägen hem? Vilken väg man än väljer så kommer det bli fel...
Fortsätter rakt fram och korta vägen.
Skriiiiiik, gråååååt, vi ska gå den andra vägen, den aaaaandra väääägen skriiiiiik!
Nej nu blev det denna vägen, vi ska inte gå tillbaka. Vill du leka i rutchkanan här?
Skriiiiiik, gråååååt, jag vill gå till daaaaagis, jag vill leka i daaaagis rutchkana!
Vi kan inte gå till dagis nu, älskling. Vill du leka ute eller vill du gå hem?
Skriiiiik, gråååååt, inte gå hem!
Okej, vill du gå till den andra lekparken, till lyftkranen?
Jaaa!
Oh tack snälla, snälla, ungen är glad!!
Går till lyftkranen men tio meter bort...
Skriiiiiik, gråååååt, jag vill gå till lyyyftkraaaanen!
Detta är ju lyftkranen!
Skriiiiiiik, gråååååååt!
Nä vet du vad, K, om du skriker såhär mer så går vi hem!
Knölar mig uppför backen med två ungar på vagnen= tungt, massa Skriiiiik, gråååååt hela vägen.
Skriiiik, grååååt, vi ska inte gå hem vi ska gå åt andra hållet, åt andra hååååålleeeeet! Vi ska gå till båten, till bååååteeeen, skriiiiik, grååååt!
Sätter mig på huk.
Ja, vi kan gå till båten, men då måste du sluta skrika såhär. Skriker du mer så går vi hem!
Jag ska inte skrika mer.
Tack tack, ungen är glad igen, nu skyndar vi oss till båten och leker! Kommer dit, lyfter ner två barn, och nu ska allt vara roligt och glatt och leka och...
Skriiiiiik, grååååt, bäääääär mig!
Ja men A vill gunga nu, så du får stå här.
Lite skrik, lite gråt.
A gungar.
Skriiiik, grååååt, jag vill sitta i vagnen! Jag vill sitta fast i vaaagnen!
Nu har jag tröttnat. Bestämmer mig för att gå hem. Sätter K i vagnen.
Skriiiik, jag vill ha kedjan på maaaaagen!
Ok, spänner fast K och tar A i handen och börjar gå hem. K är lugn ungefär tio meter...
Skriiiiik, gråååååt, inte gå heeeeem!
Jo, nu SKA vi gå hem, vi kan INTE vara ute när du skriker såhär.
Skriiiiik, grååååååt, skriiiiik, grååååååt, skriiiiik, grååååååt
Mamma, ile go!
Nej, A släng den där äckliga klubban som låg på marken och var helt sandig och som du nyss smakade på, kom här, jag får nog bära dig...
Skriiiik, grååååååt
Uppför jobbiga backen igen Skriiiiiiik, grååååååt, inte gå hem jag vill gå till båten, till båten! Inte gå heeeeem!
Men vi VAR vid båten och du ville inte leka där så nu går vi hem vi kan inte vara ute när du skriker såhär!
Nu har jag skrikit färdigt, nu kan vi gå till båten.
Åh älskade lilla barn, ibland är du bara så underbar mitt i skriken, men vi kan inte gå tillbaka, det blir bara värre...
Nej, gubben, det är försent nu, jag sa att om du skriker så går vi hem! Så nu SKA vi gå hem.
Skriiiiiik, gråååååååt!
Skriiiiiik, gråååååt!
Yes, äntligen, här är huset, här är dörren, snälla grannen trycker på knappen, in i trapphuset, pratar några ord med grannen som kikar ut genom sin dörr.
Kom nu K.
Spaghettibarn som skriiiker och gör allt för att jag INTE ska kunna lyfta ur vagnen. Ok, först upp med A till lägenheten, stänger bara innedörren och låter ytterdörren vara öppen och så ner och ta tag i ungen och lyfta ändå och uppför trappan och in i friden hemma...tror man.
Skriiiiiik, grååååååt i hallen i en halvtimme innan jag äntligen äntligen lyckas avbryta det med att muta honom med att spela på datorn....tro

