.vilken dag

Trött!
Mycket att göra på jobbet idag. Först var alla ankomstrum tvungna att vara klara kl 14. Det var mycket 2-bädds och 3-bädds, och saken blev ju inte lättare av att en massa gäster glömt ställa fram klockan. Men vi hann precis. Sedan hade vi bara alla familjerum + nästan hundra stannarum att göra, plus allt annat som plocka ihop, slänga skräp osv. Tur jag är ledig imorgon. Har redan bestämt att ungarna får vara hemma från dagis. Hann ju inte träffa dem alls nästan, hemma 18.45 och en timme senare skulle de sova. Egentligen tidigare. A grät en massa i telefonen och ville ha mamma, lite jobbigt när hon blir så ledsen. Hon är inne i en riktig mamma-period. K drogs med av stämningen vid ett tillfälle, annars gick det bra.
Imorgon måste jag städa här också. Det ser ut som ett riktigt bombnedslag. Tråååkigt.

.sommartid

Det är jobbigt att ställa fram tiden. En hel timmes kväll eller sömn som bara försvinner. Imorgon ska jag dessutom jobba 9-18 så jag får väl gå och lägga mig snart. Klockan är ju redan "elva".

.osläckta lampor

Nattade barnen och kom ut ur sovrummet ungefär halv nio. Dimper ner i soffan och inser efter en kvart att Earth Hour började nyss. Orka gå upp och släcka... *lat*.
Orka sitta i mörkret... nej. Jobbigt för ögonen att stirra på en datorskärm då. Jag räddade en mask från gångvägen igår, la den i gräset, räcker inte det? Alltså jag tog i en mask. Bara för att jag frågade K om han ville lyfta masken, men han ville inte utan bara: "Du kan rädda masken mamma!" och då fick jag ju göra det. Fast det var inte så farligt. När jag var liten tog jag i många maskar, men nu som vuxen är jag lite sjåpig.

.sista snön

Imorse när vi vaknade var det snö. Barnen var förstås lyckliga, enligt K är snö hans favoritväder. Just nu iallafall. Men det blev såklart snabbt till blask och på väg till jobbet blev mina strumpor blöta. Och självklart hade jag inte med mig något annat par. Fast de torkade snabbt i gympaskorna medan jag jobbade.

Nu har jag överlevt två rumskontroller. Det är inte så farligt som jag trott. Chefen kollar ett rum var, och jag är nojig att få ett kryss (inte bra) på någon städpunkt. Men än så länge har det bara varit ofarliga prylar.
Första rummet, ett stort, var det tv:n som inte funkade som den skulle (och jag vet fler som aldrig kollar tv:n) två kaffekoppar i pentryt som saknades (ok, det borde jag sett men jag tittade snabbt in och såg att det var oanvänt så jag reagerade inte) och fläckar på papperskorgen som inte ens gick att få bort när jag försökte.
I andra rummet, idag, var det bara att rummet luktade rök. Och det går ju inte att städa bort. Vädrade och sprayade.

Nu känner jag mig duktig på mitt jobb, fast lite långsam. Men det finns iallafall en till som är lika osnabb som mig, så det är lugnt. Ingen har klagat iallafall. Fick lite skitkritik en dag från några gäster som jag inte ens tänker lyssna på. De gnällde över odiskade glas och tomglas som inte var utplockade. I ett stannarum alltså. Saken var bara att det var dricka i glasen, och jag skulle aldrig ta ut någon disk med dricka kvar. Och flaskorna - jag slänger endast sånt som är i papperskorgen. Ärligt, jag tar inte ens upp ett litet papper från golvet. Man vet aldrig. Nån annan hade kanske blivit sur över uthälld dricka och slängda flaskor.

Nu har jag tre jobbtider kvar. Blir säkert något mer i april och sen gissar jag att det kommer igång. Hela sommaren. Sen måste jag hitta på något att göra med mitt liv. Vad vill jag bli när jag blir stor? Jag vet ju inte!

