.underbart

Imorgon är det lördag och jag kan sova (ungefär) så länge jag vill! Iallafall tills barnen går upp och sätter på tv:n men inte fixar ljudet, men då hjälper jag dem och kryper ner igen tills de ropar på frukost.

.ny serie

Har fixat hem en ny serie, Legend of the seeker. Jag har inte läst böckerna, började en gång men kom inte mer än halva bok ett eller något. Det var många år sedan nu. Tror det är hela 22 böcker nu eller något.
Men hoppas serien är bra, jag älskar fantasy. Bra fantasy.

.dexter igen

Nu har vi kollat klart på hela säsong 3. Dags att börja med 4 kanske. Jag är beroende, älskar serien.

Imorgon är jag ledig för att sedan jobba hela helgen, och på måndag är det brandutbildning. Hade först inte tänkt gå, men vi får ju betalt så... sen är det väl bra också.

.förskola eller inte...

Idag fick A äntligen ett dagiserbjudande. Tyvärr är det inte alls vad vi tänkt.

Först måste vi åka buss, men det är okej, 3 minuter bort. Sedan måste vi gå, kanske 10-15 minuter om jag ser till kartan. Det är också okej. Det som däremot inte är okej är att förskolan är kristen.

Inget fel i att vara kristen, men vi är inte det. Jag vill inte att min dotter ska sjunga kristna sånger, höra berättelser ur bibeln och be bordsbön varje dag. Nu hoppas jag verkligen att vi inte måste tacka ja till platsen, för då blir jag förbannad. Vi har religionsfrihet i det här landet, och det måste även få innebära att välja bort religion.

Men det känns så typiskt, för jag blev så glad när P ringde mig på jobbet (har fått tid både idag och imorgon) och sa att A fått förskola från 1 mars. Och så är det till en förskola utanför våra önskemål, vi har alltså inte ens haft den på vår lista.
Ev kanske  vi kan kompromissa, att hon får gå där tills vi får en annan plats, men att de då måste hitta en snabbt. Jag vet inte. Jag vet inte alls vad som är bäst.

.lite kort

Idag har vi plockat undan alla julsaker. Bara granen kvar nu.
Och i torsdags hittade barnen Annika i tåglådan.
Ikväll blir det Dexter säsong 3 för mig. P den elakingen har redan sett en massa avsnitt utan mig, så han får inte titta!

.lite att göra

Jobb idag och två dagar framåt, och nästa helg. Mer än vad jag trott att det skulle bli i januari. Har jag tur blir det ännu mer.

.dexter

Jag köpte ju säsong 1 och 2 av Dexter till P i julklapp. Den var superbra! Idag såg vi sista avsnittet, så nu måste vi beställa säsong 3.

.jag hittade herr nilssonarna

A har ett pippihus. Till det kan man köpa massa figurer och tillbehör. När hon fick huset fick hon setet med Pippi, Tommy och Annika, och setet med Lilla gubben och Herr Nilsson. Och när K fyllde år fick han setet med Pippis pappa, en skattkista och en Herr Nilsson med hatt.

Och eftersom vi är en familj där saker tydligen ofta försvinner, så har Annika och båda Herr Nilssonarna varit spårlöst försvunna sedan någon gång innan jul. Barnen har förstås ingen aning om vart de tagit vägen, och inte jag heller. Förrän idag, när jag hittade båda Herr Nilssonarna i bagageluckan på en barbiebuss.
Så nu är det bara Annika som fattas. Hoppas jag hittar henne någon gång. Har kollat lite på tradera om jag nu skulle behöva köpa en ny, men än har jag inte sett någon sälja figurerna en och en.
Nåja, annars de får klara sig utan Annika.

.sj

Igår var vi och hälsade på P´s mor med sambo. Vi hade inte beställt biljetter hem, så när vi skulle åka gick vi in på internet för att fixa mobilbiljetter. Det billigaste tåget skulle gå om en timme, och eftersom körvägen skulle ta ca 40 minuter så var det inga problem.
Men nu är det det här med barn. Det skulle kissas och kläs på och vi kom iväg alldeles för sent. Och typiskt nog hamnade vi bakom en timmerbil på väg till tåget. Vi satt och hoppades på att tåget skulle vara försenat, men sådan tur hade vi inte. Snarare otur med att vi missade tåget med ett par minuter.
Inte särskilt kul att stå där med biljetter betalda, eller snarare: biljetter som vi inte ens fått, betalda. För sms:en kom aldrig.

Men när vi stod där på stationen såg vi att det skulle gå ytterligare ett tåg om bara tio minuter. Så när det kom så sa vi till konduktören att vi precis missat vårt tåg, snälla kunde vi få åka med med de biljetter vi hade? Så hon sa åt oss att gå på! Och sedan ringde hon och kollade med vårt beställningsnr, och kom tillbaka. P frågade om de sa att det gick bra, men hon sa att "jag säger det". Så himla snällt! Så vi kom hem ändå. Och slapp betala nya biljetter.

.jul, nyår och lite annat

Jag har lite bloggande att ta igen.
Julafton var enligt tradition som vanligt. Strumpor tömdes på godis och paket, till frukost risgrynsgröt och pepparkakor. Julmat klockan 14, Kalle Anka klockan 15 och sedan skulle P till kiosken runt 17. Han brukar "köpa snus" fast i år sa vi inget speciellt. Man vet ju aldrig om K kommenterat att det ligger en massa snusdosor i kylskåpet redan.
Barnen blev glada för precis allting.
Och sen var julafton över för i år.Nyår. Jag hade tänkt fixa 3-rätters men kom inte på någonting som hela familjen, inklusive kräsne K skulle äta. Så jag frågade barnen vad de ville ha, och så blev det lasagne. Jag och A åt en liten slags förrätt några timmar innan, morotsstavar och dip. På kvällen ostbågar, coca cola och en skål med smågodis. Barnen fick vara uppe till tolvslaget, och de klarade det. Vi trodde att de skulle somna i soffan, men K satt och gosade med stora ögon, och A sprang omkring och lekte med stora ögon. De var så söta. Vi kollade på Det regnar köttbullar och Trollsommar. Vi hade tänkt kolla på Asterix istället för den sista, men fick den inte att funka tyvärr. Funkade i datorn men inte när vi la över den på usb-minnet.

Vid tolvslaget stod vi vid fönstret och kollade på fyrverkerier och skålade. K var den som avslutade året bäst, genom att tappa 4e tanden när det var ca 4 minuter kvar av 2010.

Idag har vi käkat upp halva pepparkakshuset. Barnen har längtat och frågat varje dag, så...

RSS 2.0