.i leksaksaffären

Idag efter jobbet handlade jag julklappar. Gick till B R inne på nordstan, har inte varit där förr. Mycket billigare än Brio är de iallafall. Köpte lite till ungarna.
En förpackning med 3 My little Ponys till A.
En dockpotta + nappflaska till A. Hon har redan en nappflaska till dockor, men det fanns ingen förpackning med bara potta, så det fick bli så.
En riddarhjälm, svärd och sköld till K.
Fiskespel till K, ett sånt där där fiskarna öppnar munnen och så ska man fiska upp dem med magneter som sitter på ett litet spö.

Köpte lite saker till P i en annan affär, men ska nog inte skriva upp det här ifall han läser.

.vackra handlingar

Barnen ska sova, ligger på varsin sida om mig. Så lutar sig A över mig, så hon kan prata med K.
A: Jag älskar dig!
K sträcker upp sin hand och klappar henne på huvudet.

De är så söta!

.mer

Först var det söndag, måndag, fredag.
Sen blev det lördag, söndag,måndag, fredag.
Sen blev det fredag, lördag, söndag, måndag, torsdag, fredag, söndag.
Och idag fick jag tisdag också. Betyder att jag kommer upp i cirka 100 timmar trost att jag gick hem en halvtimme tidigare både i fredags och lördags.

.tänk dig

Tänk dig att man ska städa 2,7 eller 2,8 rum på en timme.
Tänk dig att vi imorgon är 6 personer som vardera ska jobba 8 timmar.
Tänk dig att iallafall 1 timme av de försvinner på lite annat, som packa ihop och slänga skräp och att om man jobbar 9-18 så slutar man oftast städa runt 17 iallafall.
Tänk dig att dessa 6 personer gånger 7 timmar blir 42 timmar.
För enkelhetens skull tänker vi 3 rum per timme. Ja, det gör vi. Ibland klarar man tillochmed 4. Jag pratar avresor nu. Egentligen ska dessa 2,7 eller 2,8 vara blandade rum, dvs både avresor (som tar ca 15-20 min) och stannarum (som tar ca 5 min) men oftast stämmer det bäst att säga avresor.
Dåså. 3 avresor i timmen i 42 timmar blir 126.
Tänk dig att ett normalt rum har 1-2 sängar att byta lakan i, byta soppåsar i två papperskorgar, städa en dusch/badkar, handfat, toalett, hänga in nya handdukar, plocka om lite saker i rummet så att allt ligger rätt, damma, dammsuga och torka golv.
Tänk dig då att väldigt många av dessa rum kommer absolut båda sängarna vara använda i.
Väldigt många rum kommer dessutom ha 3 sängar eftersom det är mycket extrasängar.
Tänk sedan att det kommer finnas en hel del rum med tillochmed 4 sängar i.
Tänk sedan mycket skräp.
3 rum i timmen blir nog lite svårt.
Tänk sedan att vi inte har 126 avresor imorgon.
 Vi har 150.

Fast vi behöver inte jobba ihjäl oss. Vi får ta de vi hinner och spara resten till dagen efter. Men det kommer ändå bli tufft och mycket att göra. Och dessutom...
jag jobbar dagen efter.

(Fast jag trivs faktiskt på mitt jobb!)

.använd inte fel schampo

P köpte hem fel schampo och balsam, ett color resistschampo för färgat hår. Balsamet likaså. Schampo som schampo tänkte jag, borde ju funka lika bra som alla andra.
Nu är flaskan nästan slut och i början var det verkligen helt som vanligt. Tills jag för några dagar sedan gick förbi spegeln och undrade varför mitt hår såg så skitigt ut, trots att jag tvättat det samma dag och tvättar det istort sett varje dag.
Dagen efter badade jag, tvättade håret och sen hoppade ungarna i vattnet. Så jag badade en stund med dem, och senare, när håret torkat, kändes det plötsligt lite klibbigt på ena sidan. Kom på att A låtsades ge mig balsam i håret, så jag tänkte att hon säkert råkat göra det lite på riktigt. Inte hela världen.
Dagen efter, igår. Håret tvättat. Fasen vad limmigt det känns. Det kändes riktigt kletigt, och såg helt skitigt ut. Började inse att det måste vara schampot det är fel på.
Idag. Kände på mitt limmiga hår och inser plötsligt att shit, jag ska jobba hela helgen och jag kan inte åka till jobbet med håret såhär! Ringde P i affären, tur, han var inte klar än, köp nytt schampo och balsam!