.telefonen ringde

Först ringde telefonen på morgonen efter att vi varit uppe i kanske 30 minuter. Min första tanke var "fan"! Ok, jag vill ju ha jobb men när de ringer på morgonen är det lite jobbigt, vill helst veta iallafall dagen innan. Men det var inte jobbet, det var väckningen som jag glömt deleta när vi gick upp såpass mycket tidigare.
Sen ringde jobbet och jag fick tre dagar till. Fast pinsamt för sen fick jag ringa upp och säga att jag tyvärr inte kan på lördag, för P ska ju inte vara hemma och det glömde jag bort! Väldigt pinsamt. Men det löste sig. Jag har ett bra jobb faktiskt.

.artig duktig tös

A satt på pottan och jag bredvid och pratade och busade. Hon börjar prata om sin overall.
Jag: Är den smutsig?
A: Näää den är reeeen!
Jag: Ja, jag tvättade ju den åt dig.
A: Taaack, det var jättesnällt!

Hon är i stort sett blöjfri nu lilla damen. Ingen blöja alls på dagis, inte ens när de går ut. Och ingen olycka har hänt än heller. Hemma har hon bara på natten, och egentligen kunde vi nog lägga bort den, för den är torr i stort sett varje morgon. Men jag tänkte vänta och se om vi inte kan skaffa sängarna först. Lite jobbigt att ligga bredvid och så händer det nåt...


.blogg

Varför uppdaterar bloggen så dåligt för nu då?

.fixat

Idag var teknikern och en praktikant här och fixade problemet. Lite pinsamt för det var inte så jättestädat här. A skulle givetvis in i köket och det syntes nog att det stod lite disk på bänken. Men betoning på lite, fast det var utspritt. Jag hade ju tänkt städa ordentligt men hela förmiddagen funkade grannens internet perfekt och då var jag ju tvungen att passa på... eller hur. Hallen var fin iallafall.
Och de skulle ju komma mellan 12-16 så jag hämtade barnen en timme tidigare vid 11.30 för att kunna vara hemma den tiden, och jag tänkte att jag skulle ha gott om tid när vi väl kom hem. Tji fick jag för de kom nästan direkt.

Modemet kommer krångla sa han, men de ska skicka oss ett nytt. Än så länge har jag inte sett något krångel.


.roligt

Jag skrev ett inlägg för några dagar sedan som försvann för att grannens internet försvann. Ska försöka komma ihåg vad jag skrev.

Jag skrev nog att det var tråkigt med internet.

Och så en rolig sak på jobbet.
Jag knackade på en dörr och en man öppnade.
"Cleaning?" frågade jag lite käckt och glatt.
"No, that´s impossible" svarade han.
Hahaha. Undrar hur bra han var på engelska egentligen? Okej, jag är inte världsbäst själv även om jag är ganska bra (inte på grammatik men iallafall på ord).

.problemet inte löst

Problemet är inte löst och jag kan surfa bara ibland. Jag hoppar mellan två kära grannars trådlösa, som plötsligt slutar fungera, eller inte en börjar fungera, eller går så segt att det tar flera minuter att bara öppna en sida. Just nu funkar det ganska bra, hoppas det håller i sig till klockan 21 då jag ändå tänker kolla på tv.
Imorgon kommer någon tekniker hit, vi har testat ett annat modem som vi har och det funkar inte. Är någon kortslutning som blivit någonstans nere i källaren sedan de var där och grejade med elmätarna tror BBB.

.segt

Usch, det var segt. Funderar på att kolla film istället, eller kanske gå och lägga mig om en timme. Jag ska ju trots allt jobba imorgon. Har lite att fixa i lägenheten egentligen, ska ju ha barnvakt imorgon eftersom P är borta. Men det är inte så farligt, jag städade en del idag, mest damm i hyllorna. Har inga mer tider sen förrän nästa söndag så storstädning blir i veckan.

