.fredagskväll med V.M

Jaaa, ikväll blir det VM!
Inte sport.
Veronica Mars!
Vad jag tjatar om serien, men efter ikväll blir det nog slut med det... om jag inte tjatar om saaaknaden efter fler avsnitt. För ikväll ska jag se på de 4 sista avsnitten av säsong 1.
Jag längtar redan efter att säsong 2 kommer ut på dvd.
Fast jag har redan sett mer än halva andra och hela tredje, men ändå.


.tjugofem grader varmt och inomhus

Idag har det varit 25 grader varmt här. Minst. Jag har bara kollat på termometern en gång. Fast vi har varit inomhus hela dagen. Iallafall jag och K. P tog med sig A ut efter middagen så att åtminstone hon skulle få lite luft.

K är sjuk.
Feber.
Han har tillbringat precis hela dagen med att vila. Först i soffan. Sedan i sin säng, soffan igen, sin säng...
Tempade i munnen och den räknade upp till 39,9 en sekund innan den pep och hoppade ner till 39,0.
Han har inte ätit något alls mer än välling.
Smörgås - nej.
Flingor - nej.
Kräm - nej.
Spaghetti - nej.
Glass - nej.
Chips - nej.
Man vet att ens barn är sjukt när det tackar nej till glass och chips.

Mellan 13-15 sov vi alla tre, K innerst, jag ytterst med A på magen.
När P hade åkt iväg badade jag och K och han verkade må lite bättre, men sedan ville han gå och lägga sig redan kvart i sju, och han var varm igen. Jag hoppas han är frisk imorgon, för då tänkte vi ta med oss lite mat och gå till mossen och sätta oss i några timmar. Ta igen utetiden vi missade idag.

.kylskåpsfel var inte fel

Idag var en kylskåpssnubbe här och kollade vad felet var. Det har med ojämna mellanrum runnit ut en massa vatten på golvet från det, och på sista tiden inte gått att öppna direkt efter att vi stängt det. Som på en frys. Det har låtit lite skumt om det och en gång när jag precis stängt det lät det som massor av vatten rann därinne.
Fast det var inte fel på det. Bara ett mänskligt fel. Vi hade tydligen en hylla som låg på platsen där vattenavrinningen ska ske, och det hade dessutom bildats massa is framför hålet.
Hoppsan!
Till vårt försvar kan jag ju säga att hyllan legat där sen vi flyttade in, så det kunde ju inte vi veta, att den inte ska ligga där.
Dessutom sa han att det var ett vanligt fel.

Nu sitter jag vid vår (min) bärbara, omformaterad, virusfri. Härligt! Bilderna flyttade P över till den stationära så de är inte brända än, men jag ska lägga tillbaka dem här fast behålla dem där också. Om jag sedan köper en extern hårddisk i sommar och kopierar in alla på, plus bränner ut dem, så kommer jag ha dem på 4 olika backuper. Då kan jag ju inte förlora dem. Sedan ska jag börja scrappa igen, måste bara köpa lim och färg till skrivaren. Då kommer jag ju skriva ut en del också. Dessutom har jag tänkt göra lite vanliga fotoalbum med.

.blodet rann

Barnen kollade på bolibompa. Plötsligt såg jag att A var alldeles blodig. Händerna, sidorna, det rann längs kroppen och det hade droppat på golvet. Inte så mycket som det låter när jag skriver, men tillräckligt för att vi skulle bli ganska rädda - men hjälp, vart blöder hon!!?
Tog iallafall upp lilla naken-skruttan och sprang till skötbordet och torkade bort blod och upptäckte att det kom från fingertoppen. Ett litet, litet jack. Fattar inte hur det lilla såret kunde blöda så mycket. Först trodde jag att hon kanske bitit sig själv, men efteråt såg jag att två av biblaböckerna som låg på soffbordet också var blodiga, så hon kan ha skurit sig på en boksida.

