.lilla T

vad händer? Vi har fyra katter, och när vi tog emot våra små oriental-kissemissar trodde vi att vi kanske inom en snar framtid kommer mista vår lilla Knas. Hon har ju cancer som sprider sig. Men nu vet jag inte längre...
Det började med att det kom lite konstiga fläckar på golvet som jag inte fattade vad det var eller kom ifrån, förrän det plötsligt var rödbruna tassavtryck på köksbordet. Då fattade vi att en av katterna blöder någonstans ifrån, och det måste vara Tilda.
Undersökte henne och hittade ett sår på ena tassen. Det såg inte så farligt ut, och efter blodspåren på bordet kom det inte mer, så vi hade lite koll på det.
Och idag, helt plötsligt haltar hon jättemycket, vill knappt äta mat, ligger och vilar och ser nästan lite apatisk ut i ansiktet. Lilla gumsan. Har kelat en massa med henne, hon låg bredvid mig i soffan tätt intill och jag hade båda orientalerna i knät, hon brydde sig inte ens. Inte ens när Kimi satt alldeles intill och la svansen över hennes rygg.
Har såklart ringt veterinären och ska dit imorgon, hoppas det inte är något allvarligt!

Fick också svar på vår åsikt att en operation på Knas är onödig - cancern kommer tillbaka. Det är inte lätt att fatta ett beslut att inte göra något utan bara låta livet ha sin gång, men för Knas skull är det egentligen ett lätt val.
Få leva hemma i lugn och ro, tills vi märker att hon inte mår bra och låta henne somna in
eller
Åka med en rädd kisse till veterinären, söva ned henne, operera henne, som säkert är smärtsamt, bara för att sedan se cancern komma tillbaka och göra, ja vad? Upprepa allting?
Men det känns bra när en veterinär har samma åsikt som en själv... få bekräftelse på att rätt beslut är fattat.

Kommentarer

skriv något:

Namn:
Kom ihåg mig.

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

skriv här:

Trackback
RSS 2.0