.att reta lillan

Det är roligt att reta lillan med att sova. Elak jag är.

Lite olika reaktioner.

Jag: Ska du sova? (middag)
A: Nej... nej... Nej... NEJ...NEEEEEEJ!!!
Skakar på huvudet mer och mer och mer medan nejet övergår i ett skriiiik och hon blir jättejättearg!

Jag: Ska du sova? (middag)
A: Nej... nej... Nej... NEJ...NEEEEEEJ!!!
Kryper bort från mig, blir till spaghetti, slänger sig på golvet, gallskriker.

Jag: Ska du sova? (middag)
A: Nej... lega! (leka)
Vänder sig om och springer in i rummet.

Mitt i natten, A har vaknat av en mardröm och får komma upp en kort stund och sitta i famnen. Hon är jättejättetrött och lutar sig mot mig.
Jag: Ska du sova, gumman?
A (mumlar): Nej.... .... lee g  aa... *snark*

Hahaha!



---

Innan någon tycker att jag är en fruktansvärd mamma som utsätter min lilla dotter för denna terror - hon är trött. Hon bara vill inte sova. Hon tycker inte om att sova, dagtid. Men jag kan läsa av henne. När jag väl fått henne i säng efter iallafall de två översta reaktionerna, somnar hon alltid på ungefär 5 minuter.






.kvällsrapport

Bara ett litet inlägg innan jag ska sätta mig i soffan en stund och läsa. Fast jag borde egentligen sova... äh.

K somnade själv idag igen. Det finns ett bra knep. Han vill ju alltid ha en massa bilar i sängen, och när böckerna är lästa och lampan är släckt försöker han ibland smygleka lite med dem. Så jag brukar säga att han gärna får leka med dem en liten stund innan han ska sova, men då får han somna själv.
"Gå, mamma!" säger han då.
Idag när jag tittade till honom hade han somnat mitt i leken och hade famnen full av bilar.

Nu har jag även kollat upp tågtider och bestämt tåg. P får köpa biljetterna till mig imorgon så slipper jag åka in till stan. Jag får vara hemma och städa lite istället, jippi.

Och så har jag kommit på en födelsedagspresent till mamma. Det är skitsvårt att komma på, och jag har inte tid att gå på stan nu så jag måste bestämma något och köpa det innan tåget går på onsdag. Men nu vet jag iallafall en grej. Det finns säkert roligare saker att få och hon har säkert fått detnågon gång innan, minns inte om jag har gett det men säkert mina syskon. Men det får bli så ändå, jag tror hon blir glad.

.annorlunda tvätt

Nu dök det upp, kortet. I tvättmaskinen!
Hoppsan.

Fast det var inte mitt fel. P lägger det alltid i sina fickor och så hade han lagt in byxorna i badrummet, där vi haft värsta tvättberget efter alla lakan och handdukar och sånt som gått åt nu under magsjukeperioden. Vi har hamnt efter en del med tvätten, och även om vi tog en tid i tvättstugan så orkade vi inte gå ner den kvällen eftersom vi båda mådde dåligt.
Men nu idag har jag tvättat 3 maskiner kläder, som fått vänta till förmån för att nerkräkta lakan skulle hinna tvättas och torka (måste skaffa en tvättställning till, vi har två, en stor med vingar och en mindre, och så den över badkaret. Funkar i normala fall fast detta är ju inget normalt fall, hoppas jag) och äntligen är vi ikapp.
Men det blev ju så att jag bara hivade i kläderna i maskinen, bara det var samma färg så var det okej, och nu var det en svart tvätt och jag visste ju att P kollat i alla fickor han kunde hitta när han letade efter kortet. Så antagligen hade det ramlat ur fickan och låg där nånstans i tvättkorgen och så fick jag med det.
En lång beskrivning för en kort (haha, kort som i icke-lång alltså) historia.

Nu är det bara att hoppas på att kortet klarade en 40 graders tvätt! P ska kolla sen när han tar en sväng till affären.

.bara en vanlig dag

Idag är första dagen jag känner mig hundra procent bra efter senaste magsjukeomgången. Jag fattar inte. Jag var ju en sån som aldrig blir sjuk. På sin höjd lite förkyld. På många, många år var det värsta när jag hade ont i halsen i fyra dagar. Och nu har jag haft magsjuka tre gånger på 1-2 år.

Nu när vi mår bra igen ser man hur lägenheten försummants. Man orkar inte städa när man mår skit. Ja jag vet att jag bara spydde en enda gång och allt, men jag tappar matlusten helt av att gå en dag utan mat. Då börjar jag må illa för att jag inte ätit, men jag kan inte äta för att jag mår illa. En ond cirkel.

Så idag blir det alltså städning. Dessutom hoppas jag på lite regn så jag kan ta ut ungarna i regnkläder och gummistövlar. När det nu ändå inte verkar bli så mycket sol, menar jag.

Sen måååste jag fylla i pappret som skulle skickats för länge sen. Skäms på mig. fast jag har ju faktiskt varit sjuk, så det kan man väl skylla på? Eller...?

Och sen, när pappret är inskickat och det händer lite grejer, då blir det lite shopping! På internet. Böcker, filmer, scrapprylar. Sen ska jag  bjuda hit Tiny nån dag så vi kan gå på stan, och då blir det smink och kläder.

.det har löst sig

Vi har inte hittat kortet (ingen synsk??) men P hittade sedlar i en ficka så vi klarar alla inköp tills nya kort kommer på posten. Skönt det iallafall.

.synsk?

Var är vårt bankomatkort???
Det är borta. Vi har letat på alla ställen. Vart kan det vara?
Vi måste ju ha det, hur ska vi annars kunna köpa det vi behöver i helgen? Toapapper och tvättlappar och eventuellt blöjor. Mjölk går alltid åt här. Kattsand, måste byta i lådan nu.

