.nio dagar efter sprutan

Igår kom biverkningarna. A var trött, gnällig och lite varm hela dagen. Tror inte hon hade så mycket feber, max en halv till en grad högre än normalt, men hon mådde inte alls bra. Först somnade hon på dagen och sov i 2-2½ timme. Vaknade vid halv två. Somnade om halv fem och sov i kanske 40 minuter. Sedan somnade hon ändå för kvällen redan halv åtta. Mellan sovningarna var det gnäll och kläng, så hon var i min famn i stor sett hela dagen. Sötnosgumma. Idag har hon mått bra iallafall.

.jag borde

Hänga tvätten
Tvätta ny tvätt
Vika ihop torr tvätt
Dammsuga
Diska
Plocka undan saker
Rensa garderober
Städa andra garderober
Panta massa flaskor
Lämna glas till glasåtervinningen
Ringa FK om vart f-n mina pengar är
Vattna våra stackars blommor
Gå och handla mat
Sluta skriva på denna lista för blir den längre kommer jag inte orka lyfta ett finger. För sakerna på listan alltså. Blogga gör jag gärna.

.motion

Från tjejsnack

Vecka 12/08

Motion
  • Gillar du motion? Om inte, varför inte?
Nej. Men jag önskar att jag gillat det. Fast promenader är oftast härligt.
  • Motionerar du/vill du motionera regelbundet, hur ofta?
Nej, men jag borde...
  • Hur långa är/vill du ha motionspassen?
Runt 0 sekunder känns okej. Hahaha. Nä men det beror ju på vad man ska göra. Tar gärna promenader på 1,5 timmar eller längre om det är fint väder och så.
  • Vilken typ av motion gillar du/ägnar dig åt?
Barnvagnspromenader får jag väl säga då. Det är ju typ den enda motion jag pysslat med de senaste 3½ åren.
  • Motionerar du helst ensam, i sällskap med någon eller i större grupp
Helst inte ensam. Helst inte i större grupp. Så det får väl bli i sällskap med någon.

.torr

K har varit helt torr nattetid tre dagar i rad nu! Och igår på stan också, trots att vi var där i sex timmar. Håller det i sig i en vecka nu så slutar vi med blöjor helt på natten. Han är så duktig min lille kille!!

.shoppingtur utan shopping

Igår var min mamma/barnens mormor och Tiny här. Vi fikade barnen fick påskägg, och sedan åkte vi till stan på shoppingtur, fast jag handlade ingenting. Det var roligt ändå. K fick en gullig keps och A fick ett par söta byxor.
Åh vad jag längtar till i sommar, eller förhoppningsvis ännu tidigare, då jag ska ha några tusen i fickan och gå och handla saker bara bara till mig! Och säkert lite till barnen för det finns ju sååå söta barnkläder! Såg en underbar baddräkt på H&M men den fanns inte i A´s storlek. Men jag borde kanske köpt den ändå... så söt!
Såg en linne som hade varit tufft till K med, med texten "I look just like daddy", det hade P gillat! Men linnet hängde tyvärr på bebisavdelningen.
Barnen var duktiga och gnällde inte det minsta, trots att A brukar ha så mycket spring i benen.

.betalklocka

Roligt från K.

Betalklocka = digitalklocka
Jag vill se mig på tavlan = Han ville titta på sig i spegeln

Ännu fler ord från A

mommo = mormor
sönne = sönder
båtta = borta


.tv-panik

Satte på "lompa" på morgonen som vanligt och bilden skiftade i lila och grönt. Jaha tänkte jag, vad gör de på bolibompa nu idag då, pratar färger och filter?
Men sedan blev jag såklart misstänksam när hela Byggare Bob skiftade i lila och grönt, och det är ju inte troligt att de har samma tema som bolibompa.
Så jag testade lite andra kanaler än bara barnkanalen och alla skiftade i färgen. Onej! Trixade med alla sladdar till tvn, videon och dvd:n, stängde av, satte på... fortfarande lilagrönt.
Dessutom var siffrorna som visar vilken kanal man är på, alltså inte siffran på själva kanalen, utan den på tv:n, var röda istället för gröna.

Så det var bara att stänga av skiten och konstatera att det antagligen är bildröret som är sönder och nu måste vi köpa ny tv och vi har inte råd just nu, skit också. Jag måste ha tv. På måndag börjar prison break igen. Och det är house och lost och top model. Jag måste ha tv. Måste.

Gick till dagis och kom hem och skulle testa och sätter på tv:n och YES DEN FUNKAR SOM DEN SKA!

