.tonårsdotter på tre

Igår (hmm, förrgår) skulle vi gå till affären och köpa fredagsgodis.
Problemet var bara att det vräkregnade! Och K har bara regnkläder på dagis... måste köpa ett par han kan ha hemma också.
Jag tyckte att A skulle åka vagn, för det går snabbare och så slipper jag bära hem matkassen (lat). Det tyckte inte hon.
A: Jag vill inte vara liten, jag vill vara stor!
Sa hon först. Och sedan kom det:
A: Jag hatar er!
Min första tanke. Men var har hon lärt sig det ordet?
Min andra tanke: Hur har hon lärt sig att använda det ordet?
Min tredje tanke, lite stolt: Åh, min dotter börjar bli så stor!

Tillslut gick hon med på att åka vagn om hon fick hålla sitt paraply. Så hon hade både regnkläder, stövlar och paraply. K hade stövlar och paraply och jag kängor och paraply. Väl i affären var K genomblöt på byxorna. Och sedan skulle A gå hem bestämde hon. Med myrsteg. Och så gnällde hon om att hon var blöt. Vilket hon var. Hur hon nu lyckades med det?

Och nä, jag brukar inte tvinga henne att åka vagn om hon inte vill. Men just då, med tanke på vädret, verkade det vara det bästa.
Och när vi kommit hem och jag gett dem godis i skålar och satt på en film, tror ni inte det slutade regna?

.farligt men roligt

Gårdagens blogginlägg som inte gick att publicera, skrevs ca 23:30

Det är lite farligt ibland att logga in på ställen som typ ginza för att beställa lite saker. Det slutar alltid med att man får hem mer grejer än man tänkt sig. Men jag lyckades avhålla mig från att beställa Låt den rätte komma in, när den dök upp som någon bonus-grej, fast det kanske var dumt...
Det blev iallafall:
Till K: Musses stora vattenplask (film) och Lennart Hellsings Abc (Bok, hoppas det är någon bild på abc-tåget med i den!)
Till A: Hur mullvaden fick sina byxor (film), Var är min syster (bok), Bamse i Egypten (Pc-spel)
Till P: Serial Killers box (3 filmer: Manson, Hillside strangler, Ted Bundy)
Till mig: Pans labyrint (film)
Till oss: Wes Craven collection (4 filmer: Summer of Fear, The Hills Have Eyes 1 & 2, )
Och så ett nytt exemplar av Min granne Totoro, som vi redan äger men som tyvärr blivit lite repad. Älskar den filmen!

Skönt att ha handlat lite till ungarnas födelsedagar iallafall.

Ska nog gå och sova nu. Imorgon är det jobb, fast det verkar som det blir en väldigt lätt/lugn dag.

.stor och stark

Okej, nu får jag boka upp mig varje onsdagkväll klockan tio då. Tur det var tio och inte nio iallafall. Då vet jag med säkerhet att barnen har somnat.

Idag har jag gjort starka lyft. Stoj och tajk, som A säger. Billybokhyllan i barnens rum har jag flyttat in i sovummet och fyllt med alla barnens böcker, spel och pussel. Det blev bra, faktiskt. Lite tomt i deras rum nu bara, men förhoppningsvis ska vi få hit de nya hyllorna och sängarna snart. Ibland får man ingenting gjort bara för att man inte börjar, men börjar man blir det som en liten morot att fortsätta. Som med alla kartonger. Vi köpte en massa på Öb och sedan fyllde jag upp dem med diverse saker, och sedan fick de stå i sovrummet bara för att förrådet inte var iordning. Tillslut blev vi galna på alla kartonger som stod där och såg till att få förrådet fixat.

Nu ska jag leta scrapsaker. Jag har inte beställt än, för att butiker har så olika saker, och jag vet inte riktigt vad jag vill ha. Måste beställa lite saker till ungarna med, nu dröjer det inte länge till födelsedagarna. Har bestämt en sak till K ska få, ett pussel med fler bitar. Det största de har nu är nog 20 eller 25 bitar och det lägger han ju lätt som ingenting. Jag hoppas hitta ett pussel med Musse Pigg eller Abc-tåget. Det sista är nog bara att glömma.

