.my little pony

Nyss loggade jag in på Ginza och köpte 4 My little pony-filmer (Glasprinsessan, Slottet bland molnen, Snöstorm i ponnyland och Den gyllene porten - dvs My little pony av den gamla, bästa sorten) till mig själv. Fast officiellt var det väl till barnen. My little pony - the movie har jag redan. Och slottet bland molnen, fast den är på vhs och nu köpte jag den på dvd. Så om det är samma så kan du få behålla vhs:en om du vill, Tiny.

Det blev två julklappar också. Albin till K. Den är ju så rolig, mamma har ett inspelat avsnitt, just nu minns jag inte så mycket men Albin odlar grönsaker som växer och blir jättestora och de vill inte bli uppätna och så går de sin väg, och så simmar det fiskar bland träden hahaha. Och fåglarna sjunger annorlunda sånger. Får se om det på julafton antar jag.
A får en Molly mus-film. Hon älskar Molly mus.

.tv

Jaaa, medium börjar ikväll! Dessutom har jag fortfarande inte tittat på House som jag spelade in i tisdags. Men jag ska jobba imorgon, är lika med upp tidigt, så det får jag väl kolla på imorgon kväll.

.saknar min K

Ja, det gör jag. Idag kom mormor och hämtade honom efter att jag slutat jobbet, och nyss ringde hon och sa att de kommit fram. Så nu ska jag sakna min älskade 4-åring till på söndag. Men han har nog jättekul, han har pratat så mycket om att åka själv till mormor (inte mamma, inte pappa, inte A, inte K (katt), inte T(katt), baaaara jag!).

.sista veckan i oktober

Denna vecka skulle ju bli en lugn vecka, så gissa om jag blev glad när mobilen ringde och jag fick två tider på jobbet. Härligt! Så jag kommer iallafall upp i 16 dagar denna månad. Tyvärr så har de flesta varit korta dagar, så det blir nog ca 30 timmar mindre än förra månaden, men ändå. Kommer iallafall tjäna ihop hyran och dagisavgiften.

Idag var ungarna hemma. De har varit dåliga i magen sedan i torsdags. Inte så att det är sjukdoms-dålig-i-magen, men igår var det extremt för A. Däremot har hon inte bajsat något idag, men K gjorde det och det var löst, men de får nog gå till dagis imorgon ändå.
"Gagish!" sa A när hon skulle sova. Så hon vill ju dit.
Och jag har visst blivit en sån där mamma som pratar barn-bajs. Eller föresten, det har jag alltid varit.

Annars har dagen varit lugn, jag har småstädat lite, och sedan bakade jag och K en kladdkaka som vi åt tillsammans med glass hela familjen. Mums. Fast det var konstigt, jag tog ut den bara ett par minuter tidigare än vanligt och den var alldeles rinnig. Ja, kladdkaka ska ju vara kladdiga men inte kladdiga, och den sorten brukar bli väldigt o-kladdig i vanliga fall. Kan det verkligen vara så att jag inte gjort någon kladdkaka tidigare i vår nya ugn?

Ett annat litet missöde inträffade ett par timmar tidigare, när jag gjorde klyftpotatis till middag. Smorde långpannan och la upp potatisklyftorna och in i ugnen--- eller inte in i ugnen för långpannan var för stor! Hoppsan. Första gången jag skulle använda den gamla långpannan, vi fick ju nya plåtar och långpanna när vi fick ny spis. De gamla plåtarna slängde jag, för de såg äckliga ut redan när vi flyttade in, rostiga och missfärgade. Men långpannan fick vi av mormor för att det inte fanns någon. Så den får jag väl skänka vidare till någon bättre behövande.

.ikea

Idag var vi äntligen på ikea och köpte backarna vi skulle ha. Det blev 6 stycken Vessla, två blå (till legot och kökssakerna), två gröna (till tågbanan) och två rosa (till plastdjuren och bilarna). Tyvärr var de gröna och rosa locken slut, men det blev iallafall lock till de blå. Så nu är ungarnas rum färdigt. Fast jag tror vi ska köpa en vit också, till duplot.
Köpte första julklappen också, en påse med 10 fingerdockor. Barnen ska få 5 var i strumpan på julaftons morgon.

