.om prickarna

Svarar på kommentaren här, då det blir lite långt.

K´s prickar är skorpor alltihop och börjar så smått ramla av, så han är förhoppningsvis prickfri snart.

Stackars A är bara i början på sitt, start midsommarafton. Hon har ungefär lika många som K men lite värre. Hon har inte så jättemycket på armar och ben, men på rygg och mage och i armhålorna. Mycket i ansiktet,  i pannan, bakom öronen, i örat, en på ögonlocket precis vid fransarna, runt ögonen, en på läppen. Som tur är så verkar hon inte vara så påverkad, utan lika glad och lekfull som vanligt, bara sover lite oroligt på natten. Till råga på allt har hon fått något exem bakom ena örat, det har blivit ett litet sår, så salva är inköpt idag. Idag såg jag också att hon har en blåsa i munnen som kan vara en vattenkoppa. Hoppas inte.

.så enkelt, så svårlöst

2 månader och 2 tekniker senare hittar Telia äntligen felet om varför vårt internet och vår tv och telefon inte fungerar. En liten felkoppling i skåpet här utanför som tog 2 sekunder att fixa. Bravo, telia!

.nu blir det prickigt

Gissa vad jag upptäckte på K nyss när vi åt kvällsmat.
Först en liten prick på armen. Och så en över ögat. Och så två små blåsor på halsen. Sedan upptäckte jag ett par, tre stycken på resten av kroppen.
Jag är inte förvånad, det har gått vatt(en)koppor på hans skola ett tag nu.
Men jag är ganska glad, för jag har alltid hoppats att barnen ska få det medan de fortfarande är små, jag har hört att det oftast är värre om man får det som vuxen. Det mest ideala hade förstås varit typ hösten när de går på dagis eller något, så de slipper vara sjuka när de går i skolan eller har sommarlov. Nu blir det ju sommarlovet, men precis i början. Det låter kanske elakt, men jag hoppas att han smittar A fort nu så de kan ha det samtidigt, så är det avklarat sen.

Det enda som är synd är att han missar de tre sista dagarna i sin förskoleklass. Men avslutningen på torsdag kommer vi antagligen gå på ändå. Eller jag vet inte. Vi får fråga. Jag vet ju att några av barnen har helt nyfödda syskon, men å andra sidan så kanske de barnen haft vattkopporna också, så...
och jag vill verkligen inte att K missar avslutningen!

Och jag som tänkt ta med dem och hälsa på på mitt jobb när jag åker dit för att hämta mina saker och tömma skåpet. Nu går inte det heller. Men vi får ta det någon dag i sommar istället, kan ju ta tåget till Gbg och hitta på något kul och gå och hälsa på samtidigt.

.tänker på killen

Idag har jag jobbat, och sedan åkte vi till slottsskogen med jobbet och åt goda tunnbröd med kyckling och annat gott samt spelade brännboll. Jag var publik.
Barnen var hemma idag, k var vaken inatt och sa att han hade ont i örat, och somnade inte förrän han fick alvedon. A har hosta. Men de var pigga ändå tydligen, men det är ju inte lätt att veta på morgonen. Som tur är verkar K inte ha öroninflammation som vi misstänkte inatt.

Sen på hemvägen hände något. Vi hoppade av bussen på Nils Ericsson-terminalen och ser då en räddningsdykarbil med båt på släp i ilfart mot bron. Efter kommer en brandbil och en ambulans. Vi (jag och M från jobbet) tänker att shit, någon som hoppat?

Sen går jag och hoppar på spårvagnen. Ser att brandbilen och ambulansen kört in under bron. På bron står två poliser och pratar med några på cykel, och ännu längre fram står en kille på fel sida av stängslet och håller i sig, och två poliser som står en bit ifrån och pratar med honom. Och nu sitter jag och tänker på killen och hoppas att han inte hoppade... kommer säkert aldrig få veta hur det slutade.

RSS 2.0