.jag smet in

Vårt modem är sönder sedan i onsdags! Inget internet, ingen hemtelefon. Fatta vad irriterande och jobbigt!
De bytte elmätarna i huset och bröt strömmen i ca 15 minuter, vi var inte hemma men jag vet att det gjordes den dagen pga digitalklockan i sovrummet. Iallafall, sedan dess lyser endast två gröna lampor på modemet. Bredbandsbolaget tror att det beror på något annat, men det är egentligen skit samma vad det beror på, det viktiga är att det fixas! Och i torsdags sa de tidigast på måndag. Jättekul.
Så hur kan jag då sitta här och skriva?
Enkelt... tack någon kär granne med trådlöst internet utan lösenord. Tack, tack, tack.

Jag har för övrigt inte saknat nätet så mycket, har jobbat varje dag och lagt mig tidigt, och igår när jag inte behövde lägga mig tidigt (eftersom jag var ledig idag) så kollade jag sex avsnitt av Veronica Mars, så jag hade att göra till halv två.

Jag är inte så beroende som jag tror av internet, fast just nu är jag glad.

.mer jobb till mig

Jobbade idag och har även sex tider till. Först 4 dagar denna vecka, en dag nästa, och två dagar veckan efter. Ikväll hade jag tänkt kolla på 3 avsnitt VM (kollade ett igår på 4e skivan) efter DHW men de planerna sprack när en ringde och frågade om jag kunde jobba för henne imorgon. 5 dagra denna vecka. Så nu ska jag gå och sova istället.
Skönt med lite jobb faktiskt. Jag uppskattar ledigheten så mycket mer!
April kommer bli väldigt lugn (dvs inget jobb knappt) men jag är iallafall garanterad jobb inför sommaren! Vilket innebär att jag för tillfället kan sluta jaga sommarjobb och det känns bra. Hålla ut april, och sedan en hel sommar full av jobb.
Det låter ju inte så kul.
Suck.
Har varit helt ledig de senaste 5 somrarna.
Men huvudsaken är att barnen ska få en ordentlig sommar, och det blir det. De ska vara iallafall en vecka hos mormor och en hos farmor när dagis är stängt.
Nästa sommar ska jag se till att antingen ha ett bra jobb med semester, eller ha sparat pengar så jag kan ta mig semester ändå. Iallafall ett par veckor.

.låg

Idag är jag helt låg. Har inte orkat göra ett skit, vill bara sitta och göra ingenting. Dagis har studiedag så barnen är hemma. Imorgon ska de gå på första dagen sedan länge nu. Först fick de vara lediga en fredag och sedan var K sjuk mån-ons och sedan var de hemma tors-fre samma vecka eftersom det gick jättemycket magsjuka på dagis. Så de har inte varit där sedan torsdag i förrförra veckan med andra ord.
Imorgon blir en längre dag, jag ska jobba. Skönt att komma iväg lite. Fick imorgon och på torsdag.

Nu svävade jag iväg lite. Inte orkat göra någonting. Jag har inte städat och inte lagat mat. Visst låter det hemskt! Fast det är inte så hemskt. Jag städar ju varje dag så det är ju bara lite leksaker som ev behöver plockas upp. Lagat mat, ja vi har ätit middag ändå, hade rester: Färsgryta med pasta och banan (utan bananer idag) som bara var att värma. Och tack vare det är det ju knappt någon disk heller, så om jag struntar i disken får den ändå plats i hon och kan tas imorgon.

Jag tror jag ska ta och klä på oss lite och gå ut en stund. Orkar inte, men det skulle vara skönt med en liten tripp till affären iallafall. P kommer inte hem förrän imorgon och han åkte igår. Studion. Jobb, så det är ju bra!

