.I´m back

Nu är vi tillbaka i Gbg igen! En vecka längre vistelse än vad som var tänkt blev det. Skulle varit där från lördag till lördag, men den lördagen kom snön, snö i mängder! Att få skjuss hem var inte att tänka på och alla tåg strulade. Så vi blev kvar en vecka till. Idag kunde vi äntligen åka hem med alla saker vi skaffat oss.
Orkar inte blogga för tillfället, kanske imorgon efter jobbet (äntligen kan jag skriva så) eller så blir det på måndag. Lite skrivet och lite bilder.

.A´s otursdag

Idag har hon halkat på isen på gatan och blev ledsen, hon slog näsan i K så att det började blöda, hon brände sig på ugnsformen när vi skulle äta middag (inget allvarligt), hon blev omkullputtad av K och kom till mig gråtandes ett par gånger av för mycket bus. Ibland är livet inte lätt...

Men om man är en skalbagge, då kan man ta bort skalbaggen och slänga den i papperskorgen, bara så ni vet.

Nu ska jag kolla på Narnia prins Caspian. Alla filmer kom idag! Yes!

.men ge er

Jobbiga telefonförsäljare, ge er. Idag, förlåt, ikväll under ett par timmar ringde samma nummer fem gånger.
Första gången gjorde jag ingenting.
Andra gången gjorde jag ingenting.
Tredje gången tryckte jag av samtalet direkt.
Fjärde gången hann jag inte göra någonting.
Femte gången tryckte jag av direkt.
Jag vill inte svara. Jag vill inte prata med dem. Varför fem gånger på en kväll? Från och med nu tänker jag trycka av sådana nummer på en gång. Om jag vill vara elak kan jag ju trycka lur  först, och sedan slänga på i örat på dem, men antagligen kommer jag bara slänga luren i örat på en tyst dator.

.två söta meningar

K: Mamma, när jag blir stor som dig och pappa kommer jag fortfarande leka med mina leksaker.

A ställde sig 20 cm från sängkanten, på sängen alltså, och räckte ut armarna.

A: Mamma, jag tränar på att inte ramla ner!


.kass

Filmen är kass. P gav upp efter halva, jag surfar samtidigt som jag tittar klart. Varför?

.söndagkväll med kladdkaka, glass och film

Nu har jag en kladdkaka i ugnen. Mums. Vår ugn gör perfekta kladdkakor. Det gjorde inte vår förra, de blev tråkiga om man jämför med hur de blir nu.

Det gick inte helt smärtfritt. Först var det ett ägg som fastnat i kartongen och gick sönder när jag försökte ta loss det. Tur att det var sista ägget i just den kartongen så jag kunde slänga alltihop.
Sen hade vi inte så mycket vaniljsocker, knappt 1 tsk istället för 2. Men det går nog bra ändå. Och när jag skulle bröa formen trillade något svart ut. Jag synade det länge innan jag insåg att det var en bränd smula och inte ett djur. Kikade i kartongen och såg en till svart sak, så självklart var jag tvungen att hälla ut allt ströbröd i en tallrik och undersöka. Hittade det svarta- det var inte heller en insekt. Tur.

Nu ska vi titta på film, en av våra vi aldrig sett, 9½ vecka. Men egentlign vill jag se någon av de jag beställt från ginza. Narnia 2 Prins Caspian, eller kanske Princess bride.

.gå i någon annans skor

Ja, det borde kanske fler pröva på.


.vassa klor

katträdet:Efteråt (med katt på toppen)Så fort P hade fixat till det lite var Kimi framme och vässade klorna. Hur länge kommer det hålla den här gången?

.slösat pengar

Idag har jag handlat - massor. Tvåtusen kronor har försvunnit. Fast den största delen var nödvändigt, så egentligen ska jag inte kalla det slös.

Åkte själv till stan för att handla kläder till barnen. Hade egentligen tänkt ta med dem, så att de kunde välja lite själva. Låter lite riskabelt.

Det blev iallafall:
5 par byxor till A, vilket hon behövde. 4 tröjor till A som hon väl egentligen inte behövde så mycket, men tre av dem var "ta tre betala för två" och en var en Hello Kitty-tröja som jag visste att hon skulle älska.
Och så ett nattlinne med Billy Boy (häst såklart) och Nina Kanin från Bamse.

Till K blev det 5 tröjor (som han behövde), 7 par strumpor (som han behövde) och en pyjamas med Bamse, Skalman och Vargen. han behöver egentligen byxor också, men det tar jag nästa månad. Det är ingen fara än! Fler tröjor ska han få också så jag kan rensa garderoben igen.

Och nu ikväll fyndade jag lite på ginza-rean. Mycket var slut, men jag fick ta i en del filmer jag ville ha och väldigt många som chansning, men vadå, de kostade 10 kr styck.

Det är nog bäst att vi tar oss lite tid att kolla på film igen. Har redan en hel hög som vi inte sett, och snart får vi hem hela 27 (!) till...

.iskanaåk

Nyss tittade vi på Låt den rätte komma in. Den var bra, men boken var ju helt klart bättre. Fast så är det ju i stort sett alltid.

Nästa vecka blir det dagis igen för barnen. Ringde idag och det har lugnt ner sig med magsjukan. Kanske lite överdrivet att hålla dem hemma i två veckor, men eftersom vi kunde göra det så är det ju skönt att undvika smittan. Får hoppas att de inte blir smittade nästa vecka då. Kanske bara borde dem låta gå mån-ons eftersom vi ska åka bort sen... får se.

Det är en massa snö här fortfarande. Vi har varit ute och lekt i den en massa, men inga snögubbar och knappt något pulkaåkande. De vill ju knappt åka. Senaste gången åkte A en gång och K tre, och sen var det bra med det, tyckte de.
Däremot älskar K iskanor. Vi tog en liten promenad innan vi gick till affären idag och hittade en jättelång iskana. K åkte först från nästan längst ner, men sen gick han högre och högre upp för att slutligen åka från toppen. Och skratta!
Sen slutade tyvärr skolan och det kom en massa större barn. Med gick det bra, men när A skulle åka sa jag till dem på toppen att vänta på sin tur, ändå började några åka innan A ens kommit ner. A är ju inte så snabb på att ta sig bort från banan direkt när hon stannat, så det kunde ju hänt en olycka. Sa till de som åkt att när småbarn åker så måste de vänta på sin tur. Men vi valde att gå därifrån sen, K hade redan åkt en massa gånger och vi behövde gå till affären. Får väl gå dit imorgon igen och låta dem åka lite mer, förhoppningsvis är det fritt då.

.inte över än

Barnen är hemma idag också. Inte för att vi är sjuka, tvärtom. Vi försöker undvika att bli sjuka.

I förra veckan när jag städade undan lite papper hittade jag månadsbrevet för i januari, och upptäckte att jag helt glömt bort att en teater skulle komma till dagis på tisdagen. Så barnen missade det och jag kände mig elak. Men det gör jag inte längre. Det kommer fler tillfällen.
Imorse var det tänkt att barnen skulle gå till dagis, men P tyckte vi skulle kolla läget först. Och det visade sig att det varit jättemånga sjuka på barnens avdelning hela förra veckan, och flera andra föräldrar hade också valt att hålla sina barn hemma. De tyckte att våra barn kunde vara hemma en dag till så skulle de kolla läget nu efter helgen. Det var dessutom bra att en del barn är hemma då smittan kommer försvinna fortare. Så vi fattade helt klart rätt beslut. Jag har dessutom varit ensam med barnen sedan i tisdags förmiddag, och då bli smittad med magsjuka... jag vill inte ens tänka på det.

RSS 2.0