.fem halstabletter senare

Och halsen känns faktiskt lite bättre. Det gör fortfarande ont när jag sväljer, men det värker inte lika mycket längre. Fast lite svullen känns den fortfarande, men det borde ju gå över snart. Imorgon är det en vecka sedan det började, och vi som skulle åkt bort till P´s familj. Får ta det efter nyår, jag och barnen ska ändå inte åka till mormor förrän på sportlovet.

Och nu fick jag ta en halstablett till för det kommer visst tillbaka så fort jag inte har en i munnen. Ska hämta min kopp med te och en kexchoklad från kylskåpet också. Chokladen från kylskåpet alltså, inte teet.

.aj

Min stackars hals. Nu har jag haft ont i den sedan julaftons kväll. Känns som att det blir värre. I natt hostade jag så jag knappt kunde sova, så jag tror jag hostar sönder den. Nu bultar och värker det hela tiden.
Ska skicka P till affären och köpa halstabletter och honung. På torsdag ska jag ju jobba och jag kan bara inte vara hemma, så det gäller att kurera sig. Skulle jag vara såhär fortfarande så får jag helt enkelt vara den som tar hand om disken, så jag inte rör maten. Det är ju inte magsjuka iallafall, det är tur.

.så duktig

K kan skriva sitt namn! Helt själv, utan att jag skriver innan hur det ser ut.
Det började häromdagen, de satt och målade med vattenfärger och han bad mig skriva hans namn på pappret. Men jag kunde inte just då, och sedan när jag kom så hade han redan skrivit de fyra första bokstäverna. Då bad jag honom skriva sitt namn på ett annat papper, med tuschpenna- och han gjorde det. Så fint! Sedan har han gjort det en gång till, och enda "felet"  är att han vänder på sista bokstaven. Men det är ju inte så lätt, och jag tycker att han är såååå duktig med tanke på att han bara är 4 år.

.förkyld

Jag verkligen hatar att vara sjuk. Ont i halsen och hostig, ingen matlust, ont i tänderna (får jag alltid vid förkylning) men det värsta är nog tröttheten. Känner mig helt slut, orkar inte göra något annat än att sitta/ligga i soffan eller i sängen i barnens rum. Hoppas det går över snart!

.jul och sånt

Julen var mysig! Vi vaknade, barnen fick strumppaketen och jag och P skrapade trisslotter, fast den jävla klanten skrapade av någon konstig anledning kontrollrutan också så vi missade 25*2 spänn! På den andra hann jag stoppa honom, hoppas jag, kanten är lite avskrapad, och på den lotten är det 25 kr. Tur det inte var mer vinst, vad hade jag gjort då?
Oturen med pengar verkar förfölja oss, jag vann inget på mina lotter, och hade vi haft tvärtom, så hade vi vunnit 75 spänn. P får aldrig mer skrapa triss har jag bestämt haha.

Men julen ska vara mysig, så vi hade ändå en bra dag, med att leka med Tjuv och polisspelet (försökte spela fast det var för krångliga regler för att spela med barnen) , äta god mat, kolla på kalle anka och sedan gick P och "köpte snus". Tomten kom givetvis samtidigt som han var borta.

K blev superglad och A kröp upp i min famn, lite blyg men sken med hela ansiktet, ett jätteleende. Sedan gömde hon sig bakom min rygg, men vågade ändå gå fram och hämta sina paket.
De blev jätteglada för sina prylar, och jag fick två böcker av P. P undrade vad jag egentligen ville säga med stegräknaren jag köpt till honom hahaha.

På kvällen kom hesheten krypande, och nu har jag varit hes och haft ont i halsen i 2 dagar. Jobbigt. Känner mig dammig i halsen och får jobbig luftrörshosta.