Sen fick jag ett brev från af där det stod att det finns skitlite jobb och skitmånga sökanden på både lokalvård och vårdbiträde. Ja, inte de orden kanske. Kändes ju jättekul.
Ännu mer kul när det stod att jag borde fundera över en yrkesutbildning över de yrken jag valt så jag har större chans på jobb.
Hahaha! Utbilda mig till lokalvårdare? Uska? Nä tror jag knappast att jag ska! Jag har liksom inte valt dem, jag söker de jobben för att det är de jag kan få, inte för att jag vill u t b i l d a mig till det och slita med det hela livet. Jag jobbar med det medan jag funderar på vad jag vill bli, och sedan blir det högskola.
Inte något ont om de yrkena på det sättet, men jag vill inte. Jag har högre ambitioner, jag vet bara inte riktigt vilka ambitioner än.

.jag och tvn

P är inte hemma ikväll heller. Så det blir jag, tv:n med en skiva Veronica Mars såklart, godiset som är kvar sedan igår och två katter under filten. Barnen sover.
Ska bara surfa lite sidor innan jag slänger på 40 min*4 med världens bästa serie. En av.

.en otäck inneboende

Detta hände i fredags när jag städade. Plockade ur tvättmaskinen och fyllde på med nya kläder. Vår matta som legat i badrummet jättelänge i väntan på tvätt (går inte i maskinen - måste handtvättas - jättejobbigt) slängde jag lite åt sidan sådär. När jag var klar med ifyllningen vänder jag mig om och ser en jättestor ljusbrun spindel kila ut från mattan och springa över golvet mot väggen bredvid toaletten. Hjälp!
Jag som är skiträdd för spindlar. Fast den här gången stod jag helt lugn. Jag måste ha varit chockad. Jag övervägde att slänga vår papperskorg på den och mosa den, men det gick inte för den var för nära väggen. Så helt kallt gick jag och hämtade dammsugaren som stod i hallen och slurp, så fick spindeln bo i dammsugaren. Efteråt passade jag på att dammsuga alla golv så den förhoppningsvis dog därinne och inte kommer utkrypandes igen en mörk natt.

.sovställning

Kimi sover uppochner. Ser ni örat? Haha.


.sur

Jag är sur på mig själv av ett antal anledningar just nu. Onödiga och klantiga saker. Men sånt är livet, antar jag.

.två skivor

Nu har vi redan kollat på två skivor. Fyra kvar.
Igår skulle vi bara titta på två avsnitt, klockan var ju faktiskt 22 när vi började, men det gick inte att stänga av. Så det blev 4.
Och 4 idag.
Imorgon är P inte hemma, releaseparty. Så jag vet inte vad jag ska hitta på. Köpte lite godis som jag ska äta på i min ensamhet, fast hälften åt jag visst upp ikväll.
Ungarna fick lite fredagsgodis, och var helt speedade timmen innan läggdags. Aldrig mer godis för dem, känns det som. Å andra sidan brukar det vara full rulle med spring, bus och skrik innan läggdags även utan godis i magen.

.mitt paket

Yay, ikväll blir det minst två avsnitt VM efter Medium. P är och hämtar mitt paket nu. Underbart!

Här har det vräksnöat sen ungefär precis när vi skulle åka till stan. Sucka.
Och två ställen vi skulle till hade stängt. Sucka.
Och eftersom det vräksnöade kunde vi inte köpa kartongerna på öb som vi tänkt. Ännu mera sucka.

Men vi handlade lite annat nödvändigt och onödvändigt:
Schampo, balsam, tvål, duschcreme, tandborstar,bindor, tvättmedel, kökssvampar, disktrasor, städtrasor, lampa, katträd, kattleksaker, köttbuljong, hönsbuljong och så två filmer som råkade åka ner i korgen. Jag gillar öb. Med tanke på att typ allt utom buljongen var helt vanliga varor som man hittar på ica, bara att de är billigare. Samma märken precis. Buljongen var såklart också vanlig vara, men inte knorr och märket finns inte på ica. Hoppas de smakar gott.