Imorgon blir det hemmadag för barnen, A är så dålig i magen att det känns fel att lämna på dagis trots att hon mår bra i övrigt.

.en lugn vecka

Min sista kända jobbdag. Kända som i att jag visste om den, alltså. Nästa vecka ser väldigt lugn ut. Skit också. Dumma lov. Men sen kommer november och då är det lite mässor iallafall så då får tummarna hållas att jag får en del jobb.
Fick iallafall mer lön än vad jag räknat med denna månad. Härligt!

.julklappar

Nu är det hög tid för julklappsfunderingar. Vad ska barnen få? Rummet svämmar över av leksaker av många olika slag. Någon leksak blir det väl att de ska få, men jag ska försöka komma på mer andra saker.
Funderingar till K.
En självlysande pyjamas. Såg att de hade en på Netto nu.
Färga badvatten verkar jättekul, tabletter man lägger i vattnet.
Sedan funderar jag på utklädningskläder och kanske ett fint överkast till sängen.

Till A vet jag inte alls. Funderade ju på en krambjörn eftersom hon älskar K´s önskenalle (barba) men jag vet inte...
Någon bok kanske. Till K också iofs.
En my little pony kanske...

.äcklig oboy

Fy vad äckligt. Ha inte mjölk i en kopp i kylskåpet en hel dag, för att sedan på kvällen komma på att istället för att hälla upp ny mjölk kan man ju ta den koppen, så man slipper slänga. Fy vad vidrigt den smakade. Och om man då tänker att jag hade i ganska mycket oboypulver i, så kan man ju bara tänka sig hur mjölken skulle smakat utan chokladsmak...

Men jag tröstar mig med att Prison Break börjar ikväll!

.morgoninlägg om jobb

Det blev inget jobb idag. De frågade igår om jag kanske kunde hoppa in idag, de skulle ringa vid 8-tiden. Så jag sa på dagis att det eventuellt blir till 16 och att jag isåfall ringer.
Nu ringde de från jobbet och jag behövs inte idag, däremot imorgon (yes!). Så nu sitter jag här och funderar på om jag ska ringa dagis ändå.
Fast jag sa ju faktiskt att jag bara ringer om det blir kl 16, om det blir den vanliga tiden så ringer jag inte. Och då vet de att jag bara är hemma och lämnar barnen på dagis ändå :S
Fast jag är faktiskt arbetslös när jag inte jobbar, och dessutom har jag pratat med iallafall A´s avdelning, och de tycker att hon kan få komma ändå eftersom de går så korta dagar. Tror inte det är några problem på K´s heller. Problemet sitter bara i mitt huvud.

Men skönt att få jobba imorgon, jag har inte kommit upp i så många timmar än denna månaden, men jobbar jag imorgon blir det minst 60 iallafall. Men jag behöver meeeer. Helst inte under 100.

Nu ska jag äta lite frukost, blir nog makrillmackor och oboy tror jag.

.ledig för evigt

Usch vad jobbigt det känns plötsligt. Idag kom nya tvåveckorsschemat upp och jag har inte fått en enda tid. Skit.
Det är lågsäsong.
Det finns två hotell, och eftersom det jag inte jobbar på renoveras just nu så har de ännu mindre att göra, vilket innebär att de ibland vill flytta över sin fasta personal, och den fasta personalen från deras hotell gär före oss som är extra på vårat.
Sen är vi minst tre som slåss om tiderna som finns. Eller nu inte finns.

Men har chefen inte ringt på onsdag ska jag ringa och kolla om jag behövs, och gör jag inte det så har jag ett annat nummer att ringa, ett nummer som gör att om jag har stor tur, kanske kan få lite längre scheman på något annat ställe och slippa timvick.

Men jag har iallafall en dag kvar. Söndag. Och efter jul sen så kommer alla mässor och konferanser igång igen. Men jag vill ju jobba nu med.

.vackrast

Eftersom jag la upp en bild på min underbara A i förra inlägget måste jag ju lägga upp en bild på min underbara K också.


.bus med mjöl

Idag var jag och barnen lediga från jobb och dagis. Vi åkte till bvc (stora killen vägde 15,4 och var 102 cm lång. A hade också gått upp bra, 11,2 väger hon nu, men hon ville inte mäta sig). Sedan gick vi till biblioteket för böckerna var sena igen fast jag hade ingen aning om att det var så mycket som 11 dagar. Ups.