Igår var även lite släktingar här, barnens farfar, och P´s farmor och ena bror. A tyckte väldigt mycket om sin farbror och var med honom hela tiden. Det första hon gjorde var att visa honom sin nalle.
K fick en radiostyrd bil och en radiostyrd helikopter, som P genast satte igång att testa. A fick en docka som låter om man klämmer på den på olika ställen (nyser, pratar bebiska, säger pappa, mamma, skrattar, gråter, sjunger) och ett stort kök som båda ungarna älskar att leka med.

.granenEn mörk blid för myspyskänslan. Det blev inte lika mysiga kort när jag tog med blixt. Den har en stjärna i toppen som visst inte kom med på bild. Hoppas paketen får ligga kvar under granen imorgon, och inte måste läggas undan på grund av nyfikna små barnhänder.

.dagen före

Snart juuuulafton! MYS!

De senaste dagarna har jag:

Städat alla rum. Plockat, dammat, tvättat, diskat, dammsugit, och så tog P och torkade golven idag.

Gjort julgodis. Chokladkarameller som tog slut, så några dagar senare fick jag göra en ny sats, eller en och en halv sats blev det då. Lika bra, ungarna älskar dem.
Markandskarameller som blev jättebra.
Rosa karameller som blev lite för kladdiga, men goda.
Knäck som blev perfekta! Lossnar lätt från pappret men mjuka att tugga.

Och idag:

Städat lite till.

Pyntat med tomtar och dukar.

Gjorde chokladkaramellerna sats 2.

Gjort 91 stycken köttbullar. 30 till julafton, övriga åt vi lite av idag + att jag frös in en hel del.
Klätt granen som blev superfin, inte så jättetät som jag trodde när vi köpte den, men hööög och fin! Högre än P.

Fast det kunde blivit jobbigt. Jag hade testat julgransljusen TVÅ gånger innan jag klämde dit alla lampor på grenarna, men vad händer när jag sticker i kontakten? Bara mörker. Skit. testade alla lampor en och en, hjälpte inte. Tog hjälp av adventsljustaken för att hitta 16 fungerande lampor, men de funkade inte i ljusslingan ändå. Suck.
Ringde ica - nej, vi säljer inga julgransljus.
Ringde netto - gick inte att ringa, växeln stängd.

Så jag klädde på K (eller han klädde på sig själv) och så traskade vi ner till Netto. Fast innan dess mötte vi grannen som sa att om vi inte fick tag i julgranslljus kunde vi få låna av dem! Så snällt!

Kom ner till netto, hittade bara för utomhusbruk. Frågade om de för inomhusbruk var slut, och han bara :"Men titta, det är inomhus" och pekade på hyllkanten. Jag: "Eh, jo men på kartongen står det utomhus". Och han: "ja men de är jättebra, vi köpte många, vi har sänkt priset, det funkar inomhus också!"
Och jag tänkte först köpa dem, men sen såg jag att lamporna såg helt konstiga ut, så jag sket i det och hoppades på grannen istället.
Gick till ica för att inhandla lite som saknades, julmust, blöjor, kattsand, julklappsetiketter, mjölk, bröd, snus (till P), och vad hittar jag om inte julgransbelysning. Nähä, visst att ni inte har. Köpte lite nya kulor till granen också.

Fast granen var krånglig att få ner i julgransfoten, stammen var för tjock och sedan var granen tydligen lite för tung för vår fot. Så vi testade att sätta fast den på olika sätt, och bäst blev att sätta fast den i bokhyllan.

och så slutligen har jag slagit in 15 stycken paket och de flesta blev fula. Leksaker har krångliga kartonger.
6 till K
5 till A
4 till P.
Och jag får 2. Fast mina var dyrare tillsammans än de till P. Och de har jag såklart inte slagit in.

Sen slog P in strumpjulklapparna.

Och jag måste griljera skinkan också och vi som inte har nån senap...

God jul!

.jag blev glad när han grät

På väg hem från stan kom vi på att mjölken var slut, så jag och K gick förbi affären. Köpte 3 julmust, 3 liter mjölk, jordnötssmör och lite grädde så jag kan göra mer julgodis.
När vi gick förbi leksakshyllan började det.
K: Jag har ingen traktor!

