.toatomte

Nu vet jag vad vi ska använda alla toarullar som jag och barnen sparar till.

 


Finns på skapligt enkelts hemsida..mina favoriter

Igår fixade jag mina favoriter. Gjorde lite fler mappar, la alla länkar på rätt plats och gjorde det mer lättöverskådligt. Så nu tar det lite tid innan jag hittar rätt.

.nile


.ärenden

Idag fick ungarna vara hemma från dagis så vi kunde åka till bvc. Har ringt och försökt boka tid, men ingen har svarat, så det fick bli öppen mottagning.
Först var vi på biblioteket och lämnade in böcker, fick 33 kr i böter på en vuxenbok. Hoppsan.
Sedan var det då bvc, vilket K längtat till, eftersom de har roliga leksaker. Båda barnen vägdes och mättes. K väger 16,8 kg och är 109 cm lång. A väger 12,5 kg och är 93,2 cm lång. Fick nya tider om en månad för 5-årskontroll och 3-årskontroll hos vår bvc-sköterska. K ska få en spruta då med.
Och kanske en nästa vecka. Då börjar drop-in för svininfluensavaccinet, så vi måste bestämma oss nu. Det måste gå 3 veckor mellan sprutorna, så låter vi inte K ta den nu så måste det dröja ända till slutet av december. A är ju också i rätt ålder för att få. Jag fattar inte varför jag tvekar inför den här sprutan, när jag inte gör det inför de andra. Antagligen för att det är helt nytt, och det känns konstigt att låta barnen få något som jag inte tagit själv än. Ska kolla upp när vuxna får börja ta och vart.

Sedan blev det en sväng in på apoteket och köpte vårtplåster till K, och därefter fortsatte vi in till stan och köpte vinterskor på Åhléns. Fick gå till hemköp och köpa två bananer och sedan åkte vi hem och åt lunch. Barnen börjar bli så stora och duktiga, det var inte alls jobbigt att åka in med dem själv.

Och så ringde chefen, jobb på söndag. Skönt det, finns inte så mycket tider just nu.
Om inlägget på något sätt låter förvirrat är det för att jag är väldigt trött. Ska gå och lägga mig. Nu.

.crematory


.evanescence


.sons of seasons

Ännu en underbar låt.


.totalstopp

Idag tog det stopp. I toaletten. Skitkul. (Skithumor).
Som äkta kärlekspar skyller vi på varandra. Jag skyller på P för att han la i alldeles för mycket papper i toan i natt. Han skyller på mig för att när jag skulle fixa det lilla stoppet (vattnet rann ner låååångsamt) med toaborsten råkade jag packa allt papper hårt långt ner i toan. Och då tog det totalstopp. Så vattnet inte rann ner alls. Men jag är ju inte van att fixa toaletter, vanliga tvättställsavlopp är jag bra på, men toaletter?
Dessutom är inte kombinationen lambipapper + väldigt smalt toarör (varför? vår förra hade inte så smalt) det bästa. Euroshopperpapper är faktiskt bättre, det är inte lika stor risk för stopp då.
Nåja, allt löste sig med en tuggummituggande fastighetssnubbe som kom och fixade det åt oss och lämnade badrumsgolvet helt svart, men jag hade ändå tänkt städa.

.den bästa versionen

Äntligen! Hittade den bästa versionen. Har lagt ut den här innan i olika versioner men detta är den bästa!


.sätt krydda på tillvaron

Lagade mat. Chili con carne blev det idag.
Brynte köttfärs, i med passerade tomater (P gillar inte krossade) , chili och lite svartpeppar. Och så lök förstås. Lökpulver, eftersom barnen inte gillar hackad lök. En matsked ska vara som en vanlig lök, men det var ju tur att jag inte tog så mycket iallafall, för någon halvminut efteråt inser jag att det jag tog var inte alls lökpulver, utan vitlök!
Fast det var okej för mig, jag gillar vitlök. Dock inte P. Kryddade extra med lökpulver (rätt den här gången), chili och svartpeppar och jag tyckte inte det smakade så mycket vitlök ändå faktiskt.

.det är knepigt med vänner

A har två vänner, A och E.
Igår:
A: A är min bästa vän!
A:Nej, jag vill inte leka med A. E är min bästa vän!
Jag: Men du sa ju att A var din bästa vän?
A: Jag sa fel.

Idag:
Jag: Vem är din bästa vän idag då?
A: A!


