.en vecka hemma

Barnen ska få vara hemma hela veckan har vi bestämt. Om jag inte ska jobba då, då får vi ringa och säga att de kommer iallafall. Egentligen skulle de bara vara hemma idag, men tidigt i morse när P ringde ner för att säga det, fick vi veta att massor av barn och personal ligger hemma med magsjuka.

Jag hatar magsjuka. P ska nog dessutom åka iväg i veckan i några dagar, och jag vill inte riskera att behöva vara ensam hemma med kanske sjuka barn och bli sjuk själv. Det känns som ganska klokt att ha dem hemma, eftersom vi kan just nu, när det går sådana sjukdomar. Hoppas bara det värsta är över när veckan gått. Får väl ringa dem på torsdag-fredag och höra lite.

.sjutton år och synsk

Jag var nere i affären och handlade mat och snus till P. Det brukar aldrig vara några problem utan leg, de som jobbar där känner väl igen mig antar jag. Men idag satt någon ny tjej i enda kassan som var öppen, och jag hade bara P´s plånbok med mig. Jag bara visste att hon skulle be om leg, och vad händer? Hon ber om leg...
En annan kassa hade hunnit öppna, men kön var lång så jag tog ut lite pengar i automaten istället och köpte i kiosken.

Men jag ska väl ta det som en komplimang. Fast lite irriterad på mig själv är jag allt, för det är roligt att kunna visa att "titta, jag är tjugoåtta och ser ut som jag kunde vara sjutton!" När jag fyller 30 ska jag springa runt till massa olika ställen med leg, och köpa massa snus och cigaretter och gå till systemet. Och varje gång de ber om leg ska jag le stort.

Nä, jag skojar bara.

.igår ramlade den ut

 

 

Efter frukost igår ville A ha en gurkskiva, så hon fick en till sig och en till K. Sedan dröjde det inte länge förrän K hojtade: "Mamma, den ramlade ut, nu kan vi äta tårta!"

För jag hade lovat honom en tårta den dagen tanden ramlar ut. Så det blev en tand-tårta, med chokladbotten, mosad banan, chokladkräm, grädde och tre sorters strössel varav det ena var inblandat i grädden. Och så en tand på förstås. Jag vet att mjölktänder inte har rötter, men om jag gjort utan hade det nog inte sett ut som en tand...
 

När de skulle sova la vi tanden i ett glas med vatten, och inatt kom tandfén och la en 5-krona i glaset.

.semlor

Idag såg jag att affären sålde semlor. Jag köpte inga, däremot semlebullar, madlar och grädde och gjorde "egna". sedan satt jag och p och tryckte i oss 2 var efter att barnen somnat.  Mums!

.nytt golv

Nu står vårt nya golv i hallen!
Det var en snubbe här i förra veckan och tittade på vårt vardagsrumsgolv. Han behövde inte många sekunder på sig för att se hur slitet och fult det är. Först började han prata om att det går att slipa det en gång till, men P var snabb med att säga att får vi ett nytt klickgolv så kan han lägga det själv. Så idag kom det!

Får nog lite hjälp till helgen med att fixa till det då P´s mamma med sambo kommer hit. Ska kolla om vi inte kan köpa våningssängen till barnen då med, det vore toppen.

.en lös tand

K har en lös tand! Den första. Min lilla kille håller verkligen på att bli stor!

.fyra gånger A

Nr 1

A
: När jag blir människa får jag spela ditt spel mamma!

A: Det är för människor! (när bolibompa visar program för större barn).

(människa för A= stor/vuxen)


Nr 2

Ibland går inte A på toa på många timmar, så jag får nästan tvinga henne dit. En dag försökte jag förklara att man har en blåsa i magen, ungefär som en ballong, och man kan få ont i magen om man inte kissar när man ska. Jo, det förstår ju en 3-åring. Så här kan det låta:

A: När man får en ballong i magen måste man blåsa! *blååås*

Nr 3

Idag i affären skulle vi köpa clementiner. A (som förövrigt hade den fina kappan på sig) spände ut magen ordentligt.
A: Min mage säger: Ge mig apelsin! (dvs clementin)

En tjej som kom bakom oss började skratta hon med...

