.födelsedag

Idag har vi firat födelsedag igen. Började dagen med att jobba. Slutade vid 14 och var hemma ungefär 40 min senare. Då fick A sätta sig i soffan och vi andra (jag, P och K) hämtade paketen och sjöng för henne. Hon satt och strålade med hela ansiktet under tiden.
Sedan skulle hon öppna. Hon skakade på paketet med nallepusslet, och när hon öppnat det skulle K också leka med det.
"A´s tur!" ropade A hela tiden.
K var väldigt sugen på det stora paketet och sa flera, flera gånger att "Jag kan hjälpa A att öppna för hon kan inte, hon är för liten". Haha. Gullunge.
Sedan öppnade A Nicke Nyfiken-filmen och ville genast sätta den i DVD:n. Sedan regnbågsblocket. Sedan tröttnade hon lite och ville att pappa skulle öppna resten. Men vi hjälpte henne att få ut käpphästen ("Kolla, kolla!" ropade A och blev överlycklig) och K fick faktiskt äran att öppna det stora åt henne. Det var den stora hinken med en maaassa plastmat. Vad roligt de hade sen!

Efter det åt vi glass med bananer, chokladsås, strössel och ballerinakex. Tårta tar vi imorgon när mormor och moster kommer.

.gäsp

Mycket jobb denna vecka också. Kommer jobba alla dagar utom måndag och lördag. Fast måndag var ju igår. Och jag skulle ha jobbat då, de ringde mig på morgonen, men barnen är sjuka så jag kunde inte. Sjuka - de hostar sådär rivigt och slemmigt. Resten av veckan är de hemma med P. Imorgon är dagis stängt och jag skulle egentligen varit ledig på fredag, som är lillans födelsedag, men det kommer vara mycket på jobbet då så jag ställer upp.

Hemvägen blev jobbig. Hade tur när jag skulle byta spårvagn att den nya kom direkt, men precis när jag skulle kliva på ropar chauffören ut att han inte kör till hisingen alls eftersom det är stopp på Götaälv-bron. Jaha, kul. Fick vänta på en buss, men precis när den körde över bron hade stoppet (en kollision mellan en buss och en bil ) fixats. Såg nog minst 50 bussar i kö på andra sidan. Och mängder av folk som glatt (?) börjat vandra över bron. Tog mig 30 minuter extra att komma hem.  Egenltigen skulle jag ha jobbat till 17 men vi var helt färdiga vid 14 så jag drog en timme efter det. Kunde likagärna ha stannat en timme till kändes det som.

Blurk, känner att detta inlägg blev lite flummigt och virrigt kanske. Börjar bli trött. Fel. Jag är svintrött. Imorgon får vi gäster, från min sida av släkten, men de kommer nog hit en timme innan mig.
Kanske orde gå och lägga mig nu, måste upp kl 6 imorgon...

.utmanad

Reglerna:
* Svara på alla frågor
* Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.
* Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

(Kommentar till reglerna:
* Ja, jag ska svara på frågorna.
* Nä, jag orkar inte utmana.
* Se ovan.)

För övrigt blev jag utmanad av floria.

1. Vilken mat äter du ofta?
Pasta. Köttfärs i olika variationer.

2. När du är på kalas, är du den person som sitter eller du hjälper till att duka av?
Det beror på vem jag är hos, hur många som är där och hur "alla andra" gör.
Förresten är jag nästan aldrig på kalas.

3. Var sitter du helst när du bloggar?

Oftast i soffan i ardagsrummet. Sitter ju med min laptop. Ibland i kontorsstolen, då jag sitter vid P´s stationära.

4. Köper du ofta Triss?
Har väl hänt, men väldigt, väldigt sällan. Har köpt i present till mamma. En gång fick P 2 st för att ha varit med i en undersökning, då vann vi 25 kr men valde en ny lott. Ingen vinst.

5 . Vilket land eller stad har varit din bästa semester?
Svårt. Landet måste ju vara Nya Zeeland, men samtidigt har jag nog haft som roligast när vi var i London med skolan.

6. Vilken Tv-kanal tittar du på mest?
Barnkanalen haha.

.trött

Jag är trött. Och ledig! Härligt.

