.uppdatering

Det enda jag gjort det senaste är att jobba på dagarna och kollat på Veronica Mars säsong 3 på kvällarna. Och självklart umgåtts med ungarna däremellan.
I helgen kommer det vara kanonväder här, sommar! Och jag jobbar från morgon till kväll... suck. Vi var ute en liten stund idag iallafall, hämtade barnen på dagis efter jobbet, och sedan satt vi en stund utanför huset med lite leksaker innan det blev affären och fredagsgodis.
Barnen har varit så duktiga i affären, förr var det aldrig jobbigt eller krångligt eller pinsamt att ha med dem. Men nu! De är nästan omöjliga på att stå i kön. A trampade nån på foten som blev irriterad och det kändes som att hela kön bara stod och blängde. K var högljudd och A vägrade lämna ifrån sig en boll med ponny på som hon bara skulle ha - ja, vi skulle köpa den åt henne, men hon ville sticka med den utan att betala. Lilla tjuv, fick stoppa henne vid larmbågarna som som tur var inte tjöt. Ska nog undvika att ta med dem till affären när de är så hopplösa, jag som skrutit om att de är så väluppfostrade när de är med mig och handlar... vad har hänt?

I veckan har K varit hos tandläkaren. Han gapade jätteduktigt hela tiden, även när det inte behövdes. Han hade inga hål som tur var! Valde en liten rosa ödla med glitter på, A fick också välja en sak, jag hjälpte henne och det blev en grön, glittrig sköldpadda.

.vilket missförstånd

A vaknade och jag gick in till henne. Hon var lite ledsen och sa att hon "tappat rumpan." Jag funderade över vad för konstigt hon måste ha drömt, och när hon somnat om gick jag ut och berättade för P vad hon sagt, och vi skrattade lite.
Nyss vaknade K och jag gick in till honom. A vaknade till igen och helt plötsligt när jag såg hennes ena, nakna fot insåg jag att hon inte alls sagt "tappat rumpan". Hon hade ju tappat strumpan! Haha!

.kladdkaka och glass

Har precis tagit en kladdkaka ur ugnen. Hoppas den blev god, la nog i för mycket margarin. Det blev inte riktigt rakt när jag skar och jag orkade inte bry mig, men sedan när jag hällde smeten i formen märkte jag att den så fint flöt ut mot kanterna. Det gör den aldrig annars, utan jag brukar få trycka ut den så gott det går.

Insåg att jag måste köpa fler grytlappar. Jag råkade ju elda upp två på spisen, och de jag använder nu är två små virkade saker och jag riktigt ser framför mig hur jag kommer bränna mig.

.stulna frågor

Om du skulle vinna många miljoner på lotto, vad skulle du köpa?

Hus! Och inreda det fint, och kanske resa och aldrig mer jobba utan ägna mig åt andra saker.

Har någon någonsin kallat dig lat?

Det tror jag säkert, och jag tar det som en komplimang.

Vilken svordom använder du mest?

Helvetes och jävlar.

Tittade du på tecknat när du var liten?

Ja, och jag gör det fortfarande.

Hur många syskon har du?

Tre.

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?

Ja, både ock.

Vad har du för väder just nu?

Kvällssol.

Vad åt du till middag lunch senast?

Färsgryta med pasta och banan.

Kan du vissla?

Ja, litegrann.

Vilken film kan du alla replikerna till?

Säkert flera av barnens filmer, om jag skulle anstränga mig.

Hur många stolar står kring ditt köksbord?

Fyra.

Har du en stationär dator eller en bärbar?

Både ock.

Vilket var ditt favoritämne i skolan?

Bild, svenska, filosofi.

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?

Helvetes, jävla skit.

Får du dåligt samvete efter du ätit kött?

Nej.

Om du var född av motsatt kön, vad skulle du vilja heta?

Hmm... min sons namn är fint såklart. Men jag vet inte...

Har du åkt moped någon gång?

En gång i hela mitt liv.

Vad lyssnar du på nu?

Lite fåglar utanför.


.cykel, picknick, hallen

Ikväll tog vi ut K med hans cykel, och packade en väska med smörgåsar, bananer, barndrickor (mer) och te. Hamnade på lekplatsen nedanför huset och satt vid bordet och fikade. Ungarna lekte en stund efter. Tyvärr var K inte alltför sugen på att cykla, fick verkligen puffa på för att han iallafall skulle försöka. Så en stund satt han iallafall på sadeln medan P höll i handtaget och jag i styret och så gick vi längs med gångvägarna.