Från tjejsnack


Vecka 15/08

 • Tror du på en högre makt/gud? Vad?
Nja... tveksamt. Ibland, men inte på en "gud" i den bemärkelsen. Kanske att det finns någon slags högre makt, men inte en skapande, allsmäktig gud. Svår fråga. Jag kan nog inte definiera vad jag tror på eftersom jag knappt vet själv. Hade jag kunnat välja hade jag velat tro på många olika slags gudar, det låter mycket roligare. Jag tror inte på någon gud som beskrivs i olika religioner iallafall.
 • Tror du på livet efter döden?
Ja, jag tror att det finns något slags liv efter döden. Inte himmel/helvete, men jag tror inte att det är som att sova drömlöst. Jag hoppas att döden inte är en död utan ett liv. Svårt att förklara. Eventuellt att man föds om, men det behöver inte vara här, i denna världen. Eller så är döden en helt egen slags värld, det slutgiltiga...
 • Tror du på spöken/andar?
Jag är en skeptiker som vill tro, men jag har svårt utan egna bevis. Däremot har jag hört historier av andra, som jag litar på och som jag vet inte ljuger. Så... jag tror nog litegrann iallafall.
 • Tror du på reinkarnation?
Se svaret på om liv efter döden. Reinkarnation är nog något av det jag hoppas mest på, tror jag. För om man kommet till ett slutgiltigt dödsrike... då tar det ju aldrig slut. Jag vill nog inte leva odödlig, tror jag, och då är ju reinkarnation ett bra alternativ. Men... ähhh... jag vet inte. Den som dör får se.
 • Tror du på mänskligheten?
Öh, ja jag är ganska så säker på att mänskligheten finns, jag ser människor varje dag och jag tror inte att jag hallucinerar.
Nä men om jag ska vara allvarlig. Tro på mänskligheten? Tro vad? Att människor är goda? Onda? Borde dö ut? Borde finnas kvar? Jag förstår faktiskt inte frågan.
Som sagt är det ganska bevisat att människan finns, och vad som är mänskligt är ju det människor är. Allt som en människa kan vara måste vi ju kalla mänskligt, även ondska, eftersom det är en människa som står bakom.
Men jag tror att jag tycker att mänskligheten ska få finnas. Jag tycker inte att vi är en ras som borde dö ut (hade jag tyckt det hade jag ju inte skaffat barn). Jag tror att de flesta är goda.Otroligt svåra frågor denna gång. Men jag nöjer mig med mina svar och lämnar det för den här gången. Allt som jag egentligen skulle vilja, eller kanske borde svara, nä det funkar inte, för det skulle ju ta hela livet...


.nyanser i språket

Tutte/tutten = tutte
Tutt = tut (elefant)
Tött/Tutt= trött
Tutt/Sutt = slut

.söndag

Dagen började med att A slog i sin näsa i bordet och började blöda lite näsblod. Stackars liten. Just nu kollar de lite på bolibompa och jag sitter här en liten stund innan det är dags att städa. Inte så mycket, lite dammsugning, toan och barnens rum bara, och egentligen behövs det knappt städas alls. Men vi ska antagligen få besök, och då är det ju lite extra snyggt som gäller.

.säg åt mig

Jag måste sova.
Trött. Trött trött trött.
Känner inte alls för att gå och lägga mig.

Jag vill att klockan ska vara typ nio, och att jag ska vara jättejättepigg och ha hela kvällen på mig att göra något vettigt.
Jag gör aldrig något vettigt (kvällstid) nuförtiden.
Jag surfar runt på communitys.
Jag spelar spel på funnygames.nl. Ja, fråga mig inte varför jag är just på en spelsida från nederländerna, jag hamnade där en gång och stannade kvar.
Jag bloggar.
Jag glor på tv.
Jag läser böcker. Fast det är ju vettigt.

Jag tror jag ska skärpa mig nu. Försöka ägna min tid åt saker som betyder något. Scrappa barnens album. Skriva. Sådant jag egentligen vill göra men aldrig orkar, för jag är för trött. För att jag, som idag, lägger mig alldeles för sent.
Säg åt mig att gå och lägga mig!

.docklek

Ibland känns det som att ungarna blir jättemycket äldre på bara en natt. A är i en sådan period just nu. För några dagar sedan kändes det som att jag såg på henne med andra ögon, på något sätt. Hon kändes bara plötsligt så stor.