Vad ska vi göra om vi inte hittar det? Hoppas på att någon granne har samma bank och föra över lite pengar som de kan ta ut åt oss kanske...och så beställa nya kort. Mitt har ju varit sönder länge. Straffet för att man är lat kanske?

.underbart

Nämen titta vad man kan hitta!
Det där blir en lite försenad födelsedagspresent från mig själv till mig själv i höst.
Egentligen hittade jag den på cdon först, men där går det ju inte länka direkt till produkten, så...

.boklista

Jag gör en boklista på böcker jag ska köpa om några veckor. Jag tänker köpa för kanske 1000 spänn, och jag är värd det!

Än så länge har jag bestämt att det blir de böcker jag saknar i Isfolket-serien (ca 600 spänn)
Sedan har jag en lista på kanske 8-9 hemska, verklighetsbaserade pockets.
När jag köpt dem ska jag skriva vilka det blev tillslut.

Tror jag ska göra en filmlista också.

Har ni bok eller filmtips, ge mig!


.trötthet

Barnen var så trötta idag. De sov till 9 (13 timmar), gick upp och ville ha gröt. Jag kokade havregrynsgröt men ingen av dem rörde den ens. K ville sova lite till och somnade direkt när jag la honom i sängen.
A var uppe i 4½ timme ungefär innan hon också somnade igen och sov en timme.

Ingen av dem har ätit, knappt.
Ingen åt gröt.
När K vaknade ville han ha ny gröt. A fick välling. K åt en sked, A åt 40 ml.
Lite senare fick de kräm och smörgås. K åt smörgåsen, A åt en sked kräm.
Vid middagen åt A 4-5 köttbullar, K åt lite stuvade makaroner.
Båda åt lite glass.
Sist åt de inte riktigt en hel flaska välling kvar, men båda lämnade mer än "normalt."
De somnade båda två runt 20-tiden.

Jag hoppas så de kommer må bra imorgon!

Själv då?
Har varit trött, lite ont i magen men knappt så det känts, men det har varit där. Inte så mycket matlust men har pillat i mig lite iallafall.
P har nog mått ok, fast ont i skuldran av någon anledning.

.smittad

Nej, vi klarade oss inte.
Igår var det ju A´s tur som jag skrev. Efter att jag postat inlägget spydde hon två gånger till. Första av de två var det riktigt synd om henne, vi upptäckte det när jag skulle gå och lägga mig. Hon hade alltså kräkts i sömnen och inte gjort ett ljud ifrån sig. Vet inte när det hänt, men inte strax innan iallafall...
Vi fick väcka henne och duscha henne för andra gången den natten. Efteråt fick hon ett glas vatten och lite kom upp, men det var inte så mycket och det var sista gången.
Sen började P. Hela natten.
Jag vaknade en gång på natten och var på toa och kände att faaaan jag mår illa! Men just då hände inget mer och jag gick och la mig. Spydde sen en gång på morgonen, men inte mer. Fast jag var sååå trött hela dagen, och jag har ont i kroppen och huden som jag av någon anledning brukar få. Har duschat två gånger och har fått i mig 4 rostemackor, två koppar te och en kopp nyponsoppa på hela dagen. Fasen att vi inte har värktabletter hemma, skulle behövt en nu, men de är slut.

Barnen har varit trötta idag. Knappt ätit nånting. De åt nästan varsin hel flaska välling till frukost, sedan fick se smörgås de inte rörde, kräm de inte rörde, välling igen som de knappt rörde, smörgås som de inte rörde, och nu äter de hallon. Iallafall K, men jag vet inte om A stoppat i sig något.
Annars har det varit barnkanalen typ hela dagen, och sedan pongo och de 101 dalmatinerna II två gånger. Vad gör man när man som förälder är sjuk? Orkar ju ingenting. Tack och lov för tv:n då...Fast barnen har ju också varit supertrötta och inte orkat någonting...

.bokstavligt talat

Jag: Vi får hoppas du är frisk imorgon, K!
K: Ja, imorgon får jag hoppa på min hoppa-hage matta.

Jag: Vi får väl sova middag imorgon allihop.
K: Vi får sova med mjölk-makaroner!
(dvs stuvade makaroner, vet inte varför han kallar dem mjölk-makaroner)

.håll er borta

Här är det magsjuka! Usch. Usch, usch, usch.

Först var det K. Jag skrev om det igår, att han kräktes tre gånger igår på dagen. På kvällen somnade han vid sju och en och en halv timme senare kräktes han i sängen.
Någon gång ungefär mitt i natten vaknade han igen.
"Mamma, det är nånting".
Haha så sött. Jag brukar ju säga "ropa om det är nåt" de gånger han ska sova själv. Nåja, lillan vaknade också, och eftersom bara jag dög att söva om båda två, fick K komma in och sova i vår säng, med mig och A. K kräktes två gånger till under natten.
På morgonen fick han i sig lite välling och sedan sov han hela förmiddagen, fram till klockan ett ungefär. Vaken i ett par timmar, somnade igen. Åt inget alls. Fick välling, smörgås, saft och oboy, men drack bara pyttelite saft och oboy. Sov lite till. Åt en rostemacka - spydde men ville ha mer mat. Åt en annan macka, fick behålla, åt ingenting mer, somnade halv åtta. Han verkade friskare, men trött, så för honom är det förhoppningsvis över.

Men A åt ingen middag. Och ingen välling. P påstod att nu var det nog hennes tur. Hörde ett ljud, jag gick in, och A hade kräkts ner båda täckena och underlakanet. Fick duscha henne och byta i sängen.
Nyss hörde jag en hostning och gick in till henne - vilken tur, bara hosta - eller nej, nu kom det...!
Byta lakan igen.