Men nu vill jag ha mina kartooooonger! Flyttkartonger mellan för 12 kr styck. Ska köpa tio stycken. Sedan blir det på ett ungefär:
1 för sladdar och adaptrar
1 för mina minnen, saker jag aldrig kollar på typ skolkataloger men som känns fel att slänga men ännu mer fel att de bara ligger och tar plats.
3-4 stycken för barnkläder som är för små. Hoppas det räcker med 3-4.
1 för utrensade skivor
1 för småpryttlar man inte vet om man ska ha eller slänga eller nåt.
1 för urvuxna barnskor, och ev mössor och vantar och sånt.
1 för jag vet inte, kanske behöver fler för barnkläder och kanske blir det inte alls som min fina lista, men det kommer bli bra iallafall.
Sedan ska vi slänga alla möbeldelar som står där nere, försöka bli av med frysen/kylskåpet som inte ens är våra/t som står där, montera ner spjälsängen, ställa iordning. Fatta skönt att ha ett förråd som det går att gå in i! Och där man lätt kan hitta sina saker bara genom att läsa på kartongen, om man nu vill hitta dem. Annars kan man bara glömma bort att de finns och ändå ha kvar dem. Bra!

.väntar på sms

Från ginza! Har beställt Veronica Mars säsong 2 och jag längtar! Beställde 3an också men den var slut i lager. Hm. Så den får jag beställa på nytt någon annan gång. Så snart blir det VM-maraton här hemma! En skiva kvällen.

.felhörning

Imorgon blir det äntligen dagis för kidsen. De hade egentligen kunnat gå idag, men det blev inte så ändå. K åt ju så dåligt i tisdags också, så det kändes bäst att vänta en dag till och se så att ätandet kom igång igen.

Fortfarande lite ärenden kvar även om jag var och storhandlade igår iallafall. Köpte massa saker och tyckte hon sa "400-nånting" så hela vägen hem funderade jag lite och tänkte "Vad billigt!" fast någonstans visste jag att det inte kunde stämma. Det gjorde det inte såklart. 700 var rätta summan.

Imorgon ska vi till öb och hamstra lite schampo och andra grejer. Ska bl a köpa flyttlådor. Nej, vi ska inte flytta, bara organisera lite här hemma. Har rensat en del och slängt, men har massa skåp och lådor kvar. Jag är så trött på att ha en massa skit!

.måndagsblogg

Hemma med ett friskt barn och ett sjukt barn som är frisk. Vilken tur, det verkar inte ha varit magsjuka, utan snarare tom-mage-kräkning. Men hemma får de vara ändå idag. För han hade faktiskt feber igår. Eventuellt blir det en hemmadag imorgon också, beroende på hur mycket han äter idag. Än har det inte varit så mycket.

Har massa saker att göra nu i dagarna. Måste till af, försäkringskassan, veterinären med kissarna, P ska på synundersökning plus att vi ska försöka komma iväg och storhandla vilket kräver en del planering när man inte har bil. Minst en unge måste vara med, så att man kan ta med vagnen utan att skämmas. Sen ska papper in på 2-3 olika ställen med olika saker, inkomstuppgifter och skit. Suck. Jag försökte organisera det lite och lyckades, förutom att vi har fel blankett till fk. Suckostön!
Och både jag och P har ärenden, men vi kan ju inte släpa ut ungarna, så P får väl göra sina ärenden idag så gör jag mina imorgon. Det blir nog bäst.
Och middag ska planeras och handlas till och lagas. Suckostön igen. Det är därför jag vill storhandla, fylla hela frysen och slippa fundera en massa.

.sjukt

K är sjuk. Började igår med trötthet och att han inte åt något mer än välling morgon och kväll. Idag har han haft febr och fått i sig lite välling och glass. Nu ikväll vid 20.30-tiden spydde han. Hoppas det inte är magsjuka! Utan att han spydde för att han inte ätit så mycket. Hoppas hoppas hoppas!

.allt blir bra

Det är så skönt när saker ordnar sig. Även om de kanske inte ordnar sig på det bästa sättet, utan snarare sista-alternativet-sättet, så har det ändå ordnat sig. Och man kan slappna av igen. Lite iallafall.

