.the reaping

Filmen igår blev The reaping. En skräckis som inte var särskilt skräckig, med en twist på slutet som man räknade ut ungefär redan från början. En stad drabbas av bibelns tio plågor är handlingen. Okej att titta på, men inte mycket mer än så.


.kramkissar


.påskbarn



Såhär fina är barnen idag när de ska ha påsklunch på dagis!

Igår var vi och plockade lite ris i skogen som vi satte fjädrar i, men än har vi inte hunnit med något annat påskpyssel. Men jag vet att de gjort en massa på dagis. Måste köpa någon form av lim, sen får vi väl pyssla på långfredagen.

.inget DHW

Meh, det var ju inget DHW. Får väl kolla på film då.

.allt löser sig med choklad

Jag har en kladdkaka i ugnen. Mums. Det var ett tag sedan jag bakade det, senast var nog med ungarna.

När jag rörde ihop smeten insåg jag att vi inte har något vaniljsocker. Så jag slängde i lite extra kakao istället. Allt löser sig med lite choklad.
Sedan blev det några tveksamma sekunder om jag råkat ta en halv matsked bakpulver istället för en halv tesked. När jag väl bestämt mig för att jo, jag tog teskeden för det ligger en här, så blev jag istället tveksam på ifall jag hade lagt i bakpulver alls. Fast nu är jag ändå rätt säker på att jag gjorde det, och rätt mängd också.

Vi får se hur det smakar sedan, tillsammans med glass och DHW som jag aldrig känner för att titta på men alltid gör ändå.

.wild child

Jag måste börja plöja igenom alla filmer jag köpte på ginza-rean.

Igår tittade vi på Wild child (Mockingbird don´t sing).
Väldigt gripande. En sann historia om en flicka som hållits isolerad, inlåst och fastspänd i en stol i 13 år. Filmen handlar om hennes liv efter räddandet, när de försöker lära henne ett mänskligt liv och att prata. Man blev arg typ hela tiden och särskilt i slutet, pga alla människor som mest tänkte på sig själva istället för flickan.




Verkligheten

Filmen

 

 

 

 

 


.men, va... ehh?

Ett ställe har telefontid 8.30-11.30.
P ringer vid 9.30 flera gånger och det är upptaget.
Nu ringer han igen, klockan är 11.05 och alltså är det 25 min kvar av telefontiden, och då har personen gått för dagen åter om en vecka! Känns lite... men, va... eh?

.coraline

En liten traderarysare mitt på dagen. Jag satte högsta budet tre minuter innan sluttid, blev överbjuden med minuten kvar, lyckades slänga in hösta bud igen och vann trots att den andre försökte slå mig.

Så snart kommer denna bok hem i brevlådan: 



Om boken



Den går att köpa på engelska ny, men jag föredrar faktiskt att läsa på svenska, trots att jag förmodligen går miste om ganska mycket bra inom fantasy pga det. Men vi får se hur det blir när jag plöjt igenom de 3 sista deverry på engelska. Går det bra kanske jag fortsätter. Det går ju ganska fort att komma in i det om man ger det en chans. Har läst en annan serie på 3 böcker på engelska och det gick bra. Jag kan mer engelska än jag tror.


.jag tror vi klarade oss

Har jag tur nu så är blir jag inte sjuk. Det verkar inte så. A var sjuk i lördags, P var lite dålig på natten men inte så påverkad ändå. På söndagen mådde alla bra och A var som vanligt även om hon åt lite dåligt. Idag har snart 48 timmar gått sedan sista symtomet och imorgon blir det dagis igen. En lindrig magsjuka den här gången.

.det blir inte alltid som man tänkt sig

Jag jobbade i tre dagar i sträck och längtade till helgen då vi skulle få en värmebölja på 15-17 grader. Planerna var att jag och barnen skulle till skogen och se om vi inte kunde hitta något påskris. Kanske pyssla lite också.
Men det blir inte alltid som man tänkt sig. Der ösregnade hela natten mot lördagen, och hela dagen har det varit regn och dis. Och A vaknade klockan tre i natt med magsjuka.
Stackars liten. Hon äter inte, och det hon dricker får hon inte behålla så länge. Det har blivit en massa film och en dag i soffan, plus en massa dusch och bad för lillstumpan. Nu innan läggdags var hon jättetrött igen, trots att hon sovit i flera timmar på dagen.
Och jag går bara och väntar på att bli sjuk. Vi slipper aldrig undan när det väl är här. Inte idag, men imorgon? På måndag? Och tills det bryter ut kommer jag inbilla mig en massa. Mår jag inte lite illa?
Jag hatar magsjuka.
Och så har vi en timme kortare natt. Suck. Fast jag är utvilad, som tur var gick jag och la mig redan klockan tio igår.