Har fixat i barnens rum, plockat bort en hel del leksaker, ändå är det mycket kvar. Tur att jag äntligen vågade vara så "elak" att jag rensade lite. Sakerna finns ju kvar, i överskåpen i barnens rum, och ska tas ner om de ber om dem. Men det blev kanon, kunde tillochmed ta bort den lilla hyllan. Flyttade på dockvrån och soffan, så kunde motorcykeln och bobbycaren med släp stå lite bättre parkerade.
Lilla hyllan flyttades till under hallspegeln och innehåller nu hjälmar och ryggsäck, med blomma och ljus uppepå. P spikade upp krokarna jag köpte till barnen på Ge-kås för en evighet sen. Och så har vi ju två nya mattor dit också.

Jag är så pysslig, igår fixade jag iordning ett pysselskåp i köket för alla pennor, papper, målarböcker, saxar, lim, tejp, play-do, gips, silkespapper, linjaler, block, vattenfärger, penslar.. .och lådan som innehöll det mesta av det innehåller nu barnens filmer istället. Blev superbra!
Imorgon ska jag nog ge mig på städskåpet... och julskåpsinnehållet ska helst flyttas upp i ena överskåpet i vårt sovrum...

Snart är min fyra dagar långa ledighet slut, bara en dag kvar... tiden går för fort!!! Fast än så länge är det jobb en dag, ledig två, jobb fyra dagar.


.fredag

Andra dagen av min fyra dagar långa dagar långa ledighet. Och eftersom barnen inte ska gå på dagis, har vi kunnat vakna utan klocka. idag sov A till 7.30 och K nästan till 8. Vilken lyx.
Har nyss varit i affären och köpt fredagsgodis, så nu sitter ungarna och äter det och tittar på Pettson och Findus. Ikväll blir det flera avsnitt av Veronica Mars, andra säsongen. P måste kolla klart nu, för idag beställde jag äntligen säsong 3 plus en Musses Klubbhus till K. Har ju köpt så mycket ponnyfilmer till A den senaste tiden. Även om K också gillar dem, så kändes det lite rättvist att han också får en film.

.mlp

Och gissa hur glad jag är, som i veckan både fått tag i Skuggtjuven (förra gången var det ju fel film i fodralet) och Hur ska det gå för fladderdalen. Nu väntar jag bara på att de ska komma med posten, förhoppningsvis i veckan eftersom jag redan betalat och båda säljarna hade samma bank som jag så pengarna kommer in direkt.

Har under jakten lyckats samla på mig några dubletter, vill någon ha några ponnyfilmer på vhs så säg bara till.

.ingen rubrik

Skönt att vara ledig idag. Helt garanterat dessutom. Egentligen brukar jag sådana här dagar ha barnen hemma, men idag fick de faktiskt gå till dagis ändå. Känner mig ganska trött efter helgen med mycket jobb, och dessutom kommer vi ju vara hemma torsdag-söndag denna vecka. Imorse när jag vaknade kände jag mig dessutom inte alls bra, som om jag skulle bli sjuk. Det gick som tur var över vid promenaden till dagis.
Egentligen skulle jag passa på att städa idag. Tror inte jag orkar. Imorgon är det jobb igen (kort dag) och sedan är det ju fyra lediga dagar så jag ska passa på då. P ska jobba och dagis är ju stängt, så jag fick säga till på jobbet att jag inte kan. Men det var lugnt. Trivs på min arbetsplats, har en väldigt bra chef tycker jag.

Som vanligt la jag mig alldeles för sent igår. Tittade på Project runway och skulle gå och lägga mig sen, men då skulle P titta på Veronica Mars, och då kunde jag såklart inte låta bli jag heller.

.snö i maj

Luften är alldeles full av vita, fluffiga frön som flyger omkring på dagarna. När vi hade balkongdörren öppen under dagen hamnade de på hela vardagsrumsgolvet också. Ser nästan ut som snö som yr omkring.

.hektisk helg

Varför kan jag aldrig gå och lägga mig i tid? Okej, imorgon räcker det att jag går upp halv åtta, tack tack för att vi inte börjar förrän 9 på helgen, men ungarna lär ju vakna tidigare än så. Imorse väckte A mig en halvtimme innan klockan skulle ringa, och hon skulle såklart ligga och prata och leka och inte låta mig somna om.

Imorgon kommer det nog bli lite tufft, tack vare göteborgsvarvet. Var ligger nöjet i att springa? De har ju inte vett att hålla sig i skogen heller, nej självklart ska de kuta runt hela stan. Spårvagnarna kommer gå konstigt till 18.30. En halvtimme efter att jag slutat, så jag kommer förhoppningsvis komma hem någorlunda som jag brukar.

