.dottern är gammal

A säger så roliga saker nuförtiden. Hos mormor hade hon sagt: "Titta blomsmör!" när hon fick syn på några smörblommor.

När hon badat en stund vill hon alltid gå upp för "Titta, jag är gammal!" och så sträcker hon fram sina skrynkliga händer.

Häromkvällen när de skulle sova och K bara busade fick jag nog och sa åt honom att lugna ner sig, annars skulle jag få göra iordning en madrass av filtar och så skulle han få sova på sitt rum istället. (finns ingen säng där). Då försvarade A honom genast, jag skulle inte vara arg på hennes storebror och dessutom "vill man inte ha filt på sig, man ska ha täcke!"

Idag när vi lekte på deras rum så pruttade hon. "Oj, jag pruttade!" och det luktade så jag sa det till henne och skrattade, då ställde hon sig upp och började leta på golvet, så jag fick tala om för henne att det bara var luft.

Och innan är K pruttade så frågade jag vem av dem det var. "Pappa!" svarar A. Han var inte i närheten... haha.

Nu ska jag läsa lite i min bok. 3/14.

.kramp

Mina ben vill krampa sig. Så otroligt obehagligt, och det sitter i båda också, båda underbenen plus fötterna. Jag vågar inte göra någonting, bara sitta helt blickstilla för att det inte få kramp på riktigt.
Förr när jag fått kramp har det alltid släppt när jag pressar fötterna uppåt, så jag försökte med ena benet med resultatet att baksidan av underbenet blev stenhårt och såklart gjorde skitont, som tur var fick jag krampen att släppa igen genom att pressa foten nedåt istället. Men fortfarande känns båda benen helt stela och konstiga, vad gör man? Nedåt kan jag verkligen inte pressa fötterna för det är ju som att be krampen att komma.
Suck suck.
Försöker massera lite men det vill inte släppa. Borde kanske gå och sova. Tror jag ska läsa en stund först bara....

.min ballong sa pang

Idag var vi på ÖB och handlade massa saker, schampo, balsam, duschcreme, tvål, tandkräm, kryddor, spaghetti, te, brännskivor, tvättmedel och lite annat. K kom med en stor racerbil för 79 kr och blev hysterisk över att han inte fick den. Men sedan blev han glad igen när han fick köpa Musses Klubbhusklistermärken för 12, 50. A köpte hästklistermärken och jag köpte två kartor till med dinosaurier och pirater att lägga i barnens pysselskåp.

Sedan åt vi på McDonalds och barnen fick varsin ballong där. På vägen hem när vi bytte mellan spårvagn och buss (spårarbete) gick vi genom en tunnel, och precis i slutet smällde A´s ballong. Det blev ett högt pang och en kille som gick i en grupp lite länge fram skrek: Jävlar! och hukade sig. Hahaha. Men det lät faktiskt som ett pistolskott...
A blev inte rädd, däremot förvånad och lite ledsen, och sedan var det det stora samtalsämnet.
"Min ballong sa pang!"

.födelsedagar

Snart är det födelsedagar igen! Okej, det är lite mer än en månad till K´s och två månader till A´s, men för att slippa ta precis allting i september har jag redan börjat planera för inköp.

K önskar sig abc-tåget-film och musses klubbhus, inte film utan leksak tydligen.
Abc-tåget hittar jag ingenstans, men jag funderar på om han ska få boken.
Musses klubbhus, får se, han har en film, kanske blir det en film till.
En kryptunnel från Ikea, kostar 200, och sedan såg jag att de har ett tält för 60. Det skulle han nog tycka var kul. Han såg ett långt tält med massa tunnlar och tre olika tält på i ett reklamblad och önskade sig det, men vi har ju ingen trädgård...

Till A vet jag ingenting än. Jag hade tänkt en boll, men nu fick hon en ponnyboll nyligen. Kanske ett pärlset med massor av olika pärlor. Hon älskar ju att pärla pärlplattor och göra halsband. En bok blir det säkert. Var är min syster, tror jag. Kanske någon My little Pony, fast hon har ju faktiskt 19 stycken redan. Fast ingen med horn...
Kanske borde försöka få tag i ett poonyslott/hus till henne...

.en spricka i glaset

För någon timme sedan drack jag ett glas o´boy. Glaset står här bredvid mig. Nyss knäppte det till, helt plötsligt bara. Jag tittade på glaset och det har blivit en stor spricka i botten. Läskigt. Inte för att det blev en spricka, men tänk om det plötsligt bara flygit glasbitar mot mig. Vet en annan gång för många år sedan då jag hade ett glas som exploderade, jag var inte hemma när det hände, men jag hittade glaset på bänken, i skärvor, bara sådär. Översta delen var en stor, rund ring.

Nu borde jag gå och sova. Har varit supertrött hela dagen, och det är en lång dag på jobbet imorgon också.