.lite om vad som hände i helgen

A tyckte att 5.20 var en bra tid att gå upp imorse. Det tyckte inte jag. Så hon och P fick sitta och kolla på Lucky Luke. En halvtimme senare gick K upp och efter ytterligare en halvtimme jag.

Idag har jag städat som vanligt, och möblerat om lite i barnens rum. Nu står tältet, soffan, bordet och stolarna där de ska vara när vi fått hit sängarna och hyllorna.

Igår var jag på stan i två timmar. Akademibokhandeln hade halva priset på en massa reaböcker, och jag var ju tvungen att åka och kolla. Var i två st akademibokhandlar, wettergrens och på sf-bokhandeln och hittade ingenting. Jo, jag hittade en del på sf som jag vill ha, bl a den allra sista Deverry-boken av Katharine Kerr, men den ska jag köpa på adlibris istället. Och Kyrkogårdsboken av Neil Gaiman.
Sen tog jag en sväng in på panduro och blev besviken. Det fanns en massa roligt och fint där, men inte just de sakerna jag ville ha: syrafritt lim och stora flörtkulor. Så jag åkte hem lika tomhänt som jag åkte in, och kände mig som om jag slösat bort några timmar av mitt liv. Fast å andra sidan, hade jag inte åkt och kollat hade jag ju funderat över alla böcker jag skulle kunna ha hittat och köpt.

Jag funderar på att köpa True Blood-böckerna också. En är utgiven på svenska, men kanske bättre att läsa dem på engelska? Jag vet inte... jag är ovan att läsa på engelska men jag borde kanske börja. Det finns ju hur mycket fantasy som helst på engelska.
De sista 3 av Deverry ges ju dessutom inte ens ut på svenska. Jag vet att jag skrev i bloggen att jag börjat läsa om hela serien så att jag kommit in i den ordentligt när jag ska ge mig på de sista tre. Av någon anledning fastnade jag lite innan slutet på bok 5 och gjorde ett långt uppehåll. Men nu är jag igång igen och läser bok 6.

Efter stadsturen blev det lite bak, men det blev inte så mycket, orkade inte. Ungarna gjorde chokladbollar som de sedan rullade i 4 olika sorters strössel.

.godis är gott

Idag pratade jag med personalen om A´s fleecejacka, så förhoppningsvis dyker den upp igen. Och nyss ringde chefen om lite mer jobb, visserligen bara en dag men en lång sådan.

Jag har lite planer för helgen (om det nu inte blir jobb) att jag och barnen ska baka eget godis. Jag fick ju en godis-bok av mamma med massor av recept. Något av dem borde jag klara av att göra. Annars får vi gå enkla vägen och göra snickerskakor kanske. Microkola är ju också ett alternativ, och isåfall gör vi nog hela proceduren med att doppa dem i blockchoklad efteråt. Åååh vad gott allt låter. Hoppas jag får tummen ur nu bara!

.lite irriterande

Hörde nyss en duns, och det var stackars A som ramlade ur sängen. Men det gick bra, hon verkade mest trött när jag försökte trösta och kolla om hon slagit sig.



Jag är lite irriterad, för A´s fleecejacka är borta. Förhoppningsvis kommer den tillbaka imorgon. Igår när jag hämtade barnen lät jag deras fleecar hänga kvar på krokarna, och idag när jag lämnade var den inte där. Men visst, någon kan ha fått med sig den hem, men tar man inte med den tillbaka dagen efter då? Alltså borde den varit tillbaka när jag hämtade idag, men det var den inte.
Det mest irriterande om det nu är så att någon tagit fel är att de isåfall tagit ner den från A´s krok! En sak om den legat på bänken eller så, men jag vet ju att den inte gjorde det. Är den inte tillbaka imorgon ska jag fråga personalen. Jag vet att ett barn har någon liknande, för en dag när jag hämtade låg både den andra och A´s fleece på bänken, men det är skillnad på märke och lite på färgen. Dessutom är A´s namnad.

.så kan det gå

Jag är lite knäpp. Det är inte alls imorgon dagis har studiedag, den var för en månad sen.

.spindeln i sängen

Nu minns jag inte vilken kväll/natt det var, men det hände i veckan. Jag skulle gå och lägga mig och håller på att byta om. Då sätter sig A upp skrikandes helt hysteriskt, kravlar ur sängen så snabbt hon bara kan med håret på ända, fortfarande skrikandes, gråtandes och rusar ut i hallen. Först låter det som hon säger "det är vatten i sängen" innan vi lyckas få ur henne att det är en spindel i sängen. Eftersom rummet är helt mörkt förstår vi ju att hon drömt, men vi måste tända lampan och riktigt visa henne att det inte finns någon spindel där, att det bara var en dröm, innan hon går med på att gå och lägga sig igen.
Stackars liten, vilken mardröm. Men hon lugnade sig snart.
K drömde också en mardröm för inte så länge sedan, också om kryp. Men då var det en myra som förvandlades till en humla och började jaga honom.

