.allt det nya

Idag var vi och tittade på de nya omgivningarna. Mitt första intryck när vi klev av bussen var att det såg helt gräsligt ut. Hemska, fula, stora hyreshus överallt. Sen hittade vi vårat. Inte jättesnyggt det heller. Det är helt klart mysigare omgivningar där vi bor nu, men det är inte helt hopplöst på det nya. En del mysiga grönområden, precis utanför vårt också. En fotbollsplan och härliga träd för barnen att leka under. Lekplatser finns, sämre än här, men å andra sidan har vi inte kunnat utforska ordentligt så vi kanske hittar bättre.
Klara fördelar blir ändå:
Nyrenoverad 3:a som vi förhoppningsvis kan byta till en 4 om ett år eller så.
Mycket närmare stan, trots att vi faktiskt lämnar Göteborg!
Förskoleklassen! Här skulle K bara få gå 3 timmar om dagen, nu blir det 5 h istället! Och då gör det inte så mycket att han ännu inte får ha fritidsplats. Vi var och skrev in K på den nya skolan när vi ändå var där, och rektorn sa också att området ses som väldigt lugnt. Hoppas det stämmer. Men P känner folk som både bott här och vistats mycket här, och alla säger att det är bra. Får lita på dem. Och jag vet ju vad som sägs om stället vi bor på nu...

Det ligger en stor skog alldeles inpå knuten också, tyvärr bergig och det ser omöjligt ut att komma in i den, men jag ska leta och se om det inte finns någon stig någonstans. Tydligen ska det också finnas en jättestor pulkabacke i närheten. Ska utforska villaområdet också, där finns det säkert bra lekparker.
Jag är en person som ogillar det nya och gärna håller fast vid det gamla. Men även det nya blir en vana, och jag tror att det här kommer bli bra. Vi måste ju faktiskt ha en större lägenhet snart och det här är en bra chans. Det är inte lätt att hitta lägenheter i den här stan, och särskilt inte fyror som inte är alltför dyra.

Vi har också bestämt att ha kvar vår gamla lägenhet hela september ut. Det blir dubbla hyror, men det löser sig, har redan pratat med hyresbolaget om det. Detta för att vi måste måla om den lila fondväggen i vardagsrummet och fixa tapeten i hallen som de gamla katterna (inte orientalerna alltså) rivit sönder, med hjälp av barnen... och så får vi förstås mer tid på oss att flyttstäda ordentligt.

Kommentarer
Postat av: Denice

Nu har jag tänkt kommentera så många gånger men inte hunnit - vart ska ni flytta? Berätta allt, allt, allt :-)

2010-08-23 ~ 08:07:35
URL: http://minapyssligheter.blogspot.com
Postat av: Rhoena

Ska flytta till en annan stadsdel bara, så vi kommer bo lite närmare centrum. Men vi flyttar främst för att det finns 4:or i samma hus. Så vi flyttar till en 3:a nu, men ska byta bort den så fort det bara går så barnen kan få varsitt rum :)

2010-08-23 ~ 08:18:08
URL: http://rhoena.blogg.se/

skriv något:

Namn:
Kom ihåg mig.

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

skriv här:

Trackback
RSS 2.0