.gäsp

Har inte så mycket att skriva, tydligen. Eller så orkar jag inte. Dagarna är ganska fulla av jobb, och när jag kommer hem vill jag umgås med busungarna tills de ska sova, och efter det slänger jag mig i soffan och slösurfar och läser.

.sover inte

Mycket på jobbet och långa dagar. Hinner knappt sakna barnen, och när jag är hemma känns det som att de ligger i sängen och sover. Nyss ringde P på mobilen och jag sprang genom hallen med bara en tanke i huvudet: "Måste hinna svara innan barnen vaknar!"
Sedan när jag tog upp mobilen ur väskan kom jag på att de är ju inte hemma, jag är ju helt själv (förutom tre pälsbollar).

På spårvagnen hem, när jag visste att även P ska vara borta tänkte jag att vad skönt att vara själv lite, nu ska jag passa på att göra någonting som jag inte kan göra när alla är hemma. Fast jag kunde inte komma på något, så det slutade ju bara med att jag sitter här vid datorn ändå. Nu ska jag läsa min bok, fortfarande 1/14 men snart slut.

P ringde igen och "Skynda svara innan barnen vaknar" dök upp i huvudet igen.

.barnen är borta

Deras mormor hämtade dem för några timmar sedan. Det känns i magen när de sitter i bilen och vinkar hejdå. Tur jag ska jobba massor massor under veckan, så jag inte behöver sakna dem så mycket. I vaken tid räknat kommer de bara vara borta från mig i något dygn eller två, även om det blir en vecka.

Kul kommer de ha iallafall! Och jag ska försöka njuta av barnfria kvällar.

.msn-problem

Jag kan inte logga in på min msn. Ja, jag har rätt adress och rätt lösenord. Msn verkar tro att problemet är att jag inte är uppkopplad på internet. Och jag bara undrar: tror de att jag är dum, eller vad?
"Please make sure that you are connected to the Internet."
Men snälla, är det den enda lösningen ni har att erbjuda mig? Precis som om jag ens skulle försöka logga in mig någonstans om jag inte var uppkopplad.

Nu ska jag övertala P att gå och kolla på en film eller något, så jag kan ta över hans dator. Jag hade ju tänkt pyssla med photoshop men får inte hit det, så då får jag gå dit istället.

Eller så läser jag istället. Bok 1/14.

.att läsa

Har precis läst ut julklappsboken, I djävulens spår av någon fransk författare och därför skriver jag inte ut namnet då jag aldrig lyckas minnas det. Den var bra, med mycket grymma mord. Jag vet att det tagit lite tid, men jag har läst en del annat under tiden och så har jag inte direkt tagit mig tid att läsa. Men vad ska jag läsa nu?

Jag vill läsa ut Tad Williams Blommornas krig, det är bara två böcker och jag läste den första när den precis kommit ut, vilket såklart resulterade i att när nästa kom hade jag glömt den första, så jag måste läsa om den.
Men mest är jag ju sugen på de två sista, eller snarare senaste, kommer det en till? böckerna i Deverryserien av Katharine Kerr, denna underbart underbara bästa serie som finns. För det mesta iallafall. En del inkarnationsdelar är lite transportsträckiga. Men iallafall. De två sista (senaste?) böckerna släpps av någon dum anledning inte på svenska, så jag har såklart köpt dem på engelska. Det ska nog funka, har bläddrat i dem och jag förstår det mesta. Men jag minns knappt bok nr 12.  Och bok nr 12 är en stor besvikelse pga översättningen. Hur kan man förstöra en bra bok genom att översätta helt fel? Fattar inte.
Och då tänker jag att om jag ändå ska läsa om bok nr 12 så kan jag ju läsa om hela serien. Jag har ju faktiskt bara läst hela en enda gång, förutom alla favoritavsnitt som jag läst otaliga gånger. Det är det som är så bra med den serien, det är inte bara en huvudhistoria som det brukar (iallafall de jag läst) vara i fantasyböcker, utan många olika, både stora, små och inflätade i varandra.
Jo, jag ska läsa om Deverry. Hela serien, på 14 böcker varav jag läst 12 innan alltså. Bara att sätta igång.

.middagsblogg

Idag testade jag ett nytt recept till middag. Skar ett torskblock i ca 2 cm bitar, stekte dem, kryddade med salt, peppar och curry, hällde på fiskbuljong och lite citron ur flaska. Blev supergott! Egentligen skulle man låta några bananer puttra i buljongen en stund, men vi hade inga. Det får jag testa nästa gång. Men det bästa av allt: tillochmed K åt fisken! Nästan två hela bitar åt han.

.en tur med otur

Idag efter dagis tog jag ungarna på en stekhet spårvagn och åkte till nordstan. Det blev två affärer och en snabb titt efter Musses Klubbhus Pysselbok på Pressbyrån, trots att jag sagt till K att han inte fick den om han busade i affären. Tur att den inte fanns, så att jag blev lite konsekvent på mina krav. För det busades ju en del.