Han gjorde så och kom hem. Jag duschade och tvättade håret två gånger men klibbet försvann inte. Skit och panik. La ungarna, gick in på toan och tvättade håret igen, riktigt gnuggade in schampot den här gången. Och nu äntligen tror jag att det känns som vanligt igen...Nästan iallfall. En gång till på morgonen imorgon och jag får hoppas att det räcker för att få lent hår igen.
Tydligen är det inte "schampo som schampo"...

.tur att jag är frisk igen

Barnen var ju hängiga och aptitlösa. Nu är de bättre, förutom att A inte äter någonting. Idag har hon ätit 1½ flaska välling - knappt- och några kex och lite smör.

Igår var det tydligen min tur. Vaknade och mådde som vanligt, och sedan kom det krypande över dagen. Började med att jag blev lite hängig, sedan fick jag ont i huden, inte första gången, jag blir liksom öm i huden. Lite ont i halsen och huvudet. P var tvungen att åka in till stan en sväng, så han fick ta med sig A. Sen hamnade K framför en dvd-film med mig i soffan, och jag slumrade i 1½ timme. När de skulle lägga sig, barnen alltså, sov jag ytterligare 2 timmar. Gick upp och åt lite, la mig vid 22 och sov till 7. Sen somnade jag ändå i soffan en stund i morse. Men när jag vaknade igen mådde jag mycket bättre, som tur var. För nu i helgen, fre-mån blir det massa jobb, 8 timmarsdagar alltihop.

Fick mycket mer lön denna månad än vad jag trott, enligt lönespecen hade jag tydligen jobbat över 97 timmar! Och jag trodde det skulle hamna runt 90... måste ha tänkt fel någonstans, kanske har jobbat en dag mer än jag trodde? Brukar skriva upp, men nu hittar jag inte lappen. Bara 5 timmar mindre än förra månaden!

.oro

Det är så jobbigt när barnen är nästan/eventuellt sjuka. Med oron alltså. Inte så att jag vill att de ska vara sjuka, självklart inte! Jag vill att de ska vara friska och må bra.
Men har de feber så vet man varför de är trötta och hängiga och inte vill äta.
Om de är lösa i magen eller kräks så är det ganska uppenbart att de inte mår bra.
Om de tydligt visar att de har ont någonstans, så vet man förhoppningsvis vad det är och kan göra något åt det.

Men som imorse när K vaknade och sa att han hade ont i magen, fast det verkade inte så. Sen låg han trött i soffan en timme, innan han plöstligt verkade må bra. Enda är nu att han inte åt någon middag alls förutom en köttbulle, och inte hela vällingflaskan. Han blev tillochmed mätt på sin glass och gav bort till A.

Eller med A, som blev supertrött och sov middag vid 13-tiden. Inte så konstigt, även om hon inte sover middag varje dag så är det ju normalt, och efter det är det normala att hon inte somnar förrän vid 20-tiden på kvällen, och då under mycket bus och prat.
Idag åt hon ingen middag alls, sen badade jag och barnen ett tag, sedan var det bolibompa och hon satt under täcket och sedan blev hon trött. Vällingen kom men hon sa bara "Jag kan inte äta" vilket hon även sa vid middagen. Sedan la jag henne i sängen och hon somnade tillochmed innan 19. K somnade 30 minuter efter det.

Vad är fel? Jag är orolig. Blir väl inte dagis imorgon heller.
I måndags var de hemma för jag var ändå ledig och orkade inte gå upp på morgonen (hehe). Idag var de hemma för att K verkade krasslig och jag ändå är ledig idag med.

Och vad det verkar är jag ledig ända till torsdag, och sedan blir det fyra dagar i rad med 8 timmars-dagar.

Hoppas barnen mår bra imorgon!

