.vad vi hunnit med

Bokhyllorna, barnens hylla, alla bokkassar, nästan alla sopsäckar, tv-bänken, cd-hyllan, sittpuffarna och lite annat.
Resten får vi flytta imorgon alt helgen. Det är lite krångligt när månadsskiftet är mitt i en vecka, det är inte helt lätt att hitta flytthjälp när alla jobbar. Men egentligen har vi ju denna lägenhet en månad till, så det är inte jättepanik även om jag känner att jag vill ha det avklarat så fort som möjligt. Dessutom ska ju faktiskt K börja på nya skolan på torsdag så det är ju skönt om vi kan bo i nya lägenheten på natten. Annars får vi väl åka dit på morgonen, lämna in K, sen drar jag till jobbet och P och A går och fixar lite i den nya lägenheten eller nåt. Det fixar sig. Saker brukar göra det.

.tatueringen


.märkt för livet

Sådär, måndagen har kommit och snart gått. Idag var jag på No fear tattoo och prydde insidan av höger överarm med barnens namn i runskrift. Jag hade gärna visat bild, men plasten är fortfarande på och inga batterier finns i kameran. Supernöjd är jag!

.litet kaos

Vi har packat massor, men det känns som att det är mycket kvar. Vissa saker går ju inte att packa för tidigt. Som kläder, vardagsporslinet, grytor, handdukar, det mesta i badrummet...
Stackars barn, jag har packat alla deras leksaker förutom några gosedjur. Legot kan de leka lite med också eftersom det bara är en back med lock.
Just nu har vi ett litet kaos hemma, det står lådor och kassar och sopsäckar och opackade prylar lite överallt, en massa hyllor har hamnat i hallen, pianot i vardagsrummet och soffan mitt på golvet. Gardinerna är borta och persiennerna som sitter i fönstret är sönder, så vi har världens insyn. Och jag som egentligen hatar det (insyn) springer ändå runt i trosor och linne på kvällen.
Äh vadå, vi ska ju ändå flytta.

.längtan

Jag längtar, längtar, längtar till på måndag. Men vad som händer då får ni veta på kvällen...

.åh vad jag vill

Titta här.

.snart försvinner jag

Flytt innebär flytt av bredband.
Flytt av bredband tar många, långa veckor.

Vi får väl kolla på film, läsa böcker och spela dataspel/brädspel på kvällarna istället antar jag.

Eller så hoppas vi på att vårt mobila bredband kommer funka på nya stället.

.packat

Än så länge:
3 leksaksbackar med porslin
10 ica-papperskassar med böcker
1 sopsäck vinterkläder
1 sopsäck gosedjur
1 kartong skivor

Ganska mycket kvar med andra ord. Imorgon ska vi skaffa/köpa kartonger, och fler papperskassar. Det kommer säkert behövas mer sopsäckar också, för vi har bara 6 st kvar, och massor med kläder, lakan, handdukar och filtar.

.allt det nya

Idag var vi och tittade på de nya omgivningarna. Mitt första intryck när vi klev av bussen var att det såg helt gräsligt ut. Hemska, fula, stora hyreshus överallt. Sen hittade vi vårat. Inte jättesnyggt det heller. Det är helt klart mysigare omgivningar där vi bor nu, men det är inte helt hopplöst på det nya. En del mysiga grönområden, precis utanför vårt också. En fotbollsplan och härliga träd för barnen att leka under. Lekplatser finns, sämre än här, men å andra sidan har vi inte kunnat utforska ordentligt så vi kanske hittar bättre.
Klara fördelar blir ändå:
Nyrenoverad 3:a som vi förhoppningsvis kan byta till en 4 om ett år eller så.
Mycket närmare stan, trots att vi faktiskt lämnar Göteborg!
Förskoleklassen! Här skulle K bara få gå 3 timmar om dagen, nu blir det 5 h istället! Och då gör det inte så mycket att han ännu inte får ha fritidsplats. Vi var och skrev in K på den nya skolan när vi ändå var där, och rektorn sa också att området ses som väldigt lugnt. Hoppas det stämmer. Men P känner folk som både bott här och vistats mycket här, och alla säger att det är bra. Får lita på dem. Och jag vet ju vad som sägs om stället vi bor på nu...

