.kväll

A har sovit nästan hela dagen i soffan. Tror hon haft närmare 40 graders feber. 2 små skedar gröt och kanske 10 skedar glass och 10 skedar fil har hon fått i sig idag, plus lite mjölk och vatten. Men hon verkade må bättre nu när de gick och la sig.
Kunde ju bara glömma att gå ut i allafall. Hade tänkt att vi kunde åtminstone sätta oss här utanför, men A var för dålig. Fast på sätt och vis var det ju bra också, för jag kunde passa på att städa lite.
Nu borde jag gå och lägga mig, måste ringa dagis imorgon bitti också.

.sjuk i värmen

Idag har jag en ledig dag, och vi skulle hitta på något kul jag och barnen. Istället sitter vi hemma med febersjuk dotter. Hon är varm och sover och sover, vill inte äta och säger nej till glass. Har fått i henne mjölk och vatten iallafall. Imorgon ska jag egenligen jobba, men P ska också jobba och han bara måste vara i studion så jag fick ringa och säga att jag måste vab:a imorgon. Oavsett om A mår bra imorgon eller ej så måste hon ju vara hemma efter en dag med feber och utan mat.
Stackars, stackars liten.
Stackars K som inte får gå ut. Försöker övertala honom till att gå ut själv en stund, men han vill inte. Inte ens på balkongen. Förhoppningsvis är sommaren lång med många fina dagar, så då gör det inte så mycket om vi är inne en dag. Men det känns ändå lite surt, hela helgen har jag jobbat 9-18, instängd på en varm våning. Fast barnen har iallfall haft minisemester lördag-söndag, hemma hos farmor med lek i vattenspridare och träffat släkt.

.det mest irriterande

Måste vara när någon internetsida ligger nere och man känner att man bara måste surfa på just den sidan ikväll. Och så kan man inte det, och kvällen blir förstörd för man bara sitter och klickar och klickar och får bara upp "404 not found" hela tiden, fast man hoppas att nästa sekund ska sidan minsann funka och så klick, klick, klick...

(Klick - 404 not found)

Nej, riktigt så illa är det inte. Nu ska jag nog se en film istället. Eller fortsätta mitt tidsfördrivsspel eller läsa en rolig blogg jag hittat. Jag skulle ju kunna scrappa, men nej, ska köpa färg och lim först. (Klick - 404 not found) Jag skulle kunna läsa min bok, men nej, lamporna är sönder och de nya står i köket och är oiskruvade, orka. Jag skulle kunna lösa korsord, P köpte fel tidning som är supersvår så jag köpte den jag skulle ha som är lagom svår= jag klarar av allt till slut, men nej, jag känner inte för att lösa korsord just nu.

(Klick - 404 not found)

Men om jag nu ska se en film, vilken ska jag se? Vi har så många.
Hela helgen blir jobb och barnen ska till sin farmor. Kommer sakna!

(Klick - 404 not found)

Jga ljuger också, det står inte 404 not found, det står 404 Not Found.

.veckan i bilder


Stackars A ramlade i veckan, skrapade upp knät, armbågen och fick två små sår över munnen plus värsta fläskläppen. Stackars liten! Som tur var satt tänderna fast som de skulle, såren var inte så allvarliga och svullnaden la sig efter något dygn.


Utelek i "trädgården".


Så här kan man också bada!


Idag blev de tatuerade!

.sommar

Sommaren är här tillslut. Härligt! Fast än så länge har det bara blivit filtar på gräsmattan utanför huset och lekparkslek, ingen picknick, inget slottsskogen, inget svarte mossen. Idag hade jag tänkt ta med ungarna till något av det sistnämnda, men det har blåst så mycket. Varma vindar, men lite jobbigt ändå. Istället tog vi med leksaker, böcker och korsord och satt här utanför. Och så åkte vi till biblioteket och lånade lite nya böcker.
Igår tog vi ut tvättbaljan och en leksaksback fyllda med vatten, och barnen badade. Härligt var det! Måste köpa en pool till dem, en sån där liten i hård plast tror jag är lättast när vi bor som vi gör. Men plätten här utanför är verkligen perfekt: buskar som insynsskyddar en hel del, träd som ger skugga, plus att grannen ska fixa till sandlådan.