Men vad kan det vara som hände imorse då...?

.snö och tö

Det gar snöat och det har töat.
Igår var det kanonpulka-väder här på morgonen/förmiddagen. Jag gav barnen lunch och sedan skulle vi gå ut. Då ringde mamma och vi pratade i säkert en och en halv timme. Klockan blev tolv, jag la på för att kunna gå ut men hoppsan, hoppsan. A var supertrött. Så hon fick sova först och oj, hon sov i en och en halv timme. När hon vaknade fick de mat igen och sedan kunde vi äntligen gå ut.
6 grader och tö.
Nästan all snö hade gått bort i backen. Fast det gick att åka lite iallafall, på ett ställe, så A fick åka med K ett par gånger och så åkte K själv fler gånger. A ville inte sitta i pulkan, vadå, åka gör hon ju jämt så hon ville gå. Byggde en snökatt också, och gjorde en massa snöbollar som K körde i pulkan.
Sen när vi kom in så gick jag ut i köket, och då hade det minsann börjat snöa igen!

Och idag! Oj vad det har snöat. Vägen till dagis var inte plogad heller, men det gick att komma fram med vagnen med lite ansträngning. Hade tänkt dra K i pulkan, men han ville dra den själv.
När det var dags att hämta lämnade jag A med P, som är hemma och sjuk stackaren. Riktig dunderförkylning. Ingen i familjen fick slippa.
Tog med pulkan och då hade all snö töat bort på vägen. Men det gick bra ändå, backen var riktigt vinterfin och K åkte säkert ett tiotal gånger. Sedan gick vi till lekparken en stund. Underbart att få lite egentid med K. Med A har jag ju ca 15 timmar varje vecka, men egentid med K blir ju bara när A sover och vissa dagar sover hon inte alls, eller så sover hon i vagnen när vi är ute och det blir ju inte riktigt samma ändå.

Jag och K var ute en timme, sedan började jag frysa och fick övertala honom att vi skulle gå hem. Behövde ju ändå laga middag. Det snöade nästan hela tiden, och när vi kommit in började det fullkomligt vräka ner.

Mysigt och fint med ett mer än 5 cm tjockt snötäckte, vitt och vackert, men jag tycker ändå att det här kunde väl ändå ha kommit i vintras och inte nu i mars, när våren hade börjat komma!

.krax krax sa en kråka

Stackars A är alldeles hes. Hon blev det igår men det är värre idag. Stackars liten.

.svante under badkaret

Jag skulle vara duktig idag och ta fram alla barnens badleksaker som hamnat under badkaret. Jag har försökt ta bort sidan och dra ut det från väggen, men ingenting har fungerat, det är därför jag inte orkat tidigare. Men nu tog jag moppskaftet och sopborsten och började kräla runt på golvet. Lyckades faktiskt få ut allt jag såg.

Men jag såg något annat också. Fönster-Ture har tydligen en kompis här. Badrums-Svante. Fast Svante var tredubbelt större än Ture.

Vad gör jag nu? Jag får inte in dammsugaren under badkaret. Spola bort honom? Tänk om det är honom jag spolat ner där en gång förut, som nu bor under badkaret och bidar sin tid för hämnd? Paranoid, jag?

Men ärligt, jag vill inte ha en jättespindel som bor under badkaret ju :(

.idag mår jag bra

Fy vad jag mådde konstigt igår. När jag la barnen tog jag en panodil strax innan, så kvällen var bra iallfall. Men vad skönt det var att vakna i morse och må bra.

Började dagen med att K fick leta fram påskäggen. A sov, så han fick leta ensam. Hon är ändå lite för liten för att förstå.
Jag hade satt en lapp på sovrumsdörren från påsktuppen och skrivit att han skulle leta efter påskäggen och leta efter: och så en bild på spisen.
På spisen satt en ny lapp med en bild på sekretären. Fast den var lite svår så jag fick hjälpa honom. Sedan var det hans motorcykel, soffbordet och tv-bänken, och i lådan i tv-bänken låg äggen. K tyckte det var jättekul! Nästa år får jag nog göra en längre "bana".
Han fick en liten fyrhjulsmotorcykel, förstoringsglas och godis i sitt. A fick en bil och godis. De käkade upp allt till frukost *s*

Sen städade jag eftersom jag inte orkade igår. Påskmiddag bestod av ägg, räkor, köttbullar, rödbetssallad, potatissallad, tunna skivor rökt kalkon, tomater och gurka. Och påskmust såklart. Mums!