Och då blir det goda kex och vindruvor och lite ost och päron och melodifestivalen, som vi tittar på varje år, av någon anledning. Jag kan inte riktigt komma på vilken anledning just nu bara. Tradition, kanske?

Och ungarna hinner jag knappt träffa alls. Det är tråkigt.

Jag måste ju skriva det A sa i ... onsdags? När de skulle hem från dagis och vagnen inte var med och jag skulle bära henne hem och jag pustade lite och beklagade mig för att hon var lite tung. Och A säger tröstande: Du är jättetajk, mamma! Tack, för den, gullunge. Nu kan jag nästan bära dig till världens ände. Eller iallafall från dagis och hem.

.på abc

Idag var vi på abc. Nej, förlåt, bvc heter det ju. Det är A som kallar det abc, haha.

Mötte grannen på väg dit som frågade om vi skulle ha en till. Först bara stirrade jag på henne, och sedan fann jag mig och skrattade och sa nej, ingen liten till, P vill nog inte fast jag är väl öppen för det. Sen gick vi och jag insåg att hon nog inte alls tyckte jag var tjock om magen utan helt enkelt blandade ihop bvc med mvc.

A skulle visa hur duktig hon är på att prata och förstå, vilket hon verkligen är! Inga problem, även om A, som alltid varit en framåt tjej, faktiskt har börjat visa sig lite ängslig, orolig och mammig/pappig i nya situationer först inte alls riktigt ville sitta och plocka med leksakerna i väskan.

Sedan vägde vi och mätte, K fick göra först för att visa.
Min stora lille kille:
106 cm lång, 15,9 kg. Gått upp hela 400 gram sedan förra gången. Ett halvår sen.
Min stora lilla tjej:
89 cm lång, 11,5 kg. Gått upp hela 300 gram sedan förra gången. Ett halvår sen.

.roligt att koda

Jag älskar verkligen att koda! Önskar bara att jag var bättre på det. Har varit inne i kodmallar lite och vågat ändra lite, hela tiden till det bättre. Synd bara att jag inte har så många läsare nu när jag har en så snygg blogg! Fast det är inte så konstigt med tanke på att mina inlägg är ganska tråkiga. Jag har ett tråkigt liv, fast jag gillar det! Kroppsligt lat, äventyrlig i tanken.
Snart ska jag börja göra hemsidan till de vi fick katterna av. Hoppas det blir bra! Ska bara få lite tid, kvällarna känns så korta. Ska jobba hela helgen, långa dagar.
Imorgon ska jag jobba i frukosten igen! Superkul hoppas jag, lite nervöst för jag har trots allt bara jobbat där två gånger och den senaste var första januari... jag har ju glömt allt! Får väl stå i disken det mesta...
Tidigt uppe blir det, måste åka klockan sex, så snart ska jag gå och sova. Eller nu kanske.

.gråtfesten

Idag var det fest på A´s dagisavdelning, de skulle visa lite vad barnen lärt sig under året. Istället för att ha samling på förmiddagen hade de den klockan fyra, och föräldrar och syskon var alltså bjudna.
Först grät ett barn, och sedan ett till, och ett till och de droppade av en efter en. Varje gång de sjungit färdigt en sång pekade A mot oss med orden: "Pappa. Jag vill sitta hos pappa!" Men hon var tapper och höll ut tills de var en fem, sex barn kvar och dansat litegrann, då hon plötsligt stannade upp, kämpade mot gråten en stund innan det brast. Då fick hon givetvis komma och sitta i knät. Så dagisfesten blev en liten gråtfest ett tag, men efter fikat sprang de flesta ungar och dansade igen, denna gång utan gråt. Fast A ville inte mer.

.bilderna

Okej, jag sa onsdag, men här kommer de.


Bamselekplatsen


Barnen på bussen och båten, på väg till junibacken!


A, K och C på Elsa Beskow-lekplatsen.


K och A på näckrosbladen.


Lille T i "gröngräset".


C och A hos Karlsson på taket, K hos Mulle Meck, C på motorcykel.


Två trötta tjejer...

.i väntan på PR

Jag har insett att jag har en massa bloggande att ta igen. Fast inget roligt har ju direkt hänt i mitt liv. Nu väntar jag på Project Runway och kom på en rolig sak som K sa idag.
Jag var lite trött och galen på barnen som bara skrek och lekte vilt.

