.ta av snoppen

"Jag vill ta av mig snoppen!"

Nej, det var inte K. Tur va.
Och nej, A är inte förvirrad. Hon hade en tröja med Snobben på, och ville ta av den. Bara det att hon tror att Snobben heter snoppen. Ja, det är inte lätt med P och B.

K har också lite speciella ord för saker. Små Einsteins är en serie som ibland går på tv. Där åker de i en rymdraket som alla barn som tittar ska hjälpa till att starta genom att klappa sig på knäna och sedan sträcka upp armarna och ropa Avfärd!
K´s version:

K: A, klappa på knäna!
A klappade.
K: Fortare!
A klappade fortare.
K: Sträck upp armarna och säg: Apa!


.sista födelsedagen

Så, nu är alla september-födelsedagar avklarade.
A började och slutade sin dag med att gråta. På morgonen för att det varken fanns fil eller makrill, men sedan nöjde hon sig med gröt. På kvällen för att hon helt enkelt var trött.

Annars har hon varit glad, överlycklig inför att äntligen få sina paket. Både hon och K kände igen ponnyn haha.
"Det var den som försvann! Nu har vi den igen."
Vilka superminnen. Vad är datorer mot småungar?

Hon tyckte om sina andra presenter också, men dataspelet glömde vi att testa. Det får vi göra imorgon, fast jag misstänker att det mest kommer vara K som spelar.

.samma present

Idag efter jobbet köpte jag de sista av A´s presenter. Det blev en liten hink med blå pärlor och en my little pony. Ja, en till. En som hon redan fått en gång, i påskägget. En av dem som så mystiskt försvann. Hoppas hon inte kommer ihåg det.
Hon längtar så till sin födelsedag. Imorgon efter jobb och dagis ska vi till affären och köpa glass med tillbehör, för det vill hon ha. Hoppas bara hon inte väljer makaroner och falukorv till middag. Jag tror jag ska försöka få henne att välja lasagne.

Nu måste jag gå och lägga mig. Upp tiiiidigt och lämna barn innan kl 7 imorgon.

.helvete också

Idag skulle det vara föräldramöte. Vi hade bestämt att P skulle dit, men sen ändrade vi oss och jag skulle gå. Försökte skaffa barnvakt så vi kunde gå båda två, men ingen kunde.
Idag dubbelkollade jag med en (vikarie) och jo, föräldramöte ikväll. NOT!
Letade just reda på lappen för att dubbelkolla tiden, och ser: Föräldramöte tisdagen den 22 september. Bara VA?? Jag har tänkt onsdag precis hela tiden, att det skulle vara kvällen före studiedagen.
Fan, fan, fan. På spårvagnen hem tänkte jag på hur trött jag var och så ska jag iväg ikväll, och nu när vi missade det så känner jag hur mycket jag hade velat gå. Det är ju så typiskt och jag känner mig så dum. Får be P prata lite med dem när han lämnar barnen på fredag.

.en rolig 3-åring

A är så rolig. 3-åringar är härliga.
Idag när jag hämtade på dagis så var vi ute en stund efteråt. A ville "komma" vilket betyder bli buren, men fick inte. Sedan behövde K gå hem och gå på toan, så jag sa åt A att komma. Men nej, hon kunde vara ute själv, påstod hon. I en lekpark tre kvarter hemifrån. Skulle inte tro det, lilla vän. Hon vägrade komma tills jag sa att jag skulle bära henne. Då kom hon rusande med utsträckta armar.

När vi gick på gångvägen utspelades den här konversationen.
A: Det här är våran väg.
Jag: Ja, fast alla får gå på den här vägen.
A: Haha, alla får ju inte plats!
...
A
: A och K och mamma och pappa och T (smeknamn på sig själv som vi inte brukar använda).
A visade upp 5 fingrar.
Jag: A två gånger?
A: Jaaa, haha!

A ramsar:

En liten pinne hoppade i sängen, den ramla ner och slog sitt lilla huvud, aj aj aj. Mamma ringde doktorn och mamma svara...

En liten tröja hoppade i sängen, den ramla ner och slog sitt lilla huvud, aj aj aj. Mamma ringde doktorn och doktorn svara, inga små tröjor i sängen får vara.

Sagt om en spindel i tvättstugan:

Den vill ta nyckeln! Men den har ju inga händer.

