.naturpromenad

Vägen till dagis idag blev full av händelser, trots att den bara tar tio minuter, om vi går långsamt.

Först såg vi ett litet skal av ett fågelägg. Brunt med bruna fläckar på. Jag berättade för barnen att någonstans har en liten fågelunge kläckts, och mamman och pappan städar ur boet genom att flyga och släppa äggskalen någon annanstans, så ingen ska veta var boet är.

Sedan kom vi till dagis, lite för tidiga. Avdelningen hade inte öppnat än och medan vi väntade på att dörren skulle låsas upp såg vi plötsligt en liten fjäril. Barnen bara: "Åh, titta en fjäril!" Så helt plötsligt kommer en fågel och jagar den, fångar den med näbben och flyger iväg.
De tyckte att det var lite hemskt, K tyckte att fåglar bara ska äta mask, och A tyckte att den kunde nöja sig med vatten. Men jag förklarade att fåglar måste ju också ha mat, det kanske var fågelmamman som fångade mat till sin unge?

Det sista vi såg var en hare på lekplatsen precis utanför dagis. Den låg och rullade sig i sanden, och båda barnen hann se den innan den skuttade iväg.

Plus att vi såg ett antal sniglar på vägen, men det är ju inget ovanligt. A älskar ju sniglar. Förra året stod en kruka utanför vårt hus, och där la hon de sniglar hon hittade, max 2-3 åt gången.  I år har hon istället ett snigelträd. Och hon nöjer sig inte med ett par stycken, hon plockar alla hon hittar på vägen hem när vi är ute. Hon kan ha handen full och de kryper i handen på henne åt alla håll. Sedan lägger hon dem fint vid trädet när vi ska gå in.

Kommentarer

skriv något:

Namn:
Kom ihåg mig.

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

skriv här:

Trackback
RSS 2.0