.nya serien

Ska kolla på nya serien ikväll tänkte jag. Hoppas den är dålig, jag vet inte om jag orkar följa serier på tv just nu. Men jag ska ge den en chans iallafall. Jag köpte ju billiga pringels på netto igår, och en dricka idag i affären. Det blev lite pinsamt för när jag skulle trycka ner mjölken, juicen och drickan i varukorgen under vagnen gick drickaflaskan sönder! Blev ett litet hål i botten någonstans och dricka bara sprutade ut. Satte snabbt ett finger på och vände mig helt oskyldigt till kassörskan och sa att till, hon bad en annan kund om en kasse och så fick jag lägga ner flaskan där innan den sprutade ner hela mig + golvet. Det gick bra. Och jag fick hämta en ny flaska. Hon fattade kanske inte att det var mitt fel.

.mina fina saker

Jag har beställt lite saker från Sweden Rock Shop.De har mycket fint, men plånboken får ju bestämma, och eftersom jag ska köpa både färg till min skrivare och lite scrapprylar denna månaden, så nöjde jag mig med en tröja, en poster och ett konsttryck.Tröjan - såååå snygg, eller hur! Hoppas bara det blev rätt storlek.Konsttryck till vardagsrummet.Poster till köket. Ska såklart köpa en fin ram till, även till konsttrycket.

Ska snart beställa färg till skrivaren också. Kommer nog köpa original, även om det är mycket dyrare än kompatibla. Men jag vågar inte chansa. Klart att det känns när det med original kommer kosta mig över 800 kr, och de kompatibla går att hitta för kanske 300... fast då undrar man ju över vad det egentligen är för kvalité på de andra färgerna. Efter lite googlande verkar det vara mest en chansning, det kan bli bra, men det kan också bli dåligt. Och jag vill ju kunna skriva ut fina foton. Dessutom ska färgen visst räcka ganska länge.
Och scrapsaker, jag behöver lim, och då kan jag ju passa på att köpa lite annat också, eller hur. Det är ju ändå snart min födelsedag. Det får bli min present till mig själv. Av P ska jag få en tatuering har jag bestämt.

.med andra ord

Först kom blomsmör, det vill säga smörblomma.
Sedan silvermask, vilket var en silverfisk.
Idag pratade hon om baguetti. Hon såg baguetterna och ville ha en baguetti. Undrar om det är något slags blandning mellan bröd och spaghetti?

.hemska

Nu är barnen lämnade och jag är som alltid lika kluven. Skulle de fått ha stannat hemma istället? Jobbet kommer med nästan all säkerhet att inte ringa idag. Samtidigt som barnen måste få in lite rutiner. Och deras kompisar är ju där.  Och jobbet kan ju faktiskt ringa, även om chansen för det är liten idag.

När vi borstade tänderna så ramlade K ner från toan. Som tur var så ramlade han mot väggen så den dämpade fallet, och jag som blev livrädd över att han slagit sig i bakhuvudet eller ryggen blev lättad när jag insåg att han bara slog sig på näsan. I villervallan fick A tandkräm på sin tröja, under armen lite under armhålan av alla ställen, och det kletade ju också av sig lite på sidan .. Och jag försökte torka bort så gott det gick (haha, alla vet väl att tandkräm är helt omöjligt att få bort på det sättet.... eller någon kan kanske något mirakelknep?) och tänkte att "Nåja, det där är väl inte så farligt, det syns nog inte." När vi kom ut så såg jag att det såg lite värre ut än när vi var inne, och syns inte slutade ju lite abrupt när A lyfte armen och högt sa "Titta jag har tandkräm på tröjan!" inne på dagis.

Nu känner jag mig lite som en hemsk förälder som låter sitt barn gå till dagis med en skitig tröja. Och K har samma byxor som han hade igår! Det har nog bara hänt vid något tillfälle förut. 
Men jag är inte lika hemsk som den jättestora (ja, den var jättestor!) spindeln som kröp omkring i badkaret. Jag tvingade P att spola ner den i avloppet med duschen, och när den var borta vred jag på varmvattnet och spolade i flera minuter. A tittade på och jag fick förstås säga att spindeln ville bada. Hon trodde mig.

