.jul och BG

Mycket har hänt de senaste dagarna. Det har varit snö och vi har åkt pulka, vi har firat jul och vår tv gick sönder dagen efter julafton. Massa julklappar har blivit öppnade och tomten kom. K gav honom ett paket, och frågade mig dagen efter om tomten öppnat sitt paket. Jag sa att det har han säkert. Sötnos är han, min K. Paketet bestod av julkalendern som han tejpat ihop, vilket han gjorde kanske tio minuter innan tomten dök upp.

Anledningen till att det blivit väldigt lite bloggande, och väldigt lite internetande överhuvudtaget, är för att jag installerat BG igen. Har aldrig fattat att jag kan spela det på min laptop, men det går ju utmärkt. BG är alltså Baldur´s Gate. Underbart spel. Har redan klarat av det, men kul att spela igen. Jag hoppas BG 2, Icweind dale och Neverwinter nights 1 & 2 funkar också, för isåfall ska jag spela allihop, i nämnda ordning.

.vi drunknar

Det är inte klokt. Vi drunknar i julklappar här. Min farmor och farfar har lämnat, liksom peters pappa och farmor. Det var minst 15-16 paket. Barnen får 6 var av oss, som tur är ett på morgonen och tre var i tomtesäcken, och så får jag och P också varsitt i tomtesäcken och P tre till under granen och jag två till. Mer får knappt plats under granen! Det var nog tur att den var gles och ful längst ner, annars hade vi haft julklappar över hela vardagsrumsgolvet.
Det känns som om det är julafton imorgon eftersom vi slog in alla paket ikväll. Annars har vi gjort det kvällen innan. Men det är skönt att ha det gjort.

.lönestrul

Idag var det lönedags, och jag skulle handla allt det sista till julen. All julmat, allt julpapper och lite godis att lägga i strumporna. Går in på kontot och får lite panikkänslor när jag ser att ingen lön är insatt, och ingen lön är på gång! Hade de glömt mig? Vad gör man?
Skickar ett sms till en arbetskamrat och får veta att jag inte är ensam, ingen har fått sin lön. Tur det. Inte att det hände, men att det inte bara var mig det gällde. Visade sig vara något strul/missförstånd med banken så lönen kommer in i morgon istället. Men fasen så irriterande när det är nära att spoliera precis alla planer. Som tur var kunde jag låna lite av mamma tills imorgon, så jag kunde fixa allt jag hade tänkt ändå.

.sedan fredag

Det har gått några dagar nu sedan vi var hos veterinären med Knas. På kvällen samma dag var det julfest på jobbet. Jag visste inte hur jag skulle göra, men åkte dit. Hade ju faktiskt anmält mig, och det beställdes mat och sådant. Kom dit en timme innan festen skulle börja, och vi satt ett gäng på ett av rummen, sedan gick vi till festlokalen som är en nattklubb som tillhör hotellet och som aldrig används. Förståeligt, den är ganska hemsk i inredningen. Det var välkomstdrink, mat och sedan frågesport om discomusik. Jag kunde ingenting. Sedan var alla fulla och skulle dansa, och jag kände mig nykter och lite tråkig och hon som jag tänkt ta sällskap med hem kom aldrig. Så jag nöjde mig och åkte hem strax innan halv elva. Det roligaste på kvällen var nog att reta mina arbetskamrater som skulle jobba dagen efter, haha. Hade tänkt skicka ett sms på morgonen, grämer mig fortfarande över att jag glömde det. Undrar hur det gick.

Vad mer har hänt då?

Jag har gjort köttbullar men en del försvann vid dagens middag så jag får nog göra en sats till. Om jag orkar. 20 stycken kanske räcker till julafton? Nä, jag gör nog fler. Alltid bra att ha i frysen.
Jag och barnen gjorde marsipan (eh... köpte marsipan och doppade i smält choklad), chokladkarameller och marknadskarameller. Idag blev det rosa karameller som nog inte riktigt blev kokade så länge som de skulle. Gjorde provet i vattnet och allt, men men. Knäck hade jag tänkt göra, men vi hade inte formar så det räckte. Kanske imorgon?


