.snö i göteborg

Det har varit snö här länge nu. Inte så mycket att man måste pulsa fram, utan lagom mycket, så att marken är täckt och det skulle gå att åka pulka (om vi haft någon, vilket vi ska köpa snart). Temperaturen är dessutom tillräckligt kall för att det inte ska vara det minsta slaskigt. Egentligen perfekt vinterväder, som i dag när det dessutom var sol. Enda nackdelen är att jag fryser fingrarna av mig. Ovanlig Gbg-vinter!

Pepparkakor har vi bakat, och barnen har redan ätit upp en hel liten burk. Detta gjorde vi på första advent, efter att ha haft en hel massa otur med ljusstakar och stjärnor.
Det första som hände var att K´s stjärna ramlade ner så fort jag satt upp den. Det visade sig att den gått sönder, grejen som håller fast sladden i stjärnan har lossnat och det går nog inte att laga. Ska testa limma, men stjärnan är nog för tung för det. Synd, för den är fin. Undrar om man kan åka och klaga lite på Ikea, även om det var många år sedan den köptes? Nästa grej var att lamporna i adventsljusstakarna vägrade funka. Efter att ha bytt och grejat fick jag iallafall lysande lampor i en av dem. Så jag måste köpa fler, så vi inte bara har en i köket. Jag börjar inse det kloka i att ställa fram sakerna någon dag innan första advent, eller iallafall kolla dem så man hinner fixa till dem. Inte för att det alltid hjälper. En gång kollade jag julgransljusen, de funkade. Satte i dem i granen. Då funkade de inte längre.

.deg

Imoron blir det pepparkaksbakning! Och ev en tur till Ikea för att köpa en ny lampa till barnens rum, eftersom deras gick sönder i flytten.

.mobbningsfasoner

K och A kom ut i köket.

K: Mamma, jag sa till A att stoppa håret i toaletten och sen stängde jag locket och spolade!

Jag:!!!

Kollar på A, nej, håret är torrt, vilken tur att hon verkar ha klarat sig undan toalettvattnet iallafall, men var sjutton har K fått iden ifrån?
Frågar A om K verkligen gjort det, jo, det hade han. Börjar prata med K om det, men någonting stämmer inte riktigt...

Och det gjorde det såklart inte heller. Det var en hårtuss från en borste som hamnade i toaletten och blev nerspolad, inte en tvättning av A´s huvudhår, även om det lät så till en början. Haha. Tur.

.aldrig mer tjock

Första julklappen! En 42" platt-tv. Välbehövlig, då vår begagnade tjocktv började bli väl konstig i bilden. Så nu har vi äntligen fjärrkontroll och alla kanaler inställda igen. Och imorgon är det lördag och jag behöver inte ställa klockan för första gången på 2 veckor!
K var så söt i morse med. Hela veckan har han vaknat runt 7. Idag 6.25. Gick upp och spelade på datorn. Sen när jag sa att han skulle komma och äta frukost frågade han om han fick fortsätta spela sen, och jag sa nej, det hinner du inte. Varför då frågade han. Han trodde det var lördag! Misstänker att det var därför han var så tidigt uppe.

När man måste gå upp, går man upp sent. När man kan ligga kvar och dra sig så länge man vill, går man upp extra tidigt.

.bokstaven R

A har börjat säga R! På riktigt! Det låter iallafall så när hon pratar vissa ord. Däremot kan hon inte säga det på kommando, eller om man ber henne upprepa ett ord där hon precis sa R i. Men det är på väg!
Så nu är det bara K kvar, jag hoppas det kommer av sig självt, annars väntar de tills ettan med talpedagog.

.julklappsköp

Idag har det äntligen blivit lite julklappsköp. P, sluta läsa nu!
Till K har jag köpt thomas-tågetlok, hello kitty-glassbil, Musse i underlandet (film) och Lill-gruffalon (bok).
Till A ett nagellack (hon älskar att få naglarna målade och jag har bara ett rött, så hon ska få ett rosa), en prinsesskrona (hon älskar att klä ut sig och på sista tiden vill hon gärna vara prinsessa), ett grodspel och Vem ska trösta knyttet (bok).
Till P har jag hittat den perfekta presenten, hoppas jag. Två säsonger av tv-serien Dexter. Jag tror inte han har sett den.
Nu ska jag bara hitta självlysande stjärnor till ungarnas tak (ev ska de få dem som adventskalender, två stjärnor om dagen att sätta upp i taket fram till jul) och hitta på något till strumporna också.

.EdgarDen här killen heter Edgar. Han kanske ska flytta hem till oss om några månader. Jag hoppas, för han är så himla söt. Edgar är även Kimis barnbarn!

Bilden är tagen härifrån.

.glasolycka

Vi satt och åt lite korv med bröd nyss till kvällsmat. Barnen var lite småspralliga som de är på kvällstid, och av någon anledning får väl A för sig att bita i sitt glas medan hon dricker. För plötsligt går det bara sönder i munnen på henne.
Jag blev ju livrädd såklart, hon fick en stor glasbit i munnen som hon spottade ut, och jag tänkte att nu sväljer hon en massa splitter eller skär sig massor...
Vi fick henne att skölja munnen och frågade om det gjorde ont någonstans, men det gjorde det inte. Inga synliga sår.
P ringde sjukvårdsupplysningen, men de av lugnande besked. Tydligen är det ingen fara om man råkar svälja små glasbitar. Och jag tror inte A svalde något.
Så hon klarade sig undan med ett pyttelitet skärsår på armen, och ett pyttelitet på ena benet, och de var mest som små prickar bara.

.glad och stolt

Snäll, omtänksam, eftertänksam, intelligent och speciell. Läraren har jobbat som lärare i 40 år och har aldrig tidigare mött ett barn som K, sa hon, med positiva ord alltså. Jag blev så glad.

.spel

Barnen satt och ritade och jag fick ett infall att göra ett spel. Hittade på allt eftersom. Kom på att det faktiskt är riktigt kul att göra egna spel, har inte gjort det sedan jag var liten.
.liten modell

A är så söt. När kameran åker fram blir hon modell *s*
.halloween

Vi har inte firat. Inte mer än att baka en kaka, men det hade mest att göra med att det är (var) söndag. Men barnen klädde ut sig iallafall. K var skelett och A var nyckelpige-kanin. Nyckelpigediademet har ju tyvärr gått sönder.


RSS 2.0