Vi har snart inga lakan kvar! Tvättmaskinen har gått hela dagarna känns det som, men vi har ju ingen torktumlade och bara två tvättställningar så det blir ju lite problem. Fast som tur var fanns det en tid i tvättstugan imorgon.
Nu är det bara att hoppas att jag och P slipper bli sjuka. HOPPAS!!! Fast P säger att han mår illa...




.sjuk plutt

K är sjuk idag. Han har kräkts 3 gånger, första gången direkt på morgonen, andra gången efter morgonvällingen. Sedan mitt å dagen åt han en tallrik gröt, några timmar senare ingen middag alls, så han fick en ny flaska för att få något i sig men den spydde han också upp.
Jag visste att vi hade en mer i kylskåpet, så jag frågade om han ville ha dricka.
"Vill åsså ha licka!" sa A.
Så de fick dela på den, men K drack ingenting. Han var så trött så trött och somnade redan klockan sju. Han hade säkert kunnat somna redan vid 16-tiden, fast vi höll honom uppe lite, bättre han sover på natten.

Jag drog en snabbis till biblioteket med efter tredje spyan och lånade lite nya böcker, till barnen och till mig.

.fullbokad helg

Jag orkar inte skriva så mycket, men det blir några ord om helgen som var.

Fredag, midsommar:
Vi hade planerat en picnic i slottsskogen, men eftersom det skulle regna så åkte vi till Universeum först. Det var jag och barnen, deras mormor och T. P var hemma och magsjuk :(

Det var jättekul på universeum, barnen tittade på fiskar och hajar (A kallade dem spöken när de simmade ovanför huvudet på henne)



och ormar. De klappade en stor groda i plast och hoppade in i hajgapet på väggen.
Vi såg tyvärr inga apor.
Sedan lekte de massa i upplevelserummet (eller vad det nu hette) och K älskade polisbilen och lastbilen. A älskade bollarna hon hittade.

Vi tog en kort sväng till slottsskogen efteråt, fast vi åt bara glass och kastade en snabb blick på midsommarstången. K var trött och ville åka hem, så vi åkte hem.

Lördag:
Besök av peters mamma, pappa, farmor, bröder och en av brorsornas tjej. När de kom så sov A, och jag väckte henne efter en stund. Hon var så blyg! Säkert över en halvtimme ville hon bara sitta i min famn och gömma ansiktet mot min hals. Sedan piggnade hon till och lekte med alla och var jätteglad och social. K var också lite blyg i början, men det släppte snabbt och han visade upp alla sina bilar.

Söndag: Idag var jag och K på bio! För första gången för K. Vi såg på Lilla spöket Laban- spökdags. K tyckte nog det var roligt. Han åt upp halva sin chokladrulle innan filmen ens hade börjat, och sedan satt han i mitt knä det mesta av den. På väg hem somnade han lite på spårvagnen. Tröttis. Jag såg på någon reklam att det ska komma en film om Mamma Mu - det blir nästa biobesök har jag bestämt!

.en miljon bollar i luften

Ok, dagens läxa: När ens barn ska äta mat, se till att INTE göra något som kräver din uppmärksamhet åt ett annat håll samtidigt. Det kommer aldrig sluta bra.

Effektiv. Imorgon ska vi på utflykt och jag skulle göra plättar att ta med. Då är det ju jättebra att göra en smet och sedan ge de första plättarna som lunch till barnen, och så kan de äta medan jag gör resten. Toppenbra!
Tills A tyckte att hennes plättar skulle flyga ner till golvet.
Och K ville ha mer plättar.
Och mjölk.
Och A tyckte att hennes numera delade plättar skulle ligga på golvet.
Hon slängde sina bestick.
A fick fil istället.
K ville ha mer plättar
A hade fil på hela magen.
A körde ner händerna i filen.
Innan jag hann fram skakade hon på händerna så det skvätte.
Katten T fick fil i pälsen.
Jag fick torka A samtidigt som jag hällde smet och vände plättar.
Sen skulle K ta sylt, fast det gick bra.
A var tvungen att gå på pottan.
A skulle bajsa mitt i alltihop.
I pottan alltså.

Jag fick springa skytteltrafik mellan bordet för att kolla till ungarna, och varje gång jag vände ryggen till för att vända eller hälla eller lyfta undan färdiga hände något annat som krvde min uppmärksamhet.

Nåja, ingen skada skedd. Barnen blev mätta, köket rent och plättarna klara, och ingen blev bränd. fast några råkade jag nog vända lite för snabbt men skit samma. Många blev det iallafall. Typ 70.

.somna själv

Jag: Vill du somna själv idag?
K: (nickar) : Du kan gå nu.
Jag: Är du säker?
K: Ja.
Jag: Okej, jag sitter därute, ropa om det är någonting. Puss puss och godnatt, jag älskar dig.

Femton minuter senare när jag kollar till honom sover han.

.12S4567890

K hade lagt sina sifferbrickor på sängen. I denna ordningen:
12S4567890

Så duktig är han! Alla siffrorna rätt, och han är inte ens fyra år.
Visst skulle nollan kunna vara först, men det är ju skit samma.
Och egentligen ska det ju inte vara S utan 3, men eftersom brickan med nummer 3 på är borta så kunde det ju inte bli mer rätt än att byta ut den mot S, som nästan ser likadan ut.

.håll koll på pengarna

Eller kanske snarare varorna. Det kunde ha blivit lite pinsamt faktiskt.