Det blev iallafall h&m och:
Till K: Mörkgröna shorts, jeansshorts, kakmonsterlinne, ljusblått linne
Till A: Turkosa shorts, lila shorts, rosa linne, lila linne med prickar
Sedan kappahl  (och jag ångrade att vi inte gick till kappahl först då de hade mer färggranna kläder, till killar)
Till K: MussePigg dress linne och shorts, spindelmannenbadbyxor, solhatt
Till A: Gul t-shirt med vita hjärtan, rosa solhatt

När vi kom hem upptäckte jag såklart att K nästan bara fick blå kläder och A en massa färger. Varför blir det alltid så? Nästa gång ska jag kolla på tjejavdelningen till K, och åka själv så det blir lättare att titta och inte bara roffa åt sig och snabbt gå till kassan för att komma därifrån innan barnen börjar leka kurragömma bland klädställningarna på allvar.

Men oturen kom på vägen hem.
Fakta: Kommer spårvagnen direkt så tar det ca 20 minuter att ta sig hem, plus några minuter för att gå mellan hållplats och hus.

Idag:
Först fick vi vänta 20 min på vagnen pga förseningar.
Sen kom vi bara till bron, då var det broöppning. Suck.
Sen kom vi två stationer och då var det stopp, en trasig spårvagn framför.
Sen kom vi några stationer till och då skulle vagnen vända pga förseningarna, så vi fick hoppa av och ta en annan vagn.
Nästa vagn som var ny fick vi inte plats på, så vi fick ta nästa och jag fick bära vagnen med en sovande A i uppför trapporna.
Tillsut kom vi hem. Det tog en timme.

.vab

Jag har ju vabbat idag. Igår, det är över midnatt.
I måndags hade lillan säkert 40 graders feber. Tempen i munnen visade på 39,3 och det var inte under den tid hon kändes som varmast.  Så det var ju bara att ringa jobbet och säga att jag inte kunde jobba idag. Igår. Fast då var det ju imorgon.

Men det känns lite fånigt att gå upp på morgonen med två friska, krya ungar... men regler är regler och dagis säger minst en feberfri dag, och jag håller faktiskt med. Har ens barn haft så hög feber, sovit en hel dag och inte ätit någonting i stort sett, så kan man bara inte lämna dem på dagis dagen efter. Hur dumt det än känns att inte komma till jobbet så går barnen före.
Lillan åt dåligt till frukost, en knapp tugga på bananen till mellanmål, bara lite kyckling till middag, lite kräm till mellanmål och sedan ganska mycket makaroner, kall kalkon och banan till kvällsmat. K åt likadant, så det behöver inte handla om febern. Mina ungar äter så dåligt jämt, särskilt K. Lite jobbigt ibland, får de i sig allt de behöver?

På förmiddagen verkade A lite gnällig och lite trött, så det var iallafall bra att vi inte lämnade på dagis. Då hade det säkert varit värre för henne. Vid halv två gick vi ut och var ute i över tre timmar, barnen lekte med grannens son och badade i hans lilla plaskpool här utanför. Hade jättekul med några småbråk.

Imorgon är jag nog ledig. Säger nog eftersom det är lite öppet, de kan ringa om det är så, så jag kommer lämna på dagis imorgon. Även om det inte verkar som att det blir jobb, så är det mycket för A´s skull. Hon har bara tre dagar kvar på sin avdelning, för efter sommarlovet flyttar hon till K´s. Undrar hur det kommer gå... inskolningen där har redan börjat, och det har verkat gått bra, men det måste ändå kännas konstigt för henne att inte komma tillbaka till avdelningen. Det barn hon pratar mest om ska dessutom flytta till en annan avdelning. Men hon ha väl fler kompisar, och dessutom K. Så det blir nog bra.

.barnprat

K: Mamma, snarka inte, barn kan inte sova då. Vet du vem som snarkar? Pappa till exempel.
Liten anmärkning: jag låtsades snarka för att han skulle tro att jag sov så att han också somnade. Jag snarkar inte! No way, aldrig. Eller kanske ibland då...

K: Mamma, titta jag hittade en tant-peng! Håller upp en tjuga.

.min nästa tatuering

Nu har jag äntligen hittat mitt nästa tatueringsmotiv. Det känns så rätt! Jag vill göra den nu, hur ska jag stå ut med att vänta hela sommaren? Men jag tror att det är det bästa, med värme, eventuella bad i sjöar och hav och jobb känns det som att det är bäst att göra den på hösten. Men jag tänker vänta max till september. Det får bli min födelsedagspresent.
Motivet är barnens namn i runskrift. Tänker härma Tiny och sätta den på insidan av överarmen. Det är verkligen perfekt, jag får barnens namn på kroppen som jag vill ha, men jag skyltar inte med namnen ändå eftersom endast de som kan runor kommer kunna läsa det. Har frågat grannen som är runexpert så att det blir rätt. Kommer bli så snyggt, och skulle det bli fler barn är det bara att lägga till ett namn under. Längtar! I höst kommer det inte göra så mycket att sommaren är över.

RSS 2.0