Jag städade undan deras hopp-hage och A tog väskan och gick in i deras rum. När jag skulle se vart hon lagt den låg den på sin plats i hyllan.
Igår kväll när jag duschade så drog hon mig i håret. Jag sa åt henne att gå och dra i pappas hår istället (haha) och hon sprang iväg. Lite senare frågade jag om A hade kommit och dragit honom i håret - och det hade hon *s*
Innan försvann solen en stund och det blev lite mörkare i rummet. "Lampla" sa A.

Men sötast var hon nog när hon plockade fram alla dockor och la dem bredvid varann på golvet och la täcke på någon av dem. Jag satte mig och lekte med henne.
Först la hon ner dockan på golvet.
"Tött!" (trött)
Sedan ville hon att jag skulle lägga på den täcket. Hon klappade dockan på magen.
"Lova!" (Sova)

När jag skulle byta byxor på pojkdockan var hon väldigt fascinerad.
"Oj, mamma, titta!" Sedan fick han inte ha byxor på sig längre haha.
"Kissa" sa A.
Sedan tog hon dockan och sprang iväg och la den i pottan.
Sedan skulle jag ta av resten av kläderna och då skulle dockan förstås bada.

Varje gång hon kan någonting, som klättra upp i sängen eller på en stol, skiner hon upp i hela ansiktet och utbrister: Ile kan!
Nya ord är hupp (upp) och huppe (uppe).

.men allvarligt!?

Allvarligt. Ja, det är om videon igen. Den är ju helt...
Jag testade den imorse. Funkade. Testade igen någon gång på dagen. Funkade.

Ikväll gick inte Lost, men vi tänkte kolla på den nya miniserien Torn, och då skulle jag alltså spela in Top Model. Tio i nio sätter jag i bandet för att ställa in videon - och den fungerar inte. Igen. Bara play, inga tv-kanaler.
Jag lyckas iallafall få upp menyn och ställer in alla tv-kanaler, men så fort de är inställda är de borta igen. Jag blir galen snart. Vad är det här??

Nåja, än så länge är det bara Lost och Top Model som går dubbelt, och nu har Lost uppehåll till 7 maj, surt men tur, då kanske jag hinner lösa det här mysteriet. Top Model går ju annars i repris, men det mellan 19-20 och det är ju exakt då jag lägger barnen.

.borrgubbare

Igår såg K två borrgubbare, det vill säga två killar i neonfärgade arbetarbyxor.

.belöning

Om jag är rikttigt duktig idag och städar ordentligt och gör det så fint så fint här hemma, då får jag väl unna mig lite godis till ikväll, när det är både Lost och Top Model, som jag faktiskt kan spela in nu när lillan fixade videon?!

.nio böcker

Det blev nio böcker igår.

Sju till barnen:

Här kommer helikoptern
Hurra för pappa Åberg
Alla får åka med
Jag är inte liten
Hur ska vi trösta den ledsna bebin
Herr Otto
Jag vill ha lampan tänd

Två till mig:

Stulna år (Girl, interrupted)
Asyl


.jag har ett tekniskt underbarn

Jag börjar tro att A är ett tekniskt underbarn. Mormors text-tv fungerade inte, men när A lekt med fjärrkontrollen en stund så fungerade den - trots hur mycket fipplande som helst med kontrollen innan dess. Fast den slutade fungera igen sen tror jag, men ändå.

Och nu! Först ska jag dra videons historia i korta drag.

1. Videon fungerade. Vi möblerade om.
2. Videon fungerade endast på PLAY, dvs man hittade inte tv-kanalerna så att det gick att spela in. Menyn fungerade inte heller.
3. Jag lyckades få in en ny videokanal och kunde ställa in tv-kanalerna.
4. Några timmar senare var det bara svart, inget play, inga tv-kanaler i alls. Testade runt en miljon gånger att fixa detta men icke.

Idag satt ungarna och kollade på dvd-film. Plötsligt tystnar filmen och jag tror att det som vanligt är någon av ungarna som tryckt på open.
Men när jag kommer till tv:n- så är videomenyn öppen på språk! Jag väljer svenska, lyckas komma in i menyn, inställning, kanalinställning, auto... och nu funkar videon igen! Hoppas jag!!! Om det inte blir som förra gången. Men visst måste A vara ett tekniskt underbarn, för hur lyckades hon? Va? Hon hade ju inte ens fjärrkontrollen! Och det finns inga knappar på videon som gör att man kommer in i menyn. Jag fattar inte.