Efter det åkte vi hem och gjorde scones. När de var i ugnen satt jag och K i barnens rum och läste några av de nya biblaböckerna. Och vad gjorde A?



Jo, en klantig mamma hade glömt mjölpåsen på bänken och glömt att lilla dottern fått väldigt långa armar på sista tiden.

.roliga saker

A: Jag ska hämta honom.
Jag: Vem ska du hämta?
A: Jag ska hämta pappa.
A: T kommer baka snart! (T= hennes smeknamn på sig själv, baka= tillbaka)
Går iväg.

K: Pappa, varför är din mage så stor? Har du en bebis i den?

K trillar i sitt rum och får ett blåmärke på knät. Självklart blir han jätteledsen och jag tar upp honom och sätter mig på sängen med honom i knät och tröstar. A blir lite svartsjuk, så hon går iväg och sätter sig på samma ställe på golvet som K trillade på.
A: Aj aj aj.
Sedan reser hon sig, skrynklar ihop ansiktet och går låtsasgråtande emot mig... haha goa unge! Hon fick en kram.

K har lite svårt för att skilja på "hon" och "han".
Jag: Vad är A? (typ)
K: Han är en hon!


.var är bamse?

K prenumererar på bamse, men nummer 14 har inte kommit i vår brevlåda trots att den finns ute i affären nu. Skickade ett mail till deras kundsupport, svarar de inte innan imorgon så ringer jag.

Och yes - ikväll börjar house igen! Får ställa videon, dhw går ju samtidigt. Ugly Betty missade jag förra veckan och jag glömde titta på reprisen, fast jag bryr mig inte särskilt. Får väl se hur jag gör ikväll, beror på när K somnar.

Vi har kaos här hemma. Jag fick ett infall och kånkade ut alla ungarnas saker i vardagsrummet för en storrengöring av deras rum och leksaker. Har möblerat om lite också, och nu står de flesta möbler där, och böcker och spel i hyllan men annars är det tomt. Ska rengöra alla saker innan de ska in dit igen, och dessutom åka till ikea och köpa nya leksaksbackar. Men det får nog bli på torsdag. P är sjuk och jag orkar nog inte åka själv, dessutom jobbar jag imorgon.

.jag mutade till mig en sovmorgon

Av flera olika anledningar har jag sällan sovmorgon. På vardagar måste jag oftast upp klockan 6 eller strax efter, på helger kan jag om jag har tur sova till 7.
Men idag var det iallafall dags. Sovmorgon! Underbart!

Kidsen vaknade vid 7 och jag sa åt dem att gå upp med pappa för att jag skulle sova en stund till. Det var okej med dem - tills jag stängde dörren. K började tjuta och A stämde in, plus att den sistnämnda ställde sig och bankade på dörren och gallskrek "Mammaaaaa..."
Var bara att gå upp och förklara att jag har sovmorgon idag för jag måste sova lite till. Acceptans? Nej.
Försökte stäng in mig igen, men tjuten fortsatte och jag är den typ av förälder som bara inte kan ignorera sånt. Så jag traskade upp igen, bar båda ungarna till soffan,, virade in dem i en filt, satte på bolibompa (eller nej, P hade redan satt på bolibompa) och sa åt dem att de skulle vara uppe med pappa en stund. Gallskriken fortsatte.
Trött och längtande efter sängen fick jag en snilleblixt och sa de magiska orden:
Vill ni ha lite godis?
Magi!
De tystnade mitt i skriket båda två, sken upp och sa JA!
Tur vi hade nonstop kvar sedan lördagsgodiset.

Så jag gav dem varsin skål med färgglatt godis i till frukost, vände om och kröp ner i min sköna säng igen, helt utan dåligt samvete för allt socker, men kanske lite fundersam över att godis tydligen går före närvaron av mamma...

.hemväg

Först skulle jag, enligt schemat, vara ledig i fyra dagar. Härligt, tänkte jag, fast lite dumt också. Men idag fick jag lördag också, så det blir eventuellt bara tre. Kanske mindre än så. Vi får se.

