.se hinton

Jag bara älskar S.E Hintons böcker. Jag äger fyra av dem, Outsiders, Rumble fish, Tex och Star Runner. Kan nog alla nästan utantill. De två första har jag på film, den sista är nog inte filmad. Och nu har jag fixat Tex också. Film är aldrig samma sak som böcker, men jag hoppas den är bra. Ska kolla nu.

.tomtelandBarnen har fixat tomteland. Tomtehus, trollgrotta, kastanjer, svampar och stenar, snögubbar och pinnar, massa bomullssnö, en jättekotte och en igloo...Tre P:n : Plastgran, pianohörna och pepparkakshus...

.inte mycket kvar

I lördags var barnens mormor, J, och min farmor och farfar här. Vi satte upp julgranen för att kolla att den var okej, och då kunde vi ju lika gärna passa på och klä den. Den är verkligen superfin, fast den är av plast. Ska ta kort imorgon. Vi har inte mycket grejer i eftersom vi aldrig haft en gran på 2 meter förr, men det räcker. Det mesta sitter på framsidan.

Idag har jag även köpt de sista julklapparna till barnen, så jag har bara en sak kvar till P att köpa.

Imorgon ska vi handla julmaten efter att ha lämnat K i skolan. Jag var på coop imorse och det var så skönt att gå där när det knappt var något folk alls i affären. Sedan blir det lite städning, rulla köttbullar och pynta. Slå in lite julklappar och sen är det i stort sett färdigt!

.julbak

Igår gjorde vi chokladkarameller och marknadskarameller. Idag gjorde vi knäck. På fredag måste vi baka nya pepparkakor, eftersom hela stora satsen som vi gjorde för några veckor sedan (en månad?) är slut. Ska försöka mig på ett pepparkakshus då också.

.feber igen

K har haft feber idag, stackars liten. Ibland känns det som att han har feber jämt, men när jag tänker på saken så har han bara varit hemma 4 gånger (med denna) från skolan denna termin, och bara 2 pga feber.
Han kändes varm inatt, och imorse ville han inte äta frukost, så jag tempade honom 3 ggr, 38,2 37,3 och 37,7. Jag var så nära att lämna honom i skolan pga de två sista resultaten, men som tur var ändrade jag mig. Han har legat i soffan precis hela dagen, och det enda han ätit har varit lite glass.
Nu när de skulle gå och lägga sig piggande han till lite, men det blir en hemmadag imorgon också. Förhoppningsvis är han helt frisk på fredag.

.skräms inte

Ikväll när jag satt och kollade på tv ringde det på dörren. Inte så som man brukar ringa på dörren, dvs trycka en gång på knappen, vänta en stund, och eventuellt trycka en gång till och sedan gå om ingen öppnar. Nej, det var:
Riiiiiing, riiiiiiing, riiiiiiing, riiiiiiiing, knack, knack, riiiiing...

Ursäkta, men jag blir rädd. När någon ringer på dörren så desperat så känns det som om det hänt något. Givetvis tänkte jag genast att "det brinner!" men det är ju inte så konstigt, eftersom enda gången jag varit med om desperata knackningar på dörren (ringklockan fungerade inte) så var det pga brand.

Men som tur var var det enda som hänt att några grannar hittat en nyckelknippa så de ville veta om den var vår. Bara det att det har suttit en lapp på ytterdörren hela dagen, så hade den varit vår hade vi väl hämtat den själva. Och han nöjde sig inte med att fråga en gång, jag tror han frågade flera ggr (P var det som öppnade). Konstiga grannar.

.julpyssel


K´s 3 tomtar (han ville inte ha skägg och luva på sina), A´s snögubbe, A´s tre tomtar och K´s liggande snögubbe.Min snögubbe. Piprensare med tre bomullsbollar på, flörtkulenäsa och halsduk i filt.Stjärnor. Den till vänster började K på men tröttnade, så jag gjorde klart. Den högra har A gjort. 3 piprensare som vi trätt pärlor på, pysslet hittade vi på Skapligt enkelt.Flugsvampar som vi ska ha i tomtehuset. Det är kastanjer som jag och A målat med akrylfärg.

.sentenced


RSS 2.0