Gick till affären med sedlar i fickan. Jag skulle ju bara köpa lite, mjölk och bröd och kanske något pålägg eller så.
Men väl i affären kom jag på att lite frukt är alltid bra och tog en stor klase med bananer. Och en påse äpplen. Barnen ville ha kräm och så blev det ett 12-pack ägg också, alltid bra att ha hemma. Sedan kom jag på att barnen behöver nya tandborstar och deras tandkräm är snart slut, och på väg mot den hyllan stoppade jag ner en tidning med lite sudoku och andra roliga pussel i.
Väl i kassan pipas alla varor in och när bara tidningen är kvar inser jag att det bara är 30 kronor kvar till min absoluta maxgräns för vad jag kunde handla, hade ju som sagt inte kortet med oss.
Lite försiktigt frågade jag vad tidningen kostade... 25 kronor svarade kassörskan och med lite snabb huvudräkning insåg jag att jag klarade mig precis, och fick tillochmed 5 kronor över.
Vilken tur att jag glömde både tvättmedel och toapapper då...

Dagens läxa:
Skriv alltid lapp, och handla bara utifrån lappen
eller
Överslagsräkna, överslagsräkna, överslagsräkna!!

Jag gör ju alltid något av det när jag handlar, men just idag verkade jag leva helt i min egen lilla värld.

Och jag veeet att det inte hade varit så farligt om priset hamnat över min sedelsumma, det hade ju bara varit att säga att hoppsan hoppsan då ska jag inte ha tidningen, men ändåååå. Vissa saker vill jag ha kontroll över.

.roligt

Jag är så glad idag!!


.en smocka på ögat

Aj! Det gjorde ont.
Ensam hemma ikväll och fick lägga båda barnen själv. A är aldrig still, hon vevar med armar och ben och TJOFF fick jag en smocka rakt på ögat- gjorde skiiitont, och det värker lite fortfarande i benet snett ovanför, precis vid kanten på ögonhålan. Jag såg tillochmed stjärnor. Att en liten snart 21-månaders kan vara så stark!?

När hon väl somnat, vilket tog lite tid, mellan sju ochhalv åtta ungefär, med tanke på att hon varken sov middag idag eller igår, så skulle jag söva K. Då hade han somnat! Gullegubbegosungen! Hade varken fått tänderna borstade eller kissat, så vi får väl se om han vaknar och kan gå på pottan eller om jag får byta lakan inatt.


.apa= döskalle

Idag när vi skulle gå ut plockade jag fram en tröja med en glasstrut på åt A. Den vägrade hon ha på sig. Istället klappade hon sig på magen och sa "Apa!"
Sedan sprang hon till sin garderob och klättrade på den så hon skulle nå översta korgen. Hon har en sådan där ställning med 4 trådbackar i. Hon letade. Hittade inte.
Jag försökte med bilbodyn och supermanbodyn med de dög inte. Hon hittade den orangea med kronan på som hon ville ha, fram tills hon såg trycket, då var den också fel. Den röda bodyn med lillasyster på trodde hon var en med döskalle på, men när hon upptäckte att så inte var fallet dög inte den heller.
"Apa botta!"
Så jag kollade runt lite i lägenheten. Jag hittade den vita döskalletröjan i tvättkorgen så den gick inte. Så hittade jag den rödvitrandiga döskallebodyn i sovrummet och den funkade. När jag visade A den sken hon upp.
"Hitta apa!"
Den ville hon gärna sätta på sig.

.snäckmördare

Två gånger har det hänt nu. Första gången för ett par veckor sedan - jag körde vagnen och såg snäckan på gångvägen framför, men det var för sent för att reagera och kras hamnade den precis under hjulet.
Idag gick jag på samma gångväg fast lite längre fram, och K pratade om dagis så jag hade huvudet vänt åt höger och kände plötsligt ett kras under skon.
Stackars små sniglar.
Jag vet att jag skriver ibland hur jag dammsuger upp spindlar och andra läskiga kryp här hemma, och visst är jag lite kallblodig när det gäller dem. Men det är för att jag är rädd för dem. Jag vågar inte släppa ut dem. Om det inte finns någon hemma (P) just när jag upptäcker dem så måste dammsugarn fram, för jag kan omöjligt sitta och hålla koll på vart de tar vägen innan han kommer hem.
Dessutom dödar jag bara de som kommer in. Ute är det alltid olyckshändelser.

Det finns mycket snäckor här annars. K har 4 stycken i en hink. Utan sniglar i, förstås. Han får bara leka med tomma snäckor. Fast ibland är det svårt att se. I några dagar hade han 5 stycken, och jag hade kollat dem noga så att de var tomma. Men så en dag i lekparken (tror vi hittat just den snäckan dagen innan) så såg jag hur ena snäckan kröp på kanten på hinken. Fattar inte hur jag kunde missa snigeln däri. La den i gräset jämte ett högt träd, och så dubbelkollade jag de andra han hade. Tomma- vilken tur.

.irriterande

Så fort man lämnar datorn för en lite längre stund så släcker den ner och kopplar ur internet. Visserligen kopplar den på automatiskt (oftast) igen så fort man rör datorn, men det tar så lång tiiiid för den att bli klar. Irriterande! Så här höll den aldrig på innan vi installerade om den pga virus. Måste finnas någon inställning nånstans... får klura lite på det. Imorgon. Nu borde jag gå och lägga mig, för klockan är snart midnatt, och A somnade redan kl 19 för hon sov inte middag idag. Och då vaknar hon säkert vid 6.
Morgonpigga unge! K är ganska morgonpigg han också, fast han kan sova till sju åtminstone.