.skyll på kusinen

Systers barn är visst i Göteborg och gör en massa bus. Iallafall enligt A, som skyllt på kusinen vid ett par tillfällen nu.
En dag när en flaska plöstligt stod på golvet istället för på bordet. Jag frågade:
Vem har ställt den där?
A: Det var C!
Eller när vi gick i gångtunneln och någon hade målat på väggarna.
A: Det är C som målat där.
Så nu vet du vilken busunge du har, floria. Undrar bara hur C lyckas ta sig hit så snabbt från Stockholm?

.händelserik fredag

Ledig. Och sommar! Trodde knappt den kombinationen skulle hända.
Tyvärr hade vi ju tvättiden, men strax innan tre släpade jag upp ett gäng blöta kläder att hänga, och ett gäng torktumlade lakan och handdukar som fortfarande var lite fuktiga att försöka hängas där det får plats, och sedan drog vi iväg.

Enligt vasttrafik.se skulle det ta ca 30 minuter, men det tog längre tid än så. Det var bussen först som tog tid (pga spårarbete, färdigt på söndag som tur är) och sedan fick vi vänta på rätt spårvagn vid bytet mellan buss och spårvagn. Sedan var det en hel del trafik i centrum så det tog tid att ta sig igenom där. Men tillslut kom vi av vid rätt hållplats och fick fråga några engelsktalande turister efter vägen. Som tur var hade de en karta, och vi fick följa efter dem på avstånd för att hitta. Ja, de visste ju förstås att vi gick efter dem, och enda egentliga anledningen att vi följde efter på avstånd var att barnen gick långsammare. K iallafall. A satt i vagnen.
Det var lite längre promenad än vi trodde, men tillslut var vi framme vid Delsjön. Och barnen älskade det! De badade och badade och badade. K gick ut långt ut hela tiden så vi blev rädda att han skulle trilla under, och varken jag eller P tog badkläder med oss (dumt, vi ångrade oss) så det var inte så lätt att hålla reda på honom.
Tillslut fick vi ge oss hem igen, en mysig promenad genom skogen där vi mötte en ridande polis, plockade blåklockor och K mumsade på hallon som växte i dikena.

Tyvärr slutade dagen med trötthet, K tappade sina blåklockor på bussen och blev förstås förtvivlad, grät hela vägen hem och lite till (mötte grannbarnet som frågade varför han var ledsen, jag och K berättade och grannbarnet sa att han skulle plocka nya blommor åt K imorgon. Så gulligt. Fast K sa att han inte vill ha några andra blommor, han tycker bara om blåklockor) sedan skulle det handlas fredagsgodis men det blev alldeles för sent att äta det, men med lite övertalning åt de en ruta var (choklad) och sparar resten tills imorgon.

Och kvällsmaten... K skulle äta havregryn med socker, och så ville han ha kanel.
Jag hällde på kanel.
K fick ett utbrott för han ville inte ha kanel än.
Jag sa att han ju sagt att han ville ha kanel och därför fick det.
K skrek att han inte ville ha kanel, att han inte tycker om kanel.
Jag tog tallriken och skrapade bort så mycket kanel jag kunde.
K ville ha ny kanel, för nu hade han ju så lite kanel i tallriken.
Han fick inte ny kanel.
Jag gav upp och gick och duschade med en skrikade K i köket. Tillslut accepterade han, trodde jag, men när jag var färdig satt han ganska nöjd med sig själv och hade ätit upp blandningen av kanel, socker och havregryn jag skrapat bort.
Ungar är för roliga när de är trötta... och jag menar faktiskt roliga! Var bara tungen att krama honom och tala om hur mycket jag älskar honom just när han skrek som värst.

Imorgon: jobb. Extremt. Jobbigt. Lördag. Madonnahelg. Kommer ha mycket att göra på kort tid. Kul va.

.skor

I veckan köpte vi alla par skor som vi skulle ha. Och tänk att jag köpte ett par sådana där väldigt fula tofflor som alla numera går runt i. Jag. Som aldrig i min vildaste fantasi trodde jag skulle äga ett par sådana Fula. Men nu knallar jag runt i dem på stan.