Hon har varit så duktig idag, A, och jag tror hon är nästan på väg att bli blöjfri på dagen! Direkt efter att vi lämnat K på dagis tog jag av henne allt och lät henne springa runt nakenfis.
Först bajsade hon på golvet.
Sedan sprang hon plötsligt till pottan och ropade "potta". Jag följde såklart efter, och hon satte sig på pottan och kissade.
Sen kissade hon på golvet.
Därefter var det dags att ta på blöjan och sova en stund. Sen gick vi ut.
Kom hem och åt middag och sedan åkte allt av igen.
Hon satt i soffan och sa "bassa", gick till pottan och jodå- kissade!
Så nu blir det blöjfritt på dagarna hemma har jag bestämt, så får vi se hur det går.

.dagisfest

Tillbaka från dagisfesten! De sjöng
Tio små indianer
Hjulen på bussen
Törnrosa var ett vackert barn
Jag sträcker höger arm fram
Du ska inte tro det blir sommar

Jag såg hur det ryckte i mungiporna på K redan vid första sången, och i slutet på andra så brast det. Han var ledsen och fick sitta i mitt knä istället. Ville gå hem, men sedan blev det fika och då var allt bra igen. Han åt många kakor, min lilla indian. (Målad i ansiktet, fjädrar i håret och tofsar på kläderna).

Ikväll blir det först DHW kl 21, därefter vårt inspelade Lost-avsnitt, och efter det tror jag att jag kollar på avsnitt 12 på Veronica Mars, sista avsnittet på skiva 3 som jag inte orkade kolla klart på igår. Nu har jag tittat på hälften av avsnitten och det känns så sorgligt. Snart är de slut... Vadå hänga upp sig på en tv-serie??
Och jag verkligen haaatar att de la ner serien efter säsong 3 pga för få tittare. Den är ju så bra!

.stolt

Det har gått superbra på nätterna. Bara en enda liten "olycka" i lördags kväll, annars har han fixat utan-nattblöja galant.
Så nu är K 100% blöjfri!

A är på väg hon också. Igår satt hon utan blöja i soffan och sa: Bassa! Så jag sa åt henne att gå och sätta sig på pottan, hon gick dit, och jodå- hon kissade i pottan. En halvtimme senare gjorde hon samma sak, så det var inte bara en tillfällighet.

Uh jag hatar detta tangentbordet... vill ha tillbaka min bärbara!!!

.virus

Vi har fått virus. Skit.
Jag är så orolig över korten som inte är utbrända, en mapp på över 8 månader och nästan 4 gb... ska köpa brännskivor så fort jag kan. Fast det ska visst inte vara någon fara säger P, eftersom viruset är på c: och korten på d: men jag litar inte riktigt på datorer. Jag är så dum dum dum, har ju tänkt bränna ut de där korten för länge sen...

Tur föresten att vi har en stationär också, så att jag kan surfa ändå!

.snart äntligen kväll

Idag är en sån där dag som bara segar sig fram. P drog tidigt imorse till studion, så jag har varit helt själv med två små vildungar. Älskar dem mer än något annat i hela världen, men just idag har jag ändå längtat efter läggdags. Det ska bli skönt att få lite egen tid, sätta mig i soffan och äta överblivet godis sedan igår, och slänga i skiva nr 2 av Veronica Mars. Jag kollade hela första skivan, de första 4 avsnitten i fredags och jag lääängtar efter fortsättningen.
Igår var det ju melodifestivalen, så då blev det inget Veronica Mars, fast jag ångrade mig sedan när allt var slut. Det var ju skittråkigt igår. Inte för att det gick dåligt för sverige, det var helt enkelt kasst alltihop. De senaste åren har det iallafall funnits NÅN låt jag kunnat heja lite på, men igår - nej. Fast det är väl inte så konstigt egentligen, min musiksmak är ju inte direkt de flestas musiksmak.

A leker i rummet och K sitter med sin tallrik i köket. Nu låter jag som om jag är en elak, elak mamma som tvingar mitt lilla barn att äta upp sin mat trots att den är kall... nejnejnej.
De fick maten för snart en timme sedan, och A åt upp sin och K satt bara där. När A var klar tvättade jag av henne och frågade K om han ville ha mer eller gå och leka. Han ville äta. Jag sa att han inte behöver, att han kunde komma och leka också. Men nä, han ville äta sin mat. Fast han äter den inte, jag har kollat till honom ett flertal gånger. Men men... han kommer när han vill.
Fast han åt jättejättebra vid ett-tiden, tog tillochmed en portion till och så en stor tallrik glass till efterrätt bara för att båda två åt så duktigt.