.energilös

Jag har ingen energi. Alls. Känns som att jag går runt som en zombie. Jag är inte sjuk direkt, bara lite ont i halsen när jag sväljer. Men jag har ingen ork. Idag skulle jag städa och pynta lite påsk, men jag tror inte jag orkar det faktiskt. Får se om jag kan rycka upp mig lite senare. Det är ju egentligen bara att ta baljan och slänga i alla leksaker och ställa den i barnens rum och sedan ta ett tag med dammsugaren. Om jag och P hjälps åt borde det ta max en timme att göra det påskfint här.

Måste handla inför inför imorgon idag också. Sent ute? Ja... får hoppas att äggen och räkorna inte är slut. Fast om jag mår imorgon som jag gör idag, kommer jag inte ha särskilt stor matlust.

.stackars

De är så snoriga mina små. K somnade på dagis idag och A sover just nu hägandes över min axel. Hon låter helt bubblig i näsan och har sovit oroligt hela kvällen. Dumt att hon blev förkyld dagen efter MPR-sprutan. Hade jag vetat det kanske det varit bäst att vänta med den?

.vit vecka nummer två

Efter påsk borde jag verkligen ta en ny vit vecka- dvs en inte-äta-godis-vecka. Det blir lite för mycket av den varan. Förra gången höll jag ut i hela tio dagar, visserligen med en aning fusk då jag gjorde mikrokola en dag och chokladbollar en annan. Men det var ändå duktigt av mig. Nu är jag inte så duktig längre...

Men först får det vara påsk.

.brand igen

Fast denna gång verkade det mest vara rök utan eld. Och som tur var var det inte i vårat hus denna gång, utan i grannhuset. Vi hade nästan precis ätit klart middagen när grannen knackade på och sa att det verkade som att det brann i grannhuset.
Jag tog med K till hans rum så han kunde få se brandbilarna komma, för jag hörde sirenerna på håll. Sen gick vi (jag och K) ut på balkongen för att titta lite. Jag var förstås ute först för att kolla om man såg något otäckt, men det gjorde man inte. Det enda som hände var att de öppnade två fönster i lägenheten och jag kände lite lukt och såg pyttepyttelite rök, men knappt någonting alls.

Snart är det två år sedan det brann i grannens lägenhet och vi fick sticka ut via balkongen, så det är klart det känns lite läskigt fortfarande när man hör om brand och eld och brandbilar. Men som sagt så var det nog inte eld denna gång iallafall, och tjej och katter som bodde i lägenheten klarade sig.

.skitsugare

Ska en dammsugarslang se ut såhär va? På TRE ställen har den gått sönder. Tur det finns maskeringstejp.




Nästa gång ska vi köpa en dyr en, iallafall lägga minst en tusenlapp. Denna var den billigaste i affären, men aldrig mer billiga skitdammsugare. Jag som måste dammsuga iallafall en gång om dagen är ju helt beroende av att maskinen fungerar. Den funkar med tejp, problemet är bara att det är svårt att tejpa ordentligt och röret blir smalare och så fastnar det en massa och så blir det stopp.
Har inte råd med en ny just nu bara. Så jag får väl stå ut.

Nu ska jag snart väcka A för att gå till dagis och hämta K.

.boknörd



Och SNYGG är jag också *tihi*

.bubblor

Idag var jag och A på 18-månaderskontrollen. Hon hade gått upp bra i vikt tycker jag, 9710 g. 81 cm lång var hon. Sedan träffade vi läkaren och hon fick klart godkänt.
Sedan blåste vår bvc-sköterksa bubblor och A tyckte det var jättekul. Mindre rolig var sprutan, men hon började gråta först efter att allt var klart, och då blåstes fler bubblor och så blev hon glad igen.

Jag börjar bl förkyld. Har haft lite småont i halsen och nu på kvällen kom nackvärk. Tryckte i mig en panodil och för tillfället känns det lite bättre. Ikväll är det Lost och Top Model, det är ju kul iallafall.

.ett till

jJavisst ja, vi fick vår nya spis idag. Den är så fin, men jag vet inte om jag ångrar att vi inte tog en vanlig ändå, för nu kommer jag vara jätterädd för att behandla den fel så att den blir ful och får en massa repor och skit.

Dessutom höjdes år hyra med 30 spänn för den, och de vill göra en årlig höjning också, som ska gälla från första april, men eftersom de förhandlar nu kommer vi få den retroaktivt. Skitkul. Not.

Snart uppe i 5000 spänn. Jag sa till P att vi borde ringa dem och be dem komma hit och kolla på våra slitna golv och jättefula slitna och trasiga (!) lister, slitna dörrar, ojämna tapeter... känns som att listan kan bli låååång. Ska de höja hyran hela tiden kan de väl höja lite på standarden också?

