.musikalisk tjej

Jag har visat A några gånger hur man spelar "Lilla snigel" på pianot. Max 2-3 tillfällen, och senast för några dagar sedan. Men så idag ställer hon sig vid pianot och spelar sången! Inte riktigt hela, men ändå. Så duktig hon är!
I framtiden hoppas jag att barnen vill lära sig spela, helst då piano eller gitarr eftersom det är de instrumenten vi äger. K vill lära sig spela tuba, fast så kommer det inte bli. Jag antar att det inte är helt lätt att lära sig det, och det lär ju vara ett dyrt instrument.

.curry försvann och blev mos

Barnen busade så när de skulle sova att de busade bort Curry. Jag försökte förklara att det blir så när man inte städar sitt rum, när det ligger saker överallt så försvinner grejer och vi får leta imorgon (efter att både jag och P letat precis överallt, i alla rum). A blev givetvis helt förtvivlad. Enligt henne hade Curry smitit ut och gått till affären, men han sprang inte över vägen utan gick och så kom bilarna och körde över honom så att han blev mos. Så jag fick ju leta lite till, och som tur var hittade jag honom bakom en leksaksback. Allt frid och fröjd. Dessutom lyckades jag hitta en liten kedja som K grät över att han inte lyckades hitta.

Buscurry

 

 


.en intervju

Med P´s band Nox Aurea.

.en ledig dag

Boken är skickad! Spännande. Det ska ta 15-20 arbetsdagar att nå fram, men jag hoppas det går fortare.

Jag har fått ändra lite i schemat denna vecka. Jag skulle varit ledig tors-sön, men istället var jag ledig idag och jobbar på fredag. Lite sämre, men det får funka. Jag hade en bra anledning, som jag kanske kommer skriva om lite senare. Beror på hur det går.

.amazon

En bok jag väldigt gärna vill läsa och som inte finns i sverige. Vad gör man?
Hittar den på amazon.com och inser att det faktiskt är hur enkelt som helst att beställa från USA och betala med kort. Sen hoppas jag att det inte blir en massa tullavgifter och moms och vad det nu kan bli eftersom det är utanför EU. Men amazon finns ju även i england, och dumt nog kollade jag inte där först. Fast jag tror att det är dyrare där, varorna alltså.
Men enligt den här sidan så är tullsatsen 0% och momsen 6% för böcker, vilket ger mig ca 6 kr om jag fattat det hela rätt.

Boken kostade iallafall bara ca 10 kr (begagnad) och frakten blev 95 kr. Hoppas det är värt det. Men någon gång måste vara första gången för allt, och funkar det här bra så kommer jag säkert handla därifrån fler gånger.

.lördagen är över

Och det var precis så jobbigt som vi trodde. Eller jobbigare.

.sova

Borde gå och lägga mig nu. Jag kan visserligen sova precis hur länge jag vill på morgonen imorgon, men jag måste kunna sova natten till lördagen sen. För lördagen är den värsta helgen på hela året. På jobbet alltså. Gothia-ungar. Jag tror inte att jag behöver säga mer. Eller kanske. Har man inte upplevt dem så vet man inte hur det är. Jag vet, tyvärr.

.50 kronor

Jag insåg precis att flerbarnstillägget höjts med hela 50 kronor.

.within temptation - pale


.och filmerna blev......the countess. En film om Elizabeth Báthory....orphan. Lite dussin-skräckis över det hela. Hade hört att den skulle ha ett överraskande slut, men nja... jag listade ut det ganska snabbt.

.saknar barn, saknar katter

Barnen åkte till sin farmor i måndags. Idag och imorgon har jag ledig dag utan dem för första gången på hur länge som helst. Har jag haft det förut? Jag minns knappt. Förra sommaren när de var hos mormor i fem dagar så jobbade jag alla dagar.
Jag saknar dem, men inte saknar. Jag tycker ärligt talat att det är ganska skönt. Sova till tio, gå upp klockan elva, äta frukost vid datorn klockan tolv. Läsa ut Lilla stjärna. Snart ska jag och P gå till affären och köpa dricka och chips och godis, hyra två filmer och köpa mat på pizzerian. Vi hade tänkt bio först, men ändrade oss.

