.barnens rum

.irriterande

Två saker:

Dragkedjan i A´s nya jacka har gått sönder. Den delar sig om man knäpper, och jag hittar inte kvittot. Kan man reklamera?

Kollar upp ett ställe på nätet, det stänger kl 16. Kommer dit en halvtimme tidigare och det stänger 15.


.barnen och våningssängen

Hur har det gått nu då?
Jodå, det går hur bra som helst. Båda barnen somnar helt själva medan de lyssnar på band. Ett par, tre gånger varje kväll får vi gå in och be dem lugna ner sig lite bara... haha.

Igår somnade A ganska fort, och K låg i sin säng och lekte en stund innan han somnade.

Men det roligaste var nog tidigt imorse. Klockan var halv sex och jag hör plötsligt toaletten spola, och så ljudet av små fötter som springer i hallen. Trodde först att det var K, men det visade sig vara A som vaknat, klättrat ner, gått och kissat, torkat sig, spolat och så sprungit tillbaka till sängen och klättrat upp igen. Helt utan att ens säga till. Hur duktigt som helst tycker jag. Låt vara att hon oftast glömmer att tvätta händerna...

.jag fotade min matMina goda goda mackor och Forest Fruit-te.
Jag fotade min mat. Det kändes faktiskt lite fånigt.

Klick!
P: Vad gör du?
Jag: Jag bara fotade lite.
P: Vem fotade du?
Jag: Eh... min mat.

.det känns som helg

Igår var ju A i botaniska trädgården på deras Nallepicknick. Väldigt mysigt för henne, och de var helt toppen på dagis för hon fick även äta lunch där när de kom tillbaka. Så jag hämtade henne en timme senare än jag skulle.

K var sjuk och sov det mesta och åt bara lite på kvällen. Så idag var båda barnen hemma, och som tur är så har K varit pigg hela dagen. Jag missar alltså bara en enda jobbdag, vilket var igår. Och bara för att det varit två dagar hemma med barn så känns det som helg. Bra det, eftersom jag ska jobba hela helgen.

.duktigt av mig


P gick till affären för att köpa en daimstrut. Bara till sig själv. Och jag är duktig och sa att jag inte ska ha något. Tror jag ska göra en god macka istället, med ost, sallad, gurka och tomat. Och te till det.

.mitt dåliga samvete

Okej, K hade alltså lite feber igår efter dagis, men piggnade till, åt lite middag, var ute och lekte, var sval när han gick och la sig, vaknade pigg tio över sex. Och jag skulle ju jobba så vi tog en liten chansning.

På jobbet, skulle sluta om trekvart, mobilen ringer, det är dagis. K har feber! Och mitt dåliga samvete satte förstås in, för K, för dagis. Jag är inte sån som lämnar sjuka barn, och nu har jag gjort det.

Fick lämna allt och sticka hem, som tur var var jag klar med det mesta. Chefen var på det andra hotellet, så jag fick bara lämna ett meddelande till de andra att jag inte kommer kunna jobba imorgon heller så att de ska ringa in någon annan.

Hämtade K som var varm men som tur är har varit ganska pigg ändå. Inte alls som förra gången. Han ska vara hemma imorgon och få vila och förhoppningsvis vara frisk till på fredag iallafall, så jag kan jobba då åtminstone. Torsdag har jag ändå inget inplanerat.
A ska få gå på dagis imorgon, de små barnen ska (om det är fint väder) åka på Nalledag i botaniska trädgården, med matsäck och nalle. Jag frågade om det var okej att hon kom även om K var hemma, och de tyckte absolut att hon ska göra det för att inte missa utflykten och för att K kan behöva lugn och ro. Så nu hoppas jag att det inte regnar imorgon!

NALLE-PICKNICK
För alla små barn och deras nallar. Nalle Lufs (skådespelaren Jan Ericson) har som vanligt med sig lille Lufs. Dans och lekar. Stora gräsmattan. Ingen avgift.