.bio

Idag gick jag och ungarna på bio. Har haft planer på det länge nu, och äntligen blev det av. Barnen fick bestämma film så det blev Pettson och Findus - Glömligheter. K och jag var på bio en gång strax innan han fyllde 3, men för A var det första gången.
Vi hade bra platser, men jag blev irriterad på en pappa som satt framför K, då han satte sig på ett väldigt konstigt sätt i stolen för att fixa med barn och godispåsar, så att hans huvud stack upp framför duken så att K inte kunde se ordentligt. Jag är lite mesig och sa inte till, istället fick K sitta i mitt knä. Långt efter att filmen börjat och pappan äntligen satt som man ska, så ville K fortsätta sitta hos mig. Det fick han, tills det började närma sig slutet på filmen, då fick han och A byta plats så hon fick sitta lite hos mig. K blir lite för tung efter ett tag.
Mysigt att hitta på något speciellt med barnen.
På väg hem tog vi långa vägen med spårvagnen så vi slapp byta, och då åkte vi förbi slottsskogen. Såg dammen full med änder, så det är nästa plan: En dag med fint väder ska vi åka och mata dem! Kanske på onsdag när dagis har studiedag..?

.merlins return

Till ikväll har jag köpt lite dricka, chips och godis. Snart blir det filmen Merlins return, en helkväll då den är närmare 3 timmar lång. Hoppas den är bra.

Jag hade faktiskt tänkt att jag skulle kolla på melodifestivalen. Jag brukar ju se svenska finalen och sedan stora finalen. Inte för att det brukar vara bra. Tyvärr hittar jag nästan aldrig någon låt jag gillar. Jag gissar att det inte riktigt är min typ av musik.

Men så i år var det plötsligt två låtar som faktiskt var bra! Jag har bara sett en av delfinalerna, så jag kan ju egentligen bara gissa resten, men jag är övertygad om att det bara kommer bli dåligt ikväll. För vad gör folk? Jo, röstar ut de enda som i mitt tycke förtjänar att vinna.



eller


.nallen

I förrgår tror jag det var, slog tanken mig att jag inte sett till A´s nalle på ett tag. Igår slog det mig lite till och idag började jag leta efter den. Den fanns inte i tältet och inte i gosedjurshängaren i taket. Inte i deras rum någonstans. Jag var helt säker på att den inte var glömd hos mormor heller, och det mest logiska borde vara att den var i sovrummet då. Inte i sängen, inte under den, inte någonstans. Jag letade i tvätten och i soffan, i köket och i vardagsrummet. Var är nallen?
Jag frågade A och K och P om de sett den, när de senast sett den. Ingen visste.
jag letade under badkaret.
I grytskåpet.
I Bamse-tidningsmappen.
Jag hade ett svagt minne av en nalle nedtryckt i en burk/kartong/nånting, men hittade ingen burk/kartong/nånting som skulle kunna vara rätt. Dessutom måste det ha varit innan resan iallafall, och nallen var ju med då.

Tur att nallen finns kvar på ikea. Jag tänkte att vi får väl köpa en ny till henne, även om det inte blir riktigt samma sak. A´s nalle är kramad och älskad, den har en lös tråd och är smutsig. Det är ju den hon ska ha.



Så det var ju en himla tur att jag tillslut hittade den, i P´s garderob!


.sitpf

K har skrivit idag också.

LEGO

2 (bakvänd) LILA SITPF

Sitpf skulle bli sittpuffar, men han tröttnade nog lite och började rita istället. Men allt skrev han själv och den enda hjälp från mig var att jag sa att ett F ser ut som ett E utan understa strecket.

.påskharen

K önskar sig allt möjligt, han vill ha lokstall och Thomas-tågeträls, Musse Pigg-gosedjur och Hello Kitty konditori. Legoprylar och stora lastbilar och sopbilar. Jag råkade säga att han får önska sig av påskharen, och då ville han skriva en lista. Shit. Vi brukar mest lägga småsaker i påskäggen.
Det enda jag vet är att han tyvärr inte kommer få Thomas tåget, hur mycket han än önskar sig det. Han har redan så mycket tågräls, och den han önskar sig passar inte ens ihop med det han har. Jag får fundera.

.just idag

Yes, yes, yes. Fick nyss två jobbtider. Äntligen!


Idag ska vi nog ner till stan, om vi orkar. Brukar bli lite si och så med det. Isåfall ska jag se om jag inte kan boka in en tatueringstid, och så köpa lite lim på panduro. Och kanske halsbandspärlor till barnen.

