.oron släpper

Idag gick allt bra!
Jag och K kom till skolan, och inget barn stod i kö. Det första K sa var att han skulle gå och ställa sig vid dörren, och så gjorde han det. Jag ställde mig i närheten och sa åt honom att inte flytta på sig om de andra barnen kom. Nä, sa han, det ska jag inte.
Så han blev först in, precis som han ville.
Och när jag hämtade honom så berättade han lite vad han gjort idag, bl a lekt med en pojke och några flickor i dockvrån, och när de gick till bamba (hemska ord!) hade en flicka T hållit honom i handen. Gulligt! Så det verkar faktiskt som att det går riktigt bra i skolan. Skönt det.

.sol och gummistövlar

När vi skulle gå till skolan i morse, jag och K, hittade vi bara hans ena sko. Vi letade överallt! Och klockan gick. Vi brukar gå runt 15 min innan skolan börjar, men idag fick vi rusa när det var 8 min kvar, och K fick ha gummistövlar på fötterna. Stackarn, men vad gör man?
Vi kom precis i tid som tur var, alla barn hade redan gått in. Sen när jag kom hem hittade jag skon efter två minuter, i tvättkorgen, enda stället jag inte letat ungefär...

.en osäker, en pratsam

Idag blev K ledsen både vid hämtning och lämning.
Vid lämning ville han stå först i kön, och vi var först på plats, men han gick aldrig och ställde sig vid dörren trots att jag sa att han kunde göra det om han ville vara först. Och såklart kom de andra barnen och ställde sig, och han ville att jag skulle säga till dem att flytta på sig,emn det kunde jag ju inte göra. Åh, min lilla älskling, jag önskar jag visste hur jag ska stärka honom att våga. För jag vet ju att hade han gått fram och ställt sig hade han säkert flyttat på sig när de andra kom. Han gör ju så. Jämt.
Vid hämtning ville han krama sin fröken (mycket positivt!) och gick fram med armarna utsträckta, men det var en massa barn och föräldrar och prat, så hon märkte det inte. Och han blev ledsen. Men jag tröstade och han fick givetvis en kram av fröken så fort hon märkte att han ville ha en. Sen var allt bra igen.

Men något mycket, mycket positivt var han han berättade för mig att han byggt tågbana med en annan kille idag, men att de fick städa undan den men de skulle bygga en ny imorgon. Och jag tror faktiskt att han trivs bra i skolan, för även om en liten, liten motgång får honom att bli ledsen blir han glad fort igen, och det är aldrig några problem att lämna när vi väl kommit in och han tagit av sig ytterkläderna.

Idag var det även dags för A´s 4-årskontroll. Henne behöver jag inte direkt oroa mig för iallafall. Hon kan prata den lilla. Hon såg perfekt, ritade en gubbe och ett kryss, hoppade på ett ben. Men en smalis är hon, 13,6 kg och 99 cm lång. Fast K är ju inte direkt stor han heller. Tur att det ligger i släkten så jag vet vad det beror på.

.boken försvann

Har ju börjat handla lite smått på amazon. Två ggr från usa och 1 gång från storbritannien.
De två första böckerna kom tidigare än jag trodde och allt gick bra.
Men den tredje. Jag väntade. Och väntade. Och väntade. Ringde posten. Väntade lite till. Sen skickade jag iväg ett litet mail om vart har boken tagit vägen? Och fick alla pengar tillbaka! Superbra.

Men jag vill verkligen ha den, så jag har försökt en gång till, och denna gång fick jag tag i ett billigare exemplar. 116 kr istället för 169 blev det denna gång, med frakt alltså! Håll tummarna nu att denna bok dyker upp.

.sista födelsedagen

Sista födelsedagen i september. A 4 år.
Vi började dagen med att smyga in och sjunga med paket. Hon fick ett snigelspel (tempo) som de tydligen hade på dagis, little pet shop magic stickers, en liten älva (Tingeling), legosats (med hundar och hundkoja) och en målarbok med hästar.
Sedan kom barnens farmor med sambo och vi åt Flygande Jacob till middag. Barnen åt ingenting knappt, men de hade precis fått paket och pysselböcker, så de var väl lite distaherade...
Fika blev kladdkaka, glass, maränger, strössel, chokladsås och bullar. Nu badar barnen, ska snart stoppas i säng. Skoldag imorgon.

.sex minuter

Fatta vad skönt att ha direktbuss till jobbet! Helt underbart! Tyvärr går den bara vardagar, och tyvärr måste jag gå redan 7.10 hemifrån (bussen går ca 7.15) när jag börjar kl 8. Men bussen tar bara 9 minuter!

Och idag när jag åkte hem så hoppade jag på bussen 17.13 och av 17.19. Det tog sex minuter hem. Och det var bara 2 st till på bussen, så det var lugnt och skönt.

Men imorgon får jag dra in till stan och ta någon av de andra, för då måste jag handla A´s födelsedagspresenter.