.våga satsa

Släppa allt för ett drömjobb?
Självklart!
Även om det skulle innebära några tusenlappar i månaden mindre så är det värt det. Men det kommer antagligen inte bli mindre. Kanske det tillochmed blir mer!
Men pengar är faktiskt inte det viktigaste, det viktigaste är vad man gör av sitt liv. Tänk om man bara får ett enda, och då slösa bort det på något man inte alls vill?
Dessutom känns det här väldigt säkert, det finns ingenting som tyder på att det skulle gå åt helvete, och det behövs inget startkapital eller någonting, utan bara att köra igång.
Jag är så glad för P´s skull och stöttar till hundra procent, dessutom blir det bättre för barnen också då han ev kommer kunna vara hemma mycket mer.
Skriver mer om det här i början på nästa vecka, då det kommer ha kommit igång lite mer och vi ser hur det verkar gå. För på måndag börjar det!

.varför

K säger varför till allt *s* Har väl hamnat i varför-åldern. Det låter så gulligt!

A brukar säga "MIN!" till saker. Eller sitt smeknamn på sig själv (halva namnet) +s.

Idag satt vi och läste reklamen. Jag pekade på ett korvpaket och sa Korvar.
A försökte säga korvar. Det blev: Kolla... kolla ... koj! (= korvar... korvar...korv!) Sedan verkade hon jättenöjd med sig själv.
Hon har börjat upprepa alla ord man säger, och det är så sött!

.stor pojke

När jag läst för K och släckt lampan och stoppat om honom la jag mig bredvid som vanligt, för att ligga där tills han somnat. Men ikväll vände han sig bara emot mig och sa:
"Du får gå nu mamma!"
Så jag pussade honom och sa att jag sitter därute och ropa om det är något. Gick ut och satte mig vid datorn. Då vakande A och jag gick in till henne och sövde om, och sedan kollade jag till K och då hade han somnat. Sötis! Börja bli stor nu! Det är inte första gången han har somnat själv, men det är första gången han har valt det själv.

.vidrig skit och spindlar

Idag storstädade jag badrummet. Med storstädning menar jag att jag även torkade alla väggar och drog ut tvättmaskinen för att torka av golvet under den. Jag kom på att jag nog aldrig gjort det sen vi skaffade den. Snuskigt va!
Iallafall så drog jag ut den och golvet var skitigt och lite dammtussar och en dammtuss kilade iväg och gömde sig under badkaret... rätt, det var ingen dammtuss utan en stor spindel!! (Svante?). Inte nog med det, han hade en kompis, som började kila på golvet. Men jag sprang iväg och hämtade dammsugaren och sög helt iskallt upp den som inte gömde sig.

Vi har ingen mopp för tillfället då vi köpte fel huvud till skaftet, så jag skulle tvätta golvet med tvättlappar. Läskigt med tanke på Svante som satt där under (eller så var det Svante som blev dammsugen) och sen skulle jag skölja trasan och så ner igen för att torka och då är det en spindel som kilar in under badkaret... GAH! Men det var nog den som smet innan som kom tillbaka en tur ut, hoppas jag, för annars måste den ha gömt sig typ bakom rören och jag torkade rören!

Nåja, resten av städningen gick bra och sen duschade jag och klädde på mig och kollade posten och när jag lyfte på reklamen, vad kilade iväg då!
En spindel! En till! Dammsög upp den fort som fasen, och då upptäckte jag att dammsugarpåsen var full, så det måste ha varit den jag dammsög upp först som nu smitit ut genom röret. Usch. Jag har alltid trott att de dör nästan genast, fast jag brukar ju passa på att dammsuga upp lite kattmat och sånt i vanliga fall, så spindlarna får dem i huvudet och dör.
Om det nu var den som varit uppdammsugen en gång innan, så vågade jag inte chansa. Jag satte fast en tvättlapp med hjälp av ett gummiband runt dammsugaröppningen, så fick P byta påse sen. Läskigt ju, om spindeln skulle leva därinne...

Den vidriga skiten var föresten stoppet i handfatet jag tog hand om, och anledningen till att jag tog städningen idag. Drt började stoppa för några dagar sen, så lika bra att ta hand om det innan det blir värre. Äckligt är det iallafall. Blä. Jag använde tvättlappar, hundbajspåsar och en av ungarnas gamla tandborstar som jag sparat just för sådana här tillfällen. Fattar inte hur jag kunde glömma att jag faktiskt har ett par gula städhandskar på hyllan!

.fågelunge

Idag åt jag och barnen upp middagsresterna sen igår till lunch. K åt som vanligt bara ris, och A lämnade det mesta av riset men åt fisk, körsbärstomater och räkor. Och musslor! Jag matade i henne med en gaffel och hon gapade som en liten fågelunge och tyckte det var jättegott.

Det blir ingen bio idag för vi har ingen barnvakt. Men nästa helg kanske. Hoppas, eftersom det blir sista dagen att använda dem på söndag. Vi har visserligen två till som håller till februari, men det skulle ändå vara tråkigt att inte kunna utnyttja alla fyra, nu när vi har dem.

.tröttast

Ikväll är jag tröttare än jag varit på länge. Vet inte varför. Gäsp. Innan ungarna skulle i säng fick de kolla på Mora Träsk, och jag satt och blundade i soffan. Skönt!
har haft lite besök idag, P´s pappa och farmor. P´s pappa lagade mat till oss, ris och kokt fisk med musslor och räkor. Jättegott blev det! Men P den tråkmånsen gjorde pulvermos och korv med bröd till sig själv.
Snart ska jag övertala honom att ringa sin mamma och kolla om hon vill vara barnvakt imorgon. Vi har två biobiljetter som går ut den 22:a och jag vet inte om vi hinner utnyttja dem annars. På fredag är det ju midsommar och då har vi andra planer, och lördagen är den 21... det kanske skulle gå. Fast helst imorgon.
Isåfall ska vi nog se på "The happening." Först ville jag se "The Mist" men jag har läst om hur den slutar och det är ett sånt slut jag inte vill se.

