.såpbubblor och Curry

Det är så jobbigt med A´s dagis nu, för hon är så ledsen jämt och jag förstår inte varför!
Hon grät i tisdags, onsdagen var bra för då fick hon ha med sig Curry och kaninen, grät i torsdags, ledig fredag, grät igår, grät idag.
Jag kan ta att hon är ledsen vid lämning, för jag vet att det går över och hon är glad när vi hämtar och berättar vad som hänt under dagen.
Det som är jobbigt är när hon vaknade kl 2 natten till onsdagen och ville inte gå till dagis, eller när hon i fredags kväll grät en timme i soffan för att hon skulle gå till dagis på måndagen. Det som får hjärtat att gå i bitar är när hon klänger fast vid mig när jag ska lämna och jag nästan måste stöta henne ifrån mig, när jag sätter ner henne och hon klamrar sig fast. Igår när jag fick ner henne på golvet bara sjönk hon ihop och grät.

Men som sagt, jag vet att det går över snabbt. De säger det och jag måste lita på det. Men varför vill hon inte? Idag grät hon inte när jag lämnade, men hon grät på vägen till K´s skola och sedan på väg till affären. Jag skulle bara köpa lite toapapper och när jag betalat såg jag att de sålde såpbubblor för 8 kr, vilket var precis det jag hade! Det var nog meningen att A skulle ha dem. Så sedan fick hon blåsa bubblor på vägen, men ändå grät hon lite utanför på dagisgården.
Men som tur var var hennes kompisar där, och hon fick ha med sig Curry in, så det blev inget drama när jag lämnade utan en glad tjej som sa hejdå.

Så varför vill hon inte gå till dagis? Hon säger det varje dag nu, att hon inte vill gå, hon vill vara hemma. Hon tycker leksakerna är tråkiga och bebisarna jobbiga, men det kan inte vara orsaken? Jag hoppas det bara är en fas. Jag försöker förbereda henne hela tiden, räkna dagarna, tala om att nu blir det kort dag, men torsdag och fredag är långa dagar. Tur det är påsklov nästa vecka, hela 10 dagar (egentligen hela 11 dagar för skolan har studiedag på fredag, men jag jobbar så det får bli dagis och fritids), och jag ska vara hemma med dem, och förhoppningsvis bryts det här så att dagis blir roligt hela tiden igen.

Kommentarer
Postat av: Britt-Marie

Så jobbigt. Althea som varit en sån dagistjej. Du får låta henne ha med sig Curry varje dag, hon behöver nog den tryggheten. Krama om barnen, vi måste ses snart!

2011-04-12 ~ 21:13:14
URL: http://lippanssalighetssaker.blogspot.com
Postat av: Rhoena

Ja, hon har med honom och ibland fler gosedjur varje dag. Hoppas det bara är en fas, för det har ju gått jättebra i en månad och så började det plötsligt förra veckan bara. Tur det snart är påsklov, då kanske hon börjar längta efter dagis igen.Ja, det måste vi, Althea pratar om dig nästan varje dag och vill till mormor :)

2011-04-12 ~ 21:37:26

skriv något:

Namn:
Kom ihåg mig.

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

skriv här:

Trackback
RSS 2.0