.förkyld

Börjar bli förkyld. Jobbigt.
Nu ska jag sova, har jobbat en lång dag idag och ska jobba en lång dag imorgon. På torsdag är jag ledig, och enligt tidningen ska det bli 25+. Hoppas! Då tar jag ungarna och går till svarte mossen eller åker till slottsskogen tror jag.

.sista dagen

Imorgon är sista dagen av den fyra dagar långa ledigheten, och vi har inte gjort ett skit. Så tråkigt med bara sexton graders värme, och regn. Idag verkade temperaturen gå upp och jag och barnen gick till lekparken, hann vara där i kanske tjugo minuter så började det regna så smått för att komma mer och mer. Var ju bara att gå hem då vi varken hade regnkläder eller gummistövlar med oss.
Imorgon ska vi ev till stan och handla lite kläder åt barnen. De behöver större sommargarderober, t-shirtar, linnen, shorts, kjol (till A), jackor. Är det ens någon mening? Kommer det bli någon sommar i år?

Hade det varit fint väder de här dagarna hade vi kunnat gå på picknick i slottsskogen. Kanske gått på Liseberg. Vi har ju planerat in en tripp till Borås djurpark också. Men då vill jag vara säker på att det inte kommer regna de dagarna. Får klämma in det de dagar jag är ledig helt enkelt. Får hoppas på att det blir några två-eller tre dagar-på-rad-ledighet någon gång.
I helgen ska barnen till sin farmor, jag ska jobba hela helgen så det blir inte så mycket sakna som tur är.

.årets midsommartårta



Såhär blev den i år. Det var första gången jag faktiskt bakade den runda tårtbottnen. Superenkel att göra, lite svårare att dela i tre delar, men det blev bra tillslut. Fyllningen blev mosade bananer och så chokladkräm, sådan som är på snoddaskakor fast med extra florsocker så att den blir lite tjockare. Sedan grädde och så jordgubbar såklart. Underbart god blev den. Vi, en familj på två vuxna och ett barn på fyra och ett barn på två åt upp över halva på midsommarafton. Resten fikade vi upp idag.

.så här kan man också sova

Iallafall om man är katt. Kimi kommer alltid och kryper upp på mig eller i min famn, riktig liten goskatt.



.regn, rusk och solsken

Igår var det härligt väder, visserligen bara 16 grader, men det var bättre än vad det varit förut iallafall. Först var barnen och jag ute i nästan 3 timmar, jag med en bok och de med ponnys, bilar, snäckor och spring i benen. Sedan var vi inne i några timmar innan det blev en lekparkstur på 1,5 timme.

Idag började dagen med regn. Rejält regn. Barnen till dagis och jag till jobbet. Lugn dag! Som tur var klarnade vädret upp under dagen, blev soligt men blåsigt.
Sedan tog jag bussen och mötte P och barnen vid Willys och vi gick och storhandlade, köttfärs, fisk, kyckling, pasta, ris och ost hamnade i korgen. Ska handla lite mer på måndag och fylla frysen rejält, men jag skulle hem själv sen med ungar, kassar, min väska, regnkläder, ballonger och teckningar (P och barnen kom direkt från dagis) så vi handlade bara så mycket som fick plats under vagnen. Sedan drog jag hem själv på en spårvagn full av skrikande jävla ungar (inte små alltså), hem, barnen fick macka och så drog vi till ica för mjölk, bröd och midsommarmat. Det blir färskpotatis och lövbiff till mig och P, köttbullar till barnen tror jag. Lite sallad. Och så tårta. Var tvungen att köpa jordgubbar fast de var dyra. Det fick bli tyska för 69 kr kilot, de svenska kostade 99. Hektisk dag!

Nu börjar min mini-semester, hoppas på fint väder!

.glömsk

Nu kom jag på att det är tisdag och att jag missat både Ugly Betty och Desperate Housewives. Nåja, det går väl i repris. Om inte, skit samma.