.är du cykel så får du gå

K satt och sjöng för mig i soffan. Han sjöng var är tummen, hjulen på bussen, imse vimse spindel, temperaturen, karlssons bil och en egenpåhittad sång om en lampa och en fjäril. Och så sjöng han om sockerbagaren, fast med lite egen text.

En liten bagaje hä boj i staden
han bakaj kakoj mest hela dagen
han bakaj stoja han bakaj små
han bakaj stoja med sockej på
och i hans fönstej hänge mina sakej
och hästaj gjisaj och peppakakoj
och äj du snällej så kan du få
men äj du cykel så få du gå

.regn

Inatt hade det äntligen regnat! Så skönt att det blir lite uppblött ute åtminstone. Förhoppningsvis slipper vi fler bränder nu. Fast jag såg en brandslang sitta fast i en sån där brunn utanför dagis, och slangen ringlade iväg på gångvägen mot skogen. Undrar varför.

Regnet hindrade tyvärr utelek efter dagis. Eller snarare en vattenpöl, som A tyckte var jättekul och som hon satte i sig i och blötte ner sina byxor totalt. Visst kunde jag bara byta om på henne och gå ut igen, men just idag kände jag inte för det. Vi har varit ute så mycket ändå.

.släckt släkt

Jag kan stava till släckt. Branden är släckt. Släckt släckt släckt. Inte släkt. Eller, nånting kanske den är släkt med, vad vet jag? Men släckt är den iallafall.

.hmm

Ännu ett jag-borde-gå-och-lägga-mig-inlägg. ar för mig att jag skrivit många sådana förut. Jag borde verkligen det. Sov skitdåligt inatt. Först kunde jag inte somna och så vaknade barnen vid halv sju som vanligt.

Just nu blåser det mer än det gjort under dagen. Tror jag. Eller så är det bara tystare under kvällen, så man hör tjuten mer. Jag har stängt alla våra fönster iallafall.
Vi var ute en liten sväng jag och barnen. K var ute på dagis när jag hämtade honom, och såklart ville han gå til lekparken. Men det var mest jobbigt, det blåste upp sand i ögonen. Var nog ute i max 20 minuter. När vi kom hem och barnen tjöt i trapphuset kom grannen ut och varnade för att tegelpannor kunde blåsa ner. En ganska bra anledning att hålla sig inne när det blåser så mycket.

Tror jag ska sätta mig och läsa en stund. Fast klockan är ju redan halv 11 snart. Hm...

.den värsta hittills

Den här branden som tydligen rasar ikväll verkar vara den värsta hittills. Jag har inte märkt något alls, men om det brinner där jag tror, så ligger blåsten på från andra hållet än där vi bor.
Kan det inte vara slut nu? Det är fjärde branden här på 6 dagar, som vi vet om. Hoppas det blir ett rejält regnväder snart innan det blir någon brand som slutar illa.

Uppdatering: Läget 22:00

Uppdatering 11 juni:   Ähhh, de har ju tagit bort artiklarna och lagt in en ny, som handlar om en annan brand... jaja. Den var tydligen släkt nu ändå.

.blåst

Usch, det blåser rejält ute nu. Ska hämta K om en timme och idag blir det nog ingen utelek skulle jag tro. Ungarna skulle ju blåsa bort, och jag med...

.fk skit

Jag har alltid tyckt att fk har varit bra, vi har aldrig haft stora problem med dem och om de någon gång betalat ut våra pengar försent har det bara varit att ringa så har de satt prioritering på ärendet och pengarna har kommit inom tre dagar.

Men nu är de ju skit, varför omorganisera till det sämre!?
Innan skulle man skicka in blanketten senast den 10e och hinna få sina pengar samma månad. Nu är det plötsligt 30 dagars handläggningstid - alltid- och de får inte sätta prio förrän dessa 30 dagar har gått.
Ok jag får skylla mig själv lite som anmälde fp den 16 maj, 6 dagar för sent. Men då tycker man ju att pengarna bara ska vara 6 dagar sena också. Vilket innebär att jag borde fått dem runt 31-1 iallafall. Men neeeej då. Nu får vi dem tydligen tidigast den 16 och det känns blääää.
Fast skit samma, det är inte hela världen, men jag stör mig ändå.

Dessutom fick jag plats 311 i kön, jag skojar inte. Det skulle ta 20 minuter ungefär fast det tog 30.

.storstädning

Idag har jag storstädning här hemma, och ibland är det faktiskt... inte kul direkt, men skönt att städa. Se det bli fint. Ha lite kroppsarbete. Städar lite i alla rum i taget för det är roligast, så jag inte står och gnor på samma fläck hela tiden. Det jag gjort hittills är:

Plockat upp i sovrummet och bäddat
Plockat upp i vardagsrummet
Diskat en disk
Vikt en tvätt och hängt en ny
Dammsugit i hallen, toan, sovrummet, köket och vardagsrummet
Plockat upp lite i hallen
Satt på en ny maskin tvätt
Rensat kattlådan och fyllt på mer sand
Torkat av soffbordet

Kvar att göra:
Städa toan och handfatet
Lite mer disk
Damma vardagsrummet och ev dammsuga en gång till
Plocka upp i barnens rum och dammsuga
Våttorka ALLA golv, men måste köpa en ny mopp först, så det får jag nog göra imorgon.

Rensa A´s garderob... fast då är ett stort problem vart jag ska göra av alla kläder som är för små?

Sen behöver jag någon dag snarast:
Tvätta alla fönster
Torka av alla lister och dörrar
Torka alla fönsterbräden
Städa alla köksskåp, särskilt skafferiet och skåpet med alla bra-att-ha-saker (skålar, byttor, ugnsformar, glasslådor... ett sånt där skåp som håller sig städat och fint typ...en vecka?)

Sommarstädning istället för vårstädning tydligen.