.dagen idag

Natten gick superbra! Så stolt över min lillkille.

Idag har jag gjort massor. Knappt haft tid att sitta ner. Det har varit städning och utelek med barnen och handlat två gånger. För att jag glömde mitt leg och bara fick ut det ena paketet från cdon första gången, det som var skickat som brev. Men nu har jag allt hemma, så nu ska jag hämta något gott att äta från köket, och sedan slå mig ner i soffan och titta på några avsnitt av Veronica Mars. Underbart! Det blir nog en trevlig fredagskväll, trots att P även ikväll är inne hos grannen och fixar med nox aurea-skivan. På söndag ska den vara klar och det ska bli väldigt skönt att få "tillbaka" min sambo igen.

.utvecklingssteg

Första natten utan blöja för K!
Det borde gå bra, men jag har lagt lite plastad frotté under lakanen ifall.

Fick spela in medium ikväll. P är inne hos grannen och tar kort till skivan, så jag fick lägga båda barnen själv. Det gick bra, A gick in i sovrummet och kröp upp i sängen när klockan började närma sig 20.
"Lova, lova!"
Det tog lite mer än en halvtimme, sen sov hon sött. Innan dess var det mycket "ma" dvs puss med ma-ljud på slutet. Ja ni fattar... (pussen)ommmmmmaaa!
"Latt!" sa hon flera gånger, vilket betyder godnatt.
K lekte snällt själv på sitt rum under tiden. Han fick gå och lägga sig strax innan 21. Det är ju inte dagis imorgon, och han somnade ändå bara en halvtimme senare än han brukar.


.ensam

K är på dagis och A sover. Så här sitter jag, ensam, och har det ganska lugnt och skönt.
Egentligen borde jag passa på att städa lite, så jag bara kan ägna tid åt barnen sen. Men just nu känner jag bara för att ägna tid åt mig själv. Städningen kan faktiskt vänta till imorgon. Eller så kan barnen hjälpa till, K älskar att dammsuga och han är duktig på att damma med en tvättlapp. Städa undan leksaker går att göra samtidigt som man leker. Och det är ju faktiskt bolibompa ikväll också, och under den halvtimmen hinner man göra en hel del.
Dessutom är det bara vardagsrummet som är lite kaos just nu.

Jag är sur, sur på en räkning som inget betyder och som borde ringts om redan förra året och som jag försökte, men det var stängt, och så glömde jag bort det. Och nu är den här igen och det är såååå irriterande, den ska bort! Dessutom är allt bara fel fel fel med den också. Fel. Jäkla eniro.

.sysaker

Jag borde leta fram en nål och tråd. Ena bandet har lossnat i A´s solhatt. Tur att det inte varit extremvarmt de senaste dagarna, så hon har kunnat använda jordgubbsmössan istället.
Och två par av K´s mysbyxor har hål på ett knä. Hur lagar man mysbyxor? Bara att sy eller sätta en lapp?

.vackra ögon

Kolla in ögonen!!



Så otroligt vackra! Ja, hela ungen är ju helt underbar såklart!
Min lilla systerdotter.

.lite internetshopping

Nu har jag äntligen beställt Veronica Mars säsong 1. Beställde från cdon, den kostade lika mycket (499) både där och på ginza.
Sen fick man beställa en dubbel-dvd för 69 om man köpte för över 400.
Så då blev det eragon/ladyhawke.
Och så fick man beställa en pocket för 9 kr om man köpte för över 400.
Då blev det en bok till P, the dirt, som handlar om mötley crüe.
Då hamnade jag på 577 kr och över 600 skulle bli fraktfritt.
Så då valde jag 5 dvd för 99 kronor också. Två till barnen och tre till mig och P.

Det är roligt med lite internetshopping.