Det ligger en stor skog alldeles inpå knuten också, tyvärr bergig och det ser omöjligt ut att komma in i den, men jag ska leta och se om det inte finns någon stig någonstans. Tydligen ska det också finnas en jättestor pulkabacke i närheten. Ska utforska villaområdet också, där finns det säkert bra lekparker.
Jag är en person som ogillar det nya och gärna håller fast vid det gamla. Men även det nya blir en vana, och jag tror att det här kommer bli bra. Vi måste ju faktiskt ha en större lägenhet snart och det här är en bra chans. Det är inte lätt att hitta lägenheter i den här stan, och särskilt inte fyror som inte är alltför dyra.

Vi har också bestämt att ha kvar vår gamla lägenhet hela september ut. Det blir dubbla hyror, men det löser sig, har redan pratat med hyresbolaget om det. Detta för att vi måste måla om den lila fondväggen i vardagsrummet och fixa tapeten i hallen som de gamla katterna (inte orientalerna alltså) rivit sönder, med hjälp av barnen... och så får vi förstås mer tid på oss att flyttstäda ordentligt.

.lite risker får man ta

Nu har jag även beställt bok nr 2 och 3.
Nummer 2 blev från USA, strax under 100 sek.
Bok nr 3 blev från engelska amazon, men skulle tydligen skickas från USA. Lite dyrare, men tydligen bättre skick. 170 sek blev det. Jag hoppas bara den sista blev rätt, eftersom det finns serieböcker som heter samma sak, men jag vill ha romanformen.
Lite risker får man ta, blev det fel så får jag väl försöka igen. Hoppas det går lika snabbt denna gång, nr 1 tog från 24 juli-18 augusti på sig. Och jag beställde till vår nya adress, så bäst att göra adressändringen fort nu då.

.bestämt

Det är bestämt nu att det blir en flytt. Spännande. Mycket jobb. Har redan börjat packa lite.

.drömmen, verkligheten

Inatt drömde jag att boken jag köpte på amazon.com kom, och med den en tullräkning på 450 kr.

I verkligheten kom boken medan jag var på jobbet, och jag behövde inte betala en krona mer! Superbra, nu ska jag beställa de andra två böckerna i serien också.Elfquest som bok. Vill du läsa serien finns den gratis här.
The Original Quest är bäst.

.fyra lediga dagar och två veckor

Fyra lediga dagar går alldeles för fort.
Och vi har inte bestämt oss hur vi ska göra än, vilket vi måste snart, för blir det ja så har vi bara två veckor på oss. Och det blir inte lätt.

.två ögon på riktigt

Plötsligt hörde jag hur A grät i sovrummet när barnen skulle sova. Hon pratade med K om att hon sett "två ögon på riktigt".
De hade tydligen tittat på henne mellan brädorna i sängen och gått  runt tältet, och de var hemska och hon ville sova i vuxensängen.
Lilla gumman. Hon var helt säker på att de fanns där. Hon hade inte somnat så det var ingen mardröm, men självklart tror jag att hon inbillat sig. Samtidigt så var det ju verkligt för henne. Så hon fick komma till vuxensängen såklart.

.bilder


A och Lovisa       Fika med plättar och päronmer   Skogsgrotta

Härlig stig             Lång trappa till älgarna         Vattenfall bredvid trappan


Älgen vilade vid stängslet...         ... och trötta barn vilade på parkbänkarVi tittade också på pingvinerna och barnen lekte på Plikta och gick i häcklabyrinten. Vi var där i ca 3 timmar, och på vägen hem var de så trötta att A somnade i min famn.

.vilken tur...

...att vi åkte till slottsskogen igår, för idag regnar det. Barnen är ute nu i regnkläder och stövlar, och ska vattna blommorna.

.lite mer imorgon

Idag åkte jag och barnen till slottsskogen. Kameran ligger i andra änden av vardagsrummet och jag är trött och lat, så det får bli mer text och bilder imorgon. A fick iallafall äntligen rida ponnyridning, vilket enligt henne var superkul.

.jag blir galen

Varje kväll när barnen ska sova sliter A av sitt underlakan från sängen. Jag sätter tillbaka det och nästa gång jag kikar in så har hon dragit av det igen. Jag blir galen! Igår fick hon sova utan, och idag med antar jag. Jag orkar inte! Hon sover i översängen så det är ju inte bara att lägga tillbaka det heller, jag måste klättra upp och krångla. Busunge! Vad gör man? Syr fast det?