För ett litet tag sedan pratade jag med barnen i telefon. A pratade kort om att hon vill komma hem på söndag.
K sa:Jag saknar Lava och Kimi!
Han vill också hem på söndag, och sedan sa han knappt ett ord till eftersom han tydligen tittade på något spännande på tv.

Fast det är ärligt talat ganska skönt det också. Jag hade inte velat att de saknar oss och bara vill hem när de är bortresta. Det är bra att de trivs och mår bra någon annanstans än hemma, och utan oss också. Men det ska bli härligt på söndag när de kommer hem. Fast jag jobbar då. Och sedan tre dagar till. Men efter det blir det fyra, härligt långa lediga dagar, och då ska det nog bli liseberg och ponny-ridning i slottsskogen.

.och så var sagan slut

 

 

I förrgår läste jag ut sista. Lite förutsägbar var den nog, men det gjorde ingenting. Det hade inte kunnat sluta på något annat sätt. Jag verkligen älskar hela serien, och nu när jag läst ut alla böcker från början till slut kan jag sätta mig och läsa mina favoritpartier lite då och då igen. Jag började redan när jag läst sista ordet i The Silver Mage. För sådan är jag. Jag kan läsa om samma sak om och om igen, bara för att det är så himla bra.

 


.det slår aldrig fel

Om det inte regnar på ens lediga dagar så är man sjuk istället.
I onsdags när jag kommit hem och var ute med barnen kom det krypande, ont i halsen. Torsdagen, ledig dag, kände jag mig inte alls kry. Fredagen åkte jag och jobbade ändå, massor att göra plus lära upp en ny, så jag fick aldrig tid att ens känna efter och trodde mig vara frisk igen. Eller hur. Natten och morgonen var inte så roliga med hosta. Dessutom, så fort jag är en aning lite förkyld eller något annat får jag ont i tänderna på övre tandraden till höger. Alltid! Så nu tror jag/inbillar jag mig att jag har fått hål i varenda tand som vanligt. Hes är jag också.

Jag hade egentligen lovat barnen att åka till slottskogen idag, men så blev det ju inte. Får se om det känns bättre imorgon. Nästa vecka är ju massor med jobb, bara ledig torsdag-fredag, och då kommer barnen säkert inte ens vara hemma. De ska antagligen åka till sin farmor nästa vecka. Och snart är sommaren slut och det känns inte som vi fått något alls gjort. Jag kan ju säga att jag redan bestämt mig för att nästa sommar tänker jag inte jobba hela sommaren. Minst en vecka i sträck ska jag vara ledig, ännu hellre två, drömmen är en månad.

Nu ska jag läsa en stund. Ledig imorgon med! Barnen vaknade halv nio imorse och somnade inte förrän halv elva ikväll (!) så jag hoppas och tror att det blir sovmorgon imorgon också. Hoppas!

.wine from tears - feeding the angel.jobb, jobb, jobb...

Dåligt bloggande beror på mycket jobb. Fem långa dagar i rad, riktigt tunga. Jag är helt slut idag. Nu är det en dag ledig, en dag jobb, två dagar ledigt och sedan den förhatliga gothia-veckan, när stan invaderas av ungar i fotbollsdräkt. Och det är inte lätt att jobba då.

.flytta eller inte flytta

P var och tittade på lägenheten igår. Jag kunde inte följa med eftersom K hade feber. Och nu är frågan - flytta eller inte flytta.

Själva lägenheten verkar toppen, men huset är en klar nackdel med allt. Jag vet inte om jag vill bo på sjätte våningen. Visserligen blir barnen äldre, men det kommer ju ändå dröja några år innan vi kan göra som här. Idag var tex A ute ensam och lekte med sniglar medan jag höll koll på henne från balkongen/vardagsrummet. Händer något är jag ute på 30 sekunder.

Sen ska området vara bättre säger "alla" men googlar man så är det en del skit där också tydligen. Fast längre bort. Inte där "vårt" hus ligger.
Och om det är ungefär som det är här, så känns det helt fel med allt jobb med flytt plus rycka upp barnen från det de känner till.

Så vad göra? Tydligen har personen som ska säga om vi får den eller inte gått på semester nu så vi har en månad på oss att fundera. Ev ställer vi barnen i kö för förskola och förskoleklass bara för ifall om att.