Idag pratade jag med min chef på jobbet att jag vill vara helt säker på att vara ledig mina lediga dagar. Hon förstod mycket väl, och ska sätta L på mitt schema så jag inte rings in om det är något, eller kommer till jobbet och plötsligt ser på schemat att jag fått fler pass på dagar jag trodde jag skulle vara ledig på. Jag känner att jag måste göra så - dels vill jag ha barnen hemma från dagis så mycket som möjligt, och dels måste jag kunna planera saker i sommar. För barnens skull, såklart.

Imorgon är jag och barnen lediga, torsdag jobb och sedan långledig, fyra dagar, över midsommar. Helt underbart! Undrar vad vi ska hitta på.

.dricks och spyor

Igår var sista dagen för mitt månadskort. Spårvagns, alltså. Och jag har inte råd att köpa ett nytt förrän barnbidraget kommer. Kiosken var stängd så jag kunde inte köpa ett hundrakort tills idag heller, så det blev ju att betala 25 kr till jobbet, och 25 kr hem från jobbet, trodde jag.
Höll på att städa och gick in i ett rum där gästerna var kvar och jag sa såklart ursäkta, stängde dörren och blev lite smått irriterad över gäster som äter frukost, checkar ut och sedan går upp på rummet igen och packar. Men irritationen varade max en sekund, för då öppnar en av gästerna dörren och ger mig två spårvagnskort, det ena helt oanvänt (100 kr) och det andra med 59 kr kvar! Det blir ju 159 kr i dricks! Jag blev sååå glad, och det passade verkligen bra just idag! Snacka om lägligt!
Och jag brydde mig inte ens att rummet tog en halvtimme att städa och att det låg jordnötter över hela golvet.

Dessutom har vi fått högre lön! Nästan 5 kr mer/timme. Och så fick jag spy-tillägg på 200 kr denna månaden. Inte för att det är så roligt att städa bort spyor, men det var inte så farligt just den gången och helt klart värt 200 kr extra. Då tycker jag mer synd om den som ska städa spårvagnen jag åkte med i morse. Satte mig lång bak och undrade vad sjutton som luktade, tittar mig omkring och ser en stor spya på golvet några meter ifrån mig. Behöver jag skriva att jag flyttade lååångt fram i vagnen istället?

Och så har de dragit in spårvagnshållplatsen vid jobbet. Kul. Fast som tur är verkar det gå bussar tillräckligt ofta från en annan hållplats, så det ska nog gå att ta sig dit och hem på samma tid som förut. Och det gäller bara tre veckor.

Trött nu. Ska sova. Troligen ledig imorgon, hoppas. Och troligen långledig över midsommar, hoppas ännu mer!

.jag vill inte heta Ella

K lekte att jag var farmor, P var farmors sambo, han själv var en pojkmamma, dvs en pojke som var en mamma, och han var mamma till A som hette Ella.
Stackars A blev lite förstörd av leken och satt i mitt knä och var lite deppig.
A: Mamma, jag vill inte heta Ella!
Jag: Men K lekte bara, du heter inte Ella, du heter A.
A: Ja, jag heter A, inte Ella!

Var på utvecklingssamtal idag också, för A, det är alltid lika roligt. Särskilt när de bara har bra saker att säga, om att A är så duktig och verbal och empatisk.

Annars har det inte hänt mycket idag, bara regn, regn, regn, så vi var bara ute den tid det tog att gå hem från dagis, men det räckte för ungarna att plaska omkring i lite vattenpölar, och båda trillade på genvägen de envisades gå och blev lite ledsna. Hemma blev det film och fredagsgodis för barnen, och jag sitter här och ska snart gå och lägga mig, för det är jobb precis hela helgen.

.vet du vad hjärta betyder

Jag kallar ofta barnen för "hjärtat." En kväll när vi skulle sova sa jag så till K.
K: Mamma, vet du vad hjärta betyder?
Jag: Vad betyder det?
K: Det betyder att man älskar varandra och är kär.

Söt!