.en favorit i repris

Läste lite gamla inlägg i min blogg, och hittade denna låt som jag nästan (men bara nästan) glömt. Den är SÅ fin! Love it!


.planer för imorgon

Imorgon tror jag att jag ska ta ungarna och åka till slottsskogen. Vi har bara varit där en enda gång den här sommaren, och då var barnens zoo stängt. Så jag tänkte att A äntligen ska få testa på ponny-ridning. Hon vill så gärna.
Hoppas bara att det inte regnar, eller att jag är för trött. Det är inte klokt, denna veckan har det varit lugnt på jobbet, ändå har vi egentligen gjort mer än vad vi ska. Igår låg vi på kvoten 3,9 och vi ska egentligen ligga på 2,4. Då kan ni ju tänka er hur det varit de andra veckorna, när vi inte haft det lugnt. Bara rena turen att det varit mycket stannarum istället för avreserum.
Vi sliter ut oss och om någon är sjuk, tror ni vi får in en vikarie? Nej, vi får göra den personens jobb för det finns ingen att ringa. Ibland är två sjuka. Det är jättekul. Inte. Borde få högre lön...
Nej, jag ska inte klaga, men jag har bestämt mig för att nästa sommar, då ska jag ha semester i några veckor iallafall. Inte så mycket för min skull, men för barnens. Denna sommar har gått alldeles för snabbt, det har inte funnits tid att hitta på så mycket, för antingen jobbar jag eller så måste jag vila ut en ledig dag.

Och snart är det höst igen, usch. Den här tiden på året är nog den värsta, när sommaren går mot sitt slut och jag inser att nu kommer kylan, regnet, snön och det dröjer en eeevighet tills det är sommar igen. När det väl är vinter är det ganska okej, då är jag inne i det, men nu, när det bara känns som om allt går mot sitt slut...
Igår när jag duschade frös jag, trots att jag hade jättevarmt vatten.

.therion - raven of dispersion


.äntligen fredag

Fredagskväll!
Ja, jag vet att det är onsdag egentligen. Men för mig är det som fredag, för efter ikväll är jag ledig två dagar och sedan blir det jobb hela helgen.
Dessutom hittade jag 80 kr i dricks idag, så jag köpte lite gott till kvällen.

Barnen ska somna snart, hoppas jag, de ligger och pratar och lyssnar på band just nu, och P är inte hemma, så jag får förhoppningsvis en mysig kväll för mig själv.

.rymlingar

Idag "rymde" A!
Hon brukar få vara ute själv ibland, givetvis under uppsikt. Vi bor ju bra till och har en perfekt uteplats med jättebra gränser där barnen alltid hållit sig inom. (Utom en gång, när de stack runt huset.)
Vi har balkongdörren öppen och hon kan ropa om det är något, vi kan höra henne i stort sett hela tiden, plus att vi givetvis kollar ut på henne med jämna mellanrum. Dessutom håller grannbarnets mamma koll hon också när de är ute med hennes son.

Iallafall, A och k (inte min K utan grannbarnet k) var ute. Vi hörde dem och kollade till dem. Sen helt plötsligt var de borta!
P gick ut för att kolla. Det visade sig att de sprungit halvvägs bort till affären!  A såg P när de var på bron, och sa till de andra barnen att "Vi springer!" och så hade de sprungit iväg ännu längre.
De andra barnen var k och så visade det sig att det var en äldre flicka, 8-9 år kanske, som tydligen (enligt A) skulle gå och köpa potatis och frågat om de skulle följa med. Jäkla unge (den äldre flickan) säger jag. Hon fattade tydligen att hon gjort fel också, för när hon såg P hade hon sprungit iväg.

Frågan är om vi vågar låta A vara ute själv mer nu. Det var första gången hon sprang iväg, och hon blev ju "lockad" av ett annat barn, som vi inte ens känner, men just att hon fortsatte springa när hon såg P komma...
När hon kom hem igen fick hon sitta på sittpuffen ett tag och så pratade vi med henne länge om varför man inte får springa sin väg, och om man vill gå iväg någonstans så måste man fråga först. Inte för att hon fått om hon frågat, men det är ju ändå bäst att lära dem att alltid fråga om de vill göra något tycker jag.
Tur att allt gick bra iallafall...

RSS 2.0