När vi borstade med nya tandkrämen satt hon i mitt knä. Hann borsta några tag.
A: Mamma, det smakar som godis!
Så nöjd hon blev, hon ville borsta tänderna flera gånger. Men två fick räcka, jag en och hon själv en. Då stampade hon med foten i golvet, för hon ville ju borsta mer. Stamp, stamp, stamp, tills jag började jaga henne under mycket skratt (från hennes sida).

Och idag begravde hon katten Knas under en massa gosedjur.

Åååh hon är underbar! Fast såklart är det allra bäst Live. Vilka pratstunder man kan ha med den lilla damen. Hon har humor!
K är givetvis helt underbar han också, min stora älskling. Så duktig med allt. Han startar upp internet, letar fram sina spel, sätter på volymen, sätter på filmer från bolibompahemsidan, helt själv!


.jobb

Idag fick jag två nya jobbtider, så det blir fyra långa dagar på rad.
Och vi kan inte fixa barnvakt på onsdag, så P får gå själv till föräldramötet. Suck, jag som ville vara med. Men det är hans tur, än så länge har vi gått varannat år, så det är väl lika bra att fortsätta med det.

.biltårtan

Idag har jag jobbat och mina ben värker. Fick börja dagen med att hjälpa till i frukosten, så jag diskade i 2 timmar. Sen upp och städa rum. Många rum. I ett var det en spindel bakom en gardin, gissa vem som flööög bakåt? Äckliga kryp!

Igår var mamma och T och R här. Så kul! Fick en perfekt bok med en massa godisrecept av mamma. Mums. Måste testa några av recepten i veckan. Och jättefina scrapsaker av T, gissa om jag är sugen på att sätta igång och scrappa igen?
Barnen fick också en massa presenter, resväskor, necessärer med innehåll, spel/pussel, hårborstar, mössor, paraply. Glömt något?
I år blev det en biltårta. Den blev sådär. Ganska god, fast jag har gjort bättre.


.en perfekt sak att fira födelsedagen med

Gissa vad jag gjort?
Nej, jag har inte öppnat paket, eller ätit tårta, eller ens kakor.
Vi har inte planerat något speciellt firande eller planerat någon god middag.

Jag har gått upp tidigt, lämnat barnen på dagis, käkat lite frukost, satt igång diskmaskinen och nyss... nyss rensade jag avloppet i handfatet.

Yep. Det är väl sånt man ska fira med va? Äcklig äcklig gegga. Mycket, mycket gegga, mycket, mycket äcklig.

Jag fattar inte hur det kan vara så mycket! Stoppet började ju för några dagar sedan, men var så lite stopp så jag tänkte att det tar jag hand om sen. Men det blev ju värre så fort!

Men var nu inte ledsna för min skull. Jag ska nog bli lite firad, och ärligt talat så tycker jag inte det är så viktigt längre. Av P ska jag få en tatuering, det har jag ju bestämt själv. Så idag ska han äntligen ringa och beställa en tid. Ikväll tror jag att jag kommer göra lite tortillas till mig och P, och så blir det nog en film. Det räcker för mig, gott och väl.

Tårta äter vi på lördag!

.roliga bebisar

Kollade lite på gamla kort och hittade:



Var vänlig och ignorera den fula mattan som är borta sedan länge.
Detta är P´s favoritbild, han bryter ihop av skratt så fort han ser den.



Mucka inte med mig, för då...!



Mucka inte med mig heller!

.lite i korthet

K har varit sjuk i helgen, med skumma utslag som visade sig vara nässelutslag. De kommer och går inom loppet av några minuter känns det som. Först har han dem, tio minuter senare är de borta och dyker upp på ett annat ställe.
Idag har jag jobbat. Hittade en del dricks, men nästan bara i euro. En svensk tia, kanske 8 euro. Antar att ungarna får dem som lekpengar tills vi hittar på något bättre med dem.
Köpte lite nya filmer idag.
Borde sova, tänk om jobbet ringer imorgon?
Eller så googlar jag på tårtfyllningar. Jag vill göra något annat än mosade hallon, mosad banan och chokladkräm. Jag gör ju alltid samma.
Snart fyller jag år och det känns inte ens. När man var liten var det pirr i flera dagar, säkert månader. Nu är det bara: Jaha, vilken dag var det nu då... ja just det. Alltså inte datum. Utan veckodag. Datum minns jag såklart.
Och snart fyller A år och det ger mycket mer pirr. Jag älskar när ungarna fyller år. Mina underbara, älskade ungar!