.mer utrymme till K

Min underbara treåring. Faktiskt 3½ fast det går han inte med på. Bara tre. Han älskar treor. Han skulle få kakor och jag sa att han kunde få fyra, men nepp, tre skulle det vara.
Idag var det dagisdag och han rusade in så snabbt att han inte ens sa hejdå. Hans kompis var ju där idag med, fast inte när vi kom. De är så söta ihop.

Han älskar tåg, bilar och stora maskiner. Man får inte röra hans saker, om han inte gett sitt tillstånd, och leker man inte som han vill blr det gråt och skrik. Neeej, rör inte den! Neeej, ställ tillbaka den. Stenhård koll. I hans stora biltransportvagn ska bilarna stå i en viss ordning, och i den lilla ska de tre bilarna han fick tillsammans med den åka i. Ingen annan.

Han är artig också. Häromdagen fick de gröt och jag frågade om han ville ha mer mjölk.
"Nej tack, mamma, jag har mjölk kvar."

Gosunge är han. Och busig. Inte så lätt när vi är ute och han springer iväg åt helt motsatt håll och vägrar lyssna när jag ropar och istället börjar klättra på bergen. Där står jag och är livrädd för att han ska trilla (hönsmamma) men kan inte ta ner honom för att jag har A på armen...

.mer utrymme till A

A´s hår är inte smutsigt på flät-bilden. Det är blött eftersom de precis hade badat. Det var inte meningen att det skulle bli en fin frisyr heller, det vara bara kul att testa de första flätorna.

A har fått mycket utrymme i min blogg, har skrivit ganska mycket mer om henne än om K det sista. Men det blir ju så, hon utvecklas i en mycket snabbare takt just nu. Jag kan skriva upp hennes första femtio ord, men K kan ju säkert tusen. Minst.
A säger numera även:
ile ka = Kan (som i  ja, titta vad du kan när hon bygger torn)
Ko-ka = kaka
Opp-opp = hopp hopp
Oppa = hoppa
Häss = häst
Ni = kanin
Hatt = hatt

Hon tjatar om ile totte och ile päää ( totte och postis pär) och vill läsa Ellens boll, Mitt liv som Tyra tyrannosaurus rex och Ut och gå. Hon älskar att bygga torn. Favoritleken just nu och hon kan bygga med säkert tio klossar. Minst. Om hon fick välja skulle hon bada hela tiden och lycka är att få se en lllliii (maskin). Trappor tar hon sig uppför själv och nerför genom att jag håller henne i händerna. Att bli buren går hon inte med på. Imorgon är det dags för 18-månaderskontrollen. Min lilla flicka börjar bli en stor tjej!

.flätor


.snö

Det vräker ner snö!
Först när P sa att det snöar tänkte jag vad kul, vi kan åka pulka! Men sen när det var dags att gå upp... jo det snöar, och jo det skulle gå att åka pulka, men det blåser och yr omkring och jag känner mig inte alls sugen på att bylta på barnen i det här vädret. Fast jag borde. Men jag har inga termobyxor och min ena vante är borta (ligger säkert på hatthyllan eller i skåpet, måste kolla). Så jag ska avvakta lite och se om det blir bättre väder sedan. Efter lunch och efter att A sovit en stund.

Hon var duktig inatt, förresten. Frågade inte ens. Vaknade när jag la mig eftersom hon låg typ nere i fotändan och jag fick flytta på henne. Somnade om lätt. Vaknade vid 4 och var ledsen men lugnade sig när jag sjöng Studsmusik. Fast då satte hon sig upp och ropade "Tussa, tussa!" (studsa) och ville gå upp och titta på Mora Träsk. Tog en timme att söva om henne. Utan amning, givetvis.

.skiftnyckel på tån

Hon är så rolig, A. K har en verktygslåda med en massa verktyg i plast, och en dag tog P skiftnyckeln och satte den på A´s tå. Och nu vill hon ha den på tån så fort hon ser den.

Hon satt på golvet och höll upp foten i luften.
A: Eeeeeh!! Viftade på foten.
Jag: Har du fått något under foten? Stryker under fotsulan med handen.
A: Neeej, mamma. Den! Hämtar skiftnyckeln som ligger en bit bort, sätter sig ner igen och sticker fram foten till mig.
Hahaha!