.tre små katter

Lava är fortfarande hos oss. Åååh, vi är så kluvna. Hur ska vi göra egentligen???

Nu är det ju så att bil-biten inte kan lösas riktigt än, så tills vi kan köra henne "hem" så kommer hon ju stanna här. Och om hon då slutar med sina dumheter...
Frågan är bara hur kan vi veta att hon slutat?
Ibland har det ju gått en vecka eller mer mellan gångerna. För några dagar sedan kissade hon i soffan igen. Men denna gång kom P på henne, in action, så han grep tag i henne och skällde och bar henne till lådan. Avbröt allt mitt i. Vi hoppas att det kan ha hjälpt!

Vi tror nu att orsaken helt enkelt är Knas. I Lavas förra hem var hon den som bestämde. Ägaren hade tillochmed fått lite problem hemma när inte Lava bor kvar haha. Sedan flyttar Lava hit och får stryk och protesterar. Hon är lite rädd för Knas, imorse gömde hon sig bakom köksdörren när Knasis dök upp.

Me jag känner mig fortfarande så kluven. Vi har ju sagt massa gånger nu att "sista chansen för Lava." Hade vi bara vetat att hon skulle sluta med dumheterna hade vi lätt kunnat bestämma, om vi kunde sia in i framtiden att "tre gånger till och sedan gör hon det aldrig mer" så ok, då hade vi kunnat tvätta och torka de tre gångerna. Men vi vet ju inte.

Vad ska vi göra?

.utveckling

Idag är tredje dagen utan blöja på dagis för A. De två första dagarna har gått jättebra. Däremot funkar inte natten hemma än. Testade en natt, gick inte. Natten efter hade hon kissat i blöjan. Denna natten var den torr. Men jag ska se om ett par veckor hur det verkar fungera.

K var rolig i morse. Han klappade Knas, som rörde på huvudet.
K: Knas huvud är vaken men kroppen sover.

De är så underbara mina små! Börjar bli så stora nu. K har blivit liiite mer pappig, han har ju valt att pappa ska både läsa och söva, fast sen har han ropat på mig så jag får gå in i allafall. Han har också börjat vilja gå lite egna vägar till dagis, vilket han får så länge jag kan se honom. Tex att han går på stigarna och jag på gångvägen. Han vill inte hålla handen lika mycket som tidigare. Tänk att han blir 5 år i år! Tiden bara rusar iväg...

.man vet att det är vår

Det finns ett sätt att veta när vintern och sommaren snart är över utan att ens titta på vädret. När alla säsongsstarter på tv börjar igen!
I måndags Project runway, i tisdags DHW och idag Medium.

Nu väntar vi bara på Prison Break och Lost också. Hoppas Lost kommer med en ordentlig resumé.
House har jag slutat titta på, den är bra men jag vet inte, jag tror att jag tröttnade lite tillslut.
Heroes slutade vi titta på, den var ärligt talat inte så bra...

.project runway

Ny säsong av Project runway, kul! Men den ena tv-sidan lurades lite och påstod att det var säsong 4 när det är säsong 5, så först trodde jag det skulle vara repris. Tur det inte var så.

.helvilt

Helt slut! Barnen har varit helvilda sedan klockan fem ungefär. Höga ljud, spring, lek, skrik, plötslig dövhet när de inte hör någonting av vad man säger. Puh. Men nu ska de sova iallafall, antar att de kommer somna ganska fort. Jag sitter här, för de valde sin pappa ikväll. K har ju varit väldigt mammig en lååång period, så det är faktiskt skönt att han börjat välja P lite mer. A ville komma till mig, men det är skitenkelt att locka tillbaka henne till sängen genom att påminna henne om dagis imorgon. Då blir hon glad och lägger sig snällt på kudden.

Inatt blir första natten utan blöja för henne! Och imorgon ska hon till dagis utan också. Hoppas det går bra!

