.sista lediga dagen

Eller ja... det är ju inte sista. Men sommarjobbet börjar imorgon. Både roligt och tråkigt, roligt för att jag trivs där men tråkigt för att det är så härligt att vara ledig. Jag önskar jag var rik. Dessutom har det varit tråkigt väder i stort sett alla dagar nu när jag varit hemma. Men jag har en 5 dagar i sträck i början på juli, så det blir ju lite minisemester där också.

Igår var vi ju hos tandläkaren igen med A, och det gick hur bra som helst! Hon tyckte det var jobbigt med sprutan men hon sa inte ett pip och grät ingenting. Tandläkaren var jättebra tyckte jag.
Dessutom sa hon att hon var jätteupprörd över behandlingen (icke-behandlingen) vi fick i Gbg och frågade vilken tandläkarmottagning vi varit på och att hon skulle ta upp det med sin chef! Hon tyckte det var jättedåligt att de sparar in på barn, när det kan få sådana här konsekvenser. Jag håller med. Funderar på om vi själva ska skicka något mail eller så, eller vad man kan göra. Önskar jag stått på mig och krävt en lagning då hålet upptäcktes, men det är ju inte jag som är experten här :(
Iallafall - A fick tanden med hem i en liten skattkista, och fick välja två leksaker, en för sprutan och en för tanden. Vi behövde bara byta kompress en gång och den sista hade hon bara någon halvtimme, sedan hade det slutat blöda. Hon har inte ont och är precis som vanligt så det är himla skönt. Bara en dag kvar av penicillinkuren med. Svullnaden gick ner till igår så det var skönt.

.penicillin igen

Jag är ganska så arg på folktandvården i Göteborg och på mig själv!
Senast vi var hos tandläkaren i Gbg så upptäckte de att A har ett hål i en mjölktand. Det var ganska litet och så sa de att så länge det inte besvärade så gjorde de inget åt det. Eh, jaha sa jag och tyckte väl det var lite konstigt, tänkte att just den tanden, kindtand näst längst in, inte kommer trilla ut på ett bra tag och att de borde laga den. Nej, nej, det behövs inte säger hon. Och jag är liksom inte tandläkare så jag litar ju på det.
Det är därför jag är arg på mig själv, för jag skulle ha sagt åt dem att jag vill att ni lagar det, eller åtminstone kollar till det.  (Givetvis arg på mig själv för att hon öht fick det, men det är ju sånt som händer. Både jag och P hade hål i mjölktänderna som barn, och de är ju ganska känsliga).
Igår fick A plötsligt ont i tanden, och sedan på kvällen kl 23 vaknar hon och då är hon svullen på kinden. Ringde sjukvårdsupplysningen direkt men det är inte mycket man kan göra mitt i natten förutom att bli jätteorolig. Idag är hon svullen i halva ansiktet, var hos tandläkaren och fick recept på penicillin och på måndag måste hon dra ut den.
Dessutom såg de helt förvånade ut när jag sa att tandläkarna i Gbg sagt att de inte gör något åt hål i mjölktänderna, de bara "ehh, jaha jo det brukar man ju visst."
Tänk om tandläkaren i Gbg hade tagit de där, vadå, tio minuterna, och lagat det den där gången det upptäcktes istället? Ska man ringa och klaga?
Snart dags för medicinkur 2 och jag hoppas svullnaden lagt sig imorgon, stackars, stackars A :(

.sommarlov

Jag har lite "semester". Så himla härligt att vara lite ledig innan sommarschemat sätter igång. Men var är sommaren? Skulle inte förvåna mig om den kommer lagom till min första dag den 20e. Inte för att jag gillar solen så mycket, skuggan är min grej, men värmen! Och roligare för barnen.

Får hoppas det är varmt imorgon iallafall. K's klass ska på utflykt och ha med badkläder ifall. Lite trist att de ska cykla bara. Vi har tränat och tränat här hemma men det går inte riktigt än. Som tur är så ska de ha en bil också och K är inte enda barnet som inte kan. Minst 2 killar till kan inte. Skönt för honom faktiskt att han inte är den enda. Så snart ska jag ställa mig att steka plättar, utflyktsmaten som jag alltid gör men som aldrig äts. Matsäcken hänger alltid med hem igen.
På tisdag får K sommarlov och sedan har vi några dagar ledigt tillsammans iallafall. fast jag måste erkänna att semesterschemat är tusen gånger bättre än praktikschemat iallafall. Dessutom lön varje gång nu. Och jobba midsommar=storhelg=tjäna mycket. Tråkigt bara att vara borta hela dagarna hela midsommar för vi är egentligen bortbjudna till en kompis till P. Jag sa att han och barnen kan ju gå själva, men jag gissar att de hittar på något annat istället, kanske med P's mamma. Men vi får väl fira midsommar själva helgen efter. Jag är inte så traditionsbunden pecis.

RSS 2.0