Sedan blev han jätteledsen och grät över att han inte har en traktor, han ville ha en traktor. Och jag försökte trösta så gott jag kunde, och inuti var jag så glad så glad. Inte att han grät utan för saken han grät för. För här hemma ligger precis en sådan traktor han vill ha, och jag vet att han kommer bli så lycklig på julafton!

Fast jag tyckte förstås synd om honom, försökte trösta ("Jag har inte pengar med mig till en traktor", "du får önska dig en av tomten") men det hjälpte inte förstås, men jag kunde ju bara inte avslöja julklappen.

.dyr gran

Idag köpte vi granen! Det blev en dyr sak, 280 spänn! Men den är superfin. Blågran heter sorten, och den har jättefina barr. Hög är den också, tror den var högre än P tillochmed. Förra året hade vi en som var kortare än mig.
Imorgon ska jag städa, göra rosa karameller, knäck och lite mer chokladkarameller, för de är nästan slut. Barnen älskar dem...
Sedan får vi se när granen tas in, kanske redan imorgonkväll. Och då ska jag ta kort och lägga in.

Jag och barnen gjorde julgranskarameller idag. Fast de fick bara göra en var, för jag fick ju göra allt jobb, vika och klippa (de försökte men det är svårt - A klippte mig nästan i tummen), men klistermärken satte de på själva. Många klistermärken!

.bakdag

Först gjorde vi chokladkarameller och sedan marknadskarameller. Barnen åt en massa smet och älskade godiset, så mycket att jag nog funderade på att det kanske är dumt att baka sådant med dem, för nu går A och sliter i kylskåpsdörren och skriker och vill ha godis. Ja, inte just nu alltså, men då och då under dagen.

Sedan bakade vi pepparkakor! Hade bara gjort en halv deg, lite dumt kanske för den tog slut snabbt. Nästa år gör jag nog en hel. Med tanke på att K och A gjorde ungefär en kaka var och resten av det de fick hamnade i magarna...


Förväntansfulla bagare


Baka, baka liten kaka...


Men vart tog degen vägen...?

.det är konstigt ibland

Jag vet att jag en gång bloggade om P´s piercingkula. Den han råkade tappa första dagen han använde den. Han satt vid datorn då och vi letade överallt - vid datorbordet, på golvet, på hans kläder. Totalt försvunnen. Samma dag dammsög jag, och vi dammsög ju iallafall 4-5 ggr/vecka under hela halvåret den var borta. För den kom fram igen. Det var A som hittade den, hon satt med den i handen i ungarnas rum. Ganska ofattbart, en sån pyttepyttekula försvunnen i ett halvår, med en massa letande och dammsugande och ändå dyker den upp igen.

Nu har det hänt något liknande. Ett hyllplan i min bokhylla föll ner och en av de små "piggarna" som man sätter i hålen och lägger hyllan på försvann. Jag letade såklart överallt, men nix nej, det fanns bara 3.
Sedan dess har hyllan flyttats på iallafall ett par gånger skulle jag tro. Böckerna har ju legat lite hur som helst i hyllan eftersom det fattats ett hyllplan, och jag har varit galen på det. Och jag vill ju ha det fint innan jul!
Så igår gjorde jag en liten provisorisk grej, hittade en liten metallpinne som passade precis i hålet, och eftersom tejpen var slut virade jag ett plåster längst ut, blev helt perfekt i storlek och hyllan kunde läggas på.

Idag städade jag hyllan. Fixade med böckerna. Och helt plötsligt hittar jag den 4e piggen på en bok. Allvarligt! vem har lagt den där? Inte jag iallafall! Som jag letade efter den där piggen och bara hittade 3. Dessutom låg den på en bok ÖVER den hyllan som trillade ner, så den kan ju knappast ha hoppat upp där av sig själv. Tror inte det är barnen, hade de hittat den hade de lekt med den, de älskar småprylar och lägger dem bara ifrån sig om jag säger till. Återstår P, men jag har inget minne av att han skulle ha letat eller hittat piggen. Han visste ju också att en var borta, och att 3 låg på en annan bok (där jag la dem för att veta vart de var). Hade han hittat en hade han ju sagt det, eller fixat hyllan.
Det är skumt!