.sådär

Nu har jag fått ihop ett litet brev som jag är ganska så nöjd med. Jag hoppas att jag undvikit alla klyschor. Och att det är jag i brevet. Skulle kännas fånigt om de läser och förväntar sig något annat än det de får. Det låter ju lite klämkäckt, men går det verkligen skriva en ansökan utan att det låter så? Man "måste" ju skriva att man är glad och bra på det man gör och möter världen med ett leende och vill ge så god service att alla bara vill krama en. Ja, inte med de orden förstås. Men mellan raderna. Hur skulle det funka i en ansökan att skriva "Jag är ju lite sur ibland" eller "Vissa människor står jag bara inte ut med" eller "En del dagar vill jag bara krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet och inte komma till jobbet alls." De som läser ansökan är ju också människor, och de fattar nog att ansökningar inte talar om hela sanningen, jämt. De visar den bästa sanningen, men inte alltid endast den sanna sanningen. För jag ljuger ju inte. När jag skriver att jag alltid gör mitt bästa så är det sant, fast vissa dagar kanske det bästa inte är jättebäst, jag kanske kan göra bättre andra dagar, men just den dagen är det mitt bästa. Och jag ler alltid på jobbet när jag möter folk. Alltid. Jag ler alltid när jag ska vara trevlig i telefonen också, fast de inte ens kan se mig.

.segt

Why, oh why är internet så segt?
Ett försök att tala om för mig att jag borde ägna mig åt viktigare saker än att surfa kanske. Suck. Jag känner mig så låg idag. Och jag gör faktiskt viktiga saker också. Sitter på amv och googlar på allt jobbrelaterat jag kan komma på och filar lite på personliga brev. Sådetså.

.torris

Japp, blöjan torr imorse också. Ska se ett par dagar till, sedan kommer nog A bli helt blöjfri. Ska prata med dem på dagis i veckan, om de tror om hur det skulle funka där också.

.jobbångest

Det här med jobb ger mig bara sådan ångest. Skit, alltihop. Varför, varför? Det var ju så bra, jag fick ju jobba så lagom mycket, allt skulle ju bli som förr bara januari tog slut. Och nu finns det ingenting. Blä. Jag hatar det här.
Idag ska jag försöka skriva ihop något bra, imorgon ta mig till biblioteket och skriva ut en massa lappar och sedan se om det kanske går att gå omkring på stan och lämna in på lite ställen.
Men det är också ångest.
Jag vill plugga!
Tror jag.
Suck, varför kan jobben inte bara ramla på en?

Igår pratade vi om att flytta till Danmark. Skulle vara lite kul. Fast då måste vi förståss få jobb där. Och en lägenhet. Men det är bra, för i Danmark jobbar de bara måndag-torsdag och bara sex timmar om dagen säger P. Fast med samma lön. Jag undrar om det stämmer. I don´t think so.

Nä, vi kommer inte flytta till Danmark. Lika lite som vi kommer flytta till Atlanta, som vi pratade om innan barnen.

.vad vi gjort idag

Först tänkte jag att vi har ju hittat på en massa idag, fast sedan tänkte jag att jag skulle lista här på bloggen, men det var ju inte så mycket ändå.
Vi har byggt lego.
Barnen målade med vattenfärger.
Vi gjorde dockor av toarullar. Fast det var lite problem för jag hittade inget garn och inget tyg. Tog en tröja jag absolut inte ska behålla och klippte sönder, och så hade vi ett skosnöre. Ögon, näsa, mun fick bli med tuschpennor.
Vi har inte gått ut. *Skäms*.  Tur det är dagisvecka igen, då är de ute minst 2 timmar om dagen. På dagis och när jag hämtar.

Min nacke gör fortfarande ont, fast nu på ett lite annat sätt. Kan itne vrida huvudet åt höger, och jag känner mig "tung" i huvudet om jag rör det på ett speciellt sätt. Kanske borde ta en värktablett så smärtan försvinner för ett tag så jag ev slappnar av ordentligt. Jag känner inte att jag spänner mig, men det kan ju bero på något sådant? Fattar inte hur jag kunde sträcka till den så genom att ? Och det var ju i onsdags morse och nu är det söndag kväll. 5 dagar. Suck.