.ingen böter men ändå

Jag utnyttjar biblioteket. Ofta. Varje gång det är dags att lämna tillbaka böcker lånar jag nya. Och det blir nästan bara barnböcker. Och jag lämnar alltid tillbaka dem för sent, och då känner jag mig lite ond för när man bara lånar barnböcker får man inga böter.
Och då tror dom säkert att jag gör det med flit, jag behåller Gosiga gunnar och Varför då och Bu och bä och Lilla syster kanin och Ellen och Hjulboken och Ett lamm till middag och bara rumpor och allt vad de brukar heta för länge med flit för att jag ändå inte måste betala en krona. Undrar om det står i deras dator någonstans att jag är en notorisk lämna-tillbaka-försent-lånare?

Fast till mitt försvar måste jag säga att jag ibland lämnar tillbaka vuxenböcker för sent också, och då betalar jag så snällt mina böter. En gång var de på över hundra kronor, men de var så snälla så jag behövde bara betala typ 36. En annan gång fick jag krav på en bok som redan var tillbakalämnd och då fick de leta och hittade den i hyllan. Det var inte så kul. Då kanske de trodde att jag ville slippa böter så att jag smög in där och ställde den i hyllan själv och sedan ringde och bestred kravet. Nej jag är inte paranoid, jag är bara fundersam så här på tisdagsmorgonen, och förresten är det mest att jag känner för att blogga men jag har inte direkt något att blogga om.

Just nu är det sex barnböcker här hemma och de skulle lämnats tillbaka i fredags. Jag tror att jag får ta K ikväll och dra iväg till biblan och låna lite nytt. Kanske till mig själv också? Men det är så svårt att leta i hyllorna, som att leta efter en nål i en höstack. Jag är så kräsen. Och vårt biblioteks fantasyhylla är SKIT, antingen har jag dem redan eller så är de inte intressanta.
Någon som har ett bra boktips?
Annars får jag väl låna om någon gammal favorit. Fast jag har ju sista boken i Imperiets dotter att läsa ut för tredje gången, och sedan har jag ju börjat i 80 grader från varmvattnet också. Den kan jag ju läsa ut först.

.om barnen

K: Det är mojjon. Solen har ätit upp natten nu mamma.

A kan ytterligare fler ord, och jag skriver upp dem här som vanligt för att spara dem för mig själv. Jag måste skaffa mig en anteckningsbok! Vissa har jag säkert redan skrivit här men skit samma, jag kan inte hålla koll på allt.

Appa (apa)
Höna
Blä (lamm)
Hätt, tå, tee (ett, två, tre)
Lässä (ledsen) (Mamma, ja ä lässä)
Mommo (mormor)
Tutt (elefant)
Sönne (sönder) (Oj, ile sönne!).k fick en kompis

Igår när vi var ute i lekparken fick K en kompis. Han var så söt, först kollade han in killen lite på avstånd, och sedan sa han till mig att han ville gå dit och leka. Jag sa att det fick han förstås, och snart kom de igång rejält. De klättrade och klängde och K hämtade sina två spadar och lånade ut den ena. Sedan satt de vid en djup vattenpöl och öste vatten till hinkarna.
Som vanligt var vi nära att inte komma hem, och på väg hem ville K gå åt ena hållet men hur det nu blev så blev det åt andra hållet, och då var det givetvis gallskrik om fel väg och när vi kommit hem ville han tydligen gå tillbaka igen för att gå rätt väg. Suck. Det är inte lätt nuförtiden. Fick K bestämma skulle vi aldrig komma hem alls.
P var ute med oss på kvällen och halkade i en grässlänt med A i famnen. A gapskrattade. Ungar ser inte farorna.

.måndagsmorgon

Idag blir det nog bara en helt vanlig dag. Ungarna vaknade, blev omskötta, fick välling. Jag tog te och mackor. Lite bolibompa, sedan lek medan jag städade. Röjde upp i ungarnas kaosrum och K blev jätteglad över att kunna se mattan igen så han plockade fram en massa bilar och kör med dem på vägen. Hans/deras matta är alltså en med bilvägar på.
Vardagsrummet är städat och behöver bara dammas. Och golvtorkas egentligen. Köket behöver bara golvtorkas, och så lite minidisk sedan frukost, men den tar jag vid lunch. Badrummet städade jag i fredags, bara massa tvätt som behöver tvättas, men jag har redan en maskin igång. I sovrummet är det bara lite tvätt som ska vikas. Hallen dammsugas och golvtorkas.
Sen är det klart för idag, och imorgon är det bara att börja om...