.the spirit stone

Läser nu The Spirit Stone av underbara Katharine Kerr. Det är verkligen inte alls svårt att läsa på engelska har jag upptäckt. Har gjort det någon enstaka gång förut bara, så i början var det lite trögt att komma igång bara. Jag visste inte riktigt om jag skulle översätta till svenska i huvudet samtidigt som jag läste, eller bara köra på. Men bara köra på är bäst, jag fattar i stort sett allt. Enstaka ord som jag inte kan förstår jag ordagrant av sammanhanget, eller gissar mig till vad det betyder. Ännu mer enstaka har jag slagit upp för att inse att de inte ens finns med i lexikonet, men de är inte så viktiga, mest av nyfikenhet som jag vill veta exakta betydelsen.
.ett flertal händelser

Idag blev en sådan dag som det hände en massa saker på känns det som.
Först fick jag fler jobbtider, så nu jobbar jag 5 dagar denna vecka.
Sedan hämtade jag barnen på dagis, och K var trött och så hader han plötsligt feber igen, det känns som om det inte alls var längesedan han hade det. Men jag tror det gick över efter några timmar, hoppas det. Mår han bra imorgon får han nog gå till dagis ändå.
Sedan var A ute ensam en stund, för första gången! Hon ville så gärna gå ut och jag kunde ju inte hänga med med en sjuk K. Hon lekte med sina sniglar som hon hittat och allt gick bra. Jag hade givetvis koll från fönstret.
Sedan var hon inne en stund igen, och sedan ut igen när grannkillen kom ut.
Då ville K också gå ut en stund, vilket han givetvis fick. Ute blev det lite bråk mellan barnen så P gick ut. Under tiden lagade jag stuvade makaroner och hörde plötsligt en katt jama i trappuppgången. Visade sig att P slarvstängd dörren, så Lava och Kimi smitit ut ner till grannen, som kom uppkånkande med dem till oss igen. TUR de inte sprang ut genom ytterdörren där nere.
Dessutom hittade jag två nya minismå spindlar i badkaret, var kommer de ifrån? Vid fyra tillfällen nu har jag hittat sådana, och P också vid några tillfällen. Äckligt, hoppas vi inte har spindelbebisar under badkaret eller något.

och så har jag gjort pärlplattor med Hjulben på till båda ungarna, två likadana. Hde tyvärr bara en blå färg på pärlor och en inte för stor pärlplatta.


.ibland är det meningen

Det lustiga är bara hur vi hamnade på stadsdelens dag. Jag har inte sett några lappar uppsatta alls, även om de säkert har suttit uppe, bara det att jag inte lagt märke till dem/gått förbi dem direkt.

I morse så gick vi ut tidigare än vi brukar jag och barnen. Halv tio. Gick runt till en massa olika lekparker. Sedan mötte vi en kvinna som frågade om vi skulle komma på festen. Jag frågade vilken fest, och hon gav mig ett papper på vad det var. Så då bestämde vi att vi skulle gå dit såklart. Men hade jag och barnen inte gått ut exakt den tiden och varit just där just då, hade vi missat alltihop. Så det var ju tur att jag fick ett infall att gå ut såpass tidigt. Annars brukar det bli runt 12-13 eller så.

Tur med vädret hade vi också, det har varit kanonvarmt!

.stadsdelens dag

Idag var det stadsdelsdag här- jag skriver inte ut exakta namnet.

 


På väg dit.


När vi kom fram gick vi raka vägen till Ponnyridningen eftersom vi inte visste hur länge de skulle hålla på. Dagen skulle hålla på mellan 12-17 och vi var där 14.30. Men vi hade en sådan otur - barnet som var precis framför var sista som skulle få rida, sedan var hästarna tvungna att gå hem. Så himla synd. K ville inte rida, men A hade sett fram emot det. Men kanske var det lika bra - den minsta ponnyn som var med hade redan börjat bli trött och lite irriterad, sparkade lite efter en fluga med ett barn på ryggen. Den andra hästen var ingen ponny utan ganska stor, och lite för stor för A att sitta på tyckte jag. Men hon fick ju ändå inte. Så vi gick fram och klappade lite på den minsta och gick sedan vidare. Vi fick förklara för A att hästarna var trötta. Vi ska åka och rida ponny i slottsskogen istället.


Karusellåkning               Ritade i polisens tält         A i hoppborgenK i hoppborgen                      Stenkastning              Poserar med vinsterna


Efteråt gick vi och åkte karusell, vilket barnen älskade. Jag stod över. Sedan hälsade vi på i polisens tält där de fick rita lite polisbåtar och polismotorcyklar. Det fanns även en hoppborg som såklart var superkul.
Lite lotter köpte vi också - en som man skulle kasta pil på ballonger för att vinna uppblåsbara hammare. K ville verkligen ha en sån, men P missade varje gång, haha. Stackars K. Så vi köpte lotter där det var vinst varje gång istället. Man fick dra en blomma, var det ett gummiband på fick man för rött förstapris och blått andrapris. A drog en blomma utan gummiband och fick behålla blomman. K fick en med blått gummiband. Först ville han behålla blomman, men det fick han inte, utan skulle välja bland andraprisen. Lite konstigt tycker jag, men jaja... han valde en hund och blev nöjd med den.