Trivs faktiskt bra på jobbet även om det känns skittråkigt ibland, uppgifterna alltså. Bädda sängar och städa toaletter, bädda sängar och städa toaletter, bädda sängar och städa toaletter...
men det är ett jobb iallafall. Tänk så rädd jag var att jag inte skulle få något jobb! Och så fick jag ett direkt. Hur länge var jag arbetslös? En vecka? Och sen fick jag faktiskt hela två jobb fast jag tackade ju nej till det ena. Sen ringde de faktiskt från ett annat fundraisingjobb också, och det var underbart att säga att jag inte var intresserad längre. Kanske låter lite... hm, ordet?... självförtroendeaktigt (nä så heter det inte) när jag säger att jag tror jag hade fått det också om jag velat.

Men jag måste komma på vad jag vill göra med mitt liv. Det jag funderat på och nästan bestämt mig för känns inte så jättelockande ändå faktiskt. Synd. Jag får ge det ett år, eller två, och verkligen fundera. Och försöka uppfylla en dröm, kanske?

.jobb jobb jobb

Jag jobbar och jobbar. Idag var det dag 6 och ganska lugnt. Imorgon är det min 7e dag på rad och en joooooobbig dag. Skulle gått halv, men får gå hel för det är massor att göra och vi borde ha varit en mer än vad vi kommer vara. Men bara jag överlever dagen så är det minst tre hela dagar ledigt för mig. Har ingen tid inbokad nästa tre dagar heller, fast det kan hända att det blir något. Hoppas.

.det är lördag idag

En gång när jag var liten och var med min mormor i affären hade jag tydligen tittat på henne och sagt:
"Det är lördag idag."
"Nej, det är inte lördag idag" sa mormor.
"Jo, det är lördag idag" sa jag.

Och nej, det var inte lördag den dagen, men givetvis var det godis jag var ute efter. Om jag fick det eller inte vet jag inte. Men idag är det faktiskt lördag, och jag har fått slänga en massa öppnade, halvfulla påsar med chips och godis på jobbet. Är de oöppnade får man ta hem dem, men sån tur hade jag inte idag. (Eller ja, ingen hade väl hindrat mig från att ta hem öppnade påsar heller, men det känns för äckligt faktiskt.)
Det hade jag en annan dag, men då var det vitlökschips så en annan fick ta hem dem till sin son.
Fast jag har ju P som springer och handlar lite annat åt mig. Mums! Det är lördag idag och lite måste jag få unna mig nu när jag ska jobba så mycket.

.psykiskt jobbigt

Mina fötter värker efter att ha städat ungefär en miljon rum mellan 9-18. Imorgon är det samma tid, men förhoppningsvis inte riktigt lika mycket att göra.

Och det är psykiskt jobbigt att bara träffa barnen så lite. I morse blev det en timme, men mycket tid gick bort när jag duschade och gjorde iordning mig. Sen kom jag hem strax innan 19 och vi lekte en stund innan jag la båda i vår säng. P var ju hemma och allt, han brukar söva A och jag K, men idag ville jag söva båda. 20.20 hade de somnat båda två. Kommer knappt träffa dem imorgon heller, och då måste vi dessutom ha barnvakt (P´s pappa) i kanske 5 timmar, tills jag kommer hem. Oc på måndag blir det en lång dag på dagis, till 16.

Fast det blir härligt med lön!

.lediga dagar

Lediga dagar går så fort. Nu blir det jobb 7 dagar i sträck, jobbigt, men jag är glad. Skönt att få jobb. Så länge jag jobbar minst 2-3 dagar i veckan behöver jag inte söka något annat iallafall.


.k

K sov i vår säng inatt. På morgonen tänkte jag smyga upp på toa och ta med A ut, men K vaknade såklart. Så han fick också gå upp och kissa, och sedan la jag honom i hans säng. Han var med på noterna och drog täcket om sig och låtsades sova. Sedan hämtade vi paketen och gick in och sjöng "ja må han leva" och oj vad glad han blev!
Slet upp första paketet "Jag har fått en doktorsväska!" på nästa paket "En bilfilm!", nästa paket...