.jobbet utan att jobba

Snart ska jag åka till jobbet, fast inte för att jobba utan gå igenom lite arbetsuppgifter inför nyårsdagen och gå på möte. Fast jag antar att jag har rätt att stämpla in? Hoppas det iallafall, så att det inte blir så att jag gör det och gör bort mig, eller inte gör det och missar pengar.

På vägen hem tror jag att jag ska köpa lite (mycket) grädde så jag kan baka/koka lite julgodis. Ska göra en deg ikväll också så att det blir pepparkaksbak imorgon. Hoppas jag iallafall.

.gjort är gjort

De är så snälla på barnens dagis. De frågade om jag hittat pengarna och så hade de gått runt och letat. Blir så glad när jag hör sånt.
Fast jag betraktar nog pengarna som borta. Det grämer mig så mycket, hur kunde jag vara så korkad? Men jag trodde ju inte att det skulle kunna trilla ut något ur en jeansficka...
Fast nu är jag nog mest irriterad på att jag inte kan släppa det. Okej, det var mycket pengar, men det var ju "bara" pengar. Det finns de som förlorat så mycket mer. Kanske är det min dumhet jag inte kan släppa? Fast gjort är ju gjort. Vi klarar oss ändå, men jag undrar hur länge det kommer kännas som att vi ligger 500 back hela tiden...?

.arg, ledsen, besviken

Jag är så arg på mig själv, så ledsen och besviken. Hela jävla dagen går åt helvete nu känns det som. Skulle hämta barnen på dagis, och sedan gå och handla. Köpa ingredienser till pannkakor, en liten födelsedagspresent till P och en tårta i konditoriet.
Ger mig av, hämtar ungarna, går en väg till dagis och en annan väg ifrån dagis, kommer till affären, stuvar ner en gallskrikade A i vagnen. Hon vill absolut inte åka vagn, hon vill gå, men jag vill helst inte behöva ha koll på två busungar på ica. Hon lugnar sig först men sedan sätter hon igång igen. Jag plockar till mig mjölk, grädde, ägg, lite glödlampor, en film till P. Ska ställa mig i kön men först stoppar jag ner handen i bakfickan för att ta upp 500-lappen jag lagt där.
Ja, ni kan ju gissa.
Helvete, helvete, helvete, helvete, helvete, helvete, helvete, helvete, helvete!
Letade i alla fickor, ingen sedel. Fick springa tillbaka med alla varor, med en nu rejält gallskrikande A, hela tiden hoppandes att pengarna ligger hemma trots att jag visste.
De är inte hemma.
Har ringt till ica, har ringt till dagis. Inga pengar.
Det är så jävla skit alltihop, 500 är mycket för oss och särskilt innan jul.
Fick ta med kortet och gå ner igen, gick en bit av vägen vi gått innan och letade, men det är klart att den inte ligger kvar nånstans. Jag har gjort någon annan människa glad, men det känns för jävligt.
Det är sista gången jag lägger en sedel i fickan...

.en ny erfarenhet

Klockan ringde 3.45 imorse. Snark. Fast jag hade faktiskt gått och lagt mig redan när ungarna la sig, vid 20. Tyckte jag sov bra, men det var ändå lite segt att gå upp den tiden.
Sedan var spårvagnen 5 min sen. Irriterande, eftersom jag såg den komma från andra hållet och den hade gott om tid på sig att komma när den skulle. Blev ännu mer irriterad när jag skulle betala för nattaxan. Mitt månadskort är bara för "vanlig" tid, nattaxa måste jag köpa 2 extra kuponger i myntautomat. Hade inga 10:or hemma och bara en 5:a, så jag stoppade i den och började mata in med enkronor. Vet att apparaten kan strula vid för många mynt, men vad tror ni hände? Jag hade en krona kvar när det stop "avbrutet. För många mynt". Tack då tänkte jag och sket i det. Skulle det komma en kontrollant skulle jag ta med mig de förbannade böterna och gått till västtrafik och krävt att de rev den. Inte mitt fel att deras myntautomater är värdelösa.

