.tur i oturen

P är på väg hem från veterinären med Lava just nu. Hon har fått urinvägsinfektion stackaren. Vi märkte igår att hon gick på lådan gång på gång på gång, men inget kom ut vad det verkade som. Idag fortsatte det och man fattar ju att det kan vara allvarligt, även om det kändes ganska jobbigt ekonomisk att åka in på en söndag, nör det är jour och mycket dyrare, så vad gör man? Katten dör ju en plågsam död om den inte kan kissa.

Strax innan P åkte iväg med henne lyckades Lava iallafall få ut en droppe i badkaret och två i sängen (hon är förlåten). Och hos veterinären upptäcktes att blåsan är helt tom, dvs hon har trots allt lyckats kissa även om det bara kommer en droppe i taget. Så vi behövde inte betala någonting! Istället ska vi avvakta till på tisdag, och är hon inte bättre då blir det antibiotika. Så tur i oturen hade vi, otur att Lava är sjuk men tur att det inte är något allvarligt.

.örhängen

Jag har haft 3 hål i varje örsnibb, men de senaste åren, många, har jag bara haft i de nedersta och trott att de andra växt igen. Har testat sätta i örhängen men det har inte gått. Så idag ville A låna en liten kedja så jag kollade bland mina smycken, hittade lådan med örhängen och tänkte att jag skulle testa igen. Och jag fick i de mittersta! Yes vad glad jag blev. Anledningen var att de örhängen jag valde har mycket smalare "pinnar" än de jag testat med tidigare upptäckte jag.
De allra översta hålen försökte jag med också, men de har nog växt igen lite på baksidan. Någon dag när jag är modig ska jag kyla med is och trycka igenom.

.inte så bra för håret

Barnen la sig för en timme sen, och nyss började A plötsligt att gråta. Jag gick in för att kolla till henne, och då hade hon tydligen hittat en liten kluddbit som hon ville sova med.
Och nu satt den fast i håret. I luggen.

Så det var bara att försöka dra loss hårstråna, men det var inte det lättaste. Tillslut fick jag sätta henne under lampan, hämta saxen och klippa bort det mesta och sedan ta luskammen för att få bort det sista lilla. Som tur är så tror jag inte det syns så mycket, för det var bara en liten tuss som blev bortklippt. Får se imorgon när hon borstat håret.

.vulkaner och tandtroll

A: Man måste vara rädd om sina barn. Dom får inte ramla ner i en vulkan.

A hostade.
Jag: Stackars liten och hosta så.
A: Ja, jag får ett problem i halsen.
Jag: Vad för problem?
A: Det är tandtroll som är i halsen och slänger hostpiller så jag hostar.

Några timmar senare fick jag förklaringen att tandtrollen inte får någon luft, så de gör så att hon hostar för då kommer luften ner till dem. Sedan hostade hon lite snällt så de skulle få mer luft.
Tandtroll gör tydligen hennes skelett mjukt också, så att hon inte slår sig när hon ramlar. Sedan gör de det hårt igen så hon kan springa omkring.


.så trött, influensa?

Stackars K. Febern är borta, men han hostar och är så trött och matt. Han vill ligga och vila mest hela tiden. Jag känner inte alls igen honom. Så han har givetvis fått vara hemma idag också, och nu är det bara fredag kvar så det blir hemmadag imorgon med. Blir han inte bättre snart blir det doktorn faktiskt. Han orkar ju knappt göra någonting.

Googlade precis på influensa, och jag tror det är det han måste ha?

Kopierat och klistrat:

Tecknen på influensa kan variera. Vissa blir svårt sjuka, medan andra får lindrigare förkylningsbesvär. Vanliga kännetecken på sjukdomen är hosta, huvudvärk, hög feber samt muskel- och ledvärk. Du kan också få snuva, halsont, smärtor i bröstet, frossa och orolig mage.
Sjukdomen varar normalt tre till fem dagar, men du kan känna dig trött i ytterligare två till tre veckor.

K har haft hög feber i 3 dagar, hosta och nu trött. Det andra stämmer inte, men alla får ju inte allt. Jag har frågat om han har ont någonstans, men han säger nej.

.jag vet

Jag vet att jag inte vet, sa A idag.
Och igår ritade en så himla söt springande streckgubbe.


.sjuklingar

K har varit sjuk i feber i 3 dagar. Nu verkar det äntligen vända, ingen feber idag men väldigt trött och matt efter att knappt ha ätit någonting alls dessa dagar. Så han får en hemmadag imorgon också för säkerhets skull.
Nu ikväll så verkade A också trött och blek, och jo, nu är det hennes tur. Nästan 39 grader. Stackarna.

RSS 2.0