.daggel är död

A är lite rädd för flugor (jag råkade skriva flygor först, men så heter det ju inte, även om det kanske passat bättre?).
En dag när hon satt på pottan så var det en fluga där. Så jag sa att det kanske var hennes kompis som heter Figge (Figge Fluga). Hon var genast med på noterna.
Fast hon glömde hans namn, så nästa gång fick han heta Dagge. Sedan blev det Daggel. Och nu tror jag att Daggel är död.
P tog det sista i smörbyttan imorse och sedan lämnade han den på bänken istället för att slänga den i papperskorgen (sånt kan vara jobbigt på morgonen) och nu när jag var och hämtade mackor såg jag att det satt en fluga fastkletad i det lilla smör som var kvar på kanten.
Stackars Daggel. Om det nu är han/hon. De är ju lite svåra att se skillnad på, flugorna.

.tänk på sköldpaddan

På bolibompa i söndags (igår) hade programledaren en sköldpadda i knät, och så skulle de se film tillsammans, sagoberättaren.
Jag satt bredvid K i soffan.

K
:Jag tycker bara om disneydags.
Jag: Tycker du inte om sagoberättaren?
K: Nej, jag tycker bara om disneydags!
Jag: Men du brukar ju tycka om andra program på bolibompa. Men om du inte vill se kan vi ju stänga av?
K: Nej, sköldpaddan ville ju se!

Jo såklart... vi kan ju inte stänga av, då får ju inte den stackars sköldpaddan titta färdigt.


Nu måste jag ner i tvättstugan igen.

.jag fick ett mail

För några månader sedan beställde jag lite saker från Sweden rock shop. Nu i veckan kom plötsligt ett mail att betalningen inte gått igenom. Jaha, kul.
Okej, man ska märka sådant, att 500 kr inte saknas från kontot. Men man (jag) tar ju för givet att allt funkat som det ska när sakerna kommer med posten. Det är ju det som är grejen med att betala med kortet direkt - varorna skickas när de fått sina pengar. Nu skickade de ändå, av någon anledning. Och inget mail om icke-betalningen förrän nu.
Nåja, mailet var trevligt och jag skrev tillbaka att jag självklart ska betala, och det gick så bra så att göra det i slutet på månaden. Det känns ju lite mindre i plånboken att göra det när lönen kommer.


.jag - en konstnär

A ville att jag skulle rita sjöhästar åt henne. Alltså My little pony-sjöhästar. Jag ritade några stycken och fick sedan idén att titta på en av hennes sjöponnyer och rita av den. Mitt enda misstag var att rita den lite snett framifrån.

Ögon, mule, näsborrar, öron, haka...

A säger lite tveksamt: Mamma, är det en spargris?

.dagen med barnen och nattning av A

Jag fick ju iallafall en hel helg med barnen, det är lite lyx.

Idag har vi bakat muffins med godis i. Det blev sådär. Godiset, sådana där färgglada chokladlinser, sjönk till botten, så när man tog upp muffinsarna ur pappersformarna satt de fast där. Muffinsarnas botten hade alla möjliga färger, röda, gula, gröna, blå, orange, rosa...

K åt bara muffinsarna och A åt allt godis, och lite muffins, och sedan ville hon "ha mer godis" men fick ingen muffins till, vilket resulterade i ett litet raseriutbrott.

Nästa gång ska jag nog hålla mig till blockchoklad, eller ännu hellre citron. Eller rabarber! Fast det är det bara jag som äter.
Men nu har vi ju testat iallafall.

När barnen skulle sova ville inte A. Hon skrek att hon ville gå till mamma, tills jag inte stod ut längre och tog över. Då lugnade hon sig men fick hicka istället och skulle ha ett glas vatten.
När hon drack letade jag reda på gosedjuren, men hittade inte nallen. Tog några andra istället och sa till A att jag inte hittade den.
A: Jag vill inte ha nallen. Jag struntar i den!
Stackars nalle, hoppas den inte hörde.

Hickan försvann.
A: Nu kan jag prata igen... bla, bla...bla...
Jag: Men du ska ju inte prata nu, du ska sova.
A: Jag ska bara prata en sak!

Sedan skulle hon inte ha täckte.
Efter en stund:
A: Jag fryser, jag vill ha kudde på mig!
Jag: Ska du inte ha täcket istället? Drog upp täcket som A sparkade ner igen.
A: Nej, kudden!
Eh, okej då....min mobil

Är konstig!
Imorse när jag skulle ringa jobbet var tre nummer spårlöst borta! Ett till en på jobbet, ett till en telefon på jobbet och ett till chefen. Väldigt, väldigt skumt.
Dessutom halverar den en del sms, men inte från början utan efter ett tag, och ibland får jag konstiga, tomma sms som jag inte kan öppna förrän jag försök femtielva gånger.