Men jobbet var roligt! Fast jag stod mest i disken med en annan tjej. 200 gäster, först var det lugnt och sedan skulle alla äta på samma gång. Så det blev ett jävla springande med att hämta brickvagnar, packa av, diska, springa ut med ren disk, glas och knivar tog slut hela tiden kändes det som. Vi var en man kort också, då en tjej var sjuk. De andra två tog hand om buffén och allt annat eftersom de var vana.
Men på nyårsdagen kommer det bara vara ca 50 gäster, och jag är inte ens säker på att alla kommer äta. Hur som helst blir det lugnare. Hoppas bara vi kommer ihåg allt. Vi skrev upp en massa saker, men det värsta blir nog att rengöra kaffemaskinen.

Och sedan gjorde jag en asklantig sak som känns ganska pinsam haha. Moppade golvet och skulle flytta några barnstolar, höll i en av trä och gick över slipprigt golv och halkade till, ramlade baklänges och fick stolen rakt över kindbenet. Aj som f-n... snyggt blåmärke strax under tinningen. Såg nog himla roligt ut.

.det måste ha missuppfattats

Jag vet inte om man ska skratta eller se det hela som tragiskt.
Gatumusikanter. Ibland är det små barn som vill försöka tjäna en liten slant. Ibland är det amatörer, som spelar gitarr och eventuellt sjunger. Ibland är de riktigt duktiga. Den gemensamma nämnaren är att alla spelar låtar. Jag har aldrig tidigare hört en gatumusikant som inte spelar musik.
Jag vet inte hur mycket pengar de brukar få in. Någon gång, när någon varit riktigt bra, har jag nog lämnat något mynt själv. Men det spelar ingen roll. De hade nog inte stått/suttit där om det inte varit värt det. Antingen för pengarnas skull, eller för att sprida sin musik eller röst.
Eller vad fan vet jag, jag vet ingenting, men jag vet att en (kärring? tant? kvinna?) på stan helt måste ha missuppfattat det hela.
Hon står där i hörnet, jag har sett henne två gånger nu. Hon spelar gitarr. Nu ljög jag. Hon håller i en gitarr. Hon spelar samma ackord. Om och om igen. Nu ljög jag igen! Det är inte ens ett ackord!
Jag fattar inte. Drrun- drrun- drrun- drrun - drrun - samma sak, om och om igen. Jag asgarvar nästan när jag hör det. Idag sneglade jag lite på väskan hon hade framför sig, två små mynt.
Som hon måste ha fått för att någon tycker synd om henne (om hon inte lagt dit dem själv). Ärligt, hon hade säkert fått mer pengar om hon sprungit runt med en tom mugg och tiggt. Det är ju samma sak.
Är det ett skämt eller en tragisk historia?

.lågsäsong

Dotter vaknade pigg och glad imorse, och öronvärken var borta. Vilken tur! Så det blev dagisdag idag, jag lämnade innan jobbet och hämtade efter jobbet. Nu har jag nog bara en dag kvar i hela december, frukosten på söndag. Sedan ser det väldigt tomt ut.
Skönt, men samtidigt tråkigt. Skönt att vara ledig, tråkigt att inte få så mycket lön. Men jag har ju vetat det länge, att mitten av december och januari är lågsäsong för hotell.