.besök och lite annat

Idag har vi haft en del av P´s släktingar på besök.
Och så har jag och barnen varit och köpt skor. Det blev ett par gummistövlar och ett par gympaskor åt K. A fick inget idag eftersom jag blev lite osäker på hennes storlek, om hon skulle upp en eller kan ha de stövlar hon redan har. Dessutom var det massor av folk i affären, kön var lång och barnen började tjata om mat.

När vi kom hem kom besöket och dessutom fick K feber! 39,1 grader minst. Jag tog tempen men det blev lite struligt på slutet. Han har varit ganska pigg och mest som vanligt, men han kommer få vara hemma från skolan imorgon. Det känns skitdumt, särskilt som han bara gått en vecka, men vi kan inte chansa. Jag gjorde det en gång i våras. K hade lite feber ena dagen, bara någon timme eller två, och fick gå till dagis dagen efter. Och så blev han sjuk där och de fick ringa mig att komma och hämta.
En feberfri dag är ju vad som gäller också när barnen varit sjuka. Hoppas han är frisk imorgon bara så han kan gå på tisdag, för på fredag är det studiedag.

Och det konstiga är att K redan imorse sa att han var sjuk, att han skulle vara sjuk dagen efter. Han vet varje gång. Fast det kanske inte är så konstigt, han är trots allt 6 år och vet väl hur det känns när det är feber på väg. Han har ju ändå haft det ett ganska stort antal gånger nu, på kort tid dessutom.

.lastbilstårtan


.födelsedag

K´s födelsedag blev jättebra med något undantag. Lego och irriterande comhem-folk som ringde på dörren.

Dagen började med att vi väckte K medsång och paket. Efter det gick han i skolan, och jag gjorde en lastbilstårta under tiden, enligt önskemål. När jag hämtat honom åkte vi till Toys R us. Legopaketet han fick visade sig nämligen sakna bitar, inte lite heller. Hela 57 stycken. Men i leksaksaffären fick jag bara ett nr att ringa så skulle bitarna komma hem på posten. Okej.
P ringde numret men de sa att det skulle ta flera veckor för oss att få bitarna, så det var bättre att byta i affären. Så senare på kvällen åkte P dit för att byta, men då var varan slut! Så han fick köpa en polishelikopter (lego) istället, för 50 kr mer. Jag tycker att de kunde kompenserat oss och låtit oss få det paketet för samma summa, men tydligen inte.
Fast vi funderar på att köpa den första varan igen så fort den kommit in. Det var ju den han skulle få, och den kostar bara 100 kr. En byggsats som man kunde bygga en helikopter, en båt och ett flygplan med. Polishelikoptern fick han ju mest för att det var så synd om honom, han ville bygga med sitt nya lego och så gick det inte.

När jag lagade lasagne (också önskemål) och precis var klar med ostsåsen ringde det på dörren. De kom från comhem, och jag sa att vi har BBB och vill inte byta.
Nä men det var inte frågan om deeeet, vara lite frågor.
Okej sa jag, men jag håller på med middagen nu.
Då vill de komma tillbaka senare, vilken tid passar?
Ehhh, men vad är det för frågor då, undrar jag.
Då börjar de, som vanligt mycket irriterande.
Varför har ni bredbandsbolaget?
För att vi är nöjda med det.
Varför är ni nöjda med det?
Jag orkar inte hålla på med det här, hejdå! SMACK igen med dörren.
Försäljare/utfrågare stavas bara på ett sätt: I-R-R-I-T-E-R-A-N-D-E.

Men annars var födelsedagen toppenbra!

.nästan utelåsta

Jag sitter och äter non-stop. Egentligen ska jag ha dem till K´s tårta imorgon. Han har önskat sig en lastbilstårta, och en lastbil måste ju ha last. Fast jag äter inte alla såklart, men jag kan visst inte ha godis hemma utan att stoppa i mig...


Vi var nära att bli allvarligt utelåsta jag och barnen. P åkte och repade och vi gick till affären. Väl hemma igen ska jag låsa upp säkerhetslåset, så jag sätter i nyckeln och vrider om ett kvarts varv och den fastnar! Inser att jag råkat ta fel nyckel, jag har tagit säkerhetsnyckeln till den gamla lägenheten! Och nyckeln sitter där den sitter, jag kan inte vrida tillbaka den och än mindre dra ut den. Barnen ser lite oroliga ut men jag lugnar dem och ringer P. Var är du? Kom hem och hjälp! Men han säger åt mig att rucka lit på den och jag gör det, och vilken tur, jag får loss den. Så vi kom in. Tur, tur, tur!

Idag har jag även tvättat i nya tvättstugan. Jättebra maskiner, fast lite kort tvättid, 3 h och jag är van vid 4. Fast å andra sidan är de snabbare än de i gamla huset, så man hinner tvätta nästan lika mycket ändå.

Snart ska jag slå in K´s paket. Han ska få ett spel, junior-labyrint, en legohelikopter som man även kan bygga till båt och flygplan, magic stickers med Thomas tåget, pippis pappa med herr Nilsson och en skattkista (A har ju pippi-huset och övriga figurer) och nån grej som ser ut som en glasstut, strycker man på en knapp flyger en boll upp och så ska man försöka fånga den. Hoppas han blir glad!