På hemvägen såg vi söta fågelfamiljer med ungar. Se själva.

Så det blev en underbar dag. Kanske lite väl mycket spenderade pengar, men vadå. Det var värt det. Och nu vet vi att ungarna kommer älska att gå på Liseberg den dag det nu blir.

.ps

Ska köpa nya batterier till kameran, eftersom P snodde de gamla till något tangentbord han har, och sedan ska jag försöka bättra mig på att lägga in bilder i bloggen.

.ledig helg

Ledig helg! Och jag kommer kunna njuta av den nu när jag jobbat alla dagar utom tisdag.
Men det blir inte slottsskogen imorgon. Jag hade helt glömt bort att det är Göteborgsvarvet nu i helgen, dvs kaos i kollektivtrafiken.
Jag är så glad att jag inte ska jobba och kan hålla mig hemma istället. Inte kul när inga vagnar går och man måste åka bussar fulla till bristningsgränsen, inte vet varifrån de går eller var de tänker stanna...

Idag har jag annars nästan slitit ut mig totalt, gjort nästan 8 timmars arbete på 5 timmar, så jag är trött nu. Har hittat dricks den här veckan, 60 kr i måndags och 20 idag, så jag behöver inte ha dåligt samvete för att jag köpte lite dricka och chips till kvällen. I need it.

.favorit i repris

Jag får gåshud.


.true blood

Ikväll är det True Blood. Love it!
Tyvärr sista avsnittet för säsongen :(.första sommardagen

Underbart, äntligen har det blivit sommar!
Har jobbat idag, kort dag. På rasten var vi ute och det var härligt men inte jättevarmt. Men kl 14 när jag skulle hem...

Hämtade barnen, de satt ute och åt mellanmål. Sen bara hem och byta om till t-shirtar allihop, tog med lite mackor och en filt och så ut på gräset.
Efter en timme gick jag in, tyvärr var solen i moln lite väl mycket, plus att jag hade saker att göra inne. Men när jag väl kom in så kom den härliga värmen tillbaka. Barnen var ute i över en timme till och lekte med grannpojken. Inte förrän halv sex kom de in, badade och så åt vi middag.

Om det är lika fint väder på lördag funderar jag på om vi kanske ska åka till slottsskogen.

.våningssängen

Natt 1:
Har jag redan skrivit om. Det blev en hel del rop, prat, lek och bus innan de somnade runt 21. Sov hela natten utan att vakna båda två!

Natt 2:
Fortfarande skavfötters. Lite lek och rop och prat innan de somnade runt 20.30-21.00. Sov tills jag gick och la mig. Någon/några timmar senare vaknade jag av att A grät och sa att "K sover på lakanen!" dvs han låg i vägen för henne. Hon fick komma till mig och sova där resten av natten.
På morgonen vakande K och var glad och sa att "Han sovit ensam i nya sängen!"

Natt 3:
Lite prat och så, men de somnade 20.30 och sov hela natten.

Natt 4:
Nu. De har nyss lagt sig, lyssnar på band. Inget prat och rop än så länge. A sover i översängen!! Hoppas det går bra. Kanten är hög så jag är inte så orolig att hon ska ramla ner mitt i natten, men om hon vaknar och försöker klättra... nåja. De sover nakenfisar nu när det är så varmt, så hon får helt enkelt låta bli nattlinne tills hon är mer van att klättra.

.mamma du hade fel

K skrev idag. Han skulle skriva BILSAGAN och började:
BILS...
K: Mamma, vad kommer efter S?
Jag: Lyssna!
K: SsssaaaaG... G!
Jag: Ja, skriv G då.

Jag vill ju inte rätta honom utan vill att han ska göra helt själv. Så fortsatte han.
BILSGA...
K: Men mamma, G kommer inte efter S, det gör ju A! Du hade fel!
Så skrev han dit ett A.

Duktig kille!

.tyst i rummet

Tror de sover. Det har varit tyst en längre stund nu, efter vatten först och macka sedan. Egentligen borde de inte fått någon smörgås, men de åt verkligen ingenting till kvällsmat. K pillade väl i sig lite gurka och A åt något bett på sin hamburgare, men mer blev det inte.