.en datastol, en säng

Jag stod och lagade middag. Med jämna mellanrum kollar jag till barnen, och för mindre än tio minuter sedan hade A varit i sovrummet och satt en penna i en ljusstake.
Nu var K i deras rum och lekte med huset, möblerna och bilarna. Men vart var A?



Hon hade krypit upp i datastolen - och somnat!

.sjuk skrutta

Skruttan har varit sjuk idag. Fast vi vet inte riktigt vad som varit fel. Hon har varit väldigt trött och sov 2 timmar på dagen och resten av tiden, den vakna, har det mest varit gnäll och sitta i knät. Kanske har hon haft feber, men inte så hög, max en halv till en grad skulle jag tro. Hon har inte känts särskilt varm, men hon var som sagt gnällig, trött och blek.
Hoppas hon mår bättre imorgon!
K har varit busig och gosig som vanligt, och annars har inget speciellt inträffat.

Eller jo - A har lärt sig hoppa jämfota! Igår kväll hoppade hon och skrattade och lyfte från marken.

.fredagskväll

Vad händer ikväll då?
Inte mycket. Efter middagen var vi ute med barnen, i sandlådan och på tennisplanen och basketplanen, och vi sparkade och kastade boll.
A hittade ett snöre som hon gick omkring med och kallade "omm". Jag visste inte ens att hon kunde det ordet, men de har ju faktiskt två gosedjursormar.
Utanför dagis hittade vi pärlor igen, och hon kan faktiskt säga det i plural - päla om hon har en, pälo om hon har många.

K babblar på sött som vanligt, men tyvärr lyckas jag oftast glömma bort hans långa monologer/dialoger innan jag hinner skriva ner dem. Innan pratade han om att han har ett stort huvud men små öron, och så ville han titta på mina öron om de var små.
Han äter så dåligt nu, min lilla plutt. Jag vet att det är normalt, och han har alltid varit liten i maten, men idag åt han ingenting vare sig till lunch (makaroner, fiskpinnar, ärtor, majs) eller middag (chili con carne). Tur han gillar välling, en flaska morgon och en kväll. Dessutom fick de faktiskt varsin tallrik glass med strössel, och det äter han såklart.
A älskar också glass. Hon går och drar i frysen och skriker "lass! lass!" och när jag säger att den är slut slänger hon sig på golvet och vrålar. Inte lätt att vara liten *s*.

Ja just det, skulle skriva om kvällen. P håller ju på med sitt projekt intensivt nu, så jag ser knappt röken av honom. Så han sitter nog antingen vid datorn ikväll, eller hos grannen. Själv ska jag äta lite choklad, dricka lite mjölk till, och så blir det antingen internet, en bok eller kanske tv:n. Jag tror mest på det första, om det nu händer något här.
Tråkkväll.

.tröttnat

Jag tror jag tröttnat på designen. Orkar jag koda?
Nej, inte idag.
Jag vill ha photoshop också.
Inte för att det har med det här att göra.
Vi hittade ju ett photoshop men det var bara gratis i 30 dagar och vi hade redan haft versionen.
Måste leta vidare.

I helgen har jag massor att göra, fast inget som är roligt. Jag ska x (hemligt), storstäda och... hm. Det kanske inte är så mycket ändå.
Kanske y. Ytterligare en hemlig grej sm jag hoppas blir bra. Fast egentligen vill jag ha kommentarer, ryggdunkningar, ris och ros, veta om det funkar eller ej. Samtidigt som jag är lite sån där nej-jag-är-inte-bra-på-det-här. Måste fundera lite.
Fast jag nöjer mig inte med att fundera, detta är ju vad jag vill så varför försöker jag inte satsa lite hårdare?
Rädd för att det tar stopp kanske... försöker man inte kan man inte misslyckas, eller hur? Och misslyckas man kanske det tar slut sen. Fast då är man ju dum.
Det gäller att resa sig hela tiden.

.sur blir glad

Först när jag tittade på dagens tv-guide blev jag sur. På mig själv. Veronica Mars, säsong 1, har tydligen börjat gå i repris mitt på dagen, och idag går avsnitt 4. Vilket betyder att jag missat de tre första. SUUUR!