.sms till hemtelefonen

Hahaha läste en kul grej på FL, att man tydligen kan skicka sms till hemtelefonen. Då ringer det och en dataröst läser upp sms:et. Var ju tvungen att testa och det funkade! Fan vad kul det var!

.kanske en blygis

Ok, nu har P pratat med ägarna. Lava ska flytta tillbaka till dem, men Kimi får stanna hos oss! Jippi! Ett litet villkor är bara att vi måste skaffa en kattkompis till honom, dvs en annan oriental. Orientaler måste alltid vara minst två, annars mår de inte bra.
Ägarna har en liten osocial kisse hos sig som de inte lyckas få sålt pga det. Vi ska testa henne och se om hon blir ett bra sällskap för vår Kimikatt.  Kanske hon kommer gömma sig jämt, det vet vi inte, men så länge det inte lämnas bajs och kiss överallt så är det okej. Eftersom hon tydligen är osocial där hon är nu, blir det ju ingen större skillnad för henne att vara osocial här. Väldigt söt är hon iallafall,  och bara 20 veckor gammal.

Nu ska vi bara lösa bil-biten till Ödeshög också.

Kommer nog sakna Lava en del, men eftersom vi haft dem så kort tid så känns det inte jobbigt ändå. Lite elakt kanske, men det kommer faktiskt bli ganska skönt också. Slippa det där "Nej-släpp-inte-in-Lava-i-sovrummet" eller "Hur-ska-vi-göra-den-dagen-vi-köper-nya-sängar-till-barnen" eller "vad-är-det-som-luktar-nu-då" eller "fan-nu-har-hon-kissat-här".


.jag ger upp

Det känns inte kul, men nu ger jag upp.
Lava.
Både fd ägaren (ägaren egentligen), veterinären och P´s kompis kattexperten tror att kissandet beror på rivaliteten mellan henne och Knas. Det ä en protest, och en stark sådan. Det ska tydligen gå att få bukt på det, men det är tydligen svårt. Man kan göra så att man stänger in den kissande katten med låda och mat i ett mindre rum, men vi har ju inga mindre rum. Vi har inget rum alls att avvara bara för henne.

När man talar om trollen så kommer de till knät.

Hon spinner och kelar men jag orkar inte! Nej, hon har inte kissat igen. Denna gång bajsade hon i soffan! På kudden och en filt. P sa att vi inte borde lägga kuddar och filtar i soffan, men ärligt! Jag vill ha kuddar och massa filtar i soffan, det är mysigt och gosigt, och det går ju inte att leva så, anpassa allt för att man har en katt som inte har vett att endast kissa och skita på lådan!
Hade det bara gällt henne hade det varit noll problem, då hade hon haft en enkel biljett hem. Men nu gäller det Kimi också. Kimi som är så underbar och mysig och vant sig vid barnen och allting. Och lämnar vi tillbaka Lava måste han också tillbaka... har de sagt iallafall. P ska ringa och prata med dem iaf, men jag känner att vi kanske får "offra" vårt ägarskap för Kimi, för vi kan bara inte ha en katt som beter sig som Lava gör. Det går inte.

.jag tvättade en blöja

Igår tvättade jag lakanen från sängen och idag när jag skulle hänga upp dem så var det något konstigt på dem. Tog upp hälften och hittade en blöja i tvättmaskinen.
Jag har tidigare tvättat både pengar, stenar, bankomatkort, papper, lego och lite annat av misstag, men en blöja tar väl ändå priset!

Nåja, jag kan ändå vara ganska säker på att det var en oanvänd blöja, men ändå. Tvättar om lakanen nu och hoppas på att alla små vita, geleaktiga bitar försvunnit.

A´s blöja för förresten torr i morse också, så jag ska kolla i en vecka till eller så, sedan får hon testa sova utan tror jag.

RSS 2.0