.det sa brak

Innan hade vi två sådana här golvlampor:



Nu har vi en.
Eller snarare: vi har två lampor men bara en skärm.
Den ena lampan föll i golvet med ett brak och skärmen gick sönder "i tusen bitar" enligt K.
Det var A som rev ner den när hon fastnade i sladden, men det var mitt fel, för det är jag som drar den över golvet och ställer den jämte soffan för att kunna läsa. Det blir så mörkt där (här) annars. Och när jag ställer den där (här) så hamnar sladden några centimeter över golvet.

.misshandlad?

Av en soffa.
I söndags skulle jag stänga en bäddsoffa och råkade skrapa i armen lite lätt. Det gjorde knappt ens ont. Sekunden efter tittar jag på armen och ser en stor, och jag menar stor, knöl. Det kändes inte svullet, och det var varken rött eller varmt, och den dök upp verkligen på direkten. Konstig svullnad.
Under dagen la den sig iallafall och förvandlades tillslut till ett blåmärke. Det ser inte klokt ut. Och imorgon ska jag jobba i en t-shirt.





.femårsdagen

Femårsdagen är till ända.
K blev superlycklig över sina presenter. Och jag blir så stolt över honom! Efter att ha lekt en stund gick han plötsligt fram till P, gav honom en stor kram och sa: "Tack, pappa!" Sedan var det min tur, kram och "Tack, mamma!" och sedan fick även A en stor kram och ett tack.

Byggsatsen har byggts till grävsmaskin, helikopter, motorcykel och flygplan, piratgubben har fått en legobåt, boken har lästs och läses just nu, filmen har tittats på, tunneln har varit en stor succé och pusslet lades av mig och A.

Middagen blev makaroner och falukorv efter önskemål, men ingen av ungarna åt särskilt mycket. Jag fattar inte det, jag får jämt höra att det är älsklingsmaten, men när jag lagar det lämnas nästan allt ändå. Iallafall falukorven. Makaroner brukar slinka ner. Jag borde lagat lasagne. Det älskar de.

Gjorde ingen tårta idag, istället blev det glass med chokladsås, jordgubbssås, strössel, maränger och två sorters chokladkex.

.dö din djävel

Idag städade jag under och bakom soffan. Låg en massa leksaker där som vanligt, och fyra stycken av K´s försvunna strumpor. Tjoho. Deras respektive ligger ensamma i garderoben i väntan på tvätten.

Sen plötsligt såg jag en spindel på soffryggen. En sån där liten knapp med långa äckliga ben. Jag trodde jag skulle dö, men som tur var så hade jag sopborsten i handen så jag smackade till den rejält. Den hamnade på golvet och det ryckte i benen.
Jag slog den.
Benen ryckte.
Jag slog den.
Benen ryckte.
Jag slog den.
Benen ryckte.
Jag slog den.
Benen ryckte.
Jag slog den.
Benen ryckte.
Jag slog den.
Benen ryckte.
Jag slog den.
Benen ryckte.
Jag slog den.
Några ben ramlade av.
De avramlade benen ryckte.

A kom och såg allt.
"Oj, den gick sönder!"

Jag slog den lite till.
Den fortsatte att rycka.
Men dö din djävel, kände jag.
Det var som om jag var med i en skräckfilm där någon försöker döda en zombie som inte kan dö.
Fast inte riktigt.
Jag fattade ju att spindeln var ganska rejält död sedan länge, helt mosad trots ryckiga ben.

Hemska förälder, låta barnen se sådant! Jag sa till dem att spindlar är snälla och man får inte göra så, aja baja mig.
"Aja baja dig!" sa A lydigt och hötte lite med fingret.

Sen tog jag ett papper och tog bort spindeln från sopskyffeln (jag glömde nämna att jag bytte från borste till skyffel under mordet) och A tog pappret och gick och la det i toan.
Sen var hon ganska glad över att spindeln fick bada.