.lite om lite

Idag har vi varit ute två gånger. Först vid 11-tiden, då jag och barnen gick till sandlådan och en annan lekpark. Sedan vid 17-tiden då vi gick allihop till brandbilen. Fast då hade det börjat bli kallt. Ibland blir man lie för optimistisk. Fast jag hade mössa iallafall, men inga vantar och mina händer blir aldrig bättre om jag inte skärper mig.

Ikväll blir det nog film, Hide and seek på 3an. Med lite digestivechoklad och mjölk till. Imorgon blir det storstädning för på tisdag får vi vår nya spis. Som jag har längtat. Gissar att det ger mig ganska höga vuxenpoäng. Att jag önskar mig en ny spis alltså. Fast vi får inte varmluftsugn då vi hade för lågt voltantal, men keramikhäll blir det iallafall. Fan vad härligt att slippa stå där och gno bort smuts runt plattorna.

Barnen sover gott. A har haft lite smumma sovmönster nu igen. Vissa dagar vill hon sova 1½ timme, och sedan somnar hon knappt för natten. Igår sov hon ingenting på hela dagen, men det var vårt fel. När hon vägrat somna klockan tre så fick hon faktiskt inte sova alls. Det gick bra, men hon slocknade såklart redan 18.30. Men hellre det än senare än 20.Ska sluta amma henne nu också. Hon får när de lägger sig och om hon vaknar under kvällen, men ingenting när jag gått och lagt mig. Natten som var gick ganska bra faktiskt, hon var ledsen och vaken ett tag, men inte lika hysterisk som natten innan.
Hon är söt och frågar : Tutteeeen?
Snart kommer hon nog acceptera ett nej utan gråt. Hoppas jag.

Tut= elefant

.våren och resor

Från tjejsnack.

Vecka 11/08

Våren
  • Vad är ett riktigt bra vårtecken?
Varm sol i ansiktet, fågelkvitter och lukten av jord
  • Känner du av våren på något speciellt sätt, hur?
Känner mig "friare" på något sätt
  • Har du sett någon vårblomma än, vilken?
Krokusar (heter de så?), snödroppar och tussilago
  • Vad är det sämsta med våren?
Hm...? När det regnar
  • Vad är det bästa med våren?
Att det man längtar efter snart är här! (solen och värmen)

Vecka 10/08
Resor
  • Vilka länder har du varit i?
Norge, Danmark, Tyskland, Holland, Liechtenstein, England, Österrike, Schweiz, Grekland, Usa och Nya Zeeland
  • Vilken är favoritresan? Varför?
Nya Zeeland! Underbart land. Har alltid varit mitt drömresmål. London var också härligt.
  • Vad vill du ha ut av din resa? Sola, upptäcka, äventyr?
Beror helt på resmålet
  • Vad blir nästa resa? (Behöver inte vara semester, utan var du ska över huvud taget.)
Till P´s mamma i påsk hehe.
  • Vad vore den absoluta drömresan?
Att få uppleva asutralien och island. Men allra helst skottland.

.rhoena

Jag har insett att jag nästan bara skriver om barnen, och jag skriver nästan bara om barnen för att jag är för lat för att pränta ner deras små framsteg och kommentarer på vanligt papper. Men det är väl tur det, annars hade jag inte haft mycket att skriva om.
Många tycker säkert mitt liv verkar tråkigt, men jag älskar det! Jag busar med barnen, surfar, läser, kollar på tv och är kreativ. Kreativ = skriver, scrappar, ritar. Även om jag inte ritar så mycket nuförtiden. Och jag vill ha ett piano! Ska mäta väggen i sovrummet och se om ett piano kan få plats där. Hoppas!
Och så umgås jag förstås med min älskade P.

Fast å andra sidan... mitt bloggnamn borde ju ge en liten visning om vad bloggen handlar om. Iallafall om man vet vad mina små älsklingar heter. Något att klura på.

Nu ska jag kika mailen, verkar som att tjejsnack har kommit med lite nya frågor.


.katt är katt

A säger numera Katt istället för Ka.
Hon säger även:
Meeeja = mera
Tatatata = Tack tack tack tack
Blä

Idag har hon kissat på pottan två gånger. Första gången sa jag åt henne att sätta sig där när jag bytte blöjan. Andra gången kom hon fram till mig och sa "Kssa." Så vi skyndade oss dit och så hände det igen. Duktig tjej!

.sömnlöst

Igår sov A 1½ timme på dagen. Det brukar räcka med 30 minuter. Vi borde ha väckt henne, men det känns ju så elakt. Men vi fick betala det inatt.
Klockan 23.30 vaknade hon och var klarvaken. Skulle inte sova. Det tog nog tre timmar innan hon somnade om igen. Gissa hur mycket sömn jag fick?