Men, då gick jag in på cdon och ginza där jag vet att en dvd har varit på gång. Och vad ser jag? Yesyesyes! Fast på ginza är det risk för slutförsäljning och den kostar 500 och jag kan inte lägga det nu, buhuu...
Jag måste köpa den! Håll tummarna för att den finns kvar den dag jag har råd!

.ett nytt språk

Vad betyder:

Ebula
Lllk
Byssa
Basse
Bassat
Bil
Pide
Essa
Inga
Omma

Ja, om man känner damen i fråga, hon som använder detta språk, vet man att det helt enkelt betyder:

Ebula - flygplan
Lllk - mjölk
Byssa - mössa
Basse - bamse
Bassat - bajsat/kissat
Bil - krokodil
Pide - spindel
Essa - ensam
Inga - flingor
Omma - blomma

.ett enkelt stopp

Det började bli stopp i badkaret. Vi fick lägga en av de där platta badleksaksdjuren mellan proppen och karet när vattnet skulle rinna ut efter badet, så att det inte blev vatten på hela badrumsgolvet.
Fast igårkväll, när P och barnen badat, gick det knappt att släppa ut det alls. Varför ska vi alltid vänta till sista sekund innan vi gör något åt saker och ting? Iofs har det bara varit någon vecka med problem, men ändå.
Men jag ville inte ha en massa vatten i vårt helt nystädade badrum. Och eftersom det alltid är jag som fixar stoppen ändå, hämtade jag en av våra kökspincetter och grävde runt lite i avloppet med den.
Fick tag i lite hårstrån som stack ut från röret och drog, det gick inte så jättebra först men med en hundbajspåse på handen lyckades jag få ut - litegrann, inte så mycket alls, handfatet ser alltid mycket värre ut - en hårboll och sen var det inte stopp längre. Nu rinner vattnet ner så fint så fint så.

.bara lite om lite

Jag har verkligen inget att skriva här, mer än om vad barnen gör och säger, typ. Det händer inte så mycket i mitt liv för tillfället, eller jo det gör det, men det som händer är för privat för att jag ska skriva det här. Så jag får väl fortsätta babbla om barnen. Och om vädret.

En bra sak med vår/sommar: Man kan ställa ut tvätten på balkongen! Underbart! Den torkar på en dag. Mindre än en dag.

K sov sin fjärde natt i egen säng, vaknade bara en gång runt 1-tiden på natten men somnade snabbt om.

Idag måste jag byta sanden i kattlådan, städa i badrummet, dammsuga alla golv och särskilt  hallen som är ganska sandig. Inte kattsand, lekparkssand.

Igår var tv-kväll, House, ugly betty och desperate housewives. I den ordningen. Tur det finns video. K gick inte och la sig förrän 20.20 och somnade strax innan Hosue började. Han ville inte somna själv går, så det behövde han inte.
Tur att House inte hade hjärncancer, fast de fattade man ju att han inte kunde ha.
Ikväll är det Lost och Top Model och ev kollar jag även på Sex and the city, fast det är ju bara repriser.

.ännu en natt

i egen säng! Dessutom vaknade han bara en enda gång, runt 4-tiden, och somnade om på bara några minuter.

.ingenting direkt

Har nog inget att skriva just nu, så varför loggade jag in?
Hm.
K sov i vår säng igår, från början. P var på rep och det krånglade med sömnen, jag kan inte dela mig i två och ungarna vägrade sova, så de fick leka. Sedan somnade de sött vid 21.30.
Nu sover han i egen säng iallafall, får se om det blir hela natten eller en del av den.

Och åååååh, jag är sur på mig själv! Mora träsk har ju varit i stan, i april, för en månad sedan ungefär. Jag som var övertygad om att det skulle bli i höst någon gång, har inte kollat upp det. Klantigt!
Iofs är lillan ändå för liten, men nästa år får jag allt hålla utkik lite bättre...