.sista dagen

Idag är det sista dagen jag har en liten 4-åring. Snart har jag en stor 5-åring! Vart tar tiden vägen, jag hinner knappt med!
Idag ska det storstädas, jag har redan börjat, och handlas, och ikväll när barnen sover ska jag slå in paket och blåsa upp ballonger.

.på vägen till dagis

Något jobbigt, något roligt, något äckligt.

Det jobbiga:
En lapp på dörren om att värme och varmvatten kommer vara avstängt nästan hela dagen imorgon. Värme skiter jag i, men varmvatten! Suck.

Det roliga:
Barns fantasier. A fick syn på en snigel och sa: "Titta en snigel!"
Sedan fick hon syn på ett hårband och sa: "Titta, en snigel som är rund!"
Dumma mamma kom och skulle förstöra. "Det är ett hårband" sa jag.
"Det är en snigel som är rund!" sa A bestämt.

Det äckliga:
Några kråkor och en skata satt på gatan och åt på något. När vi kom närmare såg jag att det var en död groda. En stor, äcklig, missfärgad, rejält död groda med ett stort hål i skinnet där fåglarna drog ut slamsor som de åt upp. Blääää!

.lat

Åh, jag borde gå och städa. Hela lägenheten ska vara storstädad innan onsdag, och ni kan ju bara gissa hur det ser ut här efter att jag inte orkat göra ett skit på tre dagar och P har jobbat och inte hunnit.
Men jag väntar nog till kl 16. Då ska jag tvätta, och jag kan lika gärna slå flera flugor i en smäll. Och sitta kvar här med gott samvete ett tag till...

.krångel

Jag jobbade igår. Det gick bra, även om jag inte riktigt var på topp. Så det fick bli som det blev. Efter lunch kände jag mig bara bättre och bättre, och efter jobbet drog jag till ikea. Jag skulle köpa tunneln till K och tältet till A, och sedan blev det lite mer saker, en byggsats till K och en spegel som de nog ska få utöver sina födelsedagspresenter, det får bli en gemensam sak. Sedan köpte jag lite papper och tuschpennor med stämplar.

Jag tittade på sängarna vi tänkt köpa till barnen, och f-n, men de är för små för leksaksbackarna vi har! Skit också. Alltid är det något som ska krångla. Men vi får väl helt enkelt köpa nya leksaksbackar då. Eller jag vet inte. Suck. Jag fattar inte hur vi ska få plats med allt i deras rum. Kanske borde köpa en våningssäng, men K vill ha en vanlig, jag frågade.
Två sängar, två hyllor, två fåtöljer, en liten soffa, ett kök, en snickarbänk, en bobbycar, en motorcykel, en dockvrå med vagn, säng och vagga. En vägg helt borta pga garderober.
Igår på bussen hem hade jag allvarliga funderingar på att helt enkelt byta rum, barnen får ta det lilla som har en hel extra vägg att möblera på. Men då blir ju golvytan mycket mindre, och jag är inte säker på att det blir mer plats för alla saker ändå, då vissa av väggarna är mycket kortare.
Ett riktigt pussel det här...

.bittersweet


.sharon & anneke

Vacker... här Sharon tillsammans med Anneke (the Gathering), två versioner. Tyvärr finns inte den bästa versionen med dessa två på youtube...



Studioversionen:




.ömt

När jag sjukanmälde mig imorse sa jag att jag tror jag kan jobba imorgon. Och sedan under dagen ringde de för att kolla och jag sa ganska tvärsäkert ja till att jag kan det. Men då hade jag bara suttit i soffan med dator, bok och korsord hela dagen.
Nyss var vi en liten sväng till affären för att köpa mat, men jag är inte sugen på någonting. Köpte makrill och körsbärstomater bara. Och magen känns öm. Jobbigt. Jag får verkligen hoppas att jag kan åka imorgon nu när jag sagt det. Får väl lägga mig tidigt ikväll också, fast inte så tidigt som nio iallafall...

.one last goodbye- anathema


.sjuk sjuk sjuk

Yes I am.
Det är ju så typiskt. Igår var jag övertygad om att "Nä men det är bara något jag ätit, eller så har jag ätit för dåligt och sovit för lite, så det är därför magen är kass."
Och jag gick ju till dagis två gånger, lämnade och hämtade, och till affären. Men mådde bara sämre. Sedan kom P´s mamma och sambo och hämtade barnen, för de ska ju ha dem i helgen eftersom vi ska jobba båda två. Skulle, snarare.