.papper påskrivet

På måndag börjar P sitt nya jobb. Härligt! Fast lönen var visst inte högre utan några hundralappar lägre, men det är ju bara i början. Han kommer ju höja den med tiden, och det kommer ändå vara så värt att byta. För...

Kortare resväg. 50 min istället för 1½ timme hem (med byten och väntan)
Flex. Han får börja när han vill mellan 6-9. På förra var de stenhårda med tiden och han fick inte jobba in 5 min på rasten för att hinna med en buss hem så han kunde vara hemma lite tidigare.
Skiftarbete! Låter kanske inte som en fördel men tydligen har de delat in skiften så som de anställda har önskat. Så som det verkar kommer det att vara dag, eftermiddag+helg och så en hel veckas ledighet! Så det verkar som att var tredje eller fjärde vecka är han helt ledig. Kanon isåfall! Fast i början nu blir det dag.

.man får inte vara dum

Dammsugarpåsarna var slut och lägenheten i ganska stort behov av dammsugning. Inga damsugspåsaffärer i närheten, och orka åka iväg med spårvagnen bara för det... just idag.

Så jag tog den där kartongbiten med ett runt hål och tejpade på det på ett kuvert med maskeringstejp, och så tejp runt hela kuvertet så att det inte skulle gå sönder. Funkar finfint. Man får ju inte vara dum.

.bubbel

Lova = sova
Icke = Nicke (Nyfiken)
Aaaa = Ja
Kssa = Kissa
Titta = Sitta
Lompa = Bolibompa
Tå = Torn

Det bubblar ur henne nya ord.

.spela död

När jag drog upp presiennerna i köket imorse var det något som åkte snabbt nerför rutan. Vände dit blicken och såg en stor (för mig då) spindel! Usch. Som tur var var den innanför glaset. Men som spindlar alltid gör med mig, kan jag inte döda dem måste jag hålla stenhård koll på vart de tar vägen, annars går jag bara runt och tror att de kommer hoppa fram närsomhelst, typ.
Även om de sitter bakom glas.

När det gäller spindlar är jag mordisk. Jag anser att är de så dumma att de tar sig in i mitt hem nästan förtjänar de att dö. Jag vågar inte ha kvar dem och jag vågar inte släppa ut dem, och finns det ingen i närheten som kan släppa ut dem åt mig så åker dammsugaren fram. Dammsugaren är en väldigt bra spindeldödare.
Men nu satt ju den jäkeln bakom glaset, och även om jag någonstans förstår att de nog inte kan ta sig in därifrån, så vill jag ändå inte ha en otäck, levande spindel i mitt fönster.

Så jag släppte ner persiennen på den!

Den blev till en liten boll. Fast persiennen landade typ 2 cm ifrån, och jag vet att jag någonstans läst att spindlar spelar döda...
Så jag skulle ju såklart kolla på den med näsan bara någon centimeter från fönstret och då spratt den till och jag flööög bort. Gaaah!

Därefter kunde jag inte ha koll på den då min lilla A verkar tycka att yoghurt är en bra produkt för håret. Jag vet inte, jag har aldrig testat och även om hon testar typ varje dag vet jag inte om jag sett någon förändrig på hennes hår... nu var jag OT. (Off topic, om någon undrar.)

Nästa gång jag kollade till spindeln, efter att ha torkat yoghurt från dotterns hår och golvet, var den borta!
Panik, panik, den är inne... är den inne? Sen såg jag den, den var smart, den hade slutat försöka klättra upp på glaset vilket bara medförde att den hamnade på rygg hela tiden.
Nu satt den på träet på kanten och pressade sig in i springan som är där och sen försvann den. Jag tror den kom ut. TUR!

Men jag måste säga att jag ett tag tänkte att det vore bra om den kunde bo i mitt fönster, som i ett akvarium ungefär, och så kunde jag döpa den till något fånigt namn, typ Ture, och titta på honom varje dag för att försöka bota min spindelfobi.
För jag förstår inte riktigt varför jag är så satans skraj för de där små varelserna.

.tråklördag

Sitter ensam nu på lördagskvällen. Barnen sover och P är i Motala och spelar med bandet. Kommer säkert inte hem förrän tidigt på morgonen, då de skulle spela efter tolv någon gång. Trååååkigt. För mig alltså. Kanske skulle gå och lägga mig istället för att sitta här. Eller läsa min bok.

Suck.


.två med The Gathering

The Gathering.