.underbar dialog

Hahaha! Han är för söt, min K.
Jag gjorde välling och när den stod i micron gick jag iväg för att sätta på tv:n, 1 minut kvar till bolibompa.
Då bröt K ihop.
Efter uträttat ärende som tog fem sekunder gick jag tillbaka och frågade varför han var ledsen, jag skulle ju bara sätta på fem myror, det börjar ju nu.
K (gråtandes): Man måste stanna häääär! Man får inte springa iväg från K!
Jag (torkade tårarna på honom): Men lilla vän, jag skulle bara sätta på tv:n. Och du brukar du ju springa iväg från mig, när vi är ute och då blir jag ju också ledsen.
K (slutat gråta): Nej, du blir inte ledsen. Du blir arg!

.skogspromenad

Igår gick vi på skogspromenad. Härligt! Det var nog 22 grader i skuggan eller något liknande och helt underbart. Vi gick 4,3 km-spåret. Men med tanke på promenaden till skogen, och sedan promenaden efter skogen då vi gick till svarte mossen och fikade och sedan gick till affären, så gick vi säkert närmare 7 km.

Ungarna somnade i sina vagnar båda två, så de var inte direkt trötta på kvällen. Båda somnade runt 21.30. K somnade i egen säng, själv. Jag läste tre böcker, låg hos honom en stund, sedan gick jag ut men kollade till honom med jämna mellanrum.
Två gånger under natten vaknade han och ville ha täcke, så P stoppade om honom. Vid 4-tiden var jag uppe på toa och hörde en liten röst:
K: Mamma, kom jag vill ha täcke!
Gick dit, stoppade om honom, sa godnatt och gick ut igen.
K: Mamma, du måste krama mig och pussa mig!
Gick in igen, sa att jaaa, såklart jag måste och gav honom en ordentlig kram och puss.
K: Jag vill ha många pussar i ansiktet och på örat.
Han fick sina pussar, jag sa godnatt och gick och la mig, sedan gick A upp 6.30 och K kom upp runt 20 minuter senare och det var bara att kontatera att han sovit hela natten i egen säng, för första gången!

.trött och yr

Har sovit som en kratta de två senaste nätterna. A gick upp vid halv sju, och jag fick stappla upp helt yr. Vilade lite i soffan när de tittade på bolibompa- tack och lov för tvn ibland.
Nu dricker jag te och försöker piggna till lite, måste ju ut snart i det fina vädret. Men jag vet inte om jag orkar jaga två ungar som sticker iväg åt varsitt håll, så jag väntar nog till P går upp och hänger med.

Jag trodde inte jag skulle säga det, men nu längtar jag efter en rejält regnig dag, för vår lägenhet behöver städas och när det är såhär varmt och fint väder känner man inte för det...

.A och hennes bollar

En dag hittade A en pärla, en boll, ute. Det har jag redan skrivit om.
För några dagar sedan hittade hon en glaskula. Vi satt i sandlådan och hon traskade iväg till gungorna och kom tillbaka efter någon minut med "boll" i handen. Kulan var genomskinlig med orange i mitten, och jag fattar inte hur hon lyckades hitta den i sanden så snabbt.
Igår när barnen var ute med P hittade hon en rund godisbit som var hennes boll. Jag mötte upp dem ute efter att ha städat köket efter middagen, och då hade hon blivit vansinnig när han försökte ta den ifrån henne. Tillslut kastade hon den i gatan så att den gick sönder, och då slängde vi snabbt in den i buskarna och sa att den gått sönder.
Hon dras till bollar!

Innan jag hann skriva klart det här kom honoch drog mig i armen. "Mamma, mamma.. bassat! Bassat!"
Först tänkte jag inte så mycket på det, hon brukar prata om "bassat" , men så kom jag på att ja just det, hon har ju ingen blöja på sig! Haha. Duktig tjej som säger till och visar vart det hänt.

Man blir alltid så förvånad hur en så liten (för hon är ju liten, fast stor!) fattar så mycket. Häromdagen på spårvagnen såg jag att hon knäppt upp sina skor, två kardborreband på varje sko. Jag sa åt henne att stänga skorna, och hon lutade sig fram och knäppte ihop dem. Bara sådär.