.ett skrytinlägg

Detta är ett skrytinlägg om min duktiga lilla tös A.  20½ månad är hon nu, och snart blöjfri. Förutom när vi är ute och när hon sover. Kissa på pottan klarar hon galant, och hon säger inte ens till alltid. Ibland så upptäcker jag bara att det är kiss (eller hiss, som A säger) i pottan, eller så kommer hon gåendes med den för att visa.
Bajsandet har det varit sådär med, hon har visat att hon vill och hon har försökt, men det har inte funkat. Förrän idag.
"Bassa potta! Bassa potta!" sa hon och jag följde med henne dit. När hon var klar tittade hon i pottan och sa "Omm" vilket betyder orm. Det garvar jag fortfarande åt.

Just nu leker hon med en studsboll. Först hade hon en blå, men den försvann någonstans. Då hittade hon en gul. Sen kom hon och sa att bollen var borta, och jag tittade lite men hittade den inte. Då kom hon dragandes med en stol innefrån vardagsrummet men fick den inte över tröskeln. Jag fattade inte riktigt vad hon skulle ha stolen till, tills jag upptäckte att hon kastat upp bollen på fönsterbrädan, där hon inte kunde nå den.

.ingen överraskning

Det är nog ingen som blir överraskad om jag skriver att det brann här idag igen. Denna gång på andra sidan om rondellen vid affären. P såg lågorna, men jag såg bara några svedda träd när jag var och handlade. Fast den här gången stod det ingenting i tidningen iallafall.

.kvällsprat

Ups, kom precis på att jag har en tvätt i maskinen som inte tvättats idag utan igår. Borde nog hängas upp innan den får en unken lukt. Men orka, jag ska säga åt P istället. Fast det är bara två underlakan och ett påslakan i så det går ju fort.
Imorgon får det nog bli storstädning här, om vi orkar i värmen. Det går så fort att låta ett hem förfalla nästan helt, det räcker med att låta bli att plocka upp den där bilen och diska det där glaset och POFF är det som att det bara exploderat någonstans och det är grejer överallt.

Idag är det lördag och vi har inte gjort särskilt mycket.
Igår hade vi lite sverige-firande med lövbiff (köttbullar till kidsen)  hasselbackspotatis och grönsaker i form av körsbärstomater och gurka ( A älskar körsbärstomater, när vi var hos barnens farmor åt hon nog en 7-8 stycken), och på kvällen gjorde jag tårta. Mosad banan och mosade hallon mellan lagren, och så grädde, banan och hallon uppepå. Smarrigt och gott. Fast vispgrädden var slut i affären så jag fick köpa någon milda minigrej, den smakade typ ingenting. Men tårtan var god ändå och redan uppäten!

Och jag märker att jag bara bloggar just nu för att slippa gå och lägga mig. En del av mig vill vara uppe, en del av mig är svintrött och vill sova och vet att A brukar vakna redan sex, halv sju på morgnarna. Klockan är snart halv tolv, så jag tror jag ska dricka ett eller flera glas vatten, kissa och borsta tänderna. I den ordningen.

Snark.

.jadettedej

Jadettedej svarar A när vi säger "Jag älskar dig" till henne och det låter sååå otroligt gulligt!

Och K satte sig mellan mig och P på bänken, la varsin arm om oss och sa:
"Jag älskar er båda två!"
Eller vad sägs om:
"Mamma, du är min bästa vän!"

VEM har världens finaste och goaste ungar??? MOI såklart!
(Florias underbara C kommer inte långt efter)

.hundbajs och skogsbrand

Nämen titta här!
Ytterligare en brand, som vi såg! Känns ju helt sjukt. Det brinner ju hela tiden. Varje dag läser man ju om nya radhus som brunnit ner och massor av människor som förlorat sina hem. Är det 3-4 stycken nu? Eller fler?
Så på sätt och vis känns det lite löjligt när jag skriver om våra små-bränder här, för det är ju ingenting i jämförelse. Men ändå, på TVÅ dagar har jag sett två bränder. Varför varför varför är folk inte lite mer försiktiga när det är snustorrt ute?

Idag var det när vi hade varit ute. Var i en lekpark och hörde brandbilar. Sedan skulle vi gå till affären och när vi gick på bron såg vi två brandbilar och två ambulanser som körde ut från gatan till vänster nedanför bron - gatan utanför vår gata. Men de måste kört fel eller något, för när vi tittade till höger såg vi lååångt borta bakom husen en massa rök och eldslågor som gick högt. Hm jag skäms lite för att vara en av de där nyfikna, men vi tog faktiskt en liten sväng förbi... då var det redan släckt. Skogsbrand bakom ett garage.

Vi var ute i hela tre timmar idag. Underbart härligt. Var först i en annan lekpark och barnen hade kul. Jag fick mindre kul när jag skulle tömma mina skor på sand och upptäckte att jag klivit i något som måste varit hundbajs blandat med gräs och lyckades få det på ena fingret. BLÄ! Fick sticka hem och tvätta händerna med tvål (tre gånger) och sprita dem. Därefter gick vi och köpte glass innan vi gick till lekpark nr 2, gick halvvägs till affären, tog svängen förbi branden, gick till affären och så hem.


.det bara brinner här ju

Jaha. Först var det grannens lägenhet för 2 år sen och sen var det en lägenhet i grannhuset nu i vår och idag var det i skogen. Fast det var nog inte så farligt.