Igår tillbringade jag hela kvällen i soffan med öm mage, ont i kroppen och nästan-feber, och sedan gick jag och la mig redan 21 och sov till 7. Helt inställd på att åka till jobbet gick jag upp, ignorerade min ömma mage med tanken att "Jag mår ju faktiskt mycket bättre idag!", duschade, åt några rostmackor och tog på mig skorna för att gå när jag kände att det går bara inte. Jag lurar mig själv. Även om jag mår mycket bättre idag än vad jag gjorde igår, så är det en stor skillnad på hur jag mår när jag är frisk, och dessutom är det stor skillnad på att vara hemma och att vara på jobbet. Dessutom risk för smitta. Så det var bara att ringa och sjukanmäla mig...

Och jag som skulle födelsedagshandlat idag efter jobbet. Suck. Får ta det imorgon. Jag har ju några dagar till på mig. För imorgon ska jag jobba. Hoppas jag.

.tur jag tittade på tv-sidan

Nej, det blir ingen film idag. Glömde helt bort att jag ju ska följa den nya serien på ettan, True blood. Jag vet, den är inte ny för alla som laddar ner eller har en betalkanal, men vi som lever på endast hyresbolagets utbud kan säga att den är ny.

.paket till mig

Idag kom det två paket till mig, från Sweden Rock och Ginza. Tröjan passade perfekt, vilken tur. Nu måste jag köpa ramar till plancherna så jag kan sätta upp dem. Har inte ens öppnat dem för att se hur de ser ut än. Kanske kan ta mig ner till stan imorgon?
Eller så väntar jag. På fredag hämtar barnens farmor ungarna, för jag och P ska jobba båda två. Men jag jobbar bara till tre, så då finns det lite tid att gå på stan. Då ska jag köpa resten av K´s presenter. Ett pussel och en legogubbe tror jag det blir.

Ikväll blir det film! Är sugen på att se Pans labyrint, hoppas P vill titta med mig.
Och typiskt att ginza inte skickade böckerna förrän idag, jag vill ju veta om abc-tåget är med eller inte. Hoppas, hoppas, hoppas för K´s skull...

.olycka

Skulle pussa barnen godnatt och K kör upp sitt huvud mot min haka så mina framtänder slår i underläppen. Aj. Kände med tungan och kände ett stort hål, så jag rusar till toan och får tag i en bomullstuss och tänker att snart börjar det väl forsa blod.
Fast så farligt var det inte. Det visade sig bli ett pyttejack och ett snyggt rött blåmärke. Fast min kropp måste ha hamnat i någon typ av chock för jag blev yr och illamående och fick lägga mig på golvet ett tag.



Så snyggt det blev. Inte. Hoppas det läker snabbt! Helst innan i morgon när jag ska lämna ungarna på dagis...

.sommar i september

Första september, och en härlig sommardag. Tyvärr försvann den på ingenting, jag sov dåligt inatt, städade 31 rum på jobbet på 5 timmar, med huvudvärk, hämtade barnen på dagis, gick hem för ett mellanmål och sedan skulle vi gå ut. Hade jag tänkt. Orkade inte. Både jag och A satt trötta i soffan medan K tittade på Trazan och banarne som de fick av sin farfar i lördags då han var barnvakt.

Imorgon har jag tagit mig ledigt. Eller snarare så är det väldigt lugnt på jobbet just nu så jag behövs inte, så jag sa till dem att jag håller barnen hemma. Jag jobbar så mycket helger att jag behöver ha dem hemma någon vardag då och då, få en heldag med dem. Ska jobba hela nästa helg också, vilket innebär att av åtta helger på rad har jag varit helt ledig en. och då hade jag egentligen fått tider, men kunde inte eftersom vi skulle resa bort.

Längtar tills mina saker kommer. Fast jag glömde ju beställa en sak från ginza. Får ta det nu i efterhand, lite surt bara med frakt en gång till. Så går det när man är glömsk.
Nu vill jag verkligen göra iordning köket. Städa ur städskåpet, måla väggarna, köpa nya knoppar till skåpen. Kanske ska komma med hyresvärden om gratis färg? Måste iallafall be dem om ett nytt golv i vardagsrummet.

Nu måste jag gå och sova.

RSS 2.0