.busungar

Nu har jag fått gå in till ungarna fleeera gånger och säga åt dem att vara tysta. A har dessutom flyttat ned så de sover skavfötters, kassettbandet är slut och nattlampan fick jag släcka i hopp om att de skulle ligga stilla och inte vara uppe och klättra på stegen. Nu har de varit tysta i några minuter, får hoppas det håller i sig. De måste ju faktiskt gå upp runt 6 imorgon, så jag hoppas de somnar snart.

.nya sängen

Äntligen har vi fått hem barnens våningssäng. P´s mamma och sambo tog en sväng förbi ikea på väg hit och köpte den, stolar till köket, madrasser, kuddar, täcken och lakan. Eftersom P inte var hemma så skruvade jag och P´s mammas sambo ihop sängen medan hon tog stolarna.

Det var längesen jag såg ungarna så sugna på att gå och lägga sig! A sover i sina ponnylakan i översängen, och K  i nya lakan i undersängen. De lyssnar på svingelskogen, har nattlampan tänd och ligger och pratar med varann... får väl se när de somnar. De vaknade sent idag, halv nio! Rena sovmorgonen.

I morgon blir det jobb, liksom nästan hela resten av veckan. Det börjar nu.

Och A pratar och K försöker få henne att vara tyst. Fast A är inte så bra på att vara det.

.det ska strejkas

Snart kommer det eventuellt att bli strejk. Inte på min arbetsplats, vilket kan vara både bra och dåligt. En gång tidigare har jag varit med om att min arbetsplats strejkade, och det resulterade i ett vikariat för min del. Men skulle den här arbetsplatsen tas ut är ju risken stor att jag inte skulle få ett schema, utan helt enkelt inte få jobba alls... så därför hoppas jag att de inte kommer tas ut. Än har de ju inte det så det ser ju lite ljust ut iallafall.
Hoppas nu på att allt resulterar i högre lön!

.stackars barn

Mina barn har varit lite olycksdrabbade de senaste två dagarna.
Jag har ju redan skrivit om att A skar sig på tummen med potatisskalaren. Senare på kvällen när hon sov så ramlade hon ur sängen. Och idag ramlade hon ur soffan när de lekte och fick ett blåmärke i knävecket.
K har haft nästan lika stor otur. Igår föll han på asfalten och skrapade upp armbågen. Och idag brände han sig på armen på stekpannan när vi åt middag. Det blev ett vitt märke på armen, stackars liten.

.A´s olycka

A brukar alltid vilja hjälpa mig att laga mat, och gjorde idag också. Vi skulle skala potatis, och hon satte igång. Och så råkade hon skära sig på tummen med skalaren. Stackars liten.
Höll papper emot tills det slutade blöda och så fick hon Hello Kitty-plåster.
Men sen... hon satte sig på stolen och bara satt. Sedan ville hon gå och lägga sig, och la sig i sängen och somnade! Jag blev faktiskt lite orolig.
Men antagligen blev hon lite "chockad". Jag vet ju själv hur jag känt mig någon gång, tex den gången K råkade slå i min haka så att jag bet mig i underläppen. Jag trodde först att jag bitit rakt igenom och att blodet skulle börja forsa, men det gick inte hål och blev bara ett blåmärke. Ändå blev jag matt, yr och lite illamående. Bara för att jag trodde att det var värre än det var.
Så jag tror att det hände något liknande med A. Hon har aldrig förr regagerat så när hon gjort sig illa, men å andra sidan har hon aldrig gjort sig illa på det sättet innan.
Som tur var var ju såret pyttelitet, så det var ingen fara med henne.

.ändrade planer

Det blev inte ikea idag, det blir på söndag istället. Då får vi besök och hjälp med hemkörning.

.de här kanske.ikea

Imorgon ska vi till Ikea och köpa sängar, madrasser, täcken och köksstolar. Jag funderar på om de har balkonglådor också, hoppas det.

Vi vill göra fint på balkongen. Köpa en grön matta med konstgräs, tre balkonglådor (en för smultronplantor, och så en till K och en till A att så blommor i), två stolar och ett bord. Enda nackdelen jag ser i att göra fint där är att det inte kommer bli kul att ställa ut tvätten. Men jag funderar ändå på att börja utnyttja tvättstugan i källaren lite oftare istället, och bara använda vår maskin i nödfall.

.gamla blogginlägg

Har nyss suttit och läst lite gamla blogginlägg. Massa om roliga saker som barnen sagt och gjort när de var mindre, saker som jag glömt bort. Tur att jag bloggar så att det alltid finns kvar... men jag borde nog skriva ut det på papper kanske. Någon dag.