.nytändning

Jag har spelat Baldur´s Gate I igen och kom till slutet och tröttnade nästan helt. Nåja, de senaste dagarna tog jag tag i det och såg till att gå klart labyrinten, rensa upp i undercity och slutligen ta mig an Sarevok och gänget. Jag fegar lite och lurar bort dem en och en, och slänger en hel del fireballs, men vadå. Det är för svårt annars. Tillslut har jag två kvar, Sarevok och en trollkarl, och det slutet har jag spelat om 4-5 gånger (och självklart vunnit varje gång) för jag vill se på vilket sätt hamstern Boo hjälper till att döda halvguden Sarevok. Men jag missar det hela tiden, eller så är han inte hjälpsam mot mig, eller så lyckas Kivan döda Sarevok med pilar medan han själv slaktar lite monsters som jag fixade fram med wand of summoning, och då är varken Minsc eller Boo i närheten. Jaja.

Nu har jag iallafall installerat Tales Of The Sword Coast, och det gav mig en liten nytändning. Fan vad kul det är att spela just nu!


.stolt

Jag blir så stolt över K, han är så duktig! Idag skulle han skriva, och utan att jag hjälpte honom det minsta lyckades han skriva båda katternas namn, mama, papa och A´s namn minus en bokstav. Han ljudade fram vilken bokstav som skulle komma så det var inte så att han lärt sig skriva av orden heller.

.det har brunnit

I fredags brann ett dagis någonstans i närheten, så igår började ett antal barn, 7-8 stycken, och en fröken på barnens avdelning. De ska gå där i någon månad, kanske blir det längre. Jag gissar att barnen kommer vara extra trötta på kvällarna nu, det verkade så redan igår. Blir mycket liv och rörelse när de nästan är 30 barn på samma avdelning! Tur att de har många rum att dela in sig i.

.teater och kalas

Under de 5 veckor barnen var borta från dagis missade de två teaterbesök, och så missade A ett kalas! teaterbesöken gör inte så mycket, K ska på ett i torsdag denna veckan, så de har ju teater ganska ofta. Och A har ju 2,5 år kvar på dagis så hon hinner ju med sådant hon också. Däremot var det väldigt synd att hon missade sin allra första kalasinbjudan! Faktiskt första gången något av mina barn blivit bjudna på kalas. Det skulle vara på ett Lek och Bus-land, och OSA-dagen var samma dag vi åkte till Stockholm, kalaset samma dag vi skulle åkt hem men inte kunde.
Nåja, sånt är livet och vad gör man? Ringde iallafall upp och tackade för inbjudan, men de hade redan fattat att vi missat det pga att barnen inte varit på dagis på länge. Det skulle komma fler chanser också.

.bilder bilder bilder


Söta hästar utanför affären   T får tårtmuffins            Mängder av snö


Snö                                          Snöberget                       Snögubbar


Snöhästen igen                  Del av K´s snölabyrint       Mina fina älvor köpta i Sthlm




.kortfattat

Habo-Stockholm i stora drag:
Lördag: Tåg till habo
Söndag: Hem till farfar och farmor
Måndag: Bil till stockholm och kusinerna (barnens).
Tisdag: Till ett lekochbusland
Onsdag: Bil till habo
Fredag: På stan i Jkpg, bl a skoafär och Ikea.
Lördag: Snö hindrar hemgång.
Söndag-Lördag: Massa lek i snö, skottning, hundpromenader, OS...
Lördag: Hem till Gbg med bil

.gråtbarn och vetgiriga barn

Ungarna är på dagis igen. 5 veckors ledighet blev det. 3 för att undvika magsjukan, 2 hemma hos mormor.

Vaknade innan klockan 6 imorse för att A grät över sin ponny som K förstört. Vilken ponny, tänkte jag nyvaket och försökte trösta henne med att det bara var en dröm. Nej sa A, ponnyn hemma hos mormor! Men lilla gumman försökte jag trösta, alla ponnys är hemma, vi glömde ingen, brandmansponnyn och nya med hornet och Lemondrop och baby Halfnote, vi tog med alla hem.

Sen visade det sig, efter mycket gråt och lite prat, att det var snöponnyn hon grät över. Snöponnyn vi byggde i mormors trädgård. Hon grät över att den skulle smälta och att vi inte hade tagit hem den. Jag kan säga att jag ångrade lite att vi överhuvudtaget byggt det, men tillslut lyckades jag på något sätt trösta henne. Men vi somnade inte om igen, och K vaknade han också och gick upp.

Väl på dagis och av med alla ytterkläder ställer K frågan.
K: Mamma, hur kom jag ut ur din mage?
Jag: Eh... det kan vi prata om hemma sedan.
K: Jag vet, jag kom ut ur din snippa!

Jag kommer knappt ens ihåg att vi redan gått igenom det där, men tydligen har vi det.



Snöhästen (enhörning):



RSS 2.0