Har också inhandlat gran och satt upp den idag. Inte klädd än, ska göra det med barnen imorgon. Den är jättefin förutom längst ner, där är den jätteful.
Här är den:

Titta inte på det fula golvet och den fula soffan. Vi ska få nytt golv (förhoppningsvis) efter nyår och ska slänga ut soffan och köpa en ny. Granen är lite bollig och står lite snett, men jag har satt upp den alldeles själv! Kommer nog se fint ut imorgon när den är klädd. Och när det ligger paket under så syns inte det fula. och lappen i toppen ska bort, givetvis.

Köpt julskinka på coop. Handlat klart till barnen och P. Imorgon ska P köpa till mig och jag ska handla resten av julmaten.

Städat har jag gjort massor.

.en vit jul?

Kanske blir det en vit jul i år. Det ser så ut. Vi har massor av snö.

 

 

Barnen var ute och lekte ensamma i nästan en timme, medan jag stod i köket och höll koll på dem samtidigt som jag kokade lite julgodis.

.det värsta beslutet

Tankarna snurrar såklart. Gjorde vi rätt, gjorde vi fel? Var det för tidigt eller egentligen försent? På sätt och vis vill jag ta tillbaka det, på sätt och vis är jag lättad över att det är gjort. Det värsta beslutet...

Vi åkte in med Knasisen så vi var hos veterinären vid halv elva. Så fort vi gick in kände jag att jag höll på att börja gråta. Fick gå in i ett rum och släppa ut Knas en stund, och hon gick runt och var så pigg och nyfiken på allt. Just där och då började vi tvivla - var det rätt? Hon var ju så pigg! Var det för tidigt, skulle vi vänta, till måndag, till nästa år...
Men veterinären tittade på tumören och sa att hon måste ha ont av den, att en katt inte visar något förrän det är riktigt illa, och att det är bra att göra det när katten fortfarande har gnistan kvar, när hon fortfarande inte har börjat lida av det allt för mycket.
Och då började vi istället fundera över om vi fattat beslutet för sent- har hon lidit jättemycket, har hon haft ont, borde vi gjort det för länge sedan?

Sedan blev vi lämnade ensamma med Knas och vi klappade och gosade så mycket vi kunde. När hon fick sprutan så grät vi och klappade och gosade ännu mer tills hon somnade och slutligen somnade in. Det gick snabbt, under fem minuter. Lilla gumman. Det var så hemskt.
När veterinären sedan kom in och undersökte henne hittade hon en tumör till...
Hon gick igen och vi blev lämnade ensamma ännu en stund och fick gå när vi ville. Klappade och gosade ännu mer. Hon var varm och mjuk.
Det var svårt att gå därifrån, jag började gråta igen, men det kändes likabra att gå ganska fort. Knas var ju ändå inte där längre, bara hennes kropp, och vi skulle aldrig mer få ta hem henne ändå. Hon ska till ett ställe i östergötland och kremeras och spridas i minneslund.

Nu känns det som att hon ligger i sängen och sover, eller kanske i K´s fåtölj i ungarnas rum. Jag kommer sakna henne, hennes personlighet, hon var en av de mest personliga katter jag träffat, så liten, så gosig, så pratig, med en liten mask som svans... alla trodde hon var kattunge, inte att hon var 13-14 år. Hon sov ibland på mina ben. Hon kom alltid när P ropade. Liten lojal kisse. Sötknas. Saknar dig.





.bra böcker

Nu har jag beställt Kompisen är för liten till A, Gruffalon till K och Människohamn till mig från P.

.julfest

I kväll är det julfest på jobbet. Egentligen känner jag inte alls för att gå, jag är ingen festmänniska. Men jag blev övertalad. Fast det kanske är kul att se alla chefer bli fulla och göra bort sig.

.lilla knas

Imorgon är det dags. Vi hade hoppats på att få behålla henne över jul och nyår iallafall, men det är omöjligt. Hon har ont nu och det är synd om henne. Det märks inte så mycket, men det gör det inte på katter. Härmodagen upptäckte jag att hon inte kan hoppa ner från soffan, utan fick glida lite med framtassarna först, så som de gör om de ska hoppa ner från en två meter hög hylla.
Lilla, lilla Knas... hon kommer bli saknad!