Sedan har han lekt doktor hela dagen och botat oss. Lyssnat på hjärtat, kollat blodtryck, tempat feber (A hade hundra meter, jag hade kilometer 4), kollat öronen och halsen och gett sprutor.

Jag gjorde ju tårtan och barnen älskade den. Åt massor båda två.

På kvällen lekte K födelsedag och slog in massa saker i handdukar och kom och sjöng för oss. P fick ett halsband K gjort på dagis och jag fick en nappflaskkork. Hahaha.

.tåg-tårta

Nu har jag gjort en tåg-tårta. Jag är inte bäst på att göra tårtor precis, men denna blev nästan precis så som jag hade tänkt mig!

Jag gjorde två stycken rulltårtebottnar, som jag skar ut rektanglar av.
Vagnens lager består av banan, chokladkräm, banan, chokladkräm.
Loket har banan, mosade hallon, banan, mosade hallon. Sen grädde på allt, färgad vispgrädde runt vagnen, strössel som last, banan som skorsten på loket, chokladkräm som dekoration på loket och bananskivor som hjul. Det blev lite fel med chokladen längst fram på loket. Sen är jag askass på att lägga på grädde fint, annars är jag nöjd. Vad tycks?


.tre dagar

Tre dagar är jag ledig. Och det behövs, för sen ska jag jobba hela sju dagar i rad.

Snart ska jag göra paket och blåsa upp lite ballonger. Eller nu.

.för fyra år sedan

Kom vi till förlossningen ungefär nu...

.lediga dagar

Lediga dagar går så fort. Alldeles för fort.

Idag har jag handlat till K´s födelsedag. Presentpapper, snöre och tejp till paketen. Ballonger. Tårtingredienser. Jag ska göra en tåg-tårta. Bottnar av rulltårta som jag skär ut i rektanglar, till ett lok och en vagn. I den enda delen ska jag lägga mosad banan och mosade hallon, i den andra mosad banan och chokladsmet. Grädde på alltihop och så dekorera med strössel. Bananskivor som hjul. Hoppas det blir bra.

Imorgon måste jag upp tidigt. Suck. Och så är jag lite nervös. Vi ska tydligen bara vara tre imorgon så jag ska ju städa en korridor själv. Har bara varit själv kanske trekvart innan. Hoppas jag inte misstolkar listan på något sätt. Men äh, det går nog bra.

Tänk att min lilla kille snart är 4 år! Jag längtar till på tisdag. Då ska vi vara lediga allihop.

.inga problem

Jag ringde på fredagsmorgonen och sa som det var, dotter var sjuk så jag kan inte jobba. Inga problem! Fick jobba idag istället. Lördag är lika med mer pengar...
Skönt med ett jobb som förstår vad det innebär att ha barn, att de kan bli sjuka, att man kanske måste vara hemma någon gång. Även om det kändes jättedumt såhär i början, men P har ju också saker som han måste göra, och den enda lösning som jag ser det är att vi delar på det. 50-50.

Men men. Idag var en bra dag på jobbet. Gick jättefort, fast en del rum såg det knappt ens ut som det bott någon i. Och jag fick en tid till, på måndag, men då blir det en lååång dag mellan 8-17. Och städa en korridor helt ensam!!!
Kommer inte ens se barnen knappt. Går kl 7 då de varit vakna 30 min kanske, kommer hem lagom till bolibompa och en timme innan läggdags. Men det går väl det också. Ibland.
Såg att de skrivit upp mig på en massa tider till, som de inte frågat om. Känns bra, fast tyvärr kommer jag nog vara tvungen att ändra på många. P åker ju snart, kanske, det går upp och ner hela tiden. Ibland ska de åka, sen strular det till sig och så kan de inte, sen ordnar det upp sig, sen strular det... Men iallafall, OM de kommer iväg kommer jag kunna jobba max till kl 15, så jag kan hämta barnen senast 16. Och jag vet, dagis har öppet längre än så vid behov, men det handlar om att inte utnyttja mer än nödvändigt, och vi har ju egentligen inte rätt att lämna barnen när han åker utomlands. Tror jag. Jag vågar inte fråga. Sen känner jag att ska jag vara själv i nästan 3 veckor orkar jag bara inte med så långa dagar. 9-15 får räcka då, eller kanske jag kan få börja 8, vem vet. Sen kommer jag inte kunna jobba helg heller. Jag tror de skrivit upp mig på en helg. Men jag får prata med chefen... det löser sig.
Jag är sååååå glad att jag har ett jobb!!!