.fem veckor blev en

Idag var en bredbandsgubbe här och fixade med vårt bredband, så nu funkar det vanliga internet igen! Där ser man, "hot" lönar sig verkligen! De sa 5 veckor, men det blev bara 1 och egentligen bara 4 dagar med tanke på att vi inte flyttade helt och hållet förrän i lördags. Härligt!

Jag och A var på upptäcksfärd förut. Vi tog en tvättstugetid och lyckades hitta skåpet där de förvarar nycklarna. Tyvärr var tvättstugan upptagen, så jag har ingen aning om hur den ser ut eller hur många maskiner som finns.
Sedan gick vi upp på vinden för att kolla på förråden. Det fanns ett tomt med hänglås, och två utan hänglås men  med lite prylar i. Övriga var fulla med prylar och låsta. Så jag vet inte vilket som är vårt. Får prata med fastighetsskötaren, för vi har fullt med kartonger som står här.

Snart  ska jag och A hämta K i skolan, om lite mindre än två timmar. Sedan blir det väl mat, och efter det ska jag in till stan och köpa födelsedagspresenter åt K. Snart fyller min stora kille 6 år!

.första förskoleklassdagen

Nya kläder...    ...och ny ryggsäck!


Första förskoleklassdagen idag alltså! Det gick nog jättebra, men K berättar inte så mycket för oss. Fast han hade lekt med en tjej, S, och hon var den finaste sa K. Så gulligt. Vi var med en liten stund i början och lyssnade på samlingen. Sedan hämtade jag ca 1½ h tidigare, på deras rekommendation. Men imorgon får han gå hela dagen. Då ska han ha gymnastik för första gången också..utsiktenOm jag står mitt i vardagsrummet så ser jag det här.De fula husen syns om man går lite närmare.

Från köksfönstret och fönstret i barnens rum är utsikten inte så fin, ett stort, grått hus.

.installerade, men kaos

Idag har jag jobbat, och sedan blev det hem till den tomma Gamla Lägenheten för att packa lite av det sista, lämna det till P´s mamma med sambo, ta på barnen och åka spårvagn och buss till Nya Lägenheten. Så nu är vi installerade. Vår stora säng, min bokhylla, soffan, tv-bänk och tv, expediten, P´s datorhörna är på plats, men det är typ det enda. Det står kartonger och sopkassar överallt. Lite porslin i skåpen, men det mesta ouppackat. Så det är kaos! Tur vi är lediga imorgon.

Hade det inte varit sådan oordning hade jag tagit lite kort. Jag hade tänkt ta på utsikten från vårt fönster, men det hann bli för mörkt ute. Men jag ser stan, och en massa träd. Jag tror nog vi kan trivas här. I början tyckte jag det var hemskt, men lägenheten är fin, och det finns grönområden utanför. Lite opersonligt hus eftersom det är så stort med så många grannar.
Fick veta i dag att i vårt gamla hus står hela fem lägenheter tomma just nu! Många som har flyttat...
Stackars P med grannvän har kört och burit precis hela dagen, medan hans mamma med sambo passade barn och packade/städade litegrann.

.konserter jag vill gå på

28 september kommer Epica och Revamp till Göteborg. Biljetter: 180 kr/person. Helt okej. Fast det är dagen efter en grej, men det ska väl funka hoppas jag.

9 mars. VILL! Within temptation kommer till Stockholm. Suck. Biljetter: 325 kr/person. Plus resa. Vi kommer isåfall landa på ca 4000 kr. Snyft, det känns inte helt okej. Varför kunde de inte komma hit för? Men vi får väl spara, för jag vill gärna se dem igen!

.hoppas det går fort

Nu är vår hemtelefon urkopplad, men konstigt nog funkar internet. Mystiskt. Men det verkar som att det kommer gå fortare än vi trodde att flytta uppkopplingen, de sa ca 5 veckor men enligt ett brev på posten idag kommer det bara ta en vecka ca. Hoppas det stämmer. Vi hotade lite med att byta bolag, så då blev de lite rädda och bjuder på flyttavgiften + ger oss kompensation, och det vill de ju inte. Så de ser väl till att snabba sig istället.

Det har blivit lite si och så med flytten. Har flyttat lite mer saker idag, porslin och blommor, men det är en del kvar. Vi skulle haft en flyttfirma att köra de tunga möblerna, pianot och kartongerna, men de hörde inte av sig? Lite konstigt. Ska försöka få tag i dem imorgon. Hela flytten kompliceras med att jag jobbar nu torsdag-lördag långa dagar. Och P har en kompis som kan lördag men inte söndag. Så vi får se hur vi löser allt, men förhoppningsvis kan vi iallafall ha flytt av grejer klart till på söndag. Efter det har vi ju några veckor till på oss att städa och måla om.
Så vi kommer bo i gamla lägenheten några dagar till verkar det som.

RSS 2.0