.vad göra

Har tråkigt. Barnen sover såklart och P är hos grannen och fixar skivan igen. Jag har surfat och tröttnat och vet inte vad jag ska göra.
Det är för sent för att scrappa och dessutom har jag inget lim.
Mina dataspel är inte installerade och dessutom är de ganska stora projekt - jag vill vara riktigt sugen på att spela flera kvällar i veckan i flera månader om jag ska börja om på ett.
I ett tidigare inlägg skrev jag om Isfolket, och jag har nu läst om hela serien och är på den sista, bok 47, och även om jag gillar serien så måste jag säga att de fem sista, nej tillochmed sju sista eller vad fan det nu är, iallafall, i slutet är de så jävla tråkiga och överdrivna och jag kämpar mig igenom bara för att jag "ska" men nu orkar jag inte den sista.
Och det jag vill komma fram till är att jag precis har börjat läsa "Låt den rätte komma in" och jag vill egentligen fortsätta läsa på den nu. Men, ett litet men, jag vill dricka te och äta kexchoklad (godismonster!) och jag är rädd om mina böcker så jag vill inte äta saker som smular när jag läser dem.
Jag kom precis fram till att jag nog vill titta på film. Vi har massa filmer, och av den massan är det säkert 10-15 stycken vi inte hunnit se än. Men jag känner inte för någon av dem. (Nu gnäller jag visst lite mycket).
Då får jag se någon jag redan sett, men lådorna är många och alla lappar som talade om kategorierna är borta (ungarna!) och jag lyfte lite lock men orka...
Sen hittade jag Veronica Mars. Jag har inte köpt säsong 2 än (snyft) men kanske att jag ska se om 1an? Ja, jag tror nog att jag ska det. Iallafall idag. Titta en stund. Kanske.

På tal om filmer, ponnyfilmerna var ju inte riktigt lika bra som jag tänkt att de skulle vara (haha) och Slottet bland molnen var ju inte alls samma som den jag har på VHS, och jag kom på att den heter ju Midnattsslottet eller något liknande. Jag har iallafall kommit fram till att den (midnattsslottet), smojset och rampljus är de bästa. Rampljus har jag tyvärr inte. Och jag skulle gärna vilja se Hur ska det gå för fladderdalen.
Men varför har en del ponnyer så fula röster, och varför pratar en del ponnyer med killröster? My little ponys ska tala med söta röster och de ska vara tjejer. Sådetså.

.höst


.jag illa dig

Jag illa dig! säger dottern. Och nej, hon gör inte illa oss utan det betyder helt enkelt: Jag gillar dig.


.en fyra

Imorgon får vi en ny hylla av P´s pappa. Eller, P får den i födelsedagspresent/julklapp fast eftersom vårt hem är gemensamt så blir den ju min också. Kommer bli fint! Vi får en 4a istället för en 3a kan man säga. Lägenheten alltså.


.vad jag vill ha

Jag vill ha nya sådana där pluppar till bokhyllan så att jag kan fixa den så mina böcker står snyggt igen.
Jag vill ha svarta sopsäckar att slänga i, och flyttkartonger att packa i (nej, vi ska inte flytta) så att vi kan ställa ner saker ordentligt i förrådet.
Jag vill ha soffan.
Jag vill ha fyra eller fem transparenta lådor till, att ställa i expediten och miniexpediten som vi ska köpa.
Så den vill jag ju också ha såklart.
Jag vill ha massa fina växter som vi ska ställa i miniexpediten.
Jag vill ha ork och lust att städa idag.

.ommöblerat

Ja, igen. Idag. Jag jobbade mellan 8-17 och dagis var stängt så P och barnen passade på. Men vad fint det blev! Bokhyllan delar nu av rummet i två, och vi ska köpa en till del fast en mindre på andra sidan så att det blir en mindre öppning mellan "datarummet" och "vardagsrummet". (JA, jag vet vad data är och att det väl egentligen ska heta datorrummet, men erkänn att datarummet låter mest riktigt på något sätt). Fatta vad fint det kommer bli sen när vi slängt ut hörnsoffan och köpt vår 3-sitsiga ektorpsoffa. Det kommer bli härligt tomt framför fönstret.
Och vårt hem kommer skrika ikea men det struntar jag i, för vi gillar deras möbler. De passar både vårt hem och vår plånbok.

.läggdags

Igår skulle jag lägga barnen för P skulle iväg till grannen och pyssla med skivan. Vi la oss i sängen, en unge på var sida, och läste böcker. A kunde som vanligt inte ligga stilla utan klängde och klättrade och pratade och busade och...
Tillslut sa jag åt henne att hon fick gå om hon inte lugnade ner sig. Inte smart! Ska man straffa sina ungar på något sätt är det väl bäst att inte välja ett sätt som de vill göra. A skuttade upp, glatt utbristande: Jaaaaaa, gååååå!!!
Upp ur sängen, fram till dörren (Jag: A, kom tillbaka igen, gå och lägg dig!") öppnade den, gick ut ur sovrummet, stängde dörren. Sedan hörde jag henne gå från rum till rum, ropandes Paaapppaaaa?
Sen insåg hon att han inte var hemma och kom tillbaka till sovrummet. Då lät jag hennes lilla vovve gnälla efter henne så hon skulle komma och trösta den, och då kröp hon upp i sängen och vovven skällde av glädje. Sen fick jag skälla med den hela tiden, för det var ju superkul såklart.
Efter ett tag fick hon för sig att hon minsann ville sova i andra sängen (i deras rum) men jag övertalade henne att det inte gick, för där sov ju Knas. Det förstod hon, lilla lättlurade sötnosen.