Eleanor

In power we entrust the love advocated

Okej, okej... "In power..." är ju egentligen Dead can dance´s låt, men erkänn att The Gathering gör den bättre. Underbar låt!

.nya ord

Ärta = ärta
Gocka = docka (fast det är inte nytt, men har jag skrivit upp det innan?)
Ba =bajs

Samma dag som hon kissade på pottan bajsade hon också på mattan. Jag märkte inte det, bara att hon kom till mig och sa "ile ba!" Trodde hon ville bada, men hon ville bara visa att hon bajsat. Så duktigt!
Sedan gjorde hon samma sak idag, hon stod i köket och var lycklig, skrattade och pekade på "ba" och där, två meter ifrån låg det minsann.

K är också duktig. Idag ville han ha blöja på sig. Jag vill ju inte att han ska ha det, men vad gör man när han tar på sig själv? Men det spelade inte så stor roll visade det sig, för fyra timmar senare kissade han på pottan utan att något alls kommit i blöjan.
Och precis när vi kom hem från biblan/affären sa han att det kommer kiss. Jag frågade om han kunde hålla sig, annars hade han ju blöja men att det var bra om han höll sig. Men det verkade som att han ville kissa och gjorde det. Så vi gick in, jag tog hand om maten och sedan läste vi alla nya biblaböcker, innan K plötsligt springer till toan och kissar, och inte en droppe i blöjan!

.inte tjugo, tio

Vi handlade godis på vägen hem. På väg till affären pratade vi om det.
Jag: Vill du ha choklad?
K: Nej jag vill ha godis.
Jag: Choklad är godis.
K: Jag vill ha godis med choklad i.

K
: Jag vill inte ha tre.
Jag: Vill du ha mer?
K: Jag vill ha många, många godis.
Jag: Vill du ha tio?
K: Ja, jag vill ha tio.
Jag: Vill du ha tjugo?
K: Nej, jag vill ha tio.

Vi köpte lösgodis och K hittade en på golvet som han snabbt stoppade i munnen. Hupps. Hoppsan. Jag sa till honom att man inte får ta och äta i affären. Först tänkte jag låta honom betala en krona i kassan för godisen, fast han är ju liten. Inte så lätt att förstå. Så det fick vara.

När jag betalade gick han och lekte i bussen, och när jag var klar kom han rusande och ville ha godis. Så jag sa att han får vänta, middag först. Då skrynklar han ihop ansiktet... gaaah. Då är det bra att vara lite pedagogisk. Snabbt ner på knä, titta i ögonen och säga "Jaaa, du ska få godis, men först ska vi gå hem och sen laga middag och SEN får du godis..." Puh, funkade idag också. Och bara för att han var duktig fick han en chokladbit på vägen.
Efter en stund sa jag igen att han får mer godis efter middagen.
K: Jag har redan ätit godis.
Jag: Ja, du fick ju en nu innan middagen.
K: Jag har ätit två.
Haha, det hade han ju... en i affären också. Ungar!



.gosiga gunnar och mysiga hasse

Idag tog jag barnen och åkte till biblioteket igen. Böckerna skulle varit inne igår, så lite försenat som vanligt. Fast inte så mycket. Vi lånade Bara rumpor, Fia och djuren, Blommor från Ellen, Varför då, ka tåg och så en ny bok som heter Gosiga Gunnar. Den sista var söt, handlade om en liten leksak som inte visste vad han var för något och vad han var bra på. Bilden av honom var mjuk. På riktigt alltså, i boken. Allt var mjukt utom nosen och lapparna på kroppen.

Fast Gosiga Gunnar låter... ja. Som Mysiga Hasse ungefär. Med Mora träsk alltså. "Upp med dig Hans, för göken gal på ängen, nej lilla mor, det är så skönt i sängen..."
Jag gillar Mora, jag gillar låten och jag gillar boken vi lånade, men jag tycker ändå titlarna låter som äckliga slem-gubbar *s*

.släppa tummarna

Om det nu var någon som höll sina tummar så kan ni släppa dem nu. Det blev inte svar den dagen vi trodde pga en sjuk chef, men idag har det hänt saker.
P var på intervjun i morse och de skulle ringa om svar på måndag. Så blev det inte. Han gjorde ett så gott intryck att de ringde redan idag. Så nu har han ett nytt jobb, med närmare resväg, bättre arbetstider, tre timmars flex och högre lön. Härligt underbart!

.mina små matvrak

Vad de har ätit idag! K tog om köttfärssås 3 gånger, han som aldrig ens brukar äta det. Och A åt upp nästan hela sin portion. Kanske att de äter upp sig lite igen efter att de knappt haft något aptit.