.vad tyst det blev.sinnesstämning och ordspråk

Från tjejsnack


Vecka 14/08
Vad gör du när du är:

 • Arg?
Svär alldeles för mycket...

 • Ledsen?
Gråter eller mår kasst

 • Nedstämd?
Kramar mina barn så jag blir glad igen

 • Glad?
Skrattar och mår bra

 • Nykär?

Oj... det minns jag inte, var ju längesen nu. Men vi låg väl i sängen heeeela dagarna då haha.Vecka 13/08
Ordspråk
 • Sämsta ordspråket?
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.
Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder (eh jovisst!)

 • Bästa ordspråket?
Oj, svårt...tänka tänka... kanske:
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något

 • Ditt egna påhittade ordspråk?
Har mest sådana som finns som jag gör om haha. Kommer inte på något nu...

 • Bäst sagda av ett barn?
Vet inte. K har sagt en massa sött men inga ordspråk direkt. Men när ja läste min gamla blogg hittade jag ett fint:
Du ska inte vara arg, du ska vara glad! Det var väl ett bra ordspråk av en 3-åring!

 • Ordspråk du lever efter?

Säkert många, men jag tar något bara:
Borta bra men hemma bäst (jag är hemma-människa)
Dessutom Små grytor har också öron då vi måste tänka oss lite för vad vi säger med en busig 3-åring i närheten haha.

.konversationer

A kommer med gosedjurskaninens halsduk (se bilder i tidigare inlägg)
A: Ile huve! Ile huve! (Hon vill ha den runt huvudet.)

A klappar på golvet/soffan bredvid sig.
A: Titta hä! Mamma titta hä! (Sitta här)

A: Ile kocka! Kocka! (kaka)
Jag: Men vi har inga kakor gumman. (Dumma Ellens boll- boken...)
A slänger sig på golvet och skriiiiiiker.

K: Jag är hungrig.
Jag: Vad vill du ha? Kräm, corn flakes, ringar, gröt, smörgås...?
K: Kan du säga glass?

K: Mamma, kan du ge den till monstjet?
Jag: Oh hjälp, ett monster!
K: Jag är ett snällt K-monstej!

Nya ord från A: Huve, potta, ke (paket)

.inte nackenMin pys visar inte bara nacken för en gångs skull...

.ska mamma ta kort?

Då måste jag ju visa mig från min bästa sida, eller hur!Fast ibland lyckas mamma smyyyyga fram kameran och få ett bra kort iallafall!


.men det var då fan

Nu, när jag skulle göra iordning ett band, så finns inga kanaler kvar i videon, dessutom hittar jag den inte alls när jag söker på tvn. Helt sjukt. Jag hade ju fixat den! Jag hade provinspelat på den! Jag fattar inte.

Men jag skiter i det, sökte på ginza och det verkar som att Outsiders ska släppas på DVD. Man kan boka den iallafall, för 99 kr. Så jag skiter i att spela in den. Alltså, jag skiter i att jag inte kan spela in den.

Sen kanske jag inte ens gillar den... jag minns den inte, var väl runt 15 när jag såg den, och dessutom har jag boken i hyllan, och den har jag säkert läst tjugo gånger. Minst.

Men det är ändå surt med videon. Ska se till att den blir helt urkopplad och dra bort varenda sladd och sätta tillbaka dem och greja imorgon. Funkar det inte då får jag göra som floria tipsar. Fast säg det inte till någon haha...
(Får man programmen med svensk text, förresten??)

.medium

Ikväll är det säsongsstart på den braiga serien Medium. Härligt! Jag hade tänkt baka en kladdkaka och ha glass till, men vi har inget bakpulver. Iofs är det inget bakpulver i den man gör i mikron men jag vet inte om jag orkar. Dessutom är lampan sönder i köket.