Nr 4

Ibland är det inte lätt med ord.
A: Träna mamma!
Ja det kanske jag borde, jag menar, det är ju inte så svårt, bara lyfta upp tärningen och kasta... för det är ju det träna betyder. Kasta tärning (tärna).

.konstnärinnan

A ritade en teckning. En stor oval grej som såklart var en bajskorv. Sedan målade hon på en massa prickar och det var flugor som åt på bajskorven. Efter det gjorde hon en massa streck (som en spindel eller sol) och det var änglar. Jag och P fick teckningen av henne, men det slutade med att hon rullade ihop den och sprang runt och sjöng "Sankta Lucia" i den. Nu vet jag inte var den är.

.ensamma katten

I tisdags repade P och jag la ungarna. Medan vi var i sovrummet så gick Kimi och skrek utanför. Jag ropade lite på honom, tänkte att han ville höra var vi var någonstans, men det hjälpte inte. Inte förrän jag upptäckte att Lava var i sovrummet hos oss. Så jag öppnade dörren och släppte ut henne, och Kimi kom och mötte henne med ett Kurr och en nospuss, och sedan var det knäpptyst utanför sovrumsdörren. Man förstår verkligen vad som menas med att orientaler måste ha en kattkompis för att må bra...


.snökristaller

Efter att jag hämtat ungarna var vi ute en stund. Snön just nu är så vacker. Det brukar ju vara som en stor blöt massa bara, men nu är den så lätt och man riktigt ser varenda liten snöflinga trots att snötäcket är flera cm tjockt.

.pladdermajan

A  är en sån pladdermaja! Hon pratar och pratar och pratar... och säger så roliga saker. Tyvärr glömmer jag bort det mesta innan jag kan sätta mig och skriva upp det, och även om jag minns så blir det inte samma sak att läsa det som att höra det.

Och K gjorde en så kul sak idag, men det ska jag inte skriva upp här. Men jag och P skrattade väldigt mycket, i hemlighet...

.kort

Nu är vi tillbaka sedan i söndags. Idag fick barnen gå till dagis efter att ha "vilat ut" i två dagar hemma. Har egentligen en massa att blogga om, men jag har tröttnat lite. Just nu iallafall. Lite kort: i har hälsat på släktingar, firat lill-julafton med paket, åkt pulka, lekt i snön, bakat, ätit pepparkakshus...

.resa

Imorgon åker vi, jag och barnen. De längtar till mormor. Har inte förberett någonting, hade tänkt packa idag men det är bäst att göra det imorgon. Jag blir så rastlös när jag ska iväg någonstans så då är det bra att ha något att göra innan det är dags att dra. Frukost och lunch, köpa godis till tåget och packa allt. Sen måste jag hinna köpa biljetten.

Igår hade jag en slö sitta-i-soffan-dag, men idag har jag både städat barnens rum, vardagsrummet och dammsugit hela lägenheten. Fast nu är det stökigt igen. På golvet ligger K´s tunnel och bilbacken, en käpphäst, barnens kuddar och en stol och lite gosedjur. Bordet bredvid mig är fullt av hela och trasiga pärlplattor och i soffan bredvid mig står en lära-gå-vagn full med småprylar och en ponnyhäst. Golvet i deras rum ska vi inte tala om. Och det var skinande rent innan klockan tolv.
Men jag hoppas och tror att det kommer bli mycket bättre när vi får hit hyllorna!

.isgator

Nu har vi firat nyår också.

Jag och barnen var ute på dagen och gick ner till lekparken. Kanske ett misstag då hela marken och alla gator var täckta av ett tjockt lager hal is. Det var inte lätt att ta sig ner, och inte lätt att ta sig upp heller. Tillslut gick det iallafall, åt båda hållen.

Till middag blev det hasselbackspotatis och lövbiff. Chokladpudding till efterrätt. Sedan la P barnen och jag spelade BG såklart. Innan tolvslaget blev det yatzy och lite ostbågar och chips och julmust. Vid tolvslaget väckte vi barnen och kollade på raketer. Fast vi glömde skåla, och jag vet inte riktigt när 2009 tog slut och 2010 började. Spelar roll. Det var en mysig nyår iallafall, precis lagom. K var trött och ville gå och sova igen, A var fascinerad av alla fyrverkerier och ville titta en lång stund. Sen gick hon och jag och la oss.

RSS 2.0