.tretton timmar

Denna vecka har jag missat ungefär 13 jobbtimmar. Lite trist, men inte så mycket att göra åt.
I måndags fick jag åka hem två timmar tidigare, P var sjuk och eftersom jag fick lämna barnen innan 7 så ville jag inte hämta dem senare än 16.
Igår ringde de från jobbet när jag var på väg till dagis, jag sa såklart att jag skulle komma. Men K blev jätteledsen vid lämningen så P fick ringa ner och han var fortfarande ledsen. Vilket innebar att vi misstänkte att han mådde dåligt så P hämtade honom medan jag drog till jobbet. Problemet var bara att P fortfarande var sjuk och kände att det inte funkar, han mådde jättedåligt, så jag fick dra hem vid 12 istället för 15.
Och innan jag åkte hem fick jag frågan om ett 8-timmarspass idag vilket jag inte vågade tacka ja till ifall de fortfarande skulle vara sjuka. För om så var fallet skulle jag inte kunna jobba och de vara tvungna att ringa in någon på morgonen. Ville inte sätta dem i den sitsen.
Men bra iallafall är att jag ska jobba imorgon 5 timmar, och på söndag börja supertidigt och jobba i frukosten för att lära mig till nyårsdagen.

Mindre bra är att A helt plötsligt kom och var trött och ledsen och pratade om att hon har ont i öronen. Hoppas det inte är öroninflammation! Hon somnade i min famn redan halv fem, efter ett tag väckte jag henne och badade med barnen, dels för att se hur hon verkade må, och dels för att hon skulle kunna sova på natten.
Hon verkade lite okej, men åt ingen middag innan hon somnade och åt bara väldigt lite välling. Sedan la jag henne. Hon växlade mellan att vara glad och ledsen, pratade om ont i öronen, vi läste lite böcker och hon somnade. Vaknade sen, så nu ligger hon bredvid mig i soffan och sover på ett täckte med fötterna i mitt knä.
Imorgon om hon inte är bättre så får jag lämna K på dagis och P får ta A till doktorn för öronundersökning. Hoppas bara att hon inte missar julfesten på dagis på lördag!

.var bor du lilla råtta

I söndags när jag var på väg till jobbet och gick nerför trapporna till hållplatsen kilade plötsligt en råtta förbi på trappsteget framför. Trodde nästan jag skulle trampa på den. Tittade på den när den satt i gräset och letade mat och den var så söt! Små svarta, runda ögon. Fast det kan ha varit en mus, jag tyckte det mer såg ut som det, men den var ganska stor. Hur stora kan vilda möss bli egentligen?

.väck inte barnen

P och hans kompis satt här nyss och grejade med sin skiva, och varje gång tonerna gick lite högre ville jag säga: "Sänk, ni väcker barnen!"
Fast det är väl ingen risk när de befinner sig 1½ timme bort med bil :(

Nu är P i affären och handlar lite gott till kvällen, och sedan blir det 2 eller ännu fler avsnitt av Veronica Mars. P gillar också serien. Tiny, du ville låna den sen eller?

Imorgon blir en helvetesdag, idag var vi 8 stycken med 100 avresor, imorgon är vi 5 (!) med kanske 150. Yeah! Men vi får lämna till på måndag. Jag jobbar hela måndagen också.

.sakna barn

Nu är de små hos farmor. Det kändes konstigt att komma hem från jobbet utan att få två ungar som slänger sig i famnen och kramas och skriker "mamma är hemma!" Ingen puss, ingen hjälp att få av skorna (a vill alltid plocka av mig dem), inget läsa böcker, inget gosa i sängen... ååååh jag saknar!
Tur det bara kommer bli 1½ timme missad vakentid iallafall. Kom hem idag vid 18.45 och imorgon måste jag åka kl 8, och när jag kommer hem samma tid som idag ska kidsen vara hemma.


.kattexperiment

En tallrik med en bit gurka, en bit gul paprika och lite köttfärs ställdes framför katten T. Hon nosade på en sak i taget, i nämnda ordning. Vad tror ni hon valde att smaska i sig först?


Gul paprika såklart! Därefter gurkan och sist köttfärsen.