.lillan också

Igår kissade K på toaletten för första gången (har varit bara pottan innan).
Och imorse när han satt där tog jag av A nattblöjan och sa åt henne att sätta sig på pottan. Hon parkerade där och efter en kort stund kissade hon! Duktig tjej! Hon blev nog lite stolt, för hon pekade ner och sa "Dä! Dä!" jag tror hon ville plaska lite också men det fick hon inte kan jag ju säga.

Jag har fortfarande inte köpt något godis. Idag är det onsdag och jag hade ju sagt till måndag. Fast jag vet inte om jag fuskat lite kanske, jag gjorde microkola i lördags och så testade jag toblerone-glass. Som inte smakade särskilt mycket toblerone.
Men skit samma. Ikväll tänker jag iallafall köpa mig lite godis och äta det till Top Model, och sedan tänker jag inte ha något förbud, men försöka att inte köpa så ofta iallafall.

Nu måste jag hänga en tvätt som blev klar igår. Snart iallafall.

.små utvecklingssteg

K går på toaletten! När jag hämtade honom från dagis idag skulle han kissa innan vi gick - och som om det vore helt självklart gick han och satte sig på toan. Jag blev så förvånad! Så kom hans fröken, och jag sa att det var första gången jag sett honom gå på toa, och hon sa att han gjort det innan också, och att hon bara satt honom är utan att tänka på det, men att han inte sagt något.
Så roligt, han börjar bli stor min lille kille. Sen hemma satt han på pottan en gång, och på toan en gång, innan sängdags precis.

A kallar P för hans förnamn. Pääätä. Låter urgulligt. Hon hör väl att K inte alltid kallar honom för pappa.
idag gick hon hela vägen till dagis när vi skulle hämta K. Efteråt så gick vi till lekparken, och hon kröp genom nätet 3 gånger (jag fick också krångla mig igenom såklart) och skulle åka rutchkanan helt själv. Jag ville egentligen hålla i henne, men vad gör man när hon tagit sig högst upp och jag frå stå och hålla däruppe så hon inte trillar ner? Jag hinner ju inte springa ner för att ta emot henne. Så hon fick åka själv men det gick bra.

.sjuk men bra igen

Idag var det vår. Nästan för varmt med jackan och mössan fick jag ta av. Underbart. Gick ut med barnen utan vagn, väldigt smidigt. A är ju inte så tung de få sträckor hon vill bäras.
Iallafall var det smidigt tills vi var 5 minuter hemifrån och K tänkte vägra gå. Lyckades locka honom hela vägen, jag kan bara inte bära två ungar, tills vi kom hem ungefär, då vägrade han trappan. Så jag fick springa upp med A först och lämna henne i hallen och så kvickt ner och bära upp K. A sa ingenting om det, lekte bara med brevlådan under tiden. Tur att det bara är en trappa.

Igår var jag sjuk. Mådde pissdåligt hela dagen. Illamående,  jättetrött, allmänt konstig. Men det gick över tills idag, vilken tur.  K är bra igen nu med, han åt knappt någon lagad mat på en vecka. A var också lite dålig, i magen, och hon äter inte särskilt bra just nu heller.

.om djur

Tjejsnack om djur.

  • Har du några djur, ras och vad heter de?
Har två blandraskatter, Knas och Tilda.
  • Är det nåt djur du skulle vilja ha, vad?
Nej, är nöjd som det är, tillräckligt mycket jobb med två kissemissar.
  • Är det nåt djur du INTE skulle vilja ha, varför?
Se ovan. Det räcker med djur här.
  • Om du fick vara ett djur en dag, vilket, varför just det?
Katt! Tänk att bara ligga och mysa och lata sig en hel dag...
  • Finns det något djur du är rädd för, vilket?
Spindlar och de flesta insekter.

.men skit

P´s lön var sen denna månaden också, men nu har den äntligen kommit. Så jag skulle sätta mig och betala räkningarna nu, och letar efter dosan. Var är den? Hittar bara min.
Så ser jag att A har den i handen och den är blockad! Fan jävla skit. Vad gör vi nu då?

Och jag är mycket väl medveten om att sådana viktiga prylar ska hållas långt borta från klåfingriga små barn, men säg den förälder som inte är tankspridd ibland och jag ska bevisa att den inte är en riktig förälder. Sådetså.
Men det löser ju inte problemet att det redan är den 1 mars...
Och ja jag vet att jag kunde/borde ha betalat in igår också...skit iallafall.

RSS 2.0