.tre små katter

Lava är fortfarande hos oss. Åååh, vi är så kluvna. Hur ska vi göra egentligen???

Nu är det ju så att bil-biten inte kan lösas riktigt än, så tills vi kan köra henne "hem" så kommer hon ju stanna här. Och om hon då slutar med sina dumheter...
Frågan är bara hur kan vi veta att hon slutat?
Ibland har det ju gått en vecka eller mer mellan gångerna. För några dagar sedan kissade hon i soffan igen. Men denna gång kom P på henne, in action, så han grep tag i henne och skällde och bar henne till lådan. Avbröt allt mitt i. Vi hoppas att det kan ha hjälpt!

Vi tror nu att orsaken helt enkelt är Knas. I Lavas förra hem var hon den som bestämde. Ägaren hade tillochmed fått lite problem hemma när inte Lava bor kvar haha. Sedan flyttar Lava hit och får stryk och protesterar. Hon är lite rädd för Knas, imorse gömde hon sig bakom köksdörren när Knasis dök upp.

Me jag känner mig fortfarande så kluven. Vi har ju sagt massa gånger nu att "sista chansen för Lava." Hade vi bara vetat att hon skulle sluta med dumheterna hade vi lätt kunnat bestämma, om vi kunde sia in i framtiden att "tre gånger till och sedan gör hon det aldrig mer" så ok, då hade vi kunnat tvätta och torka de tre gångerna. Men vi vet ju inte.

Vad ska vi göra?

Kommentarer
Postat av: sanna

En katt är inte kastrerad eller hur ? Alltså står den som nr 1 i rang. Katter dänger upp varandra emellanåt för att hålla rangen. Man kan även skaffa Feliway till en orolig flock. Men det finns fler åtgärder för kissande katter, bla bör man kolla upp sånna hos en veterinär eftersom det kan vara: urinvägsinfektion, urinsten, diabetes, njursvikt. Man kan skaffa fler bajslådor och ställa dessa där katten kissar ( ja inte i soffan presis) och även prova byta ut sanden, Tänk på att inte tvätta bort urinen med medel som luktar (tex citron-eller ammoniakdoftande rengöringsmedel), då kan katten tro att du markerar revir och vill själv markera "över".



2009-03-09 ~ 21:11:22
Postat av: Rhoena

Vi har redan feliway, testat 4 olika kattsandsorter och har lådorna i två olika rum. Jo, hon som inte är kastrerad är den som bestämmer :) Problemet har inte varit att det finns en rang, utan att Lava inte direkt accepterat rangen. Men inte kunnat göra något åt det. Men sedan sambon "kom på" henne och högg tag i henne och avbröt allt har det peppar peppar inte hänt några fler gånger. Dock har hon inte tillgång till sängar, så när vi köpt till barnens rum så får vi hoppas att inget händer på de nya madrasserna!

2009-03-11 ~ 20:30:33
URL: http://rhoena.blogg.se/

skriv något:

Namn:
Kom ihåg mig.

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

skriv här:

Trackback
RSS 2.0