Jag och barnen gick till lekparken efter K´s dagishämtning. Satt i sandlådan, och plötsligt kändes det bara inte som vanligt. Det var nånting, liksom. Tittade över hustaket och tunna vita moln blåste på ett annorlunda sätt. Var det moln? Eller rök?
Tyckte att det såg lite rökigt ut fast mest som att det var lite disigt bara. Svårt att förklara.
Två som satt vid ett bord i närheten svor till och rusade typ upp, men jag tyckte fortfarande allt bara var konstigt, men kände lite lukt också. Men jag tyckte det var konstigt, om det brann borde ju röken vara svart och inte vit?
Men när K plöstligt sa att det är rökigt där borta, så fattade jag ju ännu mer att det inte var inbillning. Så jag satte ungarna i vagnen, och sen kom en av de som suttit vid bordet ut och pratade i telefon och sa något om "brandkåren". Sen hörde jag lite sirener och då fick jag ännu mera nog.

Vi gick på gångvägen uppe vid husen, sen går en lång backe ner och efter det skog, och där, bortanför skogen, så syntes det verkligen rök. Fortfarande ganska ljus, men lite gråbrundassig. En från en balkong fråagde om jag såg något brinna men det gjorde jag inte. Gick iallafall hem och kollade i tidningarna men det stod inget.

Lagade mat och kollade i fönstret men röken verkade ha försvunnit. Så efter maten gick vi ut igen, och nu var himlen helt klarblå. Var vid lekparken precis utanför dagis, och jag såg skymten av en brandbil åka iväg på gångvägarna där bakom.
När vi kom hem efter två timmar kunde jag sedan läsa det här i tidningen gp.

.resa till farmor

Igår åkte jag och barnen till deras farmor. P har så mycket att göra nu med 2 skivsläpp och allt, så vi har inte hunnit åka dit på hela våren fast vi planerat det. Så när hans mamma föreslog att hon skulle hämta oss i bil och köra hem oss på kvällen (mig och barnen alltså) tyckte jag det var en bra idé.
 Blev en härlig dag som gör att jag saknar en trädgård ännu mer. Barnen sprang runt nakenfisar och hoppade i vattenspridaren och plaskade i en balja. Det är så underbart att se dem så lyckliga. P´s mormor, morfar och farmor var också där och träffade barnen, blir ju inte så ofta de ser dem.

.förälder vet bäst

Jag frågade A om hon skulle gå och sova.
Skak på huvudet och nej, neej, neeej, neeeej!
Gick in med henne i sovrummet iallafall och la henne i sängen trots ganska vilda protester. Och vem visste bäst? Hon somnade efter 4 minuter.

.med benen i kudden

Sövde A. K lekte på sitt rum under tiden, eller han skulle göra det, men det var alldeles tyst. Så jag fick gå upp och kolla till honom. Då låg han på fel håll i sängen med benen instoppade i sin kudde, i örngottet. Jag klappade om honom och sa att jag kommer snart, så fort A har somnat.
Hon tog tid på sig, och efter en stund kollade jag till K igen. Då hade han somnat! Ensam, i ett helt ljust rum. vad trött han måste ha varit!
Jag drog iallafall ner persiennerna och släckte lampan, och sen gick jag in till A igen. När hon somnat gick jag tillbaka till K och drog bort kudden från honom och stoppade täcket runtom. Lillpys! Tur vi borstade tänderna i soffan idag, och inte i sängen som vi brukar!

.torr

Idag har A inte använt en enda blöja!
Gick upp på morgonen, tog av nattblöjan. Helt torr tills vi skulle lämna K på dagis, då fick hon blöja såklart. Den var torr när vi kom hem. Under hela tiden kissade hon en gång på golvet och resten i pottan. Fick blöja kl 13 när hon skulle sova. Efter det gick vi ut, hämtade K, lekte utomhus en och en halv timme, kom hem, jag lagade mat, vi åt. Tog av blöjan halv fem och den var torr. Kissade på pottan hela kvällen och bajsade en gång på golvet. Hon klarar bara kisset än så länge.
Så inte en blöja har gått åt.

.vattensylt

K ville ha vattensylt och pekade på skafferiskåpet.
Vattensylt?
Trodde först han menade saft, jag menar, det låter väl mest logiskt?
Men nej, det var inte saft.
Det var ad-droppar han ville ha!

Ad-droppar ger mig ständigt dåligt samvete. Nej nu ljög jag. Hade det varit ständigt dåligt samvete hade jag ju kommit ihåg dem hela tiden. Vilket jag inte gör. Jag vågar inte ens räkna hur många gånger A fått de där dropparna. Eller snarare hur få gånger...
Ups.
Hon är iallafall pigg och glad... och hon får ju sol på sig... och...
jag ska skärpa mig.

Rekommendation förr: 5 droppar/dag i 5 år med uppehåll alla månader utan R i sig (maj-augusti)
Rekommendation nu: 5 droppar/dag i 2 år utan uppehåll.

Så... om jag ger varje dag eller snarare försöker komma ihåg varje dag i typ 3 år till från och med nu, så... har jag sonat mitt brott då?

Frågan är bara hur jag ska kunna börja minnas dem NU?

.söta små

Vi åt middag. K åt makaroner med handen.
Jag: Ät med gaffeln eller skeden, du är ju stor nu K.
K: Men R´s mamma säger att jag är liten!

A trillade ute och skrapade sig lite på fingrarna. Hon blev ledsen och jag plockade upp henne och blåste och pussade på fingrarna, som bara fått lite skinn avskavt.
A: Ammen, ammen!!
Jag tittade på armen, och där var det blod. Så det var inte på fingrarna hon hade ont.


.idag

Klockan är bara 11 och A har redan kissat på pottan tre gånger. Snart ska jag ge dem lite mat och sedan ska vi gå ut. Deras farmor ska nog komma en liten sväng hit senare.

K vilade ju hela fredagen, pga feber. Så vid 1-tiden på natten, när han mådde bättre, vaknade han och ville vara uppe i flera timmar. Så han sov nog 4 timmar igår på dagen, men nu har han iallafall vänt rätt på dygnet igen.

RSS 2.0