Nej, jag driver med er. Ganska självklart går jag inte i dem på stan. Men det är sant att jag köpt ett par, för 99 spänn, men jag har dem faktiskt på jobbet. Mina gympaskor jag haft där håller ju på att tappa sulan, så jag var bara tvungen att köpa något annat att jobba i. Och ska jag vara ärlig så är toflorna helt okej att ha på sig, även om de i affären inte alls verkade passa på mina fötter. De kändes för små och för stora på samma gång. Men nu är de alltså okej.

Annars köpte vi:
Skor till P 299 kr
Skor till mig 199 kr (inte jättesnygga men de fick duga för tillfället)
Gympaskor till K gratis (eg 150 kr)

Fula tofflor 99 kr
Gympaskor till A 99 kr
Gummistövlar till A gratis (eg 79 kr )

Gummistövlar A 79 kr
Gummistövlar K 79 kr
Gummistövlar K gratis (eg 79 kr)

Skopunkten är väldigt bra. 9 par skor för ca 850 spänn. Inte dåligt.

Men någon gång i september-oktober ska jag gå och köpa ett par skor jag vill Ha, något snyggt par, istället för att bara nöja mig med de bästa jag kan hitta på skopunkten.

.äntligen

Äntligen sommar igen!
Kom hem från jobbet och bara slängde in väskan, stoppade en bok, korsordstidning och penna i en ryggsäck och tog med ungarna ut. Sandlådan här utanför är fixad, och grannbarnet var också ute, så ungarna hade kul i två och en halv timme. Sedan var vi tvungna att gå in för bad och kvällsmat innan de somnade som stockar klockan nio.
Det ska bli kanonväder i flera dagar, tyvärr tyvärr så måste jag tvätta imorgon, jävla skit, och sedan är det jobb fyra dagar i rad. Hoppas på sol även på onsdagen. Torsdag ledig och fredag blir det åka bort.

Men jag har iallafall lite planer för imorgon, och förhoppningsvis lyckas jag klämma in stranden någonstans efter tvättpasset. Hemligheten ska ligga i att inte tumla utan hänga.

Måste tvätta miljoner lakan och madrassen. Det har hänt lite väl mycket olyckor i sängen på sista tiden - förra natten A två gånger och imorse K. Det värsta är att efter A´s första olycka tog jag undan bäddmadrassen, för "det händer ju inte två gånger." Nänä. Vi vaknade av ett "Pappa, jag har kissat igen!" ett par timmar senare. Och så K nu då... imorgon ska jag skrubba sängen ordentligt, hoppas jag lyckas få den ren...

.jobbet och vädret

Varje gång som det fina vädret kommer jobbar jag. Långa dagar.
Varje gång som jag är ledig regnar det.

I söndags var det fint väder tills jag slutade: på väg mot spårvagnen kom regnet.
Måndag ledig: regn
Tisdag ledig: regn
Onsdag (idag) jobbade lång dag: sol och värme

Suck.

Ledig på fredag. Någon som vill slå vad om att det kommer regna då?
Och även om det inte skulle regna så var den enda tvättid som fanns mellan 12-16. Och vi måste verkligen tvätta. I tvättstugan. För vår f***ing tvättmaskin vägrar centrifugera. Jag var bara tvungen att svära lite.

.tvättbekymmer

Tvättmaskinen lät konstigt och jag insåg att den vägrar centrifugera. Jättekul. Jag är ju beroende av den! Jag måste ha tvättmaskin!
Nu hänger mina jobbkläder helt dyblöta på torkställningen. Tur att jag är ledig i morgon också.

Men så tittade jag på kvittot och tur i oturen insåg att vi har försäkring på den i två månader till. Problemet blir väl bara hur man ska forsla maskinen till butiken, och att de säkert tar jävligt lång tid på sig att laga den, för så brukar det vara, och sedan ska den tillbaka och installeras på nytt. Av oss? Eller gäller försäkringen sådant också?

Och på onsdag börjar ungarna på dagis igen och jag bara måste ha tvättmaskin!! En fungerande!

RSS 2.0