Och under hela tiden låg K stilla bredvid mig och lyssnade tålmodigt på böckerna jag försökte läsa.

.vovven

A älskar sin vovve. Och K´s vovve i plast, som skäller när man drar i halsbandet.
A: Jag älskar honom!

A: Vovven ledsen. Stackars vovven.
Kramar den.
A: Jag älskar henne.
A: Vovven glad igen! Duktig tjej.

.smutsig

K: Mamma, jag vill bada!
Jag: Nä, men inte nu va, du behöver inte bada nu, du kan göra det ikväll.
K: Men titta här på mina händer och på min mage, jag är så smutsig!
Visar upp rena händer och en ren mage.

Jag: Oj, ja men är du så smutsig är det väl bäst att du hoppar i badet då.

.instängda

Vår köksdörr har ett trasigt dörrhandtag. Det faller i två bitar, vi sätter ihop det och varje gång man öppnar dörren får man ena delen i handen och den andra sitter kvar på andra sidan dörren eller faller i golvet.

Hur det nu kom sig så satt ena handtaget kvar i dörren och den andra låg på hyllan. Och jag funderade på om vi kanske borde lägga det i köket istället, för tänk om vi gick in i köket och råkade stänga dörren så skulle vi inte kunna öppna. Gissa vad som hände?
Alla var i köket med handtaget i vardagsrummet och K stängde dörren.  H o p p s a n.

K blev ledsen och trodde inte vi skulle kunna komma ut, men jag lugnade honom och sa att pappa fixar det. Handtaget på utsidan sticker ut en bit och vi försökte med händerna, en grilltång och en vanlig tång, men det funkade inte.
Jag kom på snilleblixten att vi ringer till grannen och slänger ut nyckeln genom fönstret så kan han öppna åt oss. Fast det föll ju såklart på att alla nycklarna var i hallen.

Fast problemet var ganska enkelt att lösa. P petade ut handtaget som satt i, stack en kniv i låset och vred runt. Fast det var tur att han var hemma, tänk om det bara var jag och barnen, jag hade nog inte fattat ur jag skulle göra.

Sen slog P en spik genom handtagen (ja, det finns alltså redan ett hål där nåt ska sitta som har trillat bort, och det är det som gör/gjorde att handtaget föll isär.

.blogga ikapp

Nu ska jag blogga ikapp mig lite. Efter 4 dagars jobbande har jag inte orkat skriva någonting alls, och jag som har massa saker att skriva om. Tro nu bara inte att allt är roligt.

Fast roligt är att jag fått 4 A-dagar till denna månad! Så jag kommer komma upp i hm, 44+32 timmar. 76 alltså! Till jul!

.blandade ämnen

Denna vecka har jag jobbat 3 dagar (ons-fre) och nästa vecka har jag fått ytterligare 4 tider. Skönt!

Har inte behövt ta någon värktablett på ett par, tre dagar nu heller. Skönt det! Enda problemet är att det är jäkligt jobbigt när det hamnar mat i hålet efter tanden. Suck. Jag klarar bara inte av att bara tugga på ena sidan. Fast jag känner att hålet blir mindre, så förhoppningsvis försvinner det problemet snart.

Snart tror jag att jag ska kolla på mina två inspelade avsnitt av House. Dricka en kopp te eller två och käka lite kexchoklad.