I ett andra experiment där samma saker ingick plus lite tomat valde hon tomaten först.
Rolig katt!

.och ännu fler julklappar

Nu tror jag att jag handlat färdigt till barnen. Idag köpte jag varsin vattenfärgslåda till dem Och böcker. A ska få "Vem är söt" och "Vem är borta" och K ska få "När Åkes mamma glömde bort". Köpte julklapp till kusinen med och jag hoppas hon inte redan har den. Jag vet att det inte är så kul att avslöja innan vad man köpt kanske, men syster, om du inte vill veta så sluta läsa nu. Fast huvudsaken är väl att inte C vet. Så om ni har den redan så får du säga till, annars köpte jag boken "Så gör prinsessor" till C.
Nu är det bara ramar till syskonfotona kvar, plus till T och R. Det är svårt till dem! P köpte jag lite till också.
Jag längtar till jul!

.nattinlägg

Japp, jag är fortfarande uppe. Borde gå och lägga mig men jag känner faktiskt inte för det. Har varit mycket jobb, men är faktiskt ledig imorgon. Ska dessutom ha ungarna hemma, vilket betyder att ingen klocka kommer ringa på morgonen. Härligt!
För sen blir det tidigt i säng på fredag kväll för en antagligen riktigt jobbig helg. Mycket avresor på lördag, och alla måste göras eftersom det är ankomst på alla. Ännu fler avresor på söndag (vi har vadslagning på jobbet med 5 kr insatsen, jag har satsat på 161 så håll tummarna. Förra veckan vann ingen så med den nya satsningen + potten är vi uppe i ca 80 kr. Wohoo) och vi kommer inte ens kunna göra, men jag ska även jobba hela måndagen så får göra resten då.
Och barnen kommer nog åka bort i helgen. Båda två. Lördag-söndag, sova hos farmor. Egentligen tycker jag lillan är lite för liten än, men samtidigt är vi två föräldrar och jag kan inte bestämma allt. Och jag förstår P också, han har en skiva att spela in och väldigt lite tid nu när jag jobbar i stort sett varenda helg.
Fast det kommer nog inte bli mycket jobb resten av december. Fast jag anmälde mig frivilligt till att jobba nyårsdagen! Då ska jag och en tjej till öppna frukosten och ta hand om det, och sedan gå upp på våning och städa lite rum. En erfarenhet rikare.
Jag och P brukar ju ändå bara sitta hemma med lite god mat och så på nyår, och skulle jag sova jättelite den natten gör det inget, jag orkar nog jobba ca 4 timmar ändå.

.julkalendern

Har inte så mycket att blogga om. Jobbar och jobbar och jobbar. Förra veckan var jag ledig onsdag och lördag. Denna veckan imorgon och fredag. Egentligen onsdag också men så fick jag en till A-tid. Bra. När jag jobbat klart veckan är jag uppe i 37 timmar i december. Nästan heltid första veckan, alltså. Kommer nog inte bli så mycket sen, nu när det snart är jul och så.

Idag var K lycklig för han skulle ju få öppna första luckan i julkalendern! I år blir det ingen chokladkalender, tänkte köpa det först, men det blir så dumt. Precis som om de kommer nöja sig med en bit/kväll, skulle bara sluta med skrik och bråk. Förra året öppnade vi många luckor runt 1 gång/v i stället, men då försvinner ju själva grejen med julkalender.
Iallafall har han pratat om det sen kanske tre dagar tillbaka, att han ska öppna luckan när jag kommer hem från jobbet. Och när julkalendern började var det äntligen dags. Jagt änkte att vi skulle kolla på avsnittet först, men det var ju bara skit. Så han fick öppna.
Men jag tror han blev lite besviken... jag vet inte riktigt hur han hade föreställt sig allt, men det var nog inte så jättespännande när det väl hände. Efteråt ville han öppna en till iallafall, men jag sa att han får vänta till imorgon.
A fick öppna radiokalendern, men jag tror inte hon brydde sig direkt.

RSS 2.0