Det är helt sjukt vad gäller lampor hos oss. De går sönder hela tiden. I förrgår gick kökslampan sönder. Jag bytte den på kvällen. På morgonen var den sönder. Den höll i ja, vad, 2 timmar? med tanke på att den var släckt hela natten. Men det var ju ett extremfall, men ändå går lampor sönder oftare än de borde här. Grannarna har samma problem. Hur länge bör en lampa hålla egentligen? Hallampan höll en gång i 23 dagar, vilket jag vet exakt eftersom vi hade besök den dagen lampan byttes och jag mindes det den dagen den gick sönder.  Fast det var nog också lite mer av extremfall.
Fast i badrummet, där vi har två lampor på samma, där är alltid en sönder. Fast jag brukar passa på att byta båda på samma gång. Så den ena håller alltid rejält mycket längre tid än den andra.
Jag har ibland tänkt på att vi borde testa lågenergi men jag vågar inte, kan inte riskera att svindyra lampor går sönder efter bara några dagar.

.byxlös

Igår städade jag äntligen våra garderober. Det har varit kaos i dem länge. Och med lite mer överblick i vilka kläder jag egentligen äger insåg jag att jag har långt fler byxor än vad jag trodde. Men jag behöver ändå fler. För.

1 par är supersnygga och dem kan jag ha
1 par är sådär snygga, kan iallafall ha dem även när jag går ut
1 par är väl sådär ok men saknar för tillfället knapp
1 par är mina älsklings men det är ett slitet hål i baken så de borde slängas
2 par är sammetsbyxor= hemmabyxor
1 par är mina lazy days hemmabyxor
1 par är lilaröda och helt okej men vet inte om jag vill använda dem ute
3 par är svarta jeans som är för stora som jag ska försöka sy in
1 par är mina gamla byxor jag brukade jobba i, lite för slitna för att vara snygga längre
1 par är ganska vida och lite mer hemmabyxor än utebyxor
1 par är hemmasydda med sprucken söm, ska försöka laga
1 par är ganska snygga men lite för trånga
1 par träningsbyxor som är hemmabyxor

Ärligt, och jag tycker att jag är byxlös? Fast det är jag ju... på snygga par!

.outsiders

Blev överlycklig när jag såg att Outsiders kommer på 2an ikväll! Åhhhh! Älskar boken, och det var en halv evighet (säkert över tio år) jag såg filmen. Och nu äntligen kommer den på tv igen.
Mindre överlycklig blev jag när jag insåg att videon inte fungerade...

Jag säger fungerade för duktiga jag satte mig och fixade till det! Det var att tvn inte hade någon videokanal inställd som var problemet, enkelt fixat när jag väl kom på det. Dumma scarten som åkt ur när vi (P) möblerade om.

Japp, vi har möblerat om - igen! Och det blev jättebra.


.jävla skitvideo

Jag är sur, arg, irriterad, allt... jävla skiiiiitvideoooo! Varför varför varför?Jag kommer in i alla menyer men kanalinställningen fungerar inte och jag fattar inte varför. Den ska ju funka. Knappen funkar ju i alla andra menyer, det var inga problem att ställa klockan men varför i helvete funkar det inte att ställa in jävla tv3?

Sur. Svinsur. Blä. Jag har videon för att kunna spela in program som går samtidigt som andra program, eller om det är ett väldigt bra program och jag inte vill missa ifall barnen skulle vakna. Men nu går inte det. Och då får jag förlita mig på att minnas repriser och inte alls få se programmen när jag vill. Hata videon!

.äntligen funkar bloggen

När jag haft typ, ja nu ska jag inte överdriva, men ungefär en miljon saker jag velat skriva om och så ligger bloggen nere för ett byte till ny plattform. Jag visste ju det men hade slarvat med att läsa. Nåja, nu funkar den tillfälligt igen och eftersom bytet fortfarande inte verkar vara gjort så får jag väl skynda mig att skriva det jag ville innan den slutar funka för ett par dagar igen.
Om jag bara kommer på vad det var jag hade tänkt skriva...

.prickigtStackars A är prickig. Det började igår och sitter på magen och ryggen. Fast de verkar inte störa henne, hon är helt som vanligt. Jag också, eftersom jag är säker på att de är pga MPR-sprutan hon fick för 13 dagar sen.

RSS 2.0