Kluvet, kluvet det här.

.mina nya böckerKatharine Kerr - The Silver Mage (eng)
Sista boken i Deverry-serien, bok nr 15. Sorgligt att denna underbara saga ska ta slut...

Neil Gaiman- Neverwhere
(eng)
En av de bästa böcker som någonsin skrivits

Neil Gaiman - Smoke and Mirrors (eng)
Novellsamling av en av mina favoritförfattare

John Ajvide Lindqvist - Lilla stjärna
Har ju läst nästan alla hans tidigare böcker och gillat dem så...

Markus Zusak - Boktjuven
Snubblade över den och den verkar bra.


Egentligen var min lista över böcker att köpa mer än dubbelt så lång. Men jag får nöja mig med de här sålänge. The Silver Mage står först på listan att läsa, fast först måste jag läsa ut föregångaren, The Shadow Isle.
.feber - igen

K har feber idag igen! 39,3 när jag tempade honom. Och som tidigare gånger kom det bara helt plötsligt, strax innan mellanmålet.
Det är alltså 4:e gången på bara två månader. Första gången var i slutet av april, andra gången tre veckor senare ca, förra gången minns jag inte men det var då även A blev sjuk.
Vad är detta?
Sjukvårdsupplysningen tyckte att vi ska ta honom till läkaren, men när vi ringde dit sa de att det är normalt.

Liten uppdatering om ev nya lägenheten: Vi kunde inte kolla på den idag, så det får bli imorgon kväll. Hoppas K är frisk då!

.ett erbjudande

Vi har fått ett erbjudande om en lägenhet. Här i Göteborg i ett bättre område än det vi bor i nu. Jag tycker visserligen att vi bor väldigt bra och barnvänligt, med skog och mycket lekparker. Men faktum kvarstår ju att barnen faktiskt blir äldre, och jag vet inte om det är så bra att bo här när de är tonåringar, även om det såklart är långt till dess. Men tiden går ju ganska snabbt...

Neutralt:
Det är en trea, något mindre än den vi bor i nu (typ 3 kvm så det är inte mycket).

Nackdelar:
Det är ett höghus! Lägenheten är på sjätte våningen. Då kan barnen inte vara ute och leka själva som de kan här.
Barnen måste byta dagis/skola, fast K har ju inte börjat än, men är ju ändå inskolad i förskoleklassen.

Fördelar:
Bättre område.
Snabbare in till stan. Tar halva tiden mot nu, mindre ändå.
Fräschare lägenhet.

Flytten går isåfall 1 september, MEN vi får ha kvar vår gamla hela september ut, och slipper dubbla hyror!
Ska kolla på den imorgon. P vill flytta, jag är ganska tveksam. Men bara för att det är ett höghus. Hade det varit som här, bara tre våningar, hade jag nog inte tvekat en sekund om området var fint.
Och jo, det ligger väldigt nära en skog också. Precis som här.

Och en granne har bott där hela sin uppväxt och säger att området är jättefint, säger P nu. Som natt och dag mot det vi bo i nu. Och eftersom jag trots allt gillar vårt område, betyder det att jag kommer älska det andra?

Återkommer mer om detta imorgon, när vi varit och kikat på lägenheten.

.pianist

Det var kul att upptäcka att jag fortfarande kan spela. Inte såvärst bra, men jag har inte glömt särskilt mycket de många år som jag inte spelat alls. Det kommer tillbaka, och jag kan nästan en del låtar utantill, fortfarande.  Jag älskar verkligen att ha ett piano!
Ibland är det bra att ha grannar som flyttar och som inte orkar bära tunga saker nerför trapporna. Fast "fått" är fel ord, men 300 kr är ju nästan gratis.

.tur jag jobbade lång dag

Tur att jag jobbade till kl 17 idag och inte 14 eller 15. Då hade jag inte kommit hem. Någon olycka stoppade upp trafiken i tre timmar och Göta Älvbron öppnades precis när jag skulle på första spårvagnen hem.
Och nu är jag ledig hela helgen, två härliga dagar hoppas jag! Kanske bad imorgon? Det är planen iallafall.

.idag släpps den

Du kan köpa den här till exempel. Jag är lite med på den, iallafall under P´s tack i CD-boken.


RSS 2.0