Jag tror jag måste skaffa en ny.

.hemmahelg

Det skulle ha varit jobb idag, men jag var tvungen att vara hemma. P mådde inte alls bra med stark värk i rygg, nacke och ut i armarna och åt sidan. Han har haft ont mer eller mindre länge, och idag var en av de värsta dagarna. Tur att jag äntligen fått honom att fixa läkartid, så han ska dit på måndag. Antagligen är det något med musklerna, eller kanske nerver. Hoppas det iallafall, så det inte är något värre.
Men jag hatar verkligen att ringa jobbet och säga att jag inte kan komma. Jag får så dåligt samvete! Men vad gör man, P kunde inte ta hand om barnen så det fanns ju inget val.

.nox aurea

Läs här om kommenatarer.


Lyssna:

Peters band som det verkar kommer gå mycket bra för.

.barnen

Vad har hänt i veckan?
I tisdags när jag kom hem från jobbet satt K lite hängig i soffan. Jag frågade om han mådde bra, om han var trött. Ja, han mådde bra, nej, han var inte trött. Senare kom det fram att han hade lite ont i halsen. Jag hade ändå inte jobb dagen efter, så jag sa åt honom att då får han vara hemma imorgon. Jag trodde inte han hade så ont, det skulle ha märkts, men lika bra att vara hemma ändå.
På natten vaknade han kl 3 med fortfarande lite ont i halsen, och ville ha kräm. P gav honom, och han åt två skedar. Somande om. Vi vakande kl 7 och jag sa att han skulle vara hemma. Nej det skulle han inte! Han skulle absolut gå till dagis, och han hade inte ont i halsen mer.
Jo, han fick gå. Han mådde ju bra. Det är så roligt att han verkligen trivs på dagis nu.

Igår pratade jag med P i telefonen och klockan började närma sig tolv. Plötsligt öppnas sovrumsdörren och A kommer ut med bestämda kliv. Upp i famnen.
"Gå, mamma!"
Fick lägga på och skulle göra mig iordning, men hon ville inte följa med. La henne i sängen och hon kurade ihop sig som en liten boll med nallen i famnen och log mot mig.
När jag la mig frågade jag om hon ville kramas, men istället stack hon fram sitt ben.
"Du ska killa mig! Kill där!"
Haha... man ska alltid killa henne på smalbenen när hon ska sova.

.dagens inlägg

Helgen med jobb är slut, och imorgon ska jag ha barnen hemma från dagis. Vi ska baka och tvätta, och åka in en sväng till stan och köpa jackor - äntligen.
kanske tar jag en sväng förbi tatuerarstudion och beställer tiden också, det måste ju bli av snart. Längtar!

Har bestämt att försöka hitta på något roligt med barnen någon gång i månaden, något speciellt. Det jag har på listan än så länge är bio, lek och bus-landet och naturhistoriska museet. Vad mer kan man hitta på som inte ingår i det "vardagliga" livet?

.bara lyssna och njut


.första låten

Detta är den absolut första låten och framträdandet jag hörde/såg med Within temptation. Den är inte bäst, men ligger nära mitt hjärta då den fick mig att börja lyssna på detta underbara band!


.mer örongodis


.kastanjer

Jag bloggar för lite. Under dagen kommer jag på en massa saker jag vill skriva, och sedan glöms det bort. Barnen kommer med härliga kommentarer, och jag vill minnas dem för evigt. Och så minns jag dem inte när jag ska skriva ner dem!

K var härlig idag när jag lämnade på dagis, han hade en lång utläggning om hur man planterar kastanjer. Jag har ingen aning om hur man gör, men han pratade om att lägga dem  i ett glas med vatten och sedan plantera dem i dagis så de växer och blir jättestora så hela dagis spricker så man får spika ihop det igen...

När jag hämtat barnen idag ska vi nog ner till stan och köpa nya jackor till dem. Och jag undrar vad som är bäst att göra åt K´s gympaskor. De är alldeles slitna framme i tårna och känns som att de går sönder närsomhelst.
Valet:
1. Köpa nya gympaskor som han kan ha fram tills vinterskorna ska på, och hoppas/anta att han kan ha samma gympaskor i vår
2. Hoppas att de gamla gympaskorna ska hålla fram till vinterskorna ska på, och köpa nya gympaskor till våren.

Antar att det blir nr 2 kanske... det känns som att det inte kommer dröja så länge tills det är dags att köpa kängor... eller?

.kamelot
Lyssna på den här underbara låten, sångerskan är Simone från Epica.

RSS 2.0