.tandlös


.ringu

Igår tittade vi på Ringu.  Trodde den skulle vara jätteläskig, men det var den inte. Inte ens när tjejen kryper genom tv:n. Iofs visste jag redan handlingen eftersom jag sett amerikanska The Ring, men jag har inget minne av att jag tyckte den var läskig den heller.

Hm, hittade mitt gamla inlägg om sistnämnda film. Fast det är å andra sidan få filmer som skrämmer mig. Den värsta har varit Exorcisten som jag såg när jag var typ 16. Det var jag och en kompis, och vi tittade på den flera ggr för att vänja oss. Plus två gånger på bio.
Det är mest tanken som är läskig. När vi kollar skräckisar sitter jag med filtar och händer och tänker att Nu blir det otäckt och kikar fram mellan fingrarna, bara för att när filmen är slut mest tänka Jaha, var det inte mer.

.lita inte på posten

Posten är inte direkt pålitlig här, tyvärr.
Först försvann min bok. Okej att det kanske inte är kontoret här som gjort fel eftersom den skulle kommit från USA. Men jag börjar tro det.

I förrgår insåg jag att jag inte fått min lönespecifikation för den här månaden. Väldigt nervöst, har de glömt betala ut min lön!? Men nu syns den på banksidan iallafall. Så lönen kommer på måndag som den ska.
Men det är första gången jag blir utan specifikationen, och det bara måste vara postens fel.

För några dagar sedan damp det ner 2 brev i vårt inkast. Som inte var till oss. Det var inte ens samma efternamn. På ena var ett namn som inte ens finns i huset, på andra var det samma namn + en co-adress med ett namn som finns här. Så det var ju ganska lätt att räkna ut vart de skulle. Men vad tänkte brevbäraren?
Hm, jag har två brev här som jag inte vet vart de ska. Jag vet, jag stoppar ner dem här, namnen slutar ju åtminstone på samma bokstäver.
Så jag och A fick agera brevbärare och slänga ner dem i rätt inkast.

Någon dag efter det satt ett brev på anslagstavlan, dvs brevbäraren har antingen inte hittat rätt inkast, eller slängt det fel så att någon annan fått det. Men en snabb blick på alla efternamn vid porten visar att personen bor i huset.

Jag blir trött. Det är inte kul att ha brev på villovägar faktiskt. Kan jag få grannarnas post kan ju de få min, och alla kanske inte är så snälla som jag och ger posten till rätt person.

.första snön

"Årets" första snö. Jag och A var i tvättstugan och hon ville genast gå ut. Tyvärr kunde vi ju inte det eftersom vi hade tvättid, och när vi var klara så var den lilla snön redan borta.
Nu blåser det istället. Fönstret skallrar trots att det är stängt. Imorgon måste jag åka och köpa vinterskor till barnen.

.det blir plast i år

Jag ger mig.
Det får bli plast i år.

Anledning: Det är alldeles för krångligt att köpa julgran när vi måste förlita oss på att andra kan hjälpa oss att frakta hem den, och sedan, när den ska ut igen, smyga ut i natten och slänga den i ett dike eller något, fast man inte får.

Andra fördelar: Slippa barren, slippa alla kryp som finns i (jag ser dem inte, men vet att de är där).

Nackdel: Ingen härlig, julig grandoft. Och plast är inte lika fint som riktig gran. Fast de är inte fullt så fula som jag trott ändå.

Kanske blir det någon av dessa? Båda kostar strax under tusenlappen. Får kolla runt lite, än har vi tid på oss.


.läs den


.tatueringenÄlvan ska givetvis fyllas i. Ska bara läka och spara ihop lite pengar först. Ska också lägga till lite grässtrån bakom stenen och ev en trollslända på sidan av ena rosen, men jag har inte bestämt mig än.

.gaddad

Nygaddad!
Har äntligen byggt ut älvtatueringen. Det blev så fint, fast inte alls som jag tänkt mig från början. Det var svårt att få ihop perspektivet, att få det att se bra ut, så tillslut blev det två stora rosor (jag vet att det är vanligt, men det skiter jag i), några svampar och så himmel, fast utan stjärnor och måne. Fast det är stor skillnad i färg från älvan, så jag ska nog fylla i den lite om ett tag.
Det hela tog 3½ timme och var rejält jobbigt i slutet. Kroppen sa ifrån, jag var helt skakig och det var svårt att få färgen att ta. Bild lägger jag upp imorgon, är helt inplastad nu.

.systerdottern och jag

I torsdags var jag på stan med en arbetskompis/kompis. Vi skulle söka lite jobb och så skulle hon ha en present till sin systerdotter som har ungefär samma stil som jag, så hon ville ha råd. Ok, sa jag, shock är ju ett bra ställe, så vi gick dit och tittade lite. Jag var som sagt smakråd och så fastnade vi för en väska, så den köpte hon.

Igår hade vi "tjejkväll" hemma hos henne, fyra stycken från jobbet, och fatta att jag blev chockad när väskan var till mig! Totalt hellurad blev jag. Och glad såklart. De trodde jag fyllde jämt, fast det gör jag ju inte riktigt... ett år kvar. Väskan är superfin verkligen!Vi hade jättetrevligt också. Åt riktigt god mat och pratade till tolv då det blev dags att åka hem.

På dagen innan hade vi själva besök, mamma och Tiny var här. Blev en massa presentöppning, tårta och fika. Jättekul att ses, fast jag var ju tvungen att åka iväg sen så det blev inte så länge. Men snart är det lov och då ska jag åka "hem" i några dagar.


.hello kitty-tårtaVäldigt enkel tårta. Snoddaskakebotten som jag skar ut ett hello kitty-huvud ur. Mosad banan emellan, grädde på alltihop och så röd dekorationsfärg + chokladsås att måla med.

RSS 2.0