Hämtade ungarna runt kvart i fyra idag. De var ute och lekte och plockade bär från en buske.
På hemvägen ville A gå alla andra vägar förutom den jag valde.
"Denna vägen, mamma!" hördes det hela tiden, och så pekade hon med hela armen och sprang iväg så jag fick hämta henne.
Sen plockade de varsin nerfallen gren med massa löv på. A kittlade gatan med den.
"Kille, kille, kille, kille..." och så skrattade hon och log med hela ansiktet. En annan gång, för några veckor sedan, kittlade hon dagis också.

Hon sjunger en massa, hela tiden. Idag i badet var det:
"Kikojje, kikojje mifta på svans...Kikojje, kikojje mifta på svans... "
(Ekorre, ekorre viftar på sin svans) och så viftade hon på rumpan.
K sjunger Postis Per istället och leker att han är Ted Klang som lagar saker.
"Det ordnar jag!"
Lite pinsamt idag när jag lämnade och han sa:
"Idag är det den tjocka fröken" om A´s fröken... ups... fast hon är ju det och medveten om det själv, men det kändes väldigt ärligt. Men barn är ju sådana.

Jag är trött. Ska gå och lägga mig snart så jag orkar upp imorgon. Visserligen blir det en kort dag, antar jag, fast jag sa att jag kan jobba längre om det behövs. Money, money, money...

.stardust nummer två

Tittade ju på Stardust igår, och nu kommer en liten kommentar.
Ja, filmen var bra och mysig och helt klart sevärd. Men den går inte upp mot boken.

Mycket var borttaget och en del var ändrat, fast så blir det ju alltid i filmer. Men skulle jag välja mellan film och bok blir det helt klart bok. Trots att filmen hade ett lyckligare slut.

.underbar


.stardust

Nu ska jag mysa med snickers, twix och Stardust. Hoppas jag tycker om den.
Köpte den, plus Lady in the Water och Oceans thirteen idag. Egentligen hade jag tänkt köpa Stardust och An american Crime, men jag hittade inte den sista, fastän jag letade i 3 affärer. Jag har hört om den förut, och idag när jag läste Tinys blogg kände jag verkligen att jag ville se den ikväll. Men planerna ändrades och det kanske är tur. Istället för att må dåligt en fredagskväll får jag njuta av Stardust, och dessutom av att inte ha förlorat 69 spänn. För på elgiganten kostade den 169, men jag struntade i att köpa den där och hittade den istället på Onoff för 99.

Och hoppas nu att Stardust är bra! Det är en av de bästa böckerna som finns, och jag hoppas filmen inte förstör någonting...

.en ledig dag

Ledig idag. Härligt! Fast jag längtar till de dagarna när jag kommer vara ledig iallafall två dagar i rad. Jag hinner knappt känna att jag är ledig när det bara är en dag. Kvällen då jag jobbat är jag så trött, och ikväll måste jag lägga mig någorlunda tidigt för att orka med 8 timmars jobb.

Idag tror jag att jag ska passa på att städa lite härhemma, och tvätta. Det sista behövs verkligen!

.dags att uppdatera

Borde kanske blogga lite också. Ska snart gå och sova. Jobba imorgon igen. Skulle jobbat tis, tors och lör denna veckan, men fick ett 8-timmarspass idag också för att en skulle vabba. Bra, bra! Och tydligen ska det vara en del mässor och konferanser i oktober. Så än behöver jag inte direkt anstränga mig för att hitta ett annat jobb.

Enda nackdelen är att jag vissa dagar träffar barnen så lite. Idag var jag hemma strax innan 18, en timme senare går de och lägger sig. Fast å andra sidan jobbar jag ju inte heltid. Kommer inte göra det förrän barnen går i skolan, minst, iallafall. Tid är mycket viktigare än pengar, och barnen är viktigare än allt. Mina gullegosungar! När jag kom hem tittade de på bolibompa fast det andra, det som går på 1an. Först var de så inne i det att de inte märkte att jag kom, så jag fick ropa på dem 3 gånger. Då reagerade de och kom rusande och kramades. Sen satt vi i soffan och gosade och kramades och lekte och de åkte rutchkana på mina ben.

RSS 2.0