Angående julklappar så har jag inte hunnit så mycket än, men ska nog beställa lite prylar via nätet.
Köpt är: Fingerdockor, 5 var i strumpan på morgonen
Albin-film till K och Molly Mus-film till A.
Grön traktor med släp till K.
Anledningen är väldigt söt. Traktorn finns i vår ICA-affär, och många gånger när vi handlat har K tittat på den där traktorn och velat ha den. En gång visste han bestämt att han ville ha den.
"Mamma, jag behöver den!" lät det. Gosnos.
Så i förra veckan köpte vi den till honom i julklapp. Och lite roligt är att idag kom leksakskatalogen, och K tittade i den och fann en annan traktor som han ville ha. Fast en grön.
A ska få en My little Pony, var inne på BRIO och kollade men där kostar de ca 200 kr. DYRT för en liten ponnyhäst. har sett på nätet att de säljs för 85 kr, en mycket mer acceptabel summa.
Annat som jag bestämt eller snarare planerat att de ska få är varsin pyjamas som lyser i mörkret, om jag bara kan hitta någon fin, vattenfärger (jag vet att K fick det julen han var 2 år men jag tror inte han minns det nu). De ska få varsin låda så de lättare kan sitta vid bordet och måla båda två.
Sedan har jag ju haft funderingar på de där badtabletterna som färgar vattnet, men vi får se. Böcker är ju alltid bra, fast just nu vet jag ingen speciell jag vet att jag vill att de ska ha, så jag får väl gå och bläddra lite i någon bokaffär.

.en bit av mig

Fredags: Tanden började värka
Lördags: Aj nästan hela dagen, tog 2 tabletter
Söndags: Värsta dagen, aj aj aj, många tabletter
Måndags: Fortfarande aj, tabletter och fixade tandläkartid
Tisdag, idag: Vaknade, tanden värker inte längre? Sista tabletten togs när jag la mig kvällen innan, och värken brukade komma tillbaka mellan 2-4 timmar efteråt, men nu? Nej.

Första tanken: skit också, nu tackade jag nej till att jobba i onödan, kommer bara slösa pengar på att gå till tandläkaren nu när det är över, men okej då, får väl gå dit.
Andra tanken: Fast lagningen har ju faktiskt släppt, så jag går dit och fixar till den, skönt, då slipper jag dra ut den iallafall.

Åkte till tandläkaren, kom dit, anmälde mig, satte mig och läste tråkig tidning, blev nervös, fick komma in.

Röntgen.
Tandläkaren: Ja tanden är ju väldigt inflammerad med varbildning vid roten och lagningen sitter löst och skramlar i tanden.

Tanke: Skit också!

Sen blev det bedövning (kändes inget - bra tandläkare!) och sen började jag darra. Läskigt. Det gjorde inte ont, men det knaaaakade och drog och sen var jag en visdomstand fattigare.
Drog hem och satt resten av dagen med febersjuk dotter i famnen i soffan medan stackars K, som varken dragit ut tand eller hade feber fick roa sig själv - mest framför tvn.

Dagens tur: Det var mycket, mycket billigare än jag trodde - endast 750 kronor!

.nattbråk och gulligt prat

Igår kväll vaknade K och ville in till vår säng vilket han givetvis fick. Sedan när jag precis skulle gå och lägga mig vaknade han och grät. Gick in till barnen och såg att A låg en bit ifrån K, och K låg bredvid sina kuddar och grät och skrek:
"A har tagit mina kuuuuddaaar!"
"Nej, hon har inte tagit dina kuddar!" sa jag "De ligger ju här!"
Men K var ledsen och sparkade mot A som satte sig upp och började storgråta hon också.

Tillslut kom jag iallafall i säng, och barnen lugnade ner sig och somnade, trodde jag. Efter att det varit tyst i flera minuter hördes plötsligt en liten röst.
"Mamma?" sa A.
"Vad är det gumman?" frågade jag.
"Ja inte tagit Novas kuddar."

Sötnos! (Hon kallar fortfarande K för Nova, fast ibland säger hon hans namn).

.tid

Fick en tid imorgon kl 10. Sen får jag väl se vad de gör, om de lagar eller om jag drar ut den. Svindyrt blir det iallafall. 500 för besöket och minst 700 för att dra ut den, och det känns inte alls kul. Vi hade kunnat lägga de pengarna på något roligt istället, till jul eller något annat. Men det är väl alltid så, så fort något börjar gå bättre, så kommer nåt skit och tar en tillbaka till jorden igen. Tack så mycket, tandjävel.

.aj

Jäkla visdomstand. Jag tror den får ryka nu. Har haft lite ont i den några gånger men inte som nu. Aj. Fast jag tog en panodil för ett tag sedan och nu känns ingenting, men annars kommer smärtan och går. Har ju haft hål i den förut och jag tror lagningen har släppt fast en sitter kvar, lyckades peta loss något med en tandpetare men petade tillbaka det igen. Orka laga igen, tror det bästa är att bara dra ut den, men fyyyy vad jobbigt och jag vill inte!!!

Får se hur det känns imorgon, men jag tror faktiskt jag bokar en tid ändå, akut eller lite längre fram, så jag slipper den.

RSS 2.0