Jag
: Hörni, sluta nu, det är synd om mig som ni håller på."
K: Men mamma, det är inte synd om dig, du har ju mig och A!"

Det fick jag förstås hålla med om! K kan verkligen sätta sin mamma på plats.


.ett fint hem

Jag vill ha en ny soffa. En tresits i tyg, svart eller grå, med en önskan om att katterna ska låta bli att vässa klorna på den.

Sedan en kista framför fönstret, helst i mörkt trä, där vi kan lägga filtarna. P blir alltid galen på mig för att jag strör filtar omkring mig, och de kan inte ligga i hörnet bakom soffan, för då blir det en matplats för pälsängrar.

En liten soffa, eller kanske tre mjuka pallar i hallen. Tror det skulle vara skitsnyggt med tre pallar faktiskt. Och praktiskt.

Sängarna till barnens rum! Med fina överkast. Och hyllorna.

Och så tavlan från swedenrock-katalogen. Sedan ska jag försöka mig på att måla några tavlor själv också.

När ska detta bli verklighet då?

.jag skulle ju skriva om stockholm

Nu var det ju över en vecka sedan vi kom hem, och ännu inget inlägg. Jag har iallafall lagt in korten i datorn, två stycken kan ses lite smått uppe i vänstra hörnet på bloggen. Lite fler lägger jag in någon annan dag, på onsdag kanske. För imorgon blir det jobb och sedan dagisfest, och efter det är det ju tv-kväll. Onsdag ska barnen få vara hemma för A har en bvc-tid. Hela helgen kommer gå åt till att jobba, långa dagar fredag-söndag och nästa vecka har K även en tandläkartid. Då måste jag också kolla upp varför A inte blivit kallad än.

Men nu var det ju stockholm och habo jag skulle skriva om.

Jag och barnen tog tåget på onsdagen, allt gick bra som tur var. Lite folk. På torsdagen gick vi till lite lekparker medan mamma/mormor jobbade, och när hon kommit hem packade vi in oss i bilen och körde. A somnade snabbt, och vi fick väcka henne när det var rast-dags. Hittade ett bra ställe där vi kunde gå på toa, köpa glass och leka vid en bamselekplats. Inte stor, utan bamse, björnen, satt på taket.
Vidare upp mot stockholm och äntligen fick jag träffa T för första gången! Läskigt att hålla i en bebis först, men jag vande mig lite sen. Kul att träffa C också. K la totalt beslag på henne, och stackars A lekte nog mest för sig själv eller satt och gnällde lite i min famn.
På fredagen tog vi bussen och båten till Junibacken, vilket blev en succé. Härliga lekplatser, favoriten var nog Elsa beskowskogen, så mysigt uppbyggd! Barnen sprang omkring hela dagen och både A och C somnade i sina vagnar på vägen hem.
Dagen efter det blev det frukost, lite lekparkslek och sedan åkte vi till habo igen, med stopp på samma ställe som på ditvägen, och ett stopp i Gränna för lite polkagrisköp.
På söndagen firade vi T som fyllt år och på eftermiddagen/kvällen tog jag och barnen tåget hem igen. Hemma en dag och sedan blev det jobb i fem dagar.

.min nya design

Äntligen fixat photoshop, och såklart har jag suttit och grejat hela dagen för att fixa till bloggen. Nöjd för tillfället, kanske trixar lite mer en annan dag. Men jag har ju en hemsida att göra också...

och nu upptäckte jag ett stort misstag som är svårt att rätta till. Suck.

.stockholm senare

Borde skriva ett litet stockholmsinlägg snart, och visa lite bilder. Sanningen är att jag inte ens tittat på bilderna själv än. Och nu har jag massa jobb i fem dagar, sedan kanske fem dagar ledigt och så jobb i ytterligare tre. Det rullar på nu.
Idag gick jag halv dag och mitt sista rum var ett kräk-rum, så äckligt, men då får man lite extra pengar.

.kaxig unge

K har blivit lite kaxig på sista tiden. vad sägs om vad han sa till sin moster när vi var hos mormor?
K: T, du bara pratar en massa strunt!
Och när vi frågade varför han sa så:
K: Jag pratar faktiskt med mormor nu!

I morse när jag väckte honom för att gå till dagis:
K: Mamma, stick din väg!
Jag: Men varför säger du så?
K: Du bara väcker mig och A hela tiden, låt mig sova i fred!
Jag
: Men jag ska ju åka och jobba, du måste ju gå upp nu och gå till dagis.
K: Okeeeej dåååå...

RSS 2.0