.nätter

K somnade ju i egen säng i förrgår, och han sov där till ca 00.15 då han vaknade och fick komma till mig. Igår somnade han återigen i egen säng, av eget val. Denna gång sov han ända till halv två, tvåtiden på natten, när han vaknade och P bar in honom i sovrummet.
Jag gissar att det kan ta ett tag innan han sover hela nätter i sitt eget rum, men det gör ingenting. Det får gå i hans takt.

.egen säng i eget rum

K sover i sin säng, i sitt rum. För att han ville det.

P skulle söva barnen och vi trodde det skulle gå fort och lätt- K hade inte sovit på dagis och eftersom han sovit en hel timme på dagis igår och därför inte somnade förrän kvart över nio och ändå vaknade halv sju, så hade han sovit alldeles för lite. Lägg till en dagisdag och massa utelek och man får en trött unge. A sov i vagnen i lite mer än en timme, men hon sprang ju också runt och busade efteråt.

Nåja, P gick in med barnen i sovrummet och läste bok och släkte lampan. Efter en stund kom K upp för han skulle kissa, och så blev han ledsen och jag gick dit. Då sa han att han ville sova i sin säng. Jag frågade om han ville sova själv, utan mamma, pappa och A. Det ville han.
Så jag gick dit med honom och tog fram min gamla gosedjurskisse Lotta (han ville egentligen ha sin egen vovve men den låg i sovrummet och jag ville inte störa P och A) och han somnade runt halv åtta kanske. Han sover fortfarande.
Fast innan dess pratade han om att han ville sova där för då kunde han börja leka direkt när det blev morgon och alla bilar sover ute på sina parkeringar och sedan ska de tuta med sina tutor.

.liten handlare

Innan skulle vi till affären tillsammans. Jag gick in för att köpa dricka, medan P och ungarna väntade utanför. När jag stod i kö i kassan kom plötsligt P fram till mig och sa att K sprungit in i affären för ett tag sedan. Så han fick hämta A´s vagn och ta över plånboken och köplatsen och så gick jag och letade efter K.
Jag hittade honom efter någon minut (tur att vårt ica inte är så stort!) och då hade han tagit en sån där blå vagn man drar efter sig. I den låg ett paket med något slags oboypulver, två liter mellanmjölk, 1 liter fil och ett paket med pastaskruvar.

Unge!!!

Jag fick ta korgen och han sprang iväg, som tur var mot P som hade handlat klart, och jag fick gå runt och ställa tillbaka alla varor igen.
Riktig liten buse är han ibland.

.jag bara älskar vädret

Det är ju så härligt och underbart. Sommar!
Vi är ute flera timmar varje dag, och varje kväll får vi slänga ungarna i badkaret och tvätta av dem smuts och sand. Precis som det ska vara.
De gräver i sandlådan och plockar blommor, springer runt och busar, gungar och åker rutchkana, klättrar, trillar, reser sig igen, tittar på smådjur, skriker och skrattar.

.sött prat

K: A kan inte säga meja. Hon kan baja säga meja.

(meja=mera)

.lek med liten pärla

A hittade en ba (boll, det var i måndags och då sa hon ba till boll, igår lärde hon sig säga boll med L), men det var en liten, liten, nästan rund blå pärla. Hon var lycklig.
Hon visade pärlan och sedan tappade hon den. Då snurrade hon runt, runt och sa "E ba? Ile botta!"
Jag hjälpte henne att hitta den. Sedan gjorde hon det till en lek.
Tappa pärlan (med flit, såklart)
Snurra, snurra, snurra.
"Botta! Botta!"

Ibland såg hon vr den landade men hon snurrade och sa "botta" ändå. Och varje gång hon hittade den igen blev hon så glad.
Fast leken tog slut när vi skulle gå vidare till en annan lekplats och hon tappade pärlan i gräset.

.jag har inte glömt

Det var ett tag sedan jag bloggade sist. Har inte glömt bloggen, ett tag var jag bortrest och ett annat tag har jag bara haft annat att göra. Eller snarare inte orkat skriva.
Men nu är jag tillbaka!

RSS 2.0