.ännu en dag i frukosten

Idag jobbade jag i frukosten. Kul med lite nya erfarenheter, men jobbigt är det. Är helt slut efteråt. Kanske för att man måste gå upp så tidigt, men troligast för att det faktiskt är tungt. Klockan fem ringde min klocka idag, började halv sju. Och då var jag ändå inte först på plats. Fast jag ska erkänna att jag faktiskt gick och la mig samtidigt som barnen igår, redan halv nio, så jag var ganska utsövd.

.borttappad väska, typ

Jag behövde en grej i min väska, och P skulle hämta den åt mig. Väskan var i hallen - trodde jag- men P hittade den inte. Så tillslut fick jag kolla själv och den var inte där. Paniken steg när jag för min inre blick såg mig ha glömt den på dagis. Men shiiiit, mobilen! jobbnycklarna! spårvagnskortet! Och det är fredag, vad faaan ska jag göra!
Smarta P kom på att vi kunde ju ringa mobilen. Efter några tysta sekunder som nästan kändes som en timme hördes den välbekanta melodin. Väskan var inte på dagis, den var hemma.
Och innerst inne visste jag ju det, att jag haft den i handen när vi gick hem, och när vi kom hem tog jag ju upp plånboken ur den och så gick vi till affären och handlade.
Men får man panik så tänker man inte klart.

Vart var väskan då? Jag hade av någon anledning hängt upp den på barnens krokar, så den hängde helt enkelt under K´s jacka.

.bvc

Idag hade K en tid på bvc. Han skulle få sin vaccination. Trots att jag pratat med honom och förberett honom så blev det jobbigt, han ville inte utan tyckte att sköterskan skulle sticka i en docka istället. Men tillslut gick det bra, även om han blev väldigt ledsen.

Vägdes och mättes gjorde han, 17,5 kg och 112 cm lång. Jag vägde A också medan vi väntade på vår tur, hon vägde 13,4 med kläder på. Sköterskan drog av ett hg av K´s vikt, så jag antar att jag ska göra det på A med, så då landar hon på 13,3.

Sen hade jag lovat K att vi skulle till biblioteket efteråt, men jag klantade mig och glömde plånboken hemma. Så typiskt! Så vi fick åka hem, och sedan fick han välja på att åka tillbaka till biblan nu, eller ta biblan på fredag och istället göra chokladpudding. Han valde chokladpuddingen.

.kattklor

Våra kissekatter ska alltid ha klorna ute. När jag undrade vad för konstiga röda prickar jag hade på benen var ju svaret ganska givet: katt + klo + knä = röda prickar.

Höromdagen stod jag i badrummet. Kimi kom in för att göra sällskap, satte sig framför mig, stirrade, jamade och tog ett jätteskutt upp på min axel. Aj.

Så nu tog P saxen och klippte klorna på dem. Kanon! Sååå mjuka gosiga tassar har de aldrig haft förut. Lava försökte vässa på soffan, men det gick ju inte så bra. Så nu får de små rackarna finna sig i att ha klippta klor typ för alltid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


.telefondeklaration

Kom precis på att imorgon är sista dagen att deklarera. Tänkte precis fixa en ny e-legitimation då jag alltid lyckas glömma mitt lösenord, när jag såg att man kan deklarera både med telefon och sms. Valde telefon och fasen så smidigt det var!

.deverry

Jag är nu på bok nr 12 i Deverryserien. En bok jag läst förut men upptäcker nu att jag i stort sett glömt bort allt. En bok som jag både älskar och hatar. Älskar för att jag älskar serien, men hatar för att översättningen är sååå kass!

De första 11 böckerna har två eller om det är tre olika översättare, men ändå har de lyckats att ha samma språk. Den här skiljer så mycket att det känns som om det är en helt annan författare som skrivit den. Jag sitter och "översätter om" i huvudet hela tiden, byter ord och gör om meningsuppbyggnader för att få rätta känslan. Helt jäkla uppenbart att översättaren inte läst de andra böckerna. Funderar ganska stark på att köpa den på engelska istället. Nästa tre böcker måste jag ju läsa på engelska, så varför inte denna också?

.frisk

Feberfri, frisk och sig själv, om än lite gnälligare än vanligt. K började dagen med att vilja äta lasagne, middagen från igår som han inte orkade äta då. Men han fick vänta några timmar, det kändes lite tidigt att äta middag kl 7 på morgonen. Sötunge.

RSS 2.0