.vem ska vara hemma

Stackars lilla A är sjuk! Det började i onsdags kväll. De hade varit en lång dag på dagis (7.30-15.45) och på kvällen var hon så trött. Och varm. Och gnällig. Barnen fick vara hemma med P idag och jag var på jobbet. Kom hem och en trött och gnällig A satt i mitt knä hela eftermiddagen och kvällen. Hon är inte sig själv alls. Somnade på en sekund redan kvart i sju.
Först trodde vi hon skulle kunna gå till dagis imorgon, men nej. Inte så som hon varit ikväll. Frågan är bara vem av mig och P som ska vara hemma med dem.
Båda har ett viktigt (nåja) jobb. Det känns inte så bra att ringa och säga att jag måste vara hemma redan 5e arbetsdagen på ett nytt ställe. Men vad har jag för val? P var ju hemma idag, och då är det ju egentligen min tur imorgon. Och nu låter det som att jag inte vill vara hemma, men det är fel, för när barnen är sjuka (och annars också givetvis) vill jag vara nära, nära, nära och inte åka bort från dem alls. Men jag är alldeles för lojal när det gäller jobb. Jag skäms ju nästan när jag måste sjukanmäla mig själv.
Fast alla som har barn vet ju att barn blir sjuka. Särskilt när de precis börjat på dagis.
Vi får prata om det ikväll och komma fram till bästa lösningen.

.det ringde

Först ringde de från hotellet och jag fick tre tider denna vecka, ons-fre. Yes! Känns härligt. Lite jobbigt att jobba men skönt ändå. Man måste ju. Jag måste ju. Sen har jag ju väldigt härliga tider med. Eller vad sägs om...
9:00-9:30 jobb
9:30-9:45 rast
9:45-11:30 jobb
11:30-12:00 lunch
12:00-14.30 jobb
14:30-15:00 rast
15:00 slutar jag.
Min sista halvtimme på jobbet är en rast...

Fast jag vet inte hur jag ska göra med det andra stället, jag skulle ju ringa denna vecka för att komma dit, men nu mån-tis gick det inte för jag var ju tvungen att tvätta mina kläder. Kan inte komma på intervju i trasiga jeans eller mysbyxor. Fast jag sa ju att jag hade ett timvik, så hon fattar väl att jag är upptagen. För jag kan ju inte ringa denna vecka alls. Får ta det nästa, och hoppas de har någon tid eller jobb kvar. Måndag alltså.

Sen när jag nattade barnen (P är inte hemma ikväll) ringde det igen - från ett annat sådant där medlemsrekryterarjobb. Härligt det kändes att säga att jag inte längre är intresserad för att jag har ett annat jobb. Jag ska aldrig mer söka ett sånt jobb. Jag hoppas jag kan hanka mig fram på det jag har nu i ett år, för sen ska jag plugga. Jag vill det, verkligen. Inte städa resten av livet. Och jag tror det blir förskollärare jag ska bli. Tror det skulle funka bra, faktiskt. Jag ser massor av sådana jobb ute hela tiden. Ska anmäla mig till högskoleprovet nu i höst, och hoppas att det går bra. För när jag sökte på betygen, som inte är ett dugg dåliga (ja, förutom några ämnen då, men överlag är betygen helt okej) hamnade jag ju på reservplats niohundranånting....hm.

.löss igen

Nej, VI har inte löss. Hoppas jag. Vill inte ha det en gång till. Men det sitter lappar på dagis.
Usch, hoppas vi slipper de läskiga krypen. Iallafall barnen. Alltså, jag vill verkligen inte heller ha det, men hellre jag än barnen, för det kommer isåfall bli jättejobbigt för dem med behandling, hårtvätt och luskamning. Fast om det kommr hit så är det ju barnen som har fått det, eftersom det är de som går på dagis.

.frukostlek

Så söta de var i gårkväll.
K släpade ut soffbordet en bit på golvet, och hämtade deras små fåtöljer och den gröna stolen. Dessa ställde han runt om bordet, och han själv satte sig i den blå på ena långsidan och A satt i den rosa på kortsidan. På bordet ställde de korgen med plastfrukter. Sedan sjöng de tillsammans (melodi hej sa petronella) (dagissång innan maten)

Maten står på bordet
händerna i knät
Nu så säger alla
Varsågod och ät

K: Varsågoda!
A: Ta så mycke!
K: Här A, får du en apelsin!
Räcker över en plastapelsin.
A: Tack!

.klockan som inte finns och hunden som försvann

P hämtade barnen från dagis i fredags, och, så förskräckligt, glömde han ta med A´s hund hem! Jag upptäckte det när jag kom hem från jobbet, och tog med barnen och gick till dagis för att få hem den. Stängt överallt.
Men helgen gick bra trots det, A fick en massa bonusgosedjur att sova med, så hon sov med den andra hunden, stora ior, tiger, barba (som är en krambjörn) och lammet. Fast på söndagen när vi var ute gick vi förbi dagis och då ville hon gå in och "hitta vovve."

Iallafall, idag när jag hämtade var jag noga med att få hem både hunden och den gula katten, som också övernattat på dagis över helgen. Hon hade dem i famnen hela tiden när vi var ute efter hämtningen, och jag var säker på att hon bar dem uppför trappan när vi gick hem. Men när hon skulle sova var de puts väck. Båda två. Hade jag sett åtminstone den ena av dem hade jag vetat att de var hemma. Vi letade och letade och letade. Tillslut hittade jag dem under soffan. Vilken tur.


Vi har ingen klocka i köket längre. Batteriet tog slut så jag tog ner den, men vi hade inga nya så jag la den på micron. Sedan har jag två väldigt busiga ungar, och jag tror att K är den skyldige, men nästa gång jag tittade på klockan står visarna åt alla håll och kanter, det vill säga totalt förvridna, och en halv visare låg på hallmattan. Jaha, kul. Får köpa en ny klocka. Men jag har fortfarande inte lärt mig att klockan inte längre finns, för så fort jag vill veta vad klockan är springer jag dit och glor på en tom vägg...

.sommarvärme

I flera dagar har det varit kanonväder. Så härligt! Alldeles nyss var jag ute på balkongen i t-shirt för att hämta in tvätten, och det var varmt! Det är nästan midnatt och det är den 1 september.

Ska alldeles strax gå och lägga mig. Upp tiiiidigt nu med de nya tiderna på dagis. Sen hoppas jag att de ringer och ger mig lite jobb. Eller att mina byxor hinner torka så jag kan ringa och fixa den andra intervjun. Jag vill ha ett deltidsjobb! Jag är medveten om att heltid vore det bästa, ekonomiskt sett. Men jag vill inte. Jag vill inte vara borta från barnen så länge. Sen värdesätter jag fritid mer än pengar.

.en ny vecka

Stackars A var så trött imorse. Fick väcka henne tio över sju, för att klä på henne och gå till dagis. Båda ungarna fick sitta i vagnen för vi blev lite sena. När hon såg dagis sa hon:
"Ja vill itte, ja vill itte." Fast lugnt. Sedan lämnade vi K och gick till hennes avdelning. Då sa hon:
"Nova (K) vill itte, Nova vill itte." Fast det var ju inte sant, för K ville.
Men A grät igen på lämningen och jag kände mig hemsk, hemsk, hemsk för jag ska ju inte jobba idag.

Fast egentligen ska jag ringa ett stlla och be att få komma idag, för det bestämds i förra veckan, alltså om jag inte hade något jobb idag. Men ett stort problem är att jag jag alldeles glömt att tvätta mina intervju-snygg-byxor! Eller glömt, inte hunnit, de blev smutsiga igår när vi var ute och A la en kladdig godis på dem som hon hittat. Vad gör man??
Har dem i maskinen nu, så får jag väl ringa på onsdag och säga att jag varit upptagen eller något.

RSS 2.0