.under huden

Imorse när jag tog en dusch upptäckte jag att det satt något under foten, under huden. Konstigt att jag inte känt något. Lyckades pilla fram saken med hjälp av naglar och pincett och det var - en glasbit!
För några veckor sedan råkade jag riva ner en av våra glasljusstakar i badrumsfönstret rakt ner i badkaret, och ljusstaken gick givetvis sönder. Men jag städade ju jättenoga efteråt, och har damsugit badrummet ett flertal gånger sedan dess. De är lömska, de där små glasbitarna. Tur det var jag och inte barnen. Och tur att det var så ytligt att det inte ens gjorde ont.

.var är sommaren

Var är solen? Värmen?
Bara regn, regn, regn...
Ge mig lite sommar, tack.

.tre lediga dagar

Det blev tre lediga dagar på raken, härligt! Igår var barnen hemma med mig och vi bakade bullar. 7 påsar a 8 bullar ligger i frysen just nu. De ska inte ätas upp varma tillsammans med varm choklad på kvällarna, säg till mig om jag börjar blogga om det. Det ska vara utflyktsbullar i sommar. Ska även baka ett gäng muffins har jag tänkt, har en massa rabarber i frysen och rabarbermuffins är ju sååå gott!
Idag är kidsen på dagis men telefonen har varit tyst så det blev en ledig dag för mig idag också. Sen blir det ett par dagars jobb igen, och så helgen.

.jag är korkad

Idag fick jag frågan om jag var med på brännbollen i tisdags. Svarade som det var, nej, jag var för trött, och sedan kläcker jag såklart tillbaka: Och du då?
Inte förrän nu, flera timmar senare, inser jag hur korkat det var att ställa den frågan. Självklart var hon inte med på brännbollen, för då hade hon ju inte behövt fråga om jag varit där.
Jag trodde att jag var smart.
Jag skyller på trötthet.
För jag är smart. Jag är det.

.traderare

Tradera är faktiskt kul. Jag har hittat precis alla gamla ponnyfilmer där, och är nu stolt ägare till varenda gammalt avsnitt som finns. Idag fick jag hem en fladderponny jag köpte till ungarna, som blev helt överlyckliga. Dessutom vann jag två böcker i en fantasyserie jag inte har komplett. Nu saknar jag bara en del, den var min tills det var en halv minut kvar, sedan blev jag överbjuden. Suck. Det är det enda trista med tradera, när man blir överbjuden i precis sista sekunden. Har hänt mig flera gånger nu, men å andra sidan sitter jag där själv och bjuder när det bara är någon minut kvar.

Jobb idag, imorgon och på lördag. Nästa vecka ser lugnt ut, kanske drar vi till Borås djurpark en av dagarna? Lika bra att passa på, jag vet ju inte alls hur sommaren kommer att se ut. Mycket jobb antagligen.

Nu ska jag snart göra lite knäckbanan och titta på Veronica Mars. Bara 6 avsnitt kvar av tredje och sista säsongen... ochj ga har ju redan sett dem på tv... dumma människor i usa som inte kan titta ordentligt på sina bästa serier, så att de inte läggs ned pga för dåliga tittarsiffror. Dumma!

.ska jag?

Det blev inget slottsskogen för mig och ungarna idag. Ärligt talat så orkade jag inte. Har varit helt slut idag, så trött att jag knappt orkat någonting. Dessutom somnade A sent igår och var anska gnällig under dagen, och så blåste det ganska mycket även om det var varmt. Vi nöjde oss med att gå ut och blåsa lite såpbubblor utanför huset istället.

P tog hål i näsan igår och jag är också sååå sugen. Ska jag? Jag vill verkligen, men skulle jag passa i det? Det får bli med pistol isåfall, jag vet att man inte "ska" men jag vägrar låta någon köra igenom en nål... aj. Sen vill jag inte ha en ring heller utan isåfall en liten pärla. Kluven... får fundera ett tag till.

.äntligen

Nu har jag äntligen jobbat mina sex dagar på rad, och nu ska jag vara ledig i två. Underbart! Jag behöver det. Imorgon ska jobbet spela brännboll, och jag ska ta med ungarna, men bara för att titta på. En stund. En timme eller så. En liten utflykt får det bli, om jag nu orkar, men jag skrev upp mig på listan iallafall.

RSS 2.0