.iskallt

Det är iskallt och jag fryser. Synd att vi har en del ärenden kvar, som att köpa klart julklappar och julgran och mat, annars hade jag stängt in mig i lägenheten och vägrat gå ut mer förrän i mars någon gång.
Det är lite mysigt med snö, men onödigt om det inte kommer snöa på julafton.

I tisdags eter jobbet köpte jag lite mer till barnen. Det blev hello kitty-djuraffär och color kids pony till A och en transformers till K. Köpte en stor hink indianpärlor som jag egentligen tänkt att A skulle få i julklapp, men barnen fick den direkt istället. Deras pärlor var helt slut och A älskar att lägga pärlplattor.

.mer klappar

Idag var det jobb igen, och jag var supertrött. Ingen aning om varför, jag tyckte att jag gick och la mig i bra tid, och sov bra hela natten, men tydligen räckte inte det idag.
Sedan efter jobbet åkte jag raka vägen till coop för att få tag i en tomtedräkt till K. Hans gamla är för liten, upptäckte jag igår. Och han behöver en till på söndag, då det är julfest på dagis. Hittade en för 99, fast utan luva. Coops luvor var fula, men som tur är passar den gamla fortfarande.

Köpte en julklapp till A också, två pärlplattor, en i form av en fjäril, och den andra en häst.

Och nyss budade jag hem en spindelmannendräkt på tradera åt K, helt ny. Fast det var ju lite fel, jag bjöd inte utan tog köp nu. 129 kr. Han har tittat på en i Önskeboken (br-katalogen) flera ggr och sagt att han önskar sig en.

Har hittat två böcker som barnen ev ska få också.

Mer julklappshandling blir det nog på måndag, då ska jag se om jag kan hitta hello kitty-djuraffären och en transformers och lite pärlor.

.en julklapp

Nu har jag handlat en julklapp till K på tradera. Han ska få en pojkponny med brandmanssymbolen stege + brandslang. A har så många ponnys hon räknar som "sina" trots att det egentligen bara är tre som faktiskt är hennes. K har bara en som inte ens är en äkta My little pony, utan bara köpt på ica.


.julstress

Det känns som det blir mycket nu.
Imorgon efter jobbet ska jag göra en halv sats pepparkaksdeg till. P och barnen åt ju upp en hel burk när jag jobbade i helgen. Tur de inte fick ont i magen. Men hälften av alla pepparkakor vi bakade är slut och de skulle räcka till nyår! Jag och barnen ska dessutom lägga kristyr på ett gäng. Ett gäng pepparkakor alltså.

På onsdag efter jobbet ska jag handla barnens julklappar, de flesta iallafall. Sen på torsdag ska vi baka pepparkakor igen. Sedan kommer dagisfesten på helgen, och helgen efter det är det julfest på jobbet, och innan dess fyller P år och det ska bakas julgodis och göras marsipan. Och dagen efter julfesten på jobbet hoppas jag P´s mamma med sambo kommer och hjälper oss forsla hem en julgran.

Sedan ska det ju också handlas hem julmat och pyntas och så måste jag till stan och köpa julklappar till P någon dag.

Det är mycket och det börjar nästan kännas stressigt, så det är bra att det är en rolig stress, jag älskar julförberedelser!

.försvunnet inlägg

Men var är inlägget jag skrev igår nu då? Inte i bloggen, inte under arkiv. Spårlöst borta!

Jag vet att jag skrev om pepparkakorna vi bakade i onsdags, en hel sats. Det tog nästan två timmar, och barnen var jättebra på att trycka ut kakor och lägga på plåtar. K åt inte så mycket deg, men A stoppade nog i sig en hel del när vi inte såg på.

Och mitt internet strular, så jag sitter med två uppkopplingar då det trådlösa vill